|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
07-08-2009, 07:00
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Letöltöttem Windows alá az Eclipse-t, de ugyanúgy nem sikerült vele fordítanom C++-t, mint a NetBeans-el.
Nem tudom, hogy a helytelen beállítás-e az oka, de az Eclipse nálam még a kulcsszavakat sem ismerte fel, nemhogy a metódusokat...
Szóval kevesbbre jutottam vele, mint ahol már tartottam a másikkal.
|
07-08-2009, 09:00
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Letöltöttem Windows alá az Eclipse-t, de ugyanúgy nem sikerült vele fordítanom C++-t, mint a NetBeans-el.
Nem tudom, hogy a helytelen beállítás-e az oka, de az Eclipse nálam még a kulcsszavakat sem ismerte fel, nemhogy a metódusokat...
Szóval kevesbbre jutottam vele, mint ahol már tartottam a másikkal.
|
Persze hogy nem tudsz velük fordítani, mert ezekben nincs fordító.
Ezenkívül, az eclipse-hez tölts le c++ -os plugint, és aztán tudsz csinálni c++ projektet. De win alatt a visual studio expressz verziója is jó, az ingyenes és van benne c++ fordító is.
Ha meg csak kódot szerkesztessz, notepad++
A fordító és a keretrendszer nem fog megtanítani a C++ azt bizony neked kell megtanulnod, ha meg már megtanultad, akkor nem jelenthet gondot, hogy nem kínálja fel a dolgokat, mert csak írod, mert tudod mit kell írni
Tudtommal a GNU csinált Win alá is C++ compliert, linux alatt meg g++ a neve
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|
07-08-2009, 11:46
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Igaz, már elég régi a kérdés, de már tudok rá válaszolni.
A NetBeans-t Java-hoz találták ki fejlesztő környezetnek és teljesen szabadon használható és úgy tudom, van Linux alá is és a 6.5-ös változattól kezdve C++-ra is használható.
Azt találtam a Google-ban, hogy Windows alá vannak jobbak is, nem érdemes a NetBeans-t használni. De mivel Java-hoz és C++-hoz is kéne és Java-hoz ez már fent van, jó lenne beállítani C++-hoz is. Még mindig a Borland 5.5-ös fordítóját használom, ezt viszont nem sikerült a NetBeans-el összekombinálni. Tudna valaki segíteni abban, hogy Windows alá milyen ingyenes, C++ fordítót érdemes letölteni és hogyan kell beállítani, hogy a NetBeans-el együtt működjön?
Aért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert nem vagyok programozó, nem is tanultam programozni, viszont a munkámhoz szükséges a programozás, mert a munkahely a programfejlesztőknek milliókat fizet egy-egy használhatatlan apró fejlesztésért, a keret el is fogyott, így meg nem lehet dolgozni.
|
Köszönöm a segítséget. Bár már ráálltam az mcedit + g++ kombinációra, de majd kipróbálom.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
07-08-2009, 20:48
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by bimmbimm
Persze hogy nem tudsz velük fordítani, mert ezekben nincs fordító.
Ezenkívül, az eclipse-hez tölts le c++ -os plugint, és aztán tudsz csinálni c++ projektet. De win alatt a visual studio expressz verziója is jó, az ingyenes és van benne c++ fordító is.
Ha meg csak kódot szerkesztessz, notepad++
A fordító és a keretrendszer nem fog megtanítani a C++ azt bizony neked kell megtanulnod, ha meg már megtanultad, akkor nem jelenthet gondot, hogy nem kínálja fel a dolgokat, mert csak írod, mert tudod mit kell írni
Tudtommal a GNU csinált Win alá is C++ compliert, linux alatt meg g++ a neve
|
Azzal eddig is tisztában voltam, hogy kell melléjük fordító. Csak gondoltam, hogy az eddig használt hátha megteszi.
Találtam egyébként egy leírást a beállításhoz, csak Linux emulátort is kell a C++ puginnal együtt telepíteni, egy bizonyos Cyrwin nevűt, ha jól értelmeztem.
Nem hiszem, hogy valaha eljutok arra a szintre, hogy note-paddal nekem menne, ezért lenne fontos a keretrendszer. Sokat segít azoknak, akik nem tudnak programozni.
Birkózom még vele, hátha összejön. Ha meg nem, akkor marad a notepad...
|
03-15-2010, 08:29
|
Member
|
|
|
|
Újjabb problémám van a C++-al kapcsolataban.
Eddig a Borland C++-át használtam. Figyelmeztettek, hogy az nem követi a szabványt, ezért gondok lehetnek vele.
Most szeretnék lefordítani egy, a Borland C++-ban figyelmeztetés nélkül leforduló programomat a GNU g++-ával, de nem megy.
Ezért leegyszerűsítettem annyira, hogy a program már semmit se csinálna, de a hibajelenséget produkálja:
-------------------------
data.h
#ifndef _DATA_H
#define _DATA_H
#include <string.h>
//using namespace std;
class data {
public:
std::string s; // vagy "string s;", ha a "using namespace std;" be van kapcsolva.
data();
data(const data& orig);
virtual ~data();
private:
};
#endif
data.cpp
#include "data.h"
data::data() {
}
data::data(const data& orig) {
}
data::~data() {
}
main.cpp
#include <stdlib.h>
#include "data.h"
int main(int argc, char** argv) {
data p;
p.s = "peoba";
cout << p.s << "\n";
return (EXIT_SUCCESS);
}
A GNU a következő hibaüzenetet adja:
In file included from data.cpp:2:
data.h:10: error: using-declaration for non-member at class scope
data.h:10: error: expected `;' before "s"
Hogyan lehet ezt úgy átírni, hogy GNU-val leforduljon?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|