|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

05-11-2006, 15:34
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
1/A-n kivül nem igazán tudod hova üriteni a raktárat, mert korlátos mennyiségű piacod van. Kajatermelést is ki lehet következtetni, mert ahhoz már bizony jó szövi kell hogy minden körben érkezzen kaja, szóval sztem egyáltaán nem olyan gázos. Az elf a fantomseregével is csak tolis lehet, mert különben kitekizik. A törpe nyilván nem lesz tolis, inkább hadis, tehát a tekilopás ignecsak sújtja szegényt, viszont mégse csap akkorát mint egy ork, stb. Sztem nem boritaná fel a játék egyensúlyát.
|
Ha nem full termelő törpe vagy, akkor szinte semmit nem fogsz lopni a raksiból és a törpének pont a teki miatt érdemes sok tolit is tartani, hogy ne lehessen olyan sokat tekizni (elég annyi, ha csak 4-5 alkalommal férnek be hozzád), valamint nem kell éheztetősnek lenned, hogy meglepetést okozz akkor, ha bevezetésre kerül ez a faji vari... hisz nem mind1, hogy van a gömbödön 5e íjász, miközben befér 10e íjász toronyban, vagy hogy van 20e főnyi sereged, amivel lehet, hogy nem fogod ki a támadót, de vissza tudsz menni 2x... és van még pár ilyen kombó, amit sehogy nem fogsz kideríteni...
És születnek emberek.
|

05-11-2006, 15:38
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Ha nem full termelő törpe vagy, akkor szinte semmit nem fogsz lopni a raksiból és a törpének pont a teki miatt érdemes sok tolit is tartani, hogy ne lehessen olyan sokat tekizni (elég annyi, ha csak 4-5 alkalommal férnek be hozzád), valamint nem kell éheztetősnek lenned, hogy meglepetést okozz akkor, ha bevezetésre kerül ez a faji vari... hisz nem mind1, hogy van a gömbödön 5e íjász, miközben befér 10e íjász toronyban, vagy hogy van 20e főnyi sereged, amivel lehet, hogy nem fogod ki a támadót, de vissza tudsz menni 2x... és van még pár ilyen kombó, amit sehogy nem fogsz kideríteni...
|
A gabonamennyiséget látom a gömbről 
|

05-11-2006, 15:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
A gabonamennyiséget látom a gömbről
|
Igen, azt tényleg...  Így meg tudod mondani, hogy mennyi a raksija, tehát már vagy 2 épületet ki tudsz számolni...  De pld ha az épületes ütéses trükköt játszák veled, akkor esélytelen leszel, mert azt ugyibár pont a gömbböl nem lehet kiszámolni, csak a gömb+éplistá-ból...
Szóval mondom én, lehet, hogy ez így kicsit túl erős lesz... csak az a baj, hogy most én se tudok jobbat mint ez a két ötlet... 
És születnek emberek.
|

05-11-2006, 16:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Sztem a tolik elleni tükör vari túl erős lenne, bármiféle rakivédelem növelés meg többet ártana mint használna.
Amúgy ki lehet számolni ha kitartó vagyok a házakat, tanyákra, kocsmákra, templomokra lehet mondani egy minimumot, a bankok száma se okoz nagy fejtörést, meg a többi termelő épületet is meg lehet határozni csak kitartás kell hozzá 
|

05-11-2006, 16:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Sztem a tolik elleni tükör vari túl erős lenne, bármiféle rakivédelem növelés meg többet ártana mint használna.
|
Ezzel teljesen egyet értek, a tolik elleni tükör varit nem támogatom én sem...
Quote:
Amúgy ki lehet számolni ha kitartó vagyok a házakat, tanyákra, kocsmákra, templomokra lehet mondani egy minimumot, a bankok száma se okoz nagy fejtörést, meg a többi termelő épületet is meg lehet határozni csak kitartás kell hozzá 
|
Minél magasabb hekin vagy, annál nehezebb kiszámolni, hogy mi is van a minimumon kívül és annál bizonytalanabb az is, hogy mi lesz a csata kimenetele, ha belekötsz egy törpébe, pusztán a fentebb áltamal leírt okok miatt... ráadásul a kitartás szép dolog, de egy harcban, biza nincsenek napjaid, hogy eldöntsd, miből mennyi van az ellennek, vagy támadsz, vagy lekapnak téged...
És születnek emberek.
|

05-11-2006, 16:45
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Ezzel teljesen egyet értek, a tolik elleni tükör varit nem támogatom én sem...
Minél magasabb hekin vagy, annál nehezebb kiszámolni, hogy mi is van a minimumon kívül és annál bizonytalanabb az is, hogy mi lesz a csata kimenetele, ha belekötsz egy törpébe, pusztán a fentebb áltamal leírt okok miatt... ráadásul a kitartás szép dolog, de egy harcban, biza nincsenek napjaid, hogy eldöntsd, miből mennyi van az ellennek, vagy támadsz, vagy lekapnak téged...
|
Ha harc van akkor sztem menni kell  Olyat nem nagyon tudok elképzelni hogy valaki elkezd szétütni téged, és te nem csinálsz semmit, mert lehet hogy nem ütöd be.
|

05-11-2006, 22:01
|
Member
|
|
|
|
Nekem az az igazi bajom ezzel, hogy a legkezdőbb játékosok fogják csak megszívni ha random számos rendszer lenne, a többiek úgyis mindenképpen a legrosszabb esettel számolnak majd...
Ezért nem látom az értelmét a hazugságnak...

05-12-2006, 09:52
|
Member
|
|
|
|
Na igen, a másik meg h minden felmérésnél mást mutatna vagy ha többször is felméred akkor ugyanazt a hamisat? Meg tudjátok indokolni miért kell bonyolítani? Az elfnek is jól van a 0 mindenből mit szólnál hozzá ha kapnál valamit, de nem tudnád eldönteni h most ez a valóság és nincs fent a vari vagy fent van a vari és hamis a kép, ez egy olyan szöviben ahol nem tudjátok felmérni az elfet met nincs élezett toli galiba tud lenni.
|

05-12-2006, 10:03
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Penya
Na igen, a másik meg h minden felmérésnél mást mutatna vagy ha többször is felméred akkor ugyanazt a hamisat? Meg tudjátok indokolni miért kell bonyolítani? Az elfnek is jól van a 0 mindenből mit szólnál hozzá ha kapnál valamit, de nem tudnád eldönteni h most ez a valóság és nincs fent a vari vagy fent van a vari és hamis a kép, ez egy olyan szöviben ahol nem tudjátok felmérni az elfet met nincs élezett toli galiba tud lenni.
|
Nem gondoltad végig a dolgot... az elf faji variját fölrakva csak a gömbön nem látszik, hogy mid van, de ha felmérik az épületeidet, akkor símán kiszámolják... míg ugyanez fordítva nem igaz, mert egységet lehet venni pár másodperc alatt a meglévő épületekbe, de épületet az egységek alá nem... így a kettő dolog csak látszólag állítható párhuzamba és mondható az, hogy ott is működik, de a játék sajátosságiaból adódóan igazából ez nem így van és nem ilyen egyszerű...
És születnek emberek.
|

05-12-2006, 10:11
|
Member
|
|
|
|
Ott van az hogy HA felmérik, de nem igazán értem ez hogy kapcsolódik ahhoz amit írtam. Az épületfelméréssel tisztában vagyok, azért írtam h akkor tudna problémát okozni a hamis gömb (nem 0-t mutató de ez csak elmnélet) ha valami miatt nem tudják felmérni az elfet.
Miért kell h hamis adatokat adjon meg, miért nem jó a 0?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|