|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
05-24-2010, 14:39
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Érkezet sms:
Tsobi, Tsobi!
SMS: (Ati száma)
mobiltelo.hu
|
05-24-2010, 14:39
|
Administrator
|
|
Activity: 13%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Attila(:
Reklám, ezért is van ingyen.
|
Az oké, hogy ha Te használod, akkor cserébe elolvasol egy reklámot. Dre akinek küldöd az SMS-t, annak miért kell reklámot olvasnia, amikor nem kérte azt? Ergo kéretlen reklámot küldesz neki. Mivel a Te feladóddal megy, legalábbis én ezt szűrtem le belőle, akár még fel is jelenthet, hiszen az ilyensfajta reklámoknak egyértelmű törvényi szabályozása van.
|
05-24-2010, 14:40
|
Senior Member
|
|
Activity: 2%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Érkezet sms:
Tsobi, Tsobi!
SMS: (Ati száma)
mobiltelo.hu
|
Legjobb
Rövid, és tömör üzenet
|
05-24-2010, 14:43
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az oké, hogy ha Te használod, akkor cserébe elolvasol egy reklámot. Dre akinek küldöd az SMS-t, annak miért kell reklámot olvasnia, amikor nem kérte azt? Ergo kéretlen reklámot küldesz neki. Mivel a Te feladóddal megy, legalábbis én ezt szűrtem le belőle, akár még fel is jelenthet, hiszen az ilyensfajta reklámoknak egyértelmű törvényi szabályozása van.
|
Gondolom az oldal szerkesztői is tisztában vannak ezzel, de semmi reklám nem megy sms-ben, csak a telefonszámom, és az oldal, ahonnan küldtem az sms-t.
Bár az is reklám, de inkább a küldés helye, az pedig belefér szerintem. Az idevonatkozó törvényeket, pedig nem nyálaztam át, de linkelhetnél nekem erről valamit.
|
05-24-2010, 14:50
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Gondolom az oldal szerkesztői is tisztában vannak ezzel, de semmi reklám nem megy sms-ben, csak a telefonszámom, és az oldal, ahonnan küldtem az sms-t.
Bár az is reklám, de inkább a küldés helye, az pedig belefér szerintem. Az idevonatkozó törvényeket, pedig nem nyálaztam át, de linkelhetnél nekem erről valamit.
|
Én úgy tudom, hogy ezek a szolgáltatók pont abból élnek, hogy egy reklámot biggyesztenek az üzenet végére (ezért korlátozott a karakterszám), amiért a reklámozó fizet.
Részlet a "Hogyan küldhetek SMS-t?" menüpontból:
"Az SMS küldése teljesen ingyenes, az oldal kizárólag a hirdetésekből profitál. Nem vonunk le a kártyádról pénzt, a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges, illetve hogy az üzenet végére oda tudjuk irni."
Az oldalon megjelenő AdWords-ökből és eTargetből tuti nem jön nekik annyi, hogy fedezzék az SMS-ek árát.
Last edited by Dus; 05-24-2010 at 14:53..
|
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
|
|
05-24-2010, 14:58
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Én úgy tudom, hogy ezek a szolgáltatók pont abból élnek, hogy egy reklámot biggyesztenek az üzenet végére (ezért korlátozott a karakterszám), amiért a reklámozó fizet.
Részlet a "Hogyan küldhetek SMS-t?" menüpontból:
"Az SMS küldése teljesen ingyenes, az oldal kizárólag a hirdetésekből profitál. Nem vonunk le a kártyádról pénzt, a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges, illetve hogy az üzenet végére oda tudjuk irni."
Az oldalon megjelenő AdWords-ökből és eTargetből tuti nem jön nekik annyi, hogy fedezzék az SMS-ek árát.
|
Persze egyértelmű, hogy valahonnan kell nekik is pénz, de az oldalra látogatóknak vannak a reklámok.
Az sms végén, csak a saját telefonszám, és a küldés helye van!(tehát az oldal, ahonnan ment az sms.)
Tényleges reklámokat csak az oldalon lehet olvasni.
Régebben is voltak ilyen oldalak. Anno a westel csinált egy ilyen oldalt, aztán annyian vették igénybe, hogy megszűnt.
Last edited by J.Ati; 05-24-2010 at 15:02..
|
05-24-2010, 15:04
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
"a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges"
Ezt magyarázza el nekem valaki.
1. hogyan ellenőrzik a telefonszámom?
2. hogyan ellenőrzik, hogy én vagyok-e én? (tehát pl ha beírom a haverom telefonszámát, leellenőrzik, és tényleg van olyan szám, tehát valós, akkor hogy tudják leellenőrizni, hogy én nem KisJakab vagyok, hanem NagyPeti?)
A jutubban, az ivivben, a fészbukban, meg az összes ilyenben vastagon benne vannak a titkosszolgálatok, meg a szoftverrendőrség...
Így is eleget figyelik az embereket 60 éve... Jóhogy nem már magam gépeljem le az aktámat, és küldjem el nekik postán. Legalább dolgozzanak meg a besúgók a pénzükért...
|
05-24-2010, 15:08
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
"a telefonszámod ellenőrzése a visszaélések elkerülése miatt szükséges"
Ezt magyarázza el nekem valaki.
1. hogyan ellenőrzik a telefonszámom?
2. hogyan ellenőrzik, hogy én vagyok-e én? (tehát pl ha beírom a haverom telefonszámát, leellenőrzik, és tényleg van olyan szám, tehát valós, akkor hogy tudják leellenőrizni, hogy én nem KisJakab vagyok, hanem NagyPeti?)
A jutubban, az ivivben, a fészbukban, meg az összes ilyenben vastagon benne vannak a titkosszolgálatok, meg a szoftverrendőrség...
Így is eleget figyelik az embereket 60 éve... Jóhogy nem már magam gépeljem le az aktámat, és küldjem el nekik postán. Legalább dolgozzanak meg a besúgók a pénzükért...
|
Miután regisztrálsz, kapsz egy sms-t, amiben van egy kód, azt begépeled, és utána már aktiválva lesz a számod.
Egyébként Nagy Peti.
Ja, és ha te regisztrálsz, akkor a komcsik 1000 kémet küldenek Pécsre, és nem fogsz tudni levegőt venni, aztán jön a Nasa, Nato, EU, USA, FTC, BKV, és mindenki a nyakadon lesz.
Szóval parázzzzzzáááá, mert baj lesz ám
Kubatov meg tudja ám, hogy hova toltad a kopogtatód, tőle is félj, mert nem válthatsz pártot
|
05-24-2010, 15:09
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Persze egyértelmű, hogy valahonnan kell nekik is pénz, de az oldalra látogatóknak vannak a reklámok.
Az sms végén, csak a saját telefonszám, és a küldés helye van!(tehát az oldal, ahonnan ment az sms.
Tényleges reklámokat csak az oldalon lehet olvasni.
Régebben is voltak ilyen oldalak. Anno a westel csinált egy ilyen oldalt, aztán annyian vették igénybe, hogy megszűnt.
|
A felhasználók jelentős része észre sem veszi már a reklámokat, mert annyira megszokottak, a maradék, aki felfigyel rá, azok sem nagyon kattintanak. Egy kattintásból pedig maximum 4-5 SMS ára jön vissza (talán pár darabbal több, ha nagy tételben vásárolja a szolgáltatótól az SMS-eket). Szóval ha minden felhasználó napi 1* kattintana hirdetésre (ez egy szép álom), akkor is maximum pont visszajön az elküldött SMS-ek ára. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a régebbi felhasználók már annyira sem kattintanak a reklámokra, mint az újak.
Bár tény, hogy megjelenés alapúra is lehet állítani a hirdetéseket, ha jól tudom, de az meg nagyon keveset fizet...
Vagy már kipróbáltad?? Tényleg nincs reklám?? (Utóbbi esetben is lehet, hogx csak MÉG nincs reklám)
Last edited by Dus; 05-24-2010 at 15:13..
|
05-24-2010, 15:13
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Nem is akarok váltani. A hűség a becsületem. Heil Viktory!
|
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|