|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
10-27-2012, 13:02
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by RastArtist
Ahham. Szóval lopni kiskapu, míg teljes biztonságban milliárdokat termelni egy stratégiai-gazdasági játékban már nem, értem.
Egyébként az általad javasolt gnóm-feltörésekhez mégis miért szükséges a félelf faj? Nem értem. A nagy riválisával, a gnómmal is meg lehet tenni. Így ez nem indokolja, hogy a félelf bármire is jó lenne, szvsz.
Pirostraktor: De ha nagy védelmű tolit akarsz, akkor ott a gnóm. Szerintem nem úgy kell foltozni a félelfet, hogy tessék-lássék használható legyen. Hanem, hogy valóban legyen valami olyan előnye, amiért megéri használni. Az, hogy egy picit nehezebb kifilézni, mint eddig, azt én nem érzem előnynek.
Ha védett tolvajt akarok, más fajt választok. Ami majd ugyanannyira tud lopni, mint a feles, de sokkal-sokkal nehezebb beütni. Ha a feles védelme annyi lenne, mint egy gnómnak, még akkor se lennének egy súlycsoportban, mert a gnóm bármikor variálható. Szóval én inkább valami tolvajlásban megnyilvánuló előnyt adnék inkább a felesnek, elvégre arra való.
(Félreértés ne essék, én a +védelemnek is nagyon örülnék, egyáltalán nem ellenzem. Csupán nem érzem egyenlőre, hogy ha a védelemre gyúrunk, akkor mikor fogja megelőzni bármiben is a gnómot.)
|
akkor azt a dolgot legyél már szíves elmagyarázni nekem, hogy miért lesz használható faj a fél-elf a többi szinten szerinted, ha olyan előnyt kap, hogy áttudja lopni a gnóm kulcsát. És akkor itt egy faj ellen adsz neki egy előnyt. Ezt tényleg nem értem, hogy ettől miért lenne használható.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Hex For This Useful Post:
|
|
10-27-2012, 13:32
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Úgy látom oda sikerült kilyukadni, hogy vannak a hős, szorgalmas tekiírók, akik vérrel verejtékkel küzdenek, és minden harmadik nap belépnek, és erre a lusta tohonya tolisok napi alig 10-15 belépéssel el akarják tőlük venni a becsülettel megtermelt kis tekercskéiket.
Van, aki szerint a jelenlegi félelf faj jó és játszható?
Nem hiszem.
A javaslatokat ellenzők szerint sem hiszem, hogy jó a jelenlegi rendszer. Akkor sem jó a rendszer, ha egyszer valamikor valahogyan sikerült egy gnómtól ellopnod valamennyi tekit. Egy normálisabb játékostól nem sikerülne.
Ha nem jó ami most van, akkor tessék javaslatokat tenni, hogy milyen változtatás lenne jó.
Azt látom, hogy ebben a topicban vannak a kezdő játékosok, akik a tapasztalatuk híján nem tesznek jó javaslatokat, és vannak a régebbi játékosok, akiknek marha kényelmes, hogy a jelenlegi taktikájukkal forognak körbe-körbe, senkitől sem zavartatva. Lassan hódító helyett lehetne a játék neve tamagochi.
Akármilyen változtatás születik, engem pl. nem fog zavarni, mert alkalmazkodom hozzá. Egyáltalán nem kedvelem az ork és a törpe fajt, mégis állandóan azokkal játszom, mert az a hatékony. Nyűg tekit írnom, jobb lenne 5-ös szinten összelopkodni a tartalékot, de erre nincs lehetőség, ezért én is tekit írok.
Ha igazán jó játékos vagy, akkor nem csak a megszokott taktikáddal tudsz játszani, hanem úgy, ahogy a körülmények megkövetelik.
Az a baj a kulcsátlopásos ötlettel, hogy egy faj ellen lenne használható?
Íme egy újabb ötlet, ami ezt kiküszöböli:
Amennyiben a félelfnek 2-szer akkora toliereje van, mint az általa lopott orinak, haszonszerző tolvajakció esetén nem veszi figyelembe az ellenfél faji varázslatát.
Innentől az óriás és a gnóm is tekizhető és a törpe raktárkulcsa is átlopható a félelf által.
Lenne egy elég jó kis félelf, amivel megéri játszani.
De tőlem átlopható lehet a bank is.
A jó játékosok úgyis egységben tartanák a pénzüket a piacon, és így továbbra sem lesznek lophatóak a tartalékaik, de mégis meg tud élni valahogyan a félelf.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|
The Following User Says Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|
10-27-2012, 13:35
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Az a baj a kulcsátlopásos ötlettel, hogy egy faj ellen lenne használható?
Íme egy újabb ötlet, ami ezt kiküszöböli:
Amennyiben a félelfnek 2-szer akkora toliereje van, mint az általa lopott orinak, haszonszerző tolvajakció esetén nem veszi figyelembe az ellenfél faji varázslatát.
Innentől az óriás és a gnóm is tekizhető és a törpe raktárkulcsa is átlopható a félelf által.
Lenne egy elég jó kis félelf, amivel megéri játszani.
De tőlem átlopható lehet a bank is.
A jó játékosok úgyis egységben tartanák a pénzüket a piacon, és így továbbra sem lesznek lophatóak a tartalékaik, de mégis meg tud élni valahogyan a félelf.
|
ez azért szerintem már mindjárt jobban hangzik, hiszen minden faj ellen használhatja
|
10-27-2012, 13:40
|
Junior Member
|
|
Longevity: 64%
|
|
Quote:
|
... és ezzel az óriást lehetne a kukába dobni.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Akira For This Useful Post:
|
|
10-27-2012, 13:48
|
Member
|
|
|
|
Csempe a javaslat maga jó úton van, de azon még mindig nem változtat így önmagában, hogy ezek a fajok bármikor betudják alázni sereggel a felest.
|
10-27-2012, 13:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pirostraktor
Csempe a javaslat maga jó úton van, de azon még mindig nem változtat így önmagában, hogy ezek a fajok bármikor betudják alázni sereggel a felest.
|
Az egy másik problémakör. Ha a tanyái többet termelnének és 10 helyett 20% védőbónusza lenne, akkor játszható lenne mf-ként is és szövitagként is.
Nehezebb lenne beverni, ha beverik, azt meg viselnie kell, valamit valamiért. Legalább lesz miből fedeznie a veszteségeit.
|
10-27-2012, 14:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Az egy másik problémakör. Ha a tanyái többet termelnének és 10 helyett 20% védőbónusza lenne, akkor játszható lenne mf-ként is és szövitagként is.
Nehezebb lenne beverni, ha beverik, azt meg viselnie kell, valamit valamiért. Legalább lesz miből fedeznie a veszteségeit.
|
Nem tudom, valahogy még mindig nem érzem, hogy ez mivel hatékonyabb annál amit leírtam. Csak a tanyás feleseket támogatná, onnan tudnák lespórolni azt a kb 15%ot amit én is írtam. Ellenben egy tf feles ugyanott tartana...
|
10-27-2012, 14:21
|
Member
|
|
|
|
Én elfelejteném a tf felest. Horror gabonárak vannak mostanában.
De az elsődleges szerintem, hogy érdemben tudjon hasznot szerezni a lopásokkal. Ha az meg van oldva, csak utána jöhet a többi.
|
10-27-2012, 14:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Én elfelejteném a tf felest. Horror gabonárak vannak mostanában.
De az elsődleges szerintem, hogy érdemben tudjon hasznot szerezni a lopásokkal. Ha az meg van oldva, csak utána jöhet a többi.
|
Persze, tisztában vagyok vele, hogy tfként az árak miatt nem éri meg JELENLEG! De én amondó vagyok, hogy ha már változtatunk a felesen, akkor az ne tegyen különbséget a tf és tanyás feles közt és hosszútávon is használható legyen. Ha később lemennek az árak, akkor meg az lesz, hogy változtatás történt a felesen, de ha nagyja a csoportnak tf akkor megint életképtelenné válik.
|
10-27-2012, 14:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Akira
... és ezzel az óriást lehetne a kukába dobni.
|
Gondolkodj inkább.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
|
|
Posting Rules
|