Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-29-2007, 14:10
Hóhér Hóhér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Xepi, szerintem ezt a kérdést tegyük félre. Majd akkor térjünk rá vissza, ha a javaslat egyébként általánosan elfogadott lesz. Ne erről vitatkozzunk, hanem arról, hogy javaslatom alapelve jó-e.
egyetértek ez csak részlet kérdés a többi a lényeg...

csunyabogar-nak üzenem , hogy ilyenre gondoltam, amit Fegya leírt..

ha a másik rá szán egy csomó időt, hogy kitaláljon, kidolgozzon, leírjon egy javaslatot, vegyük a fáradtságot mi is, hogy számokkal támasszuk alá, ha ellenvetés van, ne csak odadobjuk hogy
" ez így igazságtalan lesz ", mert az olyan laikust, mint például én,
könnyen félre vezethet a dolog, holott lehet nem is jogos az ellenvetés.

Sponsored Links
Old 03-29-2007, 19:23
Bogár Bogár is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
egyetértek ez csak részlet kérdés a többi a lényeg...

csunyabogar-nak üzenem , hogy ilyenre gondoltam, amit Fegya leírt..

ha a másik rá szán egy csomó időt, hogy kitaláljon, kidolgozzon, leírjon egy javaslatot, vegyük a fáradtságot mi is, hogy számokkal támasszuk alá, ha ellenvetés van, ne csak odadobjuk hogy
" ez így igazságtalan lesz ", mert az olyan laikust, mint például én,
könnyen félre vezethet a dolog, holott lehet nem is jogos az ellenvetés.

én kérek elnézést, amiért nem találom igazságosnak, hogy szám szerint ugyanannyi heki fedezése után az egyik országnak hamarabb visszaállna a fedezési rátája a fedezés előtti állapotára, mint a másik országnak...
nem értem, hogy ezt miért kell a fedezéshez szükséges katonák számával is alátámasztani...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 03-29-2007, 19:28
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Xepi, szerintem ezt a kérdést tegyük félre. Majd akkor térjünk rá vissza, ha a javaslat egyébként általánosan elfogadott lesz. Ne erről vitatkozzunk, hanem arról, hogy javaslatom alapelve jó-e.
Sziasztok!

Nekem is tetszik az elved. Az egyetlen problémát pedig azzal váltanám ki, hogy nem engedném -50% alá esni a módosítódat.
Old 03-29-2007, 19:52
Hóhér Hóhér is offline
Member

Quote:
Originally Posted by csunyabogar View Post
én kérek elnézést, amiért nem találom igazságosnak, hogy szám szerint ugyanannyi heki fedezése után az egyik országnak hamarabb visszaállna a fedezési rátája a fedezés előtti állapotára, mint a másik országnak...
nem értem, hogy ezt miért kell a fedezéshez szükséges katonák számával is alátámasztani...
mert akkor magad is észrevennéd, hogy mekkorát tévedsz.

ráadásul nem beszélve arról, hogy ne hasonlítsd össze egy 1000 hekis országnak a + 100 hekit, egy 10000 hekis országéhoz, hiszen arányaiban teljesen különböző, és itt arányokról beszélünk nem?

az ellenvetésed szerint, akkor az sem helyes, hogy a 1000 hekis ori csak 100 hekit tud egyszerer fedezni, a 10000 hekis meg 1000 hekit???

mert mennyire nem előnyös ez a kisebb orinak??
Old 03-29-2007, 21:01
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
ráadásul nem beszélve arról, hogy ne hasonlítsd össze egy 1000 hekis országnak a + 100 hekit, egy 10000 hekis országéhoz, hiszen arányaiban teljesen különböző, és itt arányokról beszélünk nem?
(...)
mert mennyire nem előnyös ez a kisebb orinak??
a 100 heki az 100 heki egy 1000 hekis orinak is, és egy 10000 hekis orinak is, függetlenül attól, hogy hogyan szerzi meg. ha fedezéssel, és ha lenne esély a ledolgozásra, akkor úgy lenne a fair, ha ugyanannyi idő alatt menne a dolog, nemdebár? elvégre a fedezett hekik száma ugyanannyi, területtől függetlenül.
and conscience
you fool.
"

Old 03-29-2007, 21:27
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
a 100 heki az 100 heki egy 1000 hekis orinak is, és egy 10000 hekis orinak is, függetlenül attól, hogy hogyan szerzi meg. ha fedezéssel, és ha lenne esély a ledolgozásra, akkor úgy lenne a fair, ha ugyanannyi idő alatt menne a dolog, nemdebár? elvégre a fedezett hekik száma ugyanannyi, területtől függetlenül.

Ebben speciel nincs igazad. A fedezett hekik száma nyilván ugyanaz, a fedezési arány viszont más tészta. Télleg nem mindegy, hogy mekkora orihoz méred azt a 100 hekit.
Old 03-29-2007, 21:33
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Ebben speciel nincs igazad. A fedezett hekik száma nyilván ugyanaz, a fedezési arány viszont más tészta. Télleg nem mindegy, hogy mekkora orihoz méred azt a 100 hekit.
akkor miért van az, hogy minél nagyobb az országod területe, annál kevesebb hekit fedezhetsz ugyanakkora fedezési rátával az 1 nap alatt képzett katikból? az sem arányos. közel sem arányos...
ezek után nem hiszem, hogy jogos úgy gondolkozni, hogy arányos vagy nem arányos. a 100 heki az 100 heki.
and conscience
you fool.
"

Old 03-29-2007, 21:56
Hóhér Hóhér is offline
Member

Quote:
Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed...

-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.
csunyabogar!

szerintem ezt te nem is érted...

ennek a vitának így nincs tovább értelme veled.
Old 03-29-2007, 22:00
Hóhér Hóhér is offline
Member

Thumbs down

Quote:
akkor miért van az, hogy minél nagyobb az országod területe, annál kevesebb hekit fedezhetsz ugyanakkora fedezési rátával az 1 nap alatt képzett katikból?

ez pont azért van, hogy amikor a régi lemezt felrakod, és jössz panaszkodni a fórumra, hogy így a kicsi orik hátránya meg úgy, akkor ezt ide lehessen másolni.

a naponta képzett katikat amúgy se keverd ide, mert az faj , és éplista függő is...

lehet, hogy 8000 hekin van egy bevállalósabb ország, aki annyit képez, mint egy bevédekezett 10000 hekin.
Old 03-29-2007, 22:05
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
csunyabogar!

szerintem ezt te nem is érted...

ennek a vitának így nincs tovább értelme veled.
o yeah. hozzá merészeltem szólni a témához egy olyan kiegészítéssel, ami a kisebb oriknak nem jelentene hátrányt a nagyokkal szemben, és erre csak azt tudod mondani, hogy nem is értem.
lassan már nem is csodálkozok azon, hogy az A-s módosításokba miért csak a "nagyok" szól(hat)nak bele... bármennyire hihetetlennek is tűnik, az A-ban játszanak 3k heki alatti orik is, és őket is érintik az ilyen jellegű változtatások.
and conscience
you fool.
"

Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules