|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

03-29-2007, 14:10
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Xepi, szerintem ezt a kérdést tegyük félre. Majd akkor térjünk rá vissza, ha a javaslat egyébként általánosan elfogadott lesz. Ne erről vitatkozzunk, hanem arról, hogy javaslatom alapelve jó-e.
|
egyetértek ez csak részlet kérdés a többi a lényeg...
csunyabogar-nak üzenem , hogy ilyenre gondoltam, amit Fegya leírt..
ha a másik rá szán egy csomó időt, hogy kitaláljon, kidolgozzon, leírjon egy javaslatot, vegyük a fáradtságot mi is, hogy számokkal támasszuk alá, ha ellenvetés van, ne csak odadobjuk hogy
" ez így igazságtalan lesz ", mert az olyan laikust, mint például én,
könnyen félre vezethet a dolog, holott lehet nem is jogos az ellenvetés.

|

03-29-2007, 19:23
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
egyetértek ez csak részlet kérdés a többi a lényeg...
csunyabogar-nak üzenem , hogy ilyenre gondoltam, amit Fegya leírt..
ha a másik rá szán egy csomó időt, hogy kitaláljon, kidolgozzon, leírjon egy javaslatot, vegyük a fáradtságot mi is, hogy számokkal támasszuk alá, ha ellenvetés van, ne csak odadobjuk hogy
" ez így igazságtalan lesz ", mert az olyan laikust, mint például én,
könnyen félre vezethet a dolog, holott lehet nem is jogos az ellenvetés.

|
én kérek elnézést, amiért nem találom igazságosnak, hogy szám szerint ugyanannyi heki fedezése után az egyik országnak hamarabb visszaállna a fedezési rátája a fedezés előtti állapotára, mint a másik országnak...
nem értem, hogy ezt miért kell a fedezéshez szükséges katonák számával is alátámasztani...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

03-29-2007, 19:28
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Xepi, szerintem ezt a kérdést tegyük félre. Majd akkor térjünk rá vissza, ha a javaslat egyébként általánosan elfogadott lesz. Ne erről vitatkozzunk, hanem arról, hogy javaslatom alapelve jó-e.
|
Sziasztok!
Nekem is tetszik az elved. Az egyetlen problémát pedig azzal váltanám ki, hogy nem engedném -50% alá esni a módosítódat.
|

03-29-2007, 19:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
én kérek elnézést, amiért nem találom igazságosnak, hogy szám szerint ugyanannyi heki fedezése után az egyik országnak hamarabb visszaállna a fedezési rátája a fedezés előtti állapotára, mint a másik országnak...
nem értem, hogy ezt miért kell a fedezéshez szükséges katonák számával is alátámasztani...
|
mert akkor magad is észrevennéd, hogy mekkorát tévedsz.
ráadásul nem beszélve arról, hogy ne hasonlítsd össze egy 1000 hekis országnak a + 100 hekit, egy 10000 hekis országéhoz, hiszen arányaiban teljesen különböző, és itt arányokról beszélünk nem?
az ellenvetésed szerint, akkor az sem helyes, hogy a 1000 hekis ori csak 100 hekit tud egyszerer fedezni, a 10000 hekis meg 1000 hekit???
mert mennyire nem előnyös ez a kisebb orinak??
|

03-29-2007, 21:01
|
Member
|
|
|
|
Quote:
ráadásul nem beszélve arról, hogy ne hasonlítsd össze egy 1000 hekis országnak a + 100 hekit, egy 10000 hekis országéhoz, hiszen arányaiban teljesen különböző, és itt arányokról beszélünk nem?
(...)
mert mennyire nem előnyös ez a kisebb orinak??
|
a 100 heki az 100 heki egy 1000 hekis orinak is, és egy 10000 hekis orinak is, függetlenül attól, hogy hogyan szerzi meg. ha fedezéssel, és ha lenne esély a ledolgozásra, akkor úgy lenne a fair, ha ugyanannyi idő alatt menne a dolog, nemdebár? elvégre a fedezett hekik száma ugyanannyi, területtől függetlenül.
and conscience
you fool."
|

03-29-2007, 21:27
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
a 100 heki az 100 heki egy 1000 hekis orinak is, és egy 10000 hekis orinak is, függetlenül attól, hogy hogyan szerzi meg. ha fedezéssel, és ha lenne esély a ledolgozásra, akkor úgy lenne a fair, ha ugyanannyi idő alatt menne a dolog, nemdebár? elvégre a fedezett hekik száma ugyanannyi, területtől függetlenül.
|
Ebben speciel nincs igazad. A fedezett hekik száma nyilván ugyanaz, a fedezési arány viszont más tészta. Télleg nem mindegy, hogy mekkora orihoz méred azt a 100 hekit.
|

03-29-2007, 21:33
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ebben speciel nincs igazad. A fedezett hekik száma nyilván ugyanaz, a fedezési arány viszont más tészta. Télleg nem mindegy, hogy mekkora orihoz méred azt a 100 hekit.
|
akkor miért van az, hogy minél nagyobb az országod területe, annál kevesebb hekit fedezhetsz ugyanakkora fedezési rátával az 1 nap alatt képzett katikból? az sem arányos. közel sem arányos...
ezek után nem hiszem, hogy jogos úgy gondolkozni, hogy arányos vagy nem arányos. a 100 heki az 100 heki.
and conscience
you fool."
|

03-29-2007, 21:56
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed...
-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.
|
csunyabogar!
szerintem ezt te nem is érted...
ennek a vitának így nincs tovább értelme veled.
|

03-29-2007, 22:00
|
Member
|
|
|
|
Quote:
akkor miért van az, hogy minél nagyobb az országod területe, annál kevesebb hekit fedezhetsz ugyanakkora fedezési rátával az 1 nap alatt képzett katikból?
|
ez pont azért van, hogy amikor a régi lemezt felrakod, és jössz panaszkodni a fórumra, hogy így a kicsi orik hátránya meg úgy, akkor ezt ide lehessen másolni.
a naponta képzett katikat amúgy se keverd ide, mert az faj , és éplista függő is...
lehet, hogy 8000 hekin van egy bevállalósabb ország, aki annyit képez, mint egy bevédekezett 10000 hekin.
|

03-29-2007, 22:05
|
Member
|
|
|
|
Quote:
csunyabogar!
szerintem ezt te nem is érted...
ennek a vitának így nincs tovább értelme veled.
|
o yeah. hozzá merészeltem szólni a témához egy olyan kiegészítéssel, ami a kisebb oriknak nem jelentene hátrányt a nagyokkal szemben, és erre csak azt tudod mondani, hogy nem is értem.
lassan már nem is csodálkozok azon, hogy az A-s módosításokba miért csak a "nagyok" szól(hat)nak bele... bármennyire hihetetlennek is tűnik, az A-ban játszanak 3k heki alatti orik is, és őket is érintik az ilyen jellegű változtatások.
and conscience
you fool."
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|