|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
05-29-2007, 12:12
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Nem tudom ki, hogy van vele, nekem nem tetszik az a játékstílusa mikor valaki csak arra pályázik, hogy a környezetéből végre mikor támad ki valaki..
pláne kláncsatáknál jellemző, hogy szinte fullla kell kimenni, ami amiatt igen sbezhető lesz az ori egyénileg.
jah és én 1/A-ban a teljes (egyéni) eseménylistát is 2 v. 3 körös csúszással írnám csak ki, ugyanezen okból.
|
Mivel megbeszélés ezért akkor egy konkrét hsz is :
Engem nem zavar különösebben, ha valaki hiénázik, de ha ezügyben változtatási javaslattal álltok Ati elé, akkor a megoldást illetően az alábbi gondolataim lennének:
A Hód valahol a letünt korok "valódi világának" analógiája.
Hogy is történtek ezek annó?
A középkorban is voltak kémek, beépült emberek a szomszédos országokban, ezért az információk nem voltak titkosak és voltak hírvívők, futárok.
Ha a szomszédos országok megütköztek valakivel, akkor egy hirnök eltudta vinni a hírt a 3.országnak, aki mondjuk egy régi sérelem, vagy egyéb taktikai ok miatt már régóta erre a lehetőségre vár.
Csakhogy ( és teljesen egyetértek az egyéni eseménylista késleltetési ötletével) a futár nyilván nem tudott azonnal erről értesíteni valakit, mert nyilván az ő útja is időbe került.
1 kör egyéni események késleltetést jónak tartanék.
Másrészt, ha egy ország támadásra vonult ki valaki ellen, azt nem tehette titokban. A kitámadással egyidőben a kémek elindulhattak a hírrel. De ez nekik is időbe telik, tehát mondjuk a tolvajok seregnéző akciójának az eredményét csak a következő körváltás után hozná a futár.
1 kör seregfelderítés késleltetés is lehetne.
Ha a fantázia világgal is hasonlítom a játékot, akkor viszont mi legyen a varázslók bűvös tudásával ?
Ha a futár nem is, de a varázslók információszerző varázslata egy pillanat alatt megvan. Tehát akkor miért jelenjen meg az információ késleltetve.
A krónikavarázslat eddig is a varázslók birtokában volt.
Akkor ezzel most mi legyen?
Lehetne ezentúl a teljeskrónika olyan varázslat, ami még jobban fárasztaná a varikat, tehát csak a nagyok és azok sem minden körben tudnának ilyen infót szerezni.
A pontlistában a számértékek és a berendeződés késleltetése szerintem már összetettebb probléma, de ezek is max 1 körös késleltetéssel jelenhetnének meg.
Az a pár hiénatámadó pedig nem érezhetné magát előnyben.
A teljes hiénatámadás lehetetlenné tétele ( 2-3 körös eseménykésleltetéssel) nem lenne túl okos dolog, hiszen akkor meg az a helyzet állna elő, hogy egyéni támadór vígan maradhat védelem nélkül, s ha történetesen 2-3 ország üt egyet, akkor általában a megtámadott sem tudna rá kontrázni.
Lehet, hogy ezzel a támadó jellegű országok kapnának túl nagy előnyt.
A fenti 1 körös késleltetéseket tartom jó kompromisszumnak.
Vagy maradjon úgy minden mint eddig és a hírhedt hiénákat kapjátok el a saját módszerével : )
Last edited by jura; 05-29-2007 at 12:40..
Reason: Vagy maradjon úgy minden mint eddig és a hírhedt hiénákat kapjátok el a saját módszerével : )
|
05-29-2007, 12:42
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Akkor a többi csopiban miért nem? Ott is vannak hiénázók... Ezt csak akkor támogatom ha minden más csopiban is változik. Semmi nem indokolja, hogy az 1A-ban ez másképp legyen mint máshol.
|
igen , de a többi csoportban van:
-szövisegítség
-mf bónusz
1/-ban csak mf megy mf ellen, mindeközben igen jól beüthető (sokkal jobban mint lenti szinten ahol vagy szövi megy mfre, vagy mf szövitagra vagy szövitag szövitagra, és csak a 4. lehetőség az mf-mfre (de eközben is megkapja a védelmére a szövitagokkal szemben).
Pontosan az indkolja ami máshol nem, az eltérő harcrendszer.
|
05-29-2007, 13:21
|
Member
|
|
|
|
Igen , az 1Aban mások a viszonyok
Itt a legtöbb a beton ország is, vagy úgyis mondhatjuk, hogy a klánraki és
a nagy vagyonok léte miatt itt lehet legjobban kiélezni védelemre egy orit, meg támadásra is
Ami pedig a klántámadásra kivonult országok pontlistában tükröződő győzelmét illeti:
A klán hadműveletek és az egyéniek elvileg lehetnének teljesen elszaparáltak is, de mindkettő ugyanazon orik között zajlik, tehát naná, hogy nem kaphatnak több kedvezményt , mint az egyéni támadók.
De miért is támad full csapattal egy szövi?
Mert általában a szétszóródások miatt nem tudja felmérni az ellenség összvédelmi erejét. Tehát ez vaktában történő támadás.
És inkább az a valódi probléma, hogy csak így érdemes támadni (eközben védtelenek maradnak).
csak megjegyzem: jó klántámadással sokkal több földet lehet foglalni, mint amennyit 1-2 hiéna elvesz.
|
05-29-2007, 13:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by jura
De miért is támad full csapattal egy szövi?
Mert általában a szétszóródások miatt nem tudja felmérni az ellenség összvédelmi erejét. Tehát ez vaktában történő támadás.
|
hmm? szerintem meg teljesen jól feltudják mérni, max a katmorált kell saccolni..
és azért támad fullra egy szövi, mert pl egy 45% barrakk +10% tornyos másik klánhoz, legalább 70-75% barakkal kell kimenni
|
05-29-2007, 13:42
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
hmm? szerintem meg teljesen jól feltudják mérni, max a katmorált kell saccolni..
és azért támad fullra egy szövi, mert pl egy 45% barrakk +10% tornyos másik klánhoz, legalább 70-75% barakkal kell kimenni
|
Biztosan igazad van, nem vagyok szövivezér, nem indítottam még klántámadást
végülis mindegy, h miért , de tény hogy fullal kell menni...
hát ennek meg ára van
de megértem, tényleg idegesítő lehet, ha kifigyel egy hiéna, ezért is írtam azt hogy az 1 körös késleltetések még beleférnének a dologba.
talán OFF:
az is idegesítő, amikor valaki emberhiányt produkál, bemutat egy szerény sereget, meg 0 élelmet, kevés pénzt és ha egy nem hiéna megpróbál korrekten bemenni, akkor egyszerre csak előkerül a pénz, meg még a spájzba is íjász kerül. Utána pedig visszakíséri akár 2-3 ország is a becsapottat.
Mégsem nyitnék topicot arra, hogy ez milyen aljas módszer: Másokat megtéveszteni
a hiéna módszer sem kevésbé tisztességes...
hát...ilyen a játék...
|
05-29-2007, 14:29
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by jura
Biztosan igazad van, nem vagyok szövivezér, nem indítottam még klántámadást
végülis mindegy, h miért , de tény hogy fullal kell menni...
hát ennek meg ára van
de megértem, tényleg idegesítő lehet, ha kifigyel egy hiéna, ezért is írtam azt hogy az 1 körös késleltetések még beleférnének a dologba.
talán OFF:
az is idegesítő, amikor valaki emberhiányt produkál, bemutat egy szerény sereget, meg 0 élelmet, kevés pénzt és ha egy nem hiéna megpróbál korrekten bemenni, akkor egyszerre csak előkerül a pénz, meg még a spájzba is íjász kerül. Utána pedig visszakíséri akár 2-3 ország is a becsapottat.
Mégsem nyitnék topicot arra, hogy ez milyen aljas módszer: Másokat megtéveszteni
a hiéna módszer sem kevésbé tisztességes...
hát...ilyen a játék...
|
Ezt tedd át lécci a viccek topicba, mert semmi köze a témához. Majd egyszer lehet rájössz miért állnak full üresen országok, esetleg annyi védelemmel, amit az automata képzésre belőtt HT leképzett...
Monronak igaza lehet abban, hogy nem lenne tisztességes ha csak az A-ban változna az egyéni csaták láthatósága, bár ezt szerintem orvosolná ha automatikusan járna mindenkinek. Egyébként továbbra is támogatom Wand ötletét.
|
05-29-2007, 14:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ezt tedd át lécci a viccek topicba, mert semmi köze a témához. Majd egyszer lehet rájössz miért állnak full üresen országok, esetleg annyi védelemmel, amit az automata képzésre belőtt HT leképzett...
Monronak igaza lehet abban, hogy nem lenne tisztességes ha csak az A-ban változna az egyéni csaták láthatósága, bár ezt szerintem orvosolná ha automatikusan járna mindenkinek. Egyébként továbbra is támogatom Wand ötletét.
|
Bocsi, írtam is : off.
Viccnek rossz. De tényleg nem ide tartozik , jogos.
Végülis részben én is támogattam az ötletet csak 1 kör csúszásig látom a játék jobbátételi célját.
Ha bevezetnék (amit kétlek), akkor minden szinten egységesen kellene, mivel mindenhol vannak hiénák...mindig is voltak.
Na nem ragozom tovább, a véleményemet már leírtam. Mások is rágják meg!
|
05-29-2007, 16:32
|
Member
|
|
|
|
Nem szabad szerintem a többi csoportot A val hasonlitani. A ban van olyan tamadasi forma ami a többi csoportba nincsen.
Ahol sűrű a mezony mindig van két körre valaki es a pontlista rendeződés miatt látják hogy valaki klántámadott és mar utik is.
És a vicc hogy általában nem az akit megtámadott...
|
05-29-2007, 20:16
|
Member
|
|
|
|
Nem ghiszem hoyg ezzel gond lenne. Benne van a játékban hogy figyelnek, nézik a kint lévő sergedet, krónikáznak. Aki megy a hekikért válllja be, főleg Aban.
És mielőtt a nagyok leszólnának hogy semmit sem tudhatok róla: nemrég próbálkoztam egy nagy ütéssorozattal. Saját bőrömön tapasztaltam, hogyha látják hogy két napja mgállás nélkül ütsz akkor odafigyelnek. És utólag legnagyobb tiszteletem annak aki 5ször levett földdel, őszintén
Steve`sfield (#324643)
|
05-29-2007, 20:39
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
Nem ghiszem hoyg ezzel gond lenne. Benne van a játékban hogy figyelnek, nézik a kint lévő sergedet, krónikáznak. Aki megy a hekikért válllja be, főleg Aban.
És mielőtt a nagyok leszólnának hogy semmit sem tudhatok róla: nemrég próbálkoztam egy nagy ütéssorozattal. Saját bőrömön tapasztaltam, hogyha látják hogy két napja mgállás nélkül ütsz akkor odafigyelnek. És utólag legnagyobb tiszteletem annak aki 5ször levett földdel, őszintén
|
maxi egyetértés
ez észjáték, nem lehet 0 védelemmel kimenni
a kockázatot be kell vállalni
főhiéna
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|