Engem nem érint, 3 magyar torrent oldalon is voltam VIP, de 2 nickemet én töröltem, a 3. oldalról meg kidobtak mgé a razzia előtt, mert megadtam a jelszavam 2 haveromnak, azok meg pechemre egyszerre léptek be, és hát multiuser nem előnyös
Én már csak külföldi torrent oldalakról szedegetek, meg FTP szerverekről... Az FTP még jobb is, általában full sávszéllel jön a cucc. (1 mega / sec)
Igazából nincs miért magyar oldalról töltenem, a játékok meg zenék amúgy is angolul meg németül vannak fent itt is, ott is... Szinkronos filmet meg nagyon ritkán nézek, mert általában ócska a szinkron, vagy a hang idegesítő, vagy a hangminőség, vagy sz*rul van lefordítva. Úgyhogy vagy felirattal nézek filmet, vagy felirat nélkül eredeti nyelven. Szóval eddig én mindent megtaláltam azon az oldalon, ahol regelve vagyok.
Hozzátenném, a külföldi oldalaknak normális a gondolkodásmódjuk.
Egyrészt: nincs kötelező regisztráció, tehát a tartalomhoz regelés nélkül, "guest"-ként is hozzáférsz.
Másrészt: Freereg (meghívó nélküli regisztrációs rendszer) működik, tehát nem kell meghívóért könyörögni.
Harmadrészt: nincs maximalizálva a userek száma (pl majomparádén legutoljára 30.000 regisztrált és 0 vendég fehasználó lehetett, amikor még volt nickem ott)
Szerintem a magyar oldalak legnagyobb hátránya ez a hülye maximalizálás... Tök jó, amikor VIP vagyok, az arányom 2 (letöltött 300 giga, feltöltött 600 giga), tele vagyok meghívóva, (több, mint 10 db) és nem tudom meghívni a haveromat, mert betelt a létszám, és amíg valaki nem törli magát, vagy az admnok nem törlik, addig nincs tagfelvétel. Hát megáll az eszem!
Fent van 30 kategóriában 6000 torrent... Az átlagban kategóriánként 200...
Az egyik külföldi oldalon, ahol van gerisztrált nevem, több, mint 750.000 torrenthez férek hozzá, feleannyi kategóriában.
Hát csoda, hogy a magyr torrentoldalak döglődnek? ha nem engedek be usert, kevés lesz a feltöltés, és a letöltés is. Saját magukat fojtják meg ezek az oldalak....
Meg az átlag magyar letöltőnek nem kell semmi, csak a kozsó legújabb albuma, meg a legujabb film, lehetőleg fos minőségben (ilyen 700 MB - 1,4 GB méretű mindenféle ripek), mert az átlag letöltőnek 1 mb-es nete van, amivel kínszenvedés letölteni... Fel meg jóformán lehetetlen... mennyi a feltöltése ? 20 kiló ? pff.. Hát mire azzal visszatölt valamit, felakasztja magát... Csoda, hogy ilyen 0,09 arányúakkal van tele a magyar torrentoldalak? Nem csoda! Szerencsétlen userek képtelenek visszatölteni!
Mert leszed egy filmet, mondjuk legyen 1 giga. Elkezdi feltölteni, eljut 300 megáig, de mire addig eljut, mindenki leszedte, akit érdekelt a film, és akkor jön az, hogy csak feltöltők vannak, letöltő nincs... Na? Hogy csináljon jó arányt?...
Nekem is úgy lett 2-es arányom a majomparádén, hogy nem nagyon töltöttem le semmit, de saját torrenteket hoztam létre, és töltöttem fel...
A másik oldalon meg valami 35 milliós arányom volt.

Ott tényleg csak feltöltöttem, le semmit.

Talán 1 háttérképet...
Szóval határozottan elégedetlen vagyok a magyar oldalakkal. pedig az egyiknek az alapításánál ott voltam. a 1sttorrent-et egyik haverom csinálta, csomó design elemet én rajzoltam oda... (már biztos lecserélték őket) De ott is az volt a baj, hogy maximalizálták a felhasználókat.
A másik demoralizáló hatás, hogy "ha 0,3 arány alatt vagy, törlünk az oldalról!!)- szól az admin.
A fent leírt okokból van, aki ezt nem is tudja megcsinálni, mert mondjuk 10x vagy 20x gyorsabban tölt le, mint fel.
Nekem is ilyen netem van, 8192 a letöltésem, és 512 a feltöltésem. 16x gyorsabban szedek le valamit, mint töltöm vissza. Szóval csak ugy tudtam arányt javítani, hogy 2 hétig semmit nem szedtem le, hanem csak megosztottam.
A torrentrazzia meg szerintem hülyeség. Semmit nem érnek el vele, 1-2 nap kiesést okoz egy ilyen max. És ha törlik az összes torrent oldalt? És odafigyelnek, hogy ne is tudják visszacsinálni? nagy kaland.... Feldobom a cuccomat egy külföldi site-ra. Na azt piszkálja a BSA..
Régebben a feliratgyártókra szálltak rá, meg az oldalaikra, mert hogy aki feliratot tölt le, az biztos illegálban jutott hozzá a filmhez, tehát feliratok tárolására szolgáló oldal az tilos. Mert bűncselekmény fölött húny szemet.
Ezzel azt értéke el, hogy ha te megvettél a boltban egy filmet, amihez nem volt felirat, és te saját amgadnak berippelted, nem találtál hozzá feliratot...
Külföldön rájöttek már a játékgyártók, filmkiadók, stb, hogy engedni kell a "feltört" verziókat, mert remek reklám!
csomószor volt olyan, hogy letöltöttem egy filmet, mert érdekelt, és mivel tetszett, elmentem megnézni a moziban, vagy megvettem DVD-n... Ami meg ócska, az meg nem attól fog becsődölni, hogy párezer ember letölti...
Ottvan pl a WoW mmorpg játék. Van egy rakás tört szerver. A készítük tudnak róluk, és beperelik? nem. Eltörlik? nem. Hatalmas hasznot húznak belőle!
Miért? Mert a tört szerver nem tökéletes, de kipróbálni jó. nagyon sokan felmennek tört szerverre, tetszik nekik a játék, játszanak, de az idegesítő hibák miatt előbb utóbb átmennek az eredetire. És máris fizetnek... Akit ez a játék meg nem érdekel, az meg ígyse, úgyse venné meg eredetiben. Tehát tök mindegy.
Szóval a magyar mentalitáson kéne változtatni, észre kéne venni, hogy a 21. században vagyunk, méghozzá az európai unió tagjaként.
Az egész szoftverrendőrség egy baromság. Csak elnyomják a dinamikus fejlődést.
Az ilyen bujkálás is baromsággá válik emiatt, mint pl a korlátozott torrent oldalak esete...
Egyszerűen az egész magyarországi helyzet úgy néz ki, hogy 2 felől fojtogatják a szabad PC felhasználást. Ennek az lesz a vége, hogy amikor már ellehetetlenedik a helyzet, ki fog ebből törni a társadalom. nem most lesz, talán 20-30-40 év múlva... De akkor itt elég nagy gáz lesz....
(ópenszorsz forevö)