|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |
04-24-2006, 16:50
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Békés
Hát nem egésszen, mert 15%ig számit mivel az elfoglalt terület kétszeresét éri.
Tehát a 16% és a 31% is csak 30%-ot ad.
|
Jahm, kivéve persze a tápos gnómok, akiknél 3xosan számít a földterületből elfoglalt torony...
|
04-24-2006, 22:14
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Woldemor
Nem a súgo tudásra wok kiváncsi!
Hanem volt ez már valahaol, de már nem tudom ,hogy hol és ott volt valami ezekkel a támadó pontokkal!
|
Elmondom neked úgy hogy megértsd
Van 1000 hekid, 150 tornyod, meg bele való ijászod. a 150 barakknyi ijászod védőértéke duplázódik a tornyok miatt, és ehhez a védőértékhez kapsz még a tornyok terület% a miatt 30% + védőerőt. Tehát ha van 9000 íjászod ( 150 barakkba és 150 toronyba ) 1000 hekin és nem vagy elf akkor a védőrtéked:
(9000*6)*2)*1,3
|
04-25-2006, 12:52
|
|
Member
|
|
|
|
huhh... zavar azért itt is van.
a torony kétféle bónuszt ad: a területből elfoglat %arány 2szeresét, vagy a gnómnak 3szorosát, de ez MAX 30% lesz, ha ennél több lenne a szám amit szorzás után kapsz, akkor is csak 30% lesz.
a másik: azoknak az íjaknak akiknek van helyük a toronyban 6 helyett 12lesz a védőértékük, kivéve elfnél, mert nekik 14 lesz akkor. de csak a saját íjaidnak, szövisegítségnek sose, ha van nekik is fentmaradó hely, akkor sem!
amit keversz ezzel az az ork.
ott az van, hogyha kimegy a serege, akkor megnézi a progi minden bónusz nélkül, hogy a támadóereje az egységeidnek, tehát 20k lovas esetén 20.000*6, az nagyobb-e mint az otthon lévő íjászaid védőértéke, ami pl legyen 10k, tehát 10.000*6. (itt tehát semmi faji, vagy teki vagy tábornok vagy torony vagy más nem számít!) ha igen, akkor a védősereg még minden bónuszához kap 20% védőbónuszt is, azaz az orknál is működik minden bónusz ami a többi fajnál csak ez a spec faji bónusza számolódik eszerint ha jól értettem Atit. tehát akkor a tényleges védőértéket ami a toronnyal meg mindennel kijön meg kell szoroznod 1.2vel is, ha a kiment ork sereg erősebb így mint a benthagyott védő. de ez CSAK ork! (Ati javíts ki, hogyha rosszul írtam valamit! más ne kutyuljon bele már )
Last edited by Senki; 04-25-2006 at 12:56..
|
04-25-2006, 14:42
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
amit keversz ezzel az az ork...
...tehát akkor a tényleges védőértéket ami a toronnyal meg mindennel kijön meg kell szoroznod 1.2vel is, ha a kiment ork sereg erősebb így mint a benthagyott védő. de ez CSAK ork! (Ati javíts ki, hogyha rosszul írtam valamit! más ne kutyuljon bele már )
|
ork esetén én is úgy értelmeztem, hogy kitámadás esetén a tényleges védöértékre jön még +20%.
mert ugye a sereg mindig több mint az ij?
|
04-25-2006, 15:42
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by King
mert ugye a sereg mindig több mint az ij?
|
nem mindig!
pl mi van ha 8*500 lovasod megy ki mert az is beveri azt az üres országot, és otthon 8000 íjad van meg még a megmaradó sereged? na akkor nincs bónusz
vagy kevésbé extrém eset: full elites vagy és kevesebb mint 50% elitet zavarsz támadni... akkor sincs bónusz ügye...
|
04-26-2006, 10:53
|
Member
|
|
|
|
Quote:
huhh... zavar azért itt is van.
a torony kétféle bónuszt ad: a területből elfoglat %arány 2szeresét, vagy a gnómnak 3szorosát, de ez MAX 30% lesz, ha ennél több lenne a szám amit szorzás után kapsz, akkor is csak 30% lesz.
a másik: azoknak az íjaknak akiknek van helyük a toronyban 6 helyett 12lesz a védőértékük, kivéve elfnél, mert nekik 14 lesz akkor. de csak a saját íjaidnak, szövisegítségnek sose, ha van nekik is fentmaradó hely, akkor sem!
|
Ez így nem igaz. Azokra is megkapod a bónuszt (legalábbis én így tudom)!
Quote:
amit keversz ezzel az az ork.
ott az van, hogyha kimegy a serege, akkor megnézi a progi minden bónusz nélkül, hogy a támadóereje az egységeidnek, tehát 20k lovas esetén 20.000*6, az nagyobb-e mint az otthon lévő íjászaid védőértéke, ami pl legyen 10k, tehát 10.000*6. (itt tehát semmi faji, vagy teki vagy tábornok vagy torony vagy más nem számít!) ha igen, akkor a védősereg még minden bónuszához kap 20% védőbónuszt is, azaz az orknál is működik minden bónusz ami a többi fajnál csak ez a spec faji bónusza számolódik eszerint ha jól értettem Atit. tehát akkor a tényleges védőértéket ami a toronnyal meg mindennel kijön meg kell szoroznod 1.2vel is, ha a kiment ork sereg erősebb így mint a benthagyott védő. de ez CSAK ork! (Ati javíts ki, hogyha rosszul írtam valamit! más ne kutyuljon bele már )
|
Igen, így van... A katonák puszta ereje számít...
Tehát kimész 1000 elittel meg 500 lovassal, akkor (1000*5+500*6) értékű védelem alatt megkapod a bónuszt. Nem számít semmi, csak az otthon lévő katonák natúr értéke (sugó)
|
04-26-2006, 13:33
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Ez így nem igaz. Azokra is megkapod a bónuszt (legalábbis én így tudom)!
Igen, így van... A katonák puszta ereje számít...
Tehát kimész 1000 elittel meg 500 lovassal, akkor (1000*5+500*6) értékű védelem alatt megkapod a bónuszt. Nem számít semmi, csak az otthon lévő katonák natúr értéke (sugó)
|
a bónuszt megkapod, de ha van 100 tornyod de nincs ijad, akkor a szövid ijait nem duplázzák meg a tornyok, ő így értette.
|
04-26-2006, 15:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
a bónuszt megkapod, de ha van 100 tornyod de nincs ijad, akkor a szövid ijait nem duplázzák meg a tornyok, ő így értette.
|
Ha nincs otthon íjászod, de van tornyod, és a szövid küldött neked íjászt, az szerintem tornyosnak számít...
A rendszer is úgy számolja - szerintem -, mintha minden help-nek küldött egység a tiéd lenne... (tehát a te morálod, faji bónuszod, stb számít)
Tehát ha befér még íjász toronyba, akkor szerintem a help is duplázódik.
Pont azon gondolkozok, hogy azt kéne csinálni, hogy ~0 barack, de folyamatos szövihelp x toronnyal...
|
04-26-2006, 15:43
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Ha nincs otthon íjászod, de van tornyod, és a szövid küldött neked íjászt, az szerintem tornyosnak számít...
A rendszer is úgy számolja - szerintem -, mintha minden help-nek küldött egység a tiéd lenne... (tehát a te morálod, faji bónuszod, stb számít)
Tehát ha befér még íjász toronyba, akkor szerintem a help is duplázódik.
Pont azon gondolkozok, hogy azt kéne csinálni, hogy ~0 barack, de folyamatos szövihelp x toronnyal...
|
A lakáshelyzeti tudomány nemcsak a barakkokra, de az őrtornyokra is vonatkozik, egy őrtoronyba több íjász fér el védekezéskor, ha országod fejlett ebben a tudományban. Az őrtornyokba azonban csak a saját sereged íjászai vonulnak, segítő szövetséges seregek íjászai akkor sem, ha még van a tornyokban hely.
háború/védekezés/számok...
|
04-26-2006, 15:54
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
A lakáshelyzeti tudomány nemcsak a barakkokra, de az őrtornyokra is vonatkozik, egy őrtoronyba több íjász fér el védekezéskor, ha országod fejlett ebben a tudományban. Az őrtornyokba azonban csak a saját sereged íjászai vonulnak, segítő szövetséges seregek íjászai akkor sem, ha még van a tornyokban hely.
háború/védekezés/számok...
|
Ne már... Bazz, ez tényleg így van...
Holtig tanul az ember
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|