Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-06-2007, 16:56
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by LotR View Post
Ép fenntartási díj , építési/bontási ktsg igenis hátrány, tehát lenne előnye az építésznek, és felfelé haladva egyre inkább hasznos lenne..
Ez ugye csak vicc? Épületfenntartás 10arany/épület, a zsold 1/5-e!
Építési költség megintcsak röhej hektár*10, ha jól gondolom.

Kb. annyit érne ez a személyiség, mint ipari tekit tartani...
Sponsored Links
Old 03-06-2007, 17:49
laci laci is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post

Nemnem. Pl. egy óriásnak simán el tudnám képzelni ezt a személyiséget, de másnál is érthető lenne, ha a lebontott épületből visszanyerne némi nyersanyagot.
Old 03-06-2007, 18:01
Senior Member

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Nemnem. Pl. egy óriásnak simán el tudnám képzelni ezt a személyiséget, de másnál is érthető lenne, ha a lebontott épületből visszanyerne némi nyersanyagot.
De LOTR nem akar nyersanyagot visszaadni, azért kérdezem, hogy anélkül az egésznek mi értelme?
Old 03-06-2007, 18:02
laci laci is offline
Member

Quote:
Deha nem elég ennyi akko a bontásból kapja vissza a nyersanyagot, ami által könnyebben lehetne átépülni, ami sztem felettébb hasznos személyiségé tenné...
Én spec. 1/2-et is eltudnék itt képzelni...
Valezius, valamit félreértettél LotR írásában
Old 03-06-2007, 18:04
Senior Member

Quote:
spec azzal mi lenne a gond a mostani személyiségeknél akkor ezek alapján még mindig nem lenne erősebb, vagyis be illene a képbe...
De sztem is ez tul erőssé tenné + Ati részéről nem tudom egyáltalán mennyire lehetne kivitelezhető...
De amugy én is csak az alapvető "olcsóbb építés-bontás, meg az épületfenntartás elfogadható"-ra gondoltam...
Elég feladat kitalálni hány %-os legyen az a kedvezmény , amivel olcsobb az építés-bontás, +a fenntartás...
Quote:
Originally Posted by laci View Post
Valezius, valamit félreértettél LotR írásában
Ezen mit lehet félreérteni?
Old 03-06-2007, 18:05
laci laci is offline
Member

Most mindketten idéztünk LotR-tól, én elolvastam a te idézetedet, te olvasd el az enyémet, aztán várjuk meg hogy idejöjjön, és megmagyarázza, mit is akart valójában
Old 03-07-2007, 09:34
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post

Hektár*5 az építési költség.
Nekem 7k hekin elég sokszor kellett drasztikusan átépítenem, és gyanítom nem csak én vagyok/voltam vele így. 1k épület átépítése 35 milla kp, és temérdek nyersanyag, árban sokszorosa ennek a 35 millának. Ha akár csak felét si visszaadnánk az építésznek, szerintem már azzal is túl tápos személyiséget alkottunk.

Újra emlékeztetnék mindenkit, a személyiségeknek nem az a célja, hogy igazi, behozhatatlan előnyöket biztosítson az országoknak, hanem csak színesítik a játékot. A tudós az egyetlen kivétel, az télleg tápos, de ha már új személyiségen variálunk, ne a tudósnál is erősebb létrehozására törekedjünk szerintem.
Old 03-07-2007, 12:17
LotR LotR is offline
Member

a helyzet:
Nos, hogy miat akarok az egyértelmü, amit a többség akar.

Mivel nincs időm itt számolgatni , azt rábízom az olvasókra, h hogy érné meg..stb Ezért vázoltam fel a lehetőségeket...

Az alapvető javaslat : "De amugy én is csak az alapvető "olcsóbb építés-bontás, meg az épületfenntartás elfogadható"-ra gondoltam... "

ITt kérdés mennyivel csökkenjen... 70%- al kevesebb fenntartási ktsg + építési / bontási?

"Deha nem elég ennyi akko a bontásból kapja vissza a nyersanyagot, ami által könnyebben lehetne átépülni, ami sztem felettébb hasznos személyiségé tenné...
Akár Én spec. 1/2-et is eltudnék itt képzelni... "

Ezt nem tudom, mennyire lenne bonyolult ,berakni a játékba, mer ehez nem értek...

Első körbe, tetszik-e az ötlet, nekem úgytünt ez tetszene sok embernek...
Most elkéne dönteni ,h életképes és a mostani személyiségek ("legerősebb-"leggyengébb") közé besorolható-e a nyersanyag visszakapása nélkül vagy csak azzal...

Ezek mellett ki kellene találni , a kts-ek csökkentése mekkora %-ban legyen 50%-tól 100%-ig
Ha ez nem elég ,akkor a bontásból felhasználható nyersanyag mekkora része jöjjön vissza, ami már használhatóvá tenné ,de semmiképp ne vállna tápossá..

Last edited by LotR; 03-07-2007 at 12:47.. Reason: esztétikai hiba
Old 03-07-2007, 12:56
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Hektár*5 az építési költség.
Nekem 7k hekin elég sokszor kellett drasztikusan átépítenem, és gyanítom nem csak én vagyok/voltam vele így. 1k épület átépítése 35 milla kp, és temérdek nyersanyag, árban sokszorosa ennek a 35 millának. Ha akár csak felét si visszaadnánk az építésznek, szerintem már azzal is túl tápos személyiséget alkottunk.

Újra emlékeztetnék mindenkit, a személyiségeknek nem az a célja, hogy igazi, behozhatatlan előnyöket biztosítson az országoknak, hanem csak színesítik a játékot. A tudós az egyetlen kivétel, az télleg tápos, de ha már új személyiségen variálunk, ne a tudósnál is erősebb létrehozására törekedjünk szerintem.
Synkel HSZ-vel egyet értek.
Mivel nem számolgattam nem tudom mennyire lenne tápos 200,500,1k,2k,5k,7k hekin. Jó lenne ezeket látni.

Azzal ,h a tudos tápos nem értek egyet, azzal talán igen, h az egyik legjobb, de már szintenként és fajonként vannak más szeméyliségek melyek vetéljársai.
Tehát nem merném állítani h tápos.

Azzal egyet értek, ahogy már korrábban írtam, h spec a célom, ami sztem közös cél is ebben topicban, olyan személyiséget keresni, kiötletelni, megalkotni, mely fel veszi a versenyt a jelenlegiekkel, és megállja a helyét a játékba, nem okoz felfordulást, nem igényel drasztikus változtatásokat!

Amikor felmerült bennem az ötlet, akkor alapjában úgy gondoltam, h ez főként nagy hektárszámon jelentene előnyt, -tehát egy olyan személyiség mely az ország növekedésével egyre nagyobb előnyt adna,- ott lenne érdemes főként használni, az A-ba lehet sokak választanák, ott lehet okozna nagy változásokat...

Az építész-nél úgy gondolom, ha megtaláljuk az arányokat, akkor ez elérhető én úgy gondolom.
Old 03-07-2007, 14:39
Senior Member

1, nálam hektár*10 aranyba kerül bármely épületet felépíteni. (1000hekin)

2, Létre akartok hozni egy személyiséget, ami 1000hekis átépítésnl hasznos Tehát A-ban, max. B-ben van értelme, hát én ezt semmiképp nem támogatom.

Én csak olyan személyiséget támogatok, ami színesíti a játékot. És nem egy újabb töltelék személyiség, mint a tolvaj vagy a varázsló, vagy a kereskedő.
(Az első kettő helyett bárki a tudóst választaná, a harmadik helyett meg mindig van jobb pénzforrás)
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules