|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
|
Ne változzon semmi, jó így ahogy van.
|

|
42 |
49.41% |
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell.
|

|
20 |
23.53% |
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell.
|

|
11 |
12.94% |
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen.
|

|
7 |
8.24% |
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet.
|

|
6 |
7.06% |
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem.
|

|
7 |
8.24% |

04-22-2006, 17:26
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Nem akarok menőzni, de ha tudnám h hol van a törpéd és lenne tolis orim ugyanott szívesen megmutatnám h miért kell változtatni. Ha elf lennék hozzám se tudnál érni. Én meg röhögve húznám tőled milliós értékben a tekiket.
|

04-22-2006, 17:34
|
Member
|
|
|
|
Jómagam azon a vonalon mennék tovább h csökkentsük a tekik jelentőségét, értem ezalatt h ha visszavennénk a százalékokból mondjuk 10-15%-ot akkor nem lenne akkora jelentősége a tekinek, tehát a lopásnak se, ennek ellenére a teki értéke megmaradna, de nem lehetne csak tekizéssel szétkapni egy orit mert a 15% tekiből nem lehetne annyit lehúzni h mondjuk 5% körülire essen az értéke. Meg amúgyis 10% veszteség nem nagy probléma Az én törpimet is lopták keményen, ezért csak lakás meg haditekit vettem újra, túl drága lett volna mindet, de a tolvajlás meg a mágia és az összes többi amit csak néhanapján vettem vissza így is kb 10% körül mozgott, lentebb nem tudták lopni, mert olyan kevés volt.
|

04-22-2006, 17:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
aúú ötlete tkp arról szól, hogy minden fajnak adjunk sziesztát.
sztem ez 1 nagy lépés lenne a játék 1hangúsága fele.
|
Ahogy azt Láma írta az én ötletemnek egyáltalán nem a sziesztához van köze, hanem ahhoz, hogy mennyi teki van az oridban... a lényeg az én javaslatomban az, hogy ha kevesebb a tekid, kevesebbet vigyenek és ez már onnantól kezdődően lenne figyelve, hogy elérte a tekid a létfenntartáshoz szükséges méretet (a kopásokat és a %-okat mindenki meg tudja nézni a hódítón belül, de természetesen ezen táblázat rész sem végleges még, lehet rajta változtatni). Amúgy lineáris? Perszehogy az, hisz a tekercsek adta % is lineáris....
És születnek emberek.
|

04-22-2006, 17:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Penya
Jómagam azon a vonalon mennék tovább h csökkentsük a tekik jelentőségét, értem ezalatt h ha visszavennénk a százalékokból mondjuk 10-15%-ot akkor nem lenne akkora jelentősége a tekinek, tehát a lopásnak se, ennek ellenére a teki értéke megmaradna, de nem lehetne csak tekizéssel szétkapni egy orit mert a 15% tekiből nem lehetne annyit lehúzni h mondjuk 5% körülire essen az értéke. Meg amúgyis 10% veszteség nem nagy probléma Az én törpimet is lopták keményen, ezért csak lakás meg haditekit vettem újra, túl drága lett volna mindet, de a tolvajlás meg a mágia és az összes többi amit csak néhanapján vettem vissza így is kb 10% körül mozgott, lentebb nem tudták lopni, mert olyan kevés volt.
|
A tekik jelentőségének csökkentése alapvetően változtatná meg a játékot (férőhelyek és egyéb számolási dolgok), ezért azt nem igazán lehetne megoldani és még a kérdést se oldaná meg, hisz ha a kevesebből lopnak, az is ugyanúgy befolyásolja az oridat mint most (ahogy írtad, 15% tekiből lenne 10%, ami azt jelenti, hogy hadi, vari, toli, mezgazd téren 1/3-os gyengülés és még sereged is megy el és ez még csak az első készültségnyi lopás volt)...
És születnek emberek.
|

04-22-2006, 18:39
|
 |
Member
|
|
|
|
a tekercsek adta % nem linerális  25% hoz kell 3000 teki max, 50% hoz meg 10k+ 
|

04-22-2006, 21:53
|
Member
|
|
|
|
az a gond, hogy itt 22 oldalon keresztül mindenki a saját igaza mellett van. jó lenne, ha megmondaná vki, milyen irányba NE haladjon a téma.
túl sok az ötlet, és nem lehet komolyabban érvelni az egyik mellett/ellen sem. 
|

04-22-2006, 21:56
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
az a gond, hogy itt 22 oldalon keresztül mindenki a saját igaza mellett van. jó lenne, ha megmondaná vki, milyen irányba NE haladjon a téma.
túl sok az ötlet, és nem lehet komolyabban érvelni az egyik mellett/ellen sem. 
|
Őőő, szerintem Kisbér meg a többiek, meg én is komolyan érveltünk az ötletek mellett, viszont pld ellene tőled is csak annyit kaptunk, hogy nem jó...
Mi számokkal támasztottuk alá, sőt vettük a fáradtságot, hogy a saját ötleteinket számosítsuk (és még fel is ajánlottuk a változtatás lehetőségét), de ellenvéleményben nem volt ilyen még... 
És születnek emberek.
|

04-22-2006, 22:07
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Szerintem nem kéne változtatni a tekercslopás hatékonyságán. Az, hogy 3toli lopkod tőled egyszerre, az egyátalán nem jellemző. Főleg mert jksz, ha nincsennek szöviben. És akkor már a támadások ellen is lehetne autómata védelem, mert ha 4körönként beüt hozzád 3 hadi ori, akkor megnézheted mi marad az oridból. Szövetségben meg ugye nem nagyon van értelme toliról beszélni, mert vagy kiütik legelőszőr, vagy lenntartja a vari a készültségét, ha ember, akkor meg lelopja a másik szövetség félelfe.
7-8körről tőlem még nem loptak, pedig már voltam orkal, meg nem is annyira éri meg, mert ugye 100 értékkülönbségnél, 1%al kevesebbet hoz a toli, szóval mondjuk csak 70%ot lop. Ha kevesebb az értékkülönbség, akkor meg lebontassz addig, és már ütheted is.
Ha tolvajjal vagyok akkor általában vagy MFtől lopok térkapu bezáródása előtt, vagy egy szövetség tagjától egy másik tagon keresztűl, de nem járok vissza hozzájuk, mert a lopás után már jobban figyelnek, és akkor már jönne a megtorlás....
Igaz egy kicsit idegesítő ha lelopják a tekijeimet, de ha vip vagy a helytartó kirakja az el nem férő seregeket, és akkor már nem is lesz akkor a károd. meg aza lényeg, hogy mindig meg kell kellően bosszulni, és akkor nem fog visszajárni.
Egy ork meg röhögve beüti akkor is a tolit, ha előtte 2en lopják le a tekijeit.
A toli egyátalán nem olyan erős, mint ahogy mondjátok, szöviben érdemesebb helyette inkább egy hadit tartani sokak szerint....
Az viszont igaz, hogy nagyon sok az óriás és a gnóm a többi fajhoz képest. De ezért nem a tolikat kéne szivatni, azokból sincs olyan sok. Szerintem az lenne a megoldás, ha a gnómtól 80% tekercset tudnának hozni, az óriástól meg 50%ot.... Akkor már több ember merne orkot meg törpét választani....
Nah bocs, hogy sokat írtam remélem azért nem kapok 5nél több pirosat az eltérő véleményem miatt.... 
|

04-22-2006, 22:11
|
Member
|
|
|
|
jó, akkor leírom még1*, mert látom nem világos. jelenleg az óriástól 1%-nyi tekit hozol egy lopással. nem kell nagy matekes legyél, hogy lásd: a szám végéről levágunk kettő darab 0-t.
beteszem az ötleted.
Mondjuk lehetne úgy, hogy 13e tekiből 100-at és utána ez 10-enként csökkenne mondjuk minden 1000-1500 teki után, tehát:
11500-13000 teki 100 (>1%)
10000-11500 teki 90 (>1%)
8500-10000 teki 80 (~1%)
7500-8500 teki 70 (~1%)
6000-7500 teki 60 (~1%)
4500-6000 teki 50 (~1%)
3000-4500 teki 40 (~1%)
1500 - 3000 teki 30 (~1%)
500-1500 teki 20 (itt nagyobb 1%-nál, de ennyi tekinél már édes mind1)
alatta meg semmit se lehetne mondjuk lopni. (és hurrá! megmaradt 480 tekink)
most mondd azt, hogy ez nem az óriás mostani sziesztája.
és tudom, nem kell a számokkal dobálózni. duplázzuk meg akkor a lopott tekik mennyiségét. 2%. még így is kevés ahhoz, hogy a tolinak értelme legyen. ok. 3%. ehh... talán ez a minimum, de ez is kevés.
|

04-22-2006, 22:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Semmi jksz nincs benne, mint ahogy a jksz bejelnetőnél is szerepel ilyesmi: ha pl ork vagy és nincs elég tolid, ne csodálkozz ha mindenki tőled lop. olyan csopikba ahol szinte csak gnóm meg óriás van igenis simán lehet hogy naponta 5x végiglopják szegény orkot.
Egy ork 70% még midnig sokkal több mint egy óriás 20%a.
Embert nem lopsz át félelffel, csak ha nagyon béna....
4-5 körre meg már igen gázos lebontnai mert az már 100 nál is több épület lehet...akkor meg mégis hogy bosszulod meg?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|