|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Fantasy, szerepjátékok Fantasy, RPG, szerepjáték |
02-25-2013, 20:29
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
A városkapun beérve rögtön megcsap az ürülék és a sok szemét szaga, az eső elkezd csöpögni. Az árusok épp most kezdik kinyitni boltjaikat, a fogadókból most dugják ki az utazók az orrukat, egyszóval indul az élet. Magad előtt egy két szekér széles utca terül el mely a templom fele vezet, aminek csak a tornyát látod a nagy tömeg miatt. (Mit csinál a karaktered surranóhalál? )
|
02-25-2013, 21:18
|
|
Member
|
|
Longevity: 64%
|
|
Kintről tisztábbnak tűnt - suttogom.
Egy enyhe fintor suhan át az arcomon, de aztán visszatér az érdeklődő ábrázatom.
Lassú léptekkel a templom felé indulok (úgy sejtem ez lehet a főutca, a templomtér pedig a főtér, így talán ott megtudhatok néhány érdekes dolgot a városról, vagy a kapunál elcsípett szófoszlányról [zsoldosok]).
Útközben nézelődök, hallgatózom (külső szemlélőnek egyszerű bámészkódónak tűnhetek), hátha elcsípek egy pletykát, vagy meglátok valami érdekességet...
Bár szinte üres, azért erszényemen tartom a kezem, biztos ami biztos... a régi szokások sosem múlnak el.
03-02-2013, 16:49
|
Junior Member
|
|
|
|
Egyre feljebb és feljebb haladsz az utcán, az árusok ajánlgatják portékáikat, de nincsenek sokan. A kocsmák bejáratánál mind azt látod hogy megtelt, miközben egyre közelebb érsz a most már egyre magasodó templomhoz. A templomtérre érkezve nagy nyüzsgés tűnik fel számodra egy igen díszes épület előtt (a templomon kívül ez az egyetlen épület ami kőből készült) ahol mindenféle szerzetet látsz és meglátod a tömegben a néhány törpöt is akiket még a kapuban láttál. A templom harangja épp megkondul, reggel 8 órát jelezve mire egy kicsit összerezzensz meglepődve a hirtelen jött öblös mély hangtól.
|
03-02-2013, 19:02
|
|
Member
|
|
|
|
(Ez lehet a városháza épülete)
Odacsapódok a tömeghez és hallgatózok, hátha kiderül mi ez a nagy csődület. Közben nézem az arcokat, és egy szimpatikusabbnak tűnőhöz hozzászólok:
Jó reggelt kívánok uram! Mi ez a nagy tömeg ilyen korán? Meg tudná mondani, hogy mi történik itt? Elég vegyesnek tűnik ez a társaság, nem hinném hogy helybéliek.
03-02-2013, 20:08
|
Junior Member
|
|
|
|
"Szép jó reggelt magának is. Igen jól látja ezek az emberek nem mind városunk polgárai. Én magam a város céhmestere vagyok így rendkívül fontos tudnom, hogy milyen emberek fognak részt venni az elszakadásért vívott háborúban. Te is zsoldosnak jöttél? Íjásznak tűnsz (és az íjad fele bök a kezével) Remélem tehetséges is vagy. Itt van a sor ha zsoldosnak szeretnél szegődni, elkél az ember most nálunk.
A törpök épp az asztalhoz lépnek és szeretnének jelentkezni, de hamar elküldik őket, hiszen a flottában nem érnek sokat csatabárdjukkal. Talán épp íjászra van szükségük.
A törpök után egy fél-ork vág át a tömegen kissé mindenkit fellökve és a toborzó tiszt fölé magasodik. Senki nem érti, hogy egy ilyen teremtményt miért engedtek be egyáltalán a városba de furcsa módon a megszeppent tiszt szó nélkül felveszi az előretolakodó jövevényt még mielőtt bárki is felocsúdott volna. Ezek után a fél-ork megfordul és hatalmas léptekkel átvágja magát a tömegen és eltűnik az emberek között.
|
03-02-2013, 20:26
|
|
Member
|
|
|
|
Visszafordulok a céhmesterhez:
Háború az elszakadásért...?
Elnézést, de nem vagyok helybéli, tehát mégis ki ellen vívják ezt a háborút? Tudna egy kicsit mesélni a konfliktusról?
Igen jól látta, értek az íjászathoz, és ha megfizetik akkor érdekel a munka is.
Ma reggel érkeztem a városba, így nem ártana egy tiszta szállás, és egy jó ebéd, ha tud egy jó helyet ajánlani. Úgy láttam a legtöbb fogadó dugig van zsoldosokkal...
03-02-2013, 20:32
|
Junior Member
|
|
|
|
Tudod a birodalomtól szeretnénk elszakadni melynek az az ára hogy földig kell rombolnunk a szoros túlpartján lévő várost.. de már így is eleget fecsegtem, különben is úgy tudtam hogy a katona csak cselekszik. Úgy látom hogy tünde vagy (sikerült megállapítania) mit szólnál ha nálam ebédelnél és mesélnél az utadról, még pénzt se kérek érte, csak talán valami mást, úgy tudom a tündék gyönyörű teremtések.
|
03-02-2013, 20:45
|
|
Member
|
|
|
|
Kedves öntől, de a társaimmal inkább egy egyszerű fogadót választunk.
Azt hiszem akkor jelentkezem, soha nem voltam híve az elnyomó birodalmaknak... köszönöm a segítségét.
Aztán fáképnél hagyom és odasétálok az asztalhoz, amikor éppen nincs ott senki beállok jelentkezni a tisztnél:
Üdvözletem! Jelentkezem zsoldosnak, érdekelne esetleges szállás, ellátmány, és persze a zsold. Előleg van?
Íjász vagyok.
03-02-2013, 21:47
|
Junior Member
|
|
|
|
"Nagyon jó, pont íjászokra van szükségünk. Szállást és ellátmányt magadnak kéne elintézned és előleget sincs módunkban adni de amit fosztasz a túlparti városból az a tied, és elmondhatom, hogy elég gazdag város. Tehát ezekkel a feltételekkel megegyeztünk? Ha igen akkor tudsz aludni a templomban mert a kocsmák már mind megteltek."
|
03-02-2013, 22:30
|
|
Member
|
|
|
|
(micsoda feltételek, kvázi ingyen akarják hogy dolgozzon az ember, mondjuk így nem kell fizetni azoknak akik nem érik meg a csata végét... persze meg lehet csinálni a saját kis hasznát, legalább szállásra adott egy ötletet...)
Rendben, érdekesnek hangzik. Mikorra várható az indulás?
Amikor végeztem az embernél elköszönök, és megyek megnézem magamnak közelebbről a templomot, belülről is ha lehet, hogy megfelelő szállás-e.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|