Te itt valami nagyon nem stimmel....
Te ha engem le tudsz rengetni, és még be is tudsz verni, akkor nekem sürgősen abba kéne hagynom ezt a játékot. Nem tudom, hogy ezt hol lehet eljátszani az emberekkel, de én szeretnék abban a csoportban lenni.
Ha én tanyafree bunker MF elf vagyok, úgy kezdem, hogy senki nem tud lerengetni, csak a pengére gyúrt varik. Te egy olyan varival az életbe be nem versz. Soha. 30 rengetés után sem.
Én viszont mindenkit látok azon a 20 kigyúrt varin kívül, akik a normál csoportokban előfordulnak. (Több nem nagyon van / csoport.)
Szóval azt úgy indítom 599 hekire, hogy 4212 toronyíjas (81/81), 10k vari, 10k toli.
Védelem, mágikus pajzs, tisztánlátás, fantomsereg, és ha szemétkedni támad kedvem, még egy kis megtévesztés is.
Nos ez így kezdésnek lepattint 8 tábis 14.000 ork lovasig sereget (14k fölött fér csak be, 2 körről, alulról, 100%-os katonai morállal), meg 33% kocsmás fél-elfeket.
Tehát a szövidből a tolvaj alapból ki van lőve, hozzám se tud érni. Maradtok 3-an.
Mondjuk 598 hekin meg lehet csinálni, hogy legyen 14k lovasa a 2 hadinak, de akkor én őket varázsolni és lopni is tudom félálomban, csuklóból. De tegyük fel, hogy jön a 14k lovas. Ugye a fent említett támadó faj/személyiség a legdurvább támadásra alkalmas ország. Ebből kifolyólag 40% tekercse van. Namármost azt a becsapódás előtt 5-10-20 másodperccel lerántom róla 37% alá. Végeredmény: lepattantok...
Tehát nem sok mindent értetek el eddig ellenem, próblkozik a varázsló. Látni nem lát belőlem semmit, természetesen a tolvaj sem tud felmérni = mindezt, amit én leírtam, teljesen vakon csináljátok egyébként. Csak közlöm, hogy semmilyen információhoz nem fogtok jutni az országomról. Tehát lehet vakon próbálkozni.
Jó, lépjünk tovább. Ott tartottunk, hogy lerengetsz. Ok, megtörtént. Mennyit tudsz rengetni full készültségről? 4-et? Körváltással 5-öt? De csak óriásként! Gnóm varázslóként ennyit se. Jó, lerengettél 5-ször, ilyen kis hekin elfként mondjuk elvesztek vegyesen 15-18 épületet. Rendben, de a tolvajod még mindig nem fér be, te még mindig nem látsz.
Lehet jönni újra, VAKON az orkodnak. (Aminek feltételezek egy folyamatos 100%-os katonai morált, ami azért valljuk be elég ritka. De legyen.) Be for férni? Biztos? Honnan tudjátok mit kell küldeni, hogy beférjen? Csakmert ha állandóan rengetsz, nem fog ám felfelé támadni.... Lefelé ütéssel befér? Biztos? (Esetleg ha így is alattam maradna, akkor alábontok. Pattanni fog.)
A 100%-os készültséged nagyjából 6-7-8-9 kör, mire visszajön. Én 9 kör alatt visszaépülök ám.... És kezdhetjük előről. Mindeközben én folyamatosan húzom le a szövetségedet elég kemény lóvékkal, amiből fedezni tudom az építkezés költségét, és még marad is nekem. Nektek meg folyamatosan fogy a tartalékotok.
A sok sikertelen támadás után a katmorálja a hadi oriknak nem marad ám 100%. Te meg amit rengetsz reggel, felépítem estére, amit este, azt felépítem reggelre. Szívok, ez igaz, de ingázok a pontlistán, egyszer itt vagyok, egyszer ott, nem könnyű eset.
Azt még finoman hozzátenném, hogy 598 hektáron egy óriás varázslóként mennyi varija van egy normál csoportos országnak? 20.000 ? Legyen 20.000, ami egy elég reális szám.
Természetesen neked nem adok 100%-as katmorált (ha nem toronyíjad van, akkor a fél csoport hozzád fog járni vendégségbe. De nem barátsággal.), mert ugye ilyen feltételek mellett neked is toronyíjas védelmed van, és nem túl sok tolvajod. 85%-os katonai morállal meg 40%-os tekerccsel (mivel óriás/varázslót említettél) számoltam, ami egy óriás varázslónál szerintem teljesen reális.
Szóval amit mondani akartam az az, hogy ilyen feltételek mellett
73%-os készültség alatt -
bukod!!- az ártót.... Tehát ki kell ábrándítsalak, még a készültségedet sem tudod rámlőni. Mondjuk 2-szer vagy 3-szor tudsz lerengetni.
Nos tehát. Te ilyen feltételek mellett úgy érzed, hogy magabiztosan nyerésre állsz, és szeretnél még nekem adni + védelmet.
Ne hidd, hogy vissza fogom utasítani. El fogom fogadni. Csak akkor a fent leírtak még siralmasabb képet fognak mutatni.
/
A leírtak egy "hagyományos" 1 óriás/varázsló varira, 1 félelf/tudós tolira, és 2 ork/tábornok hadira vonatkzonak. Nyilván más szövetségi felállásban ez máshogy néz ki. De hozzáteszem, nem néz ki sokkal jobban. mert ha a vari nem vari, hanem hadi/vari, akkor abszolút nem tud leártózni. Egyáltalán. Sehogy./
Természetesen messze nem vagyok tökéletes, tehát simán lehet elszámoltam valamit. Kérlek, mondd el, hogy te hogy csinálnád az én szétrengetésemet! Mert őszintén tudni akarom, mivel akkor át kell gondolnom az országaim védelmét, ha olyan könnyen meg lehet fogni, mint ahogy leírtad. A számok jelenleg engem igazolnak. Igen, tudsz károkat okozni. De messze nem annyit, amennyit esetleg én nektek. Legalábbis a fenti számok ezt mutatják. Mert hogy én naponta fogom húzni a tekercset a 2 haditól, az is biztos. Ha folyamatosan engem támadnak, és mást nem, honnan lesz pénzük pótolni mindent? Ahhoz fosztogatni kell. Vagy a tolvajotok tápolja őket pénzzel.
De engem nem tud lopni! Tehát mástól fog lopni! Szóval a környék nem engem fog verni, hanem a te tolvaj szövetségesedet!! Ezt azért számold bele.