|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Ha rendezünk 2011-ben is párbajsorozatot, részt veszel rajta?
|
Igen
|
|
6 |
60.00% |
Nem
|
|
4 |
40.00% |
02-11-2010, 21:31
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Ez a holnapi arra is jó lesz, hogy bemutassam a pontozást, hogy később egyértelmű legyen.
|
02-11-2010, 21:54
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
A minusz pontozás nem igazán igazságos (sztem)
aki mondjuk egy hétköznap délelőtti párbajon ér csak rá és megnyeri egy 4 fős csapatban, az kap 5 pontot a győzelemért és kap -2 pontot mert hátulól a 4. lett ( Ati országa nem számolva, tehát végülis 5 fős párbaj)= a győzelme ért 3 pontot...
lehet egy fordulóban ennyit tud játszani és máris jelentősen csökkennek a végső győzelmi esélyei
tudom, erről már volt szó, hogy nem ugyanaz 4 főst nyerni mint 10-16 főst, de vhol ezt nem érzem teljesen igazságosnak...
esetleg lehetne egy olyan, hogy a dobogón végzők nem kapnak minusz pontot
sztem....
Remélem, jól értelmezve a pontozást írtam ezt
a másik:"Az indulóérték fölött végzett országok minimum nulla pont kapnak. (Például 3 fős párbaj esetén tehát a harmadik helyezett nem +3-5=-2 pontot kap, hanem nulla pontot.)"---->nem biztos, hogy vki indulóérték fölött lesz 3.
(azért itt szólok hozzá a pontozáshoz, mert 2 napig nem volt netem és most ezt néztem meg elsőnek külsőn)
Last edited by Pool; 02-11-2010 at 21:58..
|
02-11-2010, 22:01
|
Administrator
|
|
|
|
Érthető ez az álláspont is, de én továbbra is azt modom, hogy többet ér egy 20 fős párbajt megnyerni, mint egy 3 főset.
Ha valaki olyankor nyer egy párbajt, amikor senki más nem ért rá, az ne legyen egyenértékű azzal, amikor meg kell kűzdeni még a dobogós helyért is, nemhogy az elsőért.
|
02-11-2010, 22:07
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Érthető ez az álláspont is, de én továbbra is azt modom, hogy többet ér egy 20 fős párbajt megnyerni, mint egy 3 főset.
Ha valaki olyankor nyer egy párbajt, amikor senki más nem ért rá, az ne legyen egyenértékű azzal, amikor meg kell kűzdeni még a dobogós helyért is, nemhogy az elsőért.
|
Persze, én megértem amit írsz, de elég gáz, hogy vki el tud indulni párbajonként 1*, Ő a legprofibb párbajos (most nem magamra gondolok ) megnyeri a párbajt +2000 pont előnnyel és azon kell izgulnia, legyenek már vagy 10-en, amikor játszik...
én úgy érzem, vmi köztes megoldást kellene kitalálni
azok a 20 fős párbajok meg te is tudod, milyenek, nem bántásból írom, de amikor 16 fős is volt, abból min. 8 azt se tudta, hol van
több fő=több ingyenföld stb....
személy szerint nekem mindegy, mert sok párbajon tudtam indulni fordulónként, de mégsem érzem ezt így jónak...
Majd 27.-én beszélünk róla személyesen
Last edited by Pool; 02-11-2010 at 22:12..
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|
02-12-2010, 09:04
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
nem lehetne látni valahogy hogy eddig kik jelentkeztek??
a létszámra lennék kiváncsi meg hogy kik vannak eddig
|
02-12-2010, 09:28
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by richardka
nem lehetne látni valahogy hogy eddig kik jelentkeztek??
a létszámra lennék kiváncsi meg hogy kik vannak eddig
|
A jelentkezők listája nem publikus. A párbajok alkalmával majd a legtöbbre fény derül.
|
02-12-2010, 10:37
|
Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
A minusz pontozás nem igazán igazságos (sztem)
aki mondjuk egy hétköznap délelőtti párbajon ér csak rá és megnyeri egy 4 fős csapatban, az kap 5 pontot a győzelemért és kap -2 pontot mert hátulól a 4. lett ( Ati országa nem számolva, tehát végülis 5 fős párbaj)= a győzelme ért 3 pontot...
lehet egy fordulóban ennyit tud játszani és máris jelentősen csökkennek a végső győzelmi esélyei
tudom, erről már volt szó, hogy nem ugyanaz 4 főst nyerni mint 10-16 főst, de vhol ezt nem érzem teljesen igazságosnak...
esetleg lehetne egy olyan, hogy a dobogón végzők nem kapnak minusz pontot
sztem....
Remélem, jól értelmezve a pontozást írtam ezt
a másik:"Az indulóérték fölött végzett országok minimum nulla pont kapnak. (Például 3 fős párbaj esetén tehát a harmadik helyezett nem +3-5=-2 pontot kap, hanem nulla pontot.)"---->nem biztos, hogy vki indulóérték fölött lesz 3.
(azért itt szólok hozzá a pontozáshoz, mert 2 napig nem volt netem és most ezt néztem meg elsőnek külsőn)
|
Teljesen egyetértek!
Alapvetően az Ati által kitalált pontozási rendszer jó, csak szerintem nem erre a lebonyolítási rendszerre.
Volt egy korábbi felvetésem miszerint ki kellene számolni, hogy a 2009-es sorozatban ezzel a pontozási módszerrel mi lett volna a végeredmény.
Az világos, hogy 20 fős és 3 fős párbajt megnyerni nem ugyanaz, de 3 fős és 5 fős párbajt már majdnem. És a legrosszabb, hogy tőlem teljesen független a párbajon résztvevők száma.
Ennyi erővel pár játékos nem jelentkezik (direkt) arra a párbajra amire X játékos és máris kinullázták. .
Megoldható lenne az, hogy ne lehessen látni ki jelentkezett párbajra, és azt se hogy hányan lesznek?
Melyik a kisebbik rossz?
1. Ha valaki úgy tartja veled a lépést, hogy 3 fős párbajokat nyer!?
2. Ha nem tudod tartani a lépést, mert pont kis létszámú párbajokon érsz rá!?
Szerintem az 1-es.
ELFeledett Vidék (#437487)
|
The Following User Says Thank You to Elfi For This Useful Post:
|
|
02-12-2010, 10:41
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Elfi
Ennyi erővel pár játékos nem jelentkezik (direkt) arra a párbajra amire X játékos és máris kinullázták. .
|
Nem adódnak össze a párbajokon szerzett pontok, és átlag se számít. A legjobb eredmény számít. Amint megnyer egy nagyobb létszámú párbajt, meglesz az 5 pontja, függetlenül attól, hogy más párbajokon esetleg egyedüli indulóként nulla pontot kapott.
Ha mások direkt nem jelentkeznek sose arra, amire ő, akkor kap majd 1-1 pontokat, más meg nullát, mivel nem játszik, és ezzel megnyeri a párbajsorozatot.
|
02-12-2010, 10:50
|
Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem adódnak össze a párbajokon szerzett pontok, és átlag se számít. A legjobb eredmény számít. Amint megnyer egy nagyobb létszámú párbajt, meglesz az 5 pontja, függetlenül attól, hogy más párbajokon esetleg egyedüli indulóként nulla pontot kapott.
Ha mások direkt nem jelentkeznek sose arra, amire ő, akkor kap majd 1-1 pontokat, más meg nullát, mivel nem játszik, és ezzel megnyeri a párbajsorozatot.
|
Úgy értem, hogy valaki egy fordulóban több párbajon is el tud indulni, ha akar, valaki meg esetleg csak 1 alaklommal, ha látom pl., hogy az összesítettben 2. helyezett a 3 fordulóban még nem játszott én már szereztem abban a fordulóban 2 pontot, nem fogok jelentkezni, hogy a kis létszám miatt 0 pontot szerezzen. .
ELFeledett Vidék (#437487)
|
02-12-2010, 10:53
|
Administrator
|
|
|
|
Most komolyan azon taktikázunk, hogy ki miért NEM fog játszani? Akinek a nyerő taktikája az, hogy NEM játszik, annak nem biztos, hogy megéri beszállni a párbajsorozatba, mivel nulla párbajon való részvételért tényleg sok az 500 kör nevezési díj.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Posting Rules
|