|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
11-19-2009, 17:32
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az egyetlen védelmed az utólagos kontroll lehetősége.
|
És ha ez így megy, akkor nagyon szomorú...
Lehet naív vagyok, de eddig nem féltem a bankkártyámat használbi, pedig már tizenXéve van.... Ezekután óvatosabb leszak. Bár a szavaidból kiindulva tök8 mit csinálok.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
11-19-2009, 17:34
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
És ha ez így megy, akkor nagyon szomorú...
Lehet naív vagyok, de eddig nem féltem a bankkártyámat használbi, pedig már tizenXéve van.... Ezekután óvatosabb leszak. Bár a szavaidból kiindulva tök8 mit csinálok.
|
A legjobb, ha van egy külön kártyaszámlád, amin csak akkor van pénz, amikor fizetni akarsz vele. Így amikor nem akarsz vele fizetni, akkor ha ellopták a kártyaadatokat, akkor se tudnak vele mit kezdeni, mert nincs pénz, amit elkölthetnének.
|
11-19-2009, 17:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by szamóka
Így elsőre tipikus phising, nem a hivatalos oldalon adtad meg a kártya adatait, hanem egy adathalász oldalon. (ez nem feltétlenül a te hibád). Az elsőt még továbbküldte a rendeltetési helyére (ez is tipikus, a csúnya bácsik/nénikígy ellenőrzik, hogy a kártya használható-e számukra), a második már az ő számlájukra ment.
|
Szerintem félreértettél... A hivatalos oldalt használtuk (wow-europe.com, könyvjelzőből felnyitva.), amit mindigis, jómagam másfél éve.
Az első azért sikerült, mert még volt elegentő összeg az egyenlegen, a második azért nem, mert addigra már nem. És egyetlen egyszer használtuk neten, aznap. Ettől függetlenül lehet innentől feltöltőkártyát használunk majd.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
11-19-2009, 17:39
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A legjobb, ha van egy külön kártyaszámlád, amin csak akkor van pénz, amikor fizetni akarsz vele. Így amikor nem akarsz vele fizetni, akkor ha ellopták a kártyaadatokat, akkor se tudnak vele mit kezdeni, mert nincs pénz, amit elkölthetnének.
|
Na ezt nem értem.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
11-19-2009, 17:42
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Na ezt nem értem.
|
A kártya ne férjen hozzá a teljes bankszámládhoz, hanem csak egy elkülönített alszámlához.
Amin nulla forintot tartasz. Kivéve arra a 2 percre, amíg fizetni akarsz vele.
Ez bankonként más és másköltségekkel jár; van ahol ingyen megoldják, és van, ahol a havidíjat emiatt duplán kell fizetned.
|
11-19-2009, 17:49
|
Member
|
|
|
|
Öhm... ez azt jelenti, hogy pl a netes fizetéseket azokat a fő számláról, a többit (csekk, vásárlás, kp felvét) azokat meg az "alszámláról lehetne végezni?
A Uni Creditnél nem tudom ez hogy működik... annak a banknak az egész rendszerét nem értem.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
11-19-2009, 17:50
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Öhm... ez azt jelenti, hogy pl a netes fizetéseket azokat a fő számláról, a többit (csekk, vásárlás, kp felvét) azokat meg az "alszámláról lehetne végezni?
A Uni Creditnél nem tudom ez hogy működik... annak a banknak az egész rendszerét nem értem.
|
Amihez kártyát használsz, ahhoz mindenhez az alszámláról veszi ilyenkor a pénzt. A főszámlán lehet többmillió forint, ahhoz nem fér hozzá.
|
11-19-2009, 17:53
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Amihez kártyát használsz, ahhoz mindenhez az alszámláról veszi ilyenkor a pénzt. A főszámlán lehet többmillió forint, ahhoz nem fér hozzá.
|
Még netes vásárlásnak "álcázva" sem? Mert pl a bankban erre is azt mondták, hogy netes vásárlás történt...
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
11-19-2009, 17:55
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Még netes vásárlásnak "álcázva" sem? Mert pl a bankban erre is azt mondták, hogy netes vásárlás történt...
|
Mi az, hogy netes vásárlás? Vagy bankkártyás használsz, vagy átutalással fizetsz. Mit értenek netes vásárlás alatt? Meg lehet különböztetni a "kártya jelen", és a "kártya nincs jelen, távoli tranzakció" fizetéseket, de mindkettő bankkártyás fizetés. Lehet erre gondoltak. Mindenesetre ilyenkor mindkettő az elkülönített alszámlát használja. (Azt a bankot konkrétan nem ismerem. CIB-et, Raiffeisen-t, és OTP-t tudom, hogy ez megoldható náluk, de gyanítom, hogy máshol is.)
|
11-19-2009, 17:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Mi az, hogy netes vásárlás? Vagy bankkártyás használsz, vagy átutalással fizetsz. Mit értenek netes vásárlás alatt? Meg lehet különböztetni a "kártya jelen", és a "kártya nincs jelen, távoli tranzakció" fizetéseket, de mindkettő bankkártyás fizetés. Lehet erre gondoltak. Mindenesetre ilyenkor mindkettő az elkülönített alszámlát használja. (Azt a bankot konkrétan nem ismerem. CIB-et, Raiffeisen-t, és OTP-t tudom, hogy ez megoldható náluk, de gyanítom, hogy máshol is.)
|
Ok, köszi. Konkluzió: ideje kicsit óvatosabbkal lenni már ilyen téren is.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|