|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
05-14-2011, 18:00
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nekem most már tök jól fut a Windows-om alatt, és ha feláldoznék rá egy USB sticket, akkor szerintem natívan is futna. (Még nem próbáltam, de nyilván ez a lényeg benne.) Nem kell ehhez új gép. Külső progikat nyilván nem lehet rá telepíteni, hiszen pont ez a lényege. Ha lehetne, akkor azzal az egész lényegi része omlana össze, semmi értelme nem lenne az egésznek.
|
EZT olvasd el légyszi mégegyszer
" Az előzetesek alapján a Chrome OS-es gépeken nem támogatott a hagyományos háttértárak használata, inkább memóriakártyák vagy SSD alapú megoldások dolgoznak a gépekben - ezzel garantálható például a Google által ígért, pár másodperc alatt lezajló rendszerindítás is. A normál számítógépekből megismert BIOS helyét is egy speciális firmware-szerű megoldás veszi át, amelyből hiányzik a PC-ken és notebookokon jellemző részletes beállítások lehetősége. A Chrome OS tehát teljesen új út lesz, ne számítsunk arra, hogy az újabb Windowsok futtatásához már öreg notebookjainkra telepíthetjük - vagy vásárolunk egy teljesen új gépet Chrome-mal, vagy maradunk a réginél."
Nekem ebböl az jön le Hogy KELL MINDNKÉPP egy ÚJ Gép majd hogy Chrome os-t használj..De lehet ÉN értettem félre ...
|
05-14-2011, 18:03
|
Administrator
|
|
Activity: 7%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Blacky
Mert azért valljuk, be a többi OS nél van választásom, ha nem tetszik a Windows akkor letörlöm a Vinyórol és felrakok Linuxot de ha megveszel egy CHROME os-t futtató gépet akkor kész ennyi bezárult a kör mert vagy használod vagy eldobod, mert arra biza mást nem raksz fel ha mégsem JÖn be a rendszer....
|
A Chrome OS linux alapú rendszer, úgyhogy ha nem tetszik, akkor Linux biztosan felmegy arra a gépre. De ne akarj mindenáron új gépet venni neki. Most új géppel árulják, valami piti áron júniustól, de ennek csak az a lényege, hogy SSD van benne, hogy bekapcsolástól kezdve 7 másodpercen belül használhasd. Ha ennél türelmesebb vagy, és ráérsz a Windows indulásának tizedéig várni, akkor sima mostani asztali gépen is elvileg elfut. Ez egyelőre még nem tapasztalat, de mindenhol ezt írják.
|
05-14-2011, 18:04
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Nekem ebböl az jön le Hogy KELL MINDNKÉPP egy ÚJ Gép majd hogy Chrome os-t használj..De lehet ÉN értettem félre ...
|
A videókon, amiket láttam, sima mezei laptopok, netbookok, vagy asztali gépek voltak használva (még nem is kapható a Google gépe hivatalosan). A letölthető oprendszerek is meglévő gépekhez vannak, cd image, vagy usb image formájában.
UI: a VMWare is egy sima mezei BIOS-os számítógépet emulál, ezen már biztosan tudom mondani, hogy remekül elfut, és mégcsak nem is olyan lassú. Persze emiatt nem fogok virtuális gépet futtatni a Win alatt, mert a lényege veszik el a dolognak, de most próbára tökéletes.
|
05-14-2011, 18:06
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Mert azért valljuk, be a többi OS nél van választásom, ha nem tetszik a Windows akkor letörlöm a Vinyórol és felrakok Linuxot de ha megveszel egy CHROME os-t futtató gépet akkor kész ennyi bezárult a kör mert vagy használod vagy eldobod, mert arra biza mást nem raksz fel ha mégsem JÖn be a rendszer....Szóval TE Vennél gépet mondjuk 120.000 ezerért Chrome os-el és ha nem tetszik akkor a sarokba rakod és használod mondjuk pórfogónak, mert másra nem jó a fentebb említettek miatt.....
DE jó példa is akad aott az APPLE és a mac-ek ahol ott is elöre van telepítve az OS , de ott van választásod, és nem vagy RÁKÉNYSZERÍTVE arra hogy Tölük függj....
A Google nemes egyszerüséggel hozzá akar láncolni a nethez , de mi van akkor amikor offline vagy mert elment a neted ?? akkor vakaródzól ha mondjuk meg akarsz mutatni egy fényképalbumot az ismeröseidnek ????
|
Nem kötelező... Havi 20 dollárért lehet majd diákoknak bérelni Chrome-os gépeket, emellé ahogy néztem adnak még mobilnet előfizetést is...
EZ a netbook. Nekem ugyan telefon és laptop mellé nincs rá nagy szükségem, de maga a koncepció szerintem kifejezetten jó.
Amúgy írták, hogy lesznek offline is hozzáférhető fájlok, a tárolt dokumentumok mindenképpen, legalábbis aszerint, amit eddig olvastam. Nem lepődnék meg, hogy ha ide tartoznának a képek és a videók is.
És ha nem tetszik, még mindig eladhatod - hacsak nem bérelted
Szóval nem teljesen értem ezt a hatalmas ellenérzést és az egyoldalú szidást.
|
05-14-2011, 18:08
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Nem kötelező... Havi 20 dollárért lehet majd diákoknak bérelni Chrome-os gépeket, emellé ahogy néztem adnak még mobilnet előfizetést is...
|
Azt hittem, hogy ezek mellett az üzleti bérlés ára valahol a csillagos egekben lesz, de az meg valami harmincegynehány dollár, szóval teljesen korrekt az is szerintem. No nem akarok új gépet, én a meglévőt szeretném használni, de ettől még az ára szerintem teljesen elfogadható.
|
05-14-2011, 18:20
|
Administrator
|
|
|
|
Nahát, még msn-ezni is lehet alóla. Pedig biztosra vettem volna, hogy azt nem lehet.
|
05-14-2011, 20:31
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Én nem tudom szidni a Google-t... most próbáltam ki a Docs androidos alkalmazásnak a fotózási opcióját - egy lefényképezett nyomtatott szöveget feltölt és azonnal átkonvertálja szerkeszthető szöveggé. És egészen jó hatásfokkal működik o.O
Na jó, ez itt egy icipicit off, mert nem a Chrome OS
|
05-14-2011, 21:24
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Én nem tudom szidni a Google-t... most próbáltam ki a Docs androidos alkalmazásnak a fotózási opcióját - egy lefényképezett nyomtatott szöveget feltölt és azonnal átkonvertálja szerkeszthető szöveggé. És egészen jó hatásfokkal működik o.O
Na jó, ez itt egy icipicit off, mert nem a Chrome OS
|
személy szerint nem az technikáikkal van bajom... csak az zavar, hogy lassan már azt is tudják naponta hányszor járok wc-re (vagy lehet, már tudják is)...
|
05-14-2011, 21:40
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
személy szerint nem az technikáikkal van bajom... csak az zavar, hogy lassan már azt is tudják naponta hányszor járok wc-re (vagy lehet, már tudják is)...
|
Most elképzelem, ahogy valaki ott ül a Google-ben, és azt figyeli, hogy ki hányszor jár wc-re.
Most őszintén: az nem zavar, hogy a tévétársaság pontosan tudja, hogy mikor mit nézel a tv-ben? Az Internet-szolgáltatód tudja, hogy mikor milyen weboldalakat nézel meg. A mobilszolgáltatód pontosan tudja, hogy mikor hol vagy a telefonoddal. Vagy a bankod pontosan tudja, hogy mikor hol vásárolsz. Sőt! A szemétszállítók huhúúú, minden titkodat tudják, ha átnézik a szemetet!
Most ezek után nem tök mindegy, hogy John Doe valamelyik amerikai városban hozzáfér ahhoz az adatblokkhoz, amiben 8millió felhasználói adat között valahol ott van a Tied is? Olyan adatok, amikhez helyi szinten más is bőven hozzáférhet.
|
05-14-2011, 22:07
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Hmm... én már most sem tudom teljesen pörgetni a vasat, mert egyszerűen nem tudja olyan sebességgel olvasni a winyót, mint kéne egyes programoknál. Most, hogyha netről kapnám az összes cuccot, helyben csak az operációs rendszer futna, akkor azt hiszem megőszülnék. Vagy fizetek sok tízezret egy 100 mbit/sec internetkapcsolatra... de még úgyis... ezt mégis hogy oldják meg??
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|