Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-2006, 14:02
Szecsa
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

S ha egy olyannal vezetnenk vissza a regi rendszert, hogy az aktualisan a pontertek 30%-nal kisebb oritol mar nem foglal, azaz az eredmenyesseg 0?
Ergo, az Ati altal oly' sokat emlegetett pelda, csupan addig mukodne, amig beerkezik a 4-5. sereg, azok viszont alulrol, utana pedig 0 lenne az eredmenyesseg.
Ergo, az 1200 hekis valszeg a 700 hekistol mar nem hozna semmit.
Sponsored Links
Old 12-15-2006, 14:05
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 20%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Szecsa View Post
S ha egy olyannal vezetnenk vissza a regi rendszert, hogy az aktualisan a pontertek 30%-nal kisebb oritol mar nem foglal, azaz az eredmenyesseg 0?
Ergo, az Ati altal oly' sokat emlegetett pelda, csupan addig mukodne, amig beerkezik a 4-5. sereg, azok viszont alulrol, utana pedig 0 lenne az eredmenyesseg.
Ergo, az 1200 hekis valszeg a 700 hekistol mar nem hozna semmit.
Az aktuális pontérték, ami ne az aktuális, hanem egy múltbeli legyen...

Nem sikerült meggyőzni arról, hogy egy hozzám képest dupla akkora ország feltétlenül alulról üssön be... Szerintem nem is fog sikerülni.
Old 12-15-2006, 14:27
Kisbér Kisbér is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post

Nem sikerült meggyőzni arról, hogy egy hozzám képest dupla akkora ország feltétlenül alulról üssön be... Szerintem nem is fog sikerülni.
Ati, jelen pillanatban egy országtól 1 ponttal kevesebb országokkal el tudod venni a területének a 91%-át!!!!!
Ez normális?
10 fős ork klán egyéniben támad 8-8 sereggel egy fullra kitámadott országot.
Az első sereg beveri alulról az 1k hekist földre, a többiek, illetve az ő további 7serege felülről üti már meg.
A végén (lehetnek kerekítési hibák, de durván) az 1000 hektárból marad neki 86 hektárja.
Ez normális?

Az én javaslatommal a legrosszabb!!! esetben is "csak" 25%-át veszti el 1 körben a földterületének az illető...
Máris barátságosabb...

// off: hozzáteszem egy 1200 hekis ország is be tud alulról ütni egy 1k-s országot...

Last edited by Kisbér; 12-15-2006 at 14:29..
Old 12-15-2006, 14:29
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%
Cool

Quote:

akkor viszont nem olvastad végig - vagy nem értelmezted - Kisbér javaslatát
Lévén amit ő javasolt, abban esély sincs arra, hogy elvidd egy ori területének felét, mert a 7ik sereg után nem lenne földveszteség
persze a példád akkor is megmaradna, az 1k hekis ori tényleg alulról fog bemenni a 700 hekishez (nem is 300-ashoz...) de ha egyszer nem hoz semmit, nem mind1? (vagy ha az jobban tetszik az első sereg megy alulról, a következő elölről, aztán jobbról, hátulról, majd balról, aztán megy egy középen is és végül a következő felülről? )
vagy akkor Neked jobban tetszik az ha 1 négyes ork tábi szövi (legalább olyan valószínű mint a 16 Mf sereg 1szerre) beveri 32 sereggel? igaz hogy mondjuk csak az elsővel mennek alulról, de akkor is 360 hekire ütik le a nyomorultat, tehát ugyan ott tartunk, csak épp felülről mennek...
nem teljesen mindegy, hogy honnan mennek, ha az eredmény ugyan az?
vagy csak nem tudunk elszakadni egy teljesen fiktív, elvont fogalomtól?

Uff beszéltem
Old 12-15-2006, 14:30
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Talking

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Ati, jelen pillanatban egy országtól 1 ponttal kevesebb országokkal el tudod venni a területének a 91%-át!!!!!
Ez normális?
10 fős ork klánt egyéniben támad 8-8 sereggel egy fullra kitámadott országot.
Az első sereg beveri alulról az 1k hekist földre, a többiek, illetve az ő további 7serege felülről üti már meg.
A végén (lehetnek kerekítési hibák, de durván) az 1000 hektárból marad neki 86 hektárja.
Ez normális?

Az én javaslatommal a legrosszabb!!! esetben is "csak" 25%-át veszti el 1 körben a földterületének az illető...
Máris barátságosabb...

// off: hozzáteszem egy 1200 hekis ország is be tud alulról ütni egy 1k-s országot...
affene lassú voltam... és jééé A-ban is lehetett volna gondolkozni... látszik hol nem jártam még
Old 12-15-2006, 14:32
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
akkor viszont nem olvastad végig - vagy nem értelmezted - Kisbér javaslatát
Lévén amit ő javasolt, abban esély sincs arra, hogy elvidd egy ori területének felét, mert a 7ik sereg után nem lenne földveszteség
Az eredeti felvetés az volt, hogy de kevés föld jön most. Majd erre megoldásként született a javaslat, hogy ezt csökkentsük még.

???

Ez értelmetlen.
Old 12-15-2006, 14:40
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Az eredeti felvetés az volt, hogy de kevés föld jön most. Majd erre megoldásként született a javaslat, hogy ezt csökkentsük még.

???

Ez értelmetlen.
ekkor még mindig nem érted a javaslat lényegét...
igen, tényleg csökkentsük a foglalt földet az olyan lehetetlen helyzetekben, ahol 40 sereggel megyünk - elég valószerűtlen, tehát az értelmetlenséget újra kellene gondolni 1 csöppet...
de a reális esetekben, amikor 2-3, vagy esetleg 4 sereggel megyünk ki valakire, akkor ott ne csökkentsük ekkora módona foglalt földet, ahogy a mostani verzióban van a régihez képest - én úgy érzem, Kisbér javaslata épp erre irányult
Old 12-15-2006, 14:41
Kisbér Kisbér is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:

???

Ez értelmetlen.
Nem...
Ati, az alap probléma az, hogy ha 2-3 sereggel megyünk be valakihez, akkor értelmetlenül más hektárokat fogunk hozni. Míg én alulról csapódom, addig a többiek(szövitársam) már nem. Így nagy lesz a különbség a 2 támadott ország között.
Alapból nem az volt a probléma, hogy 16 sereggel így "csak" 600 hektárra tudom leütni szemben a régi rendszer nyújtotta 336 hektár helyett.
Abból volt a problémánk, ha 2-3 sereg csapódik, akkor az eddigiekhez képest egyrészt kevesebb hektárt hozunk, másrészt sokkal jobban differenciált módon.
Ami lehetetlenné teszi, hogy egy szövi együtt maradjon, egyszerre mozogjon, ráadásul nem teszi lehetővé, hogy valaki(k) érdemi büntit adjon egy országnak.
Old 12-15-2006, 14:43
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
ekkor még mindig nem érted a javaslat lényegét...
igen, tényleg csökkentsük a foglalt földet az olyan lehetetlen helyzetekben, ahol 40 sereggel megyünk - elég valószerűtlen, tehát az értelmetlenséget újra kellene gondolni 1 csöppet...
de a reális esetekben, amikor 2-3, vagy esetleg 4 sereggel megyünk ki valakire, akkor ott ne csökkentsük ekkora módona foglalt földet, ahogy a mostani verzióban van a régihez képest - én úgy érzem, Kisbér javaslata épp erre irányult
Nem értem miért ne csökkentsük, ha egyszer nem felfele támad, hanem egy jóval kisebb országot...
Old 12-15-2006, 14:46
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Nem...
Ati, az alap probléma az, hogy ha 2-3 sereggel megyünk be valakihez, akkor értelmetlenül más hektárokat fogunk hozni. Míg én alulról csapódom, addig a többiek(szövitársam) már nem. Így nagy lesz a különbség a 2 támadott ország között.
Alapból nem az volt a probléma, hogy 16 sereggel így "csak" 600 hektárra tudom leütni szemben a régi rendszer nyújtotta 336 hektár helyett.
Abból volt a problémánk, ha 2-3 sereg csapódik, akkor az eddigiekhez képest egyrészt kevesebb hektárt hozunk, másrészt sokkal jobban differenciált módon.
Ami lehetetlenné teszi, hogy egy szövi együtt maradjon, egyszerre mozogjon, ráadásul nem teszi lehetővé, hogy valaki(k) érdemi büntit adjon egy országnak.
Ezzel se győztél meg, hogy miért kellene alulról beütni.

Elég sokat próbálkoztatok, nem sikerült. Sokmindenre nyitott vagyok, de van, amit kár erőltetni.

Nem logikus, hogy alulról üssün egy nagy ország egy nála sokkal kisebbet, és bármennyire próbálkoztok is, nem fogtok tudni arról meggyőzni, hogy de, ez logikus. Nem az.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules