Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-11-2006, 15:34
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Láma
1/A-n kivül nem igazán tudod hova üriteni a raktárat, mert korlátos mennyiségű piacod van. Kajatermelést is ki lehet következtetni, mert ahhoz már bizony jó szövi kell hogy minden körben érkezzen kaja, szóval sztem egyáltaán nem olyan gázos. Az elf a fantomseregével is csak tolis lehet, mert különben kitekizik. A törpe nyilván nem lesz tolis, inkább hadis, tehát a tekilopás ignecsak sújtja szegényt, viszont mégse csap akkorát mint egy ork, stb. Sztem nem boritaná fel a játék egyensúlyát.
Ha nem full termelő törpe vagy, akkor szinte semmit nem fogsz lopni a raksiból és a törpének pont a teki miatt érdemes sok tolit is tartani, hogy ne lehessen olyan sokat tekizni (elég annyi, ha csak 4-5 alkalommal férnek be hozzád), valamint nem kell éheztetősnek lenned, hogy meglepetést okozz akkor, ha bevezetésre kerül ez a faji vari... hisz nem mind1, hogy van a gömbödön 5e íjász, miközben befér 10e íjász toronyban, vagy hogy van 20e főnyi sereged, amivel lehet, hogy nem fogod ki a támadót, de vissza tudsz menni 2x... és van még pár ilyen kombó, amit sehogy nem fogsz kideríteni...
És születnek emberek.
Sponsored Links
Old 05-11-2006, 15:38
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Ha nem full termelő törpe vagy, akkor szinte semmit nem fogsz lopni a raksiból és a törpének pont a teki miatt érdemes sok tolit is tartani, hogy ne lehessen olyan sokat tekizni (elég annyi, ha csak 4-5 alkalommal férnek be hozzád), valamint nem kell éheztetősnek lenned, hogy meglepetést okozz akkor, ha bevezetésre kerül ez a faji vari... hisz nem mind1, hogy van a gömbödön 5e íjász, miközben befér 10e íjász toronyban, vagy hogy van 20e főnyi sereged, amivel lehet, hogy nem fogod ki a támadót, de vissza tudsz menni 2x... és van még pár ilyen kombó, amit sehogy nem fogsz kideríteni...
A gabonamennyiséget látom a gömbről
Old 05-11-2006, 15:41
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
A gabonamennyiséget látom a gömbről
Igen, azt tényleg... Így meg tudod mondani, hogy mennyi a raksija, tehát már vagy 2 épületet ki tudsz számolni... De pld ha az épületes ütéses trükköt játszák veled, akkor esélytelen leszel, mert azt ugyibár pont a gömbböl nem lehet kiszámolni, csak a gömb+éplistá-ból...

Szóval mondom én, lehet, hogy ez így kicsit túl erős lesz... csak az a baj, hogy most én se tudok jobbat mint ez a két ötlet...
És születnek emberek.
Old 05-11-2006, 16:27
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Sztem a tolik elleni tükör vari túl erős lenne, bármiféle rakivédelem növelés meg többet ártana mint használna.

Amúgy ki lehet számolni ha kitartó vagyok a házakat, tanyákra, kocsmákra, templomokra lehet mondani egy minimumot, a bankok száma se okoz nagy fejtörést, meg a többi termelő épületet is meg lehet határozni csak kitartás kell hozzá
Old 05-11-2006, 16:39
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Sztem a tolik elleni tükör vari túl erős lenne, bármiféle rakivédelem növelés meg többet ártana mint használna.
Ezzel teljesen egyet értek, a tolik elleni tükör varit nem támogatom én sem...

Quote:
Amúgy ki lehet számolni ha kitartó vagyok a házakat, tanyákra, kocsmákra, templomokra lehet mondani egy minimumot, a bankok száma se okoz nagy fejtörést, meg a többi termelő épületet is meg lehet határozni csak kitartás kell hozzá
Minél magasabb hekin vagy, annál nehezebb kiszámolni, hogy mi is van a minimumon kívül és annál bizonytalanabb az is, hogy mi lesz a csata kimenetele, ha belekötsz egy törpébe, pusztán a fentebb áltamal leírt okok miatt... ráadásul a kitartás szép dolog, de egy harcban, biza nincsenek napjaid, hogy eldöntsd, miből mennyi van az ellennek, vagy támadsz, vagy lekapnak téged...
És születnek emberek.
Old 05-11-2006, 16:45
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Ezzel teljesen egyet értek, a tolik elleni tükör varit nem támogatom én sem...

Minél magasabb hekin vagy, annál nehezebb kiszámolni, hogy mi is van a minimumon kívül és annál bizonytalanabb az is, hogy mi lesz a csata kimenetele, ha belekötsz egy törpébe, pusztán a fentebb áltamal leírt okok miatt... ráadásul a kitartás szép dolog, de egy harcban, biza nincsenek napjaid, hogy eldöntsd, miből mennyi van az ellennek, vagy támadsz, vagy lekapnak téged...
Ha harc van akkor sztem menni kell Olyat nem nagyon tudok elképzelni hogy valaki elkezd szétütni téged, és te nem csinálsz semmit, mert lehet hogy nem ütöd be.
Old 05-11-2006, 22:01
Xeper Xeper is offline
Member

Nekem az az igazi bajom ezzel, hogy a legkezdőbb játékosok fogják csak megszívni ha random számos rendszer lenne, a többiek úgyis mindenképpen a legrosszabb esettel számolnak majd...
Ezért nem látom az értelmét a hazugságnak...
Old 05-12-2006, 09:52
Penya Penya is offline
Member

Na igen, a másik meg h minden felmérésnél mást mutatna vagy ha többször is felméred akkor ugyanazt a hamisat? Meg tudjátok indokolni miért kell bonyolítani? Az elfnek is jól van a 0 mindenből mit szólnál hozzá ha kapnál valamit, de nem tudnád eldönteni h most ez a valóság és nincs fent a vari vagy fent van a vari és hamis a kép, ez egy olyan szöviben ahol nem tudjátok felmérni az elfet met nincs élezett toli galiba tud lenni.
Old 05-12-2006, 10:03
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Penya
Na igen, a másik meg h minden felmérésnél mást mutatna vagy ha többször is felméred akkor ugyanazt a hamisat? Meg tudjátok indokolni miért kell bonyolítani? Az elfnek is jól van a 0 mindenből mit szólnál hozzá ha kapnál valamit, de nem tudnád eldönteni h most ez a valóság és nincs fent a vari vagy fent van a vari és hamis a kép, ez egy olyan szöviben ahol nem tudjátok felmérni az elfet met nincs élezett toli galiba tud lenni.
Nem gondoltad végig a dolgot... az elf faji variját fölrakva csak a gömbön nem látszik, hogy mid van, de ha felmérik az épületeidet, akkor símán kiszámolják... míg ugyanez fordítva nem igaz, mert egységet lehet venni pár másodperc alatt a meglévő épületekbe, de épületet az egységek alá nem... így a kettő dolog csak látszólag állítható párhuzamba és mondható az, hogy ott is működik, de a játék sajátosságiaból adódóan igazából ez nem így van és nem ilyen egyszerű...
És születnek emberek.
Old 05-12-2006, 10:11
Penya Penya is offline
Member

Ott van az hogy HA felmérik, de nem igazán értem ez hogy kapcsolódik ahhoz amit írtam. Az épületfelméréssel tisztában vagyok, azért írtam h akkor tudna problémát okozni a hamis gömb (nem 0-t mutató de ez csak elmnélet) ha valami miatt nem tudják felmérni az elfet.
Miért kell h hamis adatokat adjon meg, miért nem jó a 0?
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules