|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
01-31-2008, 09:48
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Felefedezéskor a bányák találása nem ugyanígy véletlenszerű?
|
Nem. Felfedezéskor a bányák találása egy fontos része a felfedezésnek, hosszútávon előre kiszámíthatóan találsz az egyes bányatípusokból. A felfedezést már ennek fényében és tudatában indítod.
Ezzel szemben áll az, hogy nem csinálsz az égvilágon semmit, egyszercsak lesz +5% tekercsed valamelyik tudományágban. EZ véletlen esemény, ami a játék kiszámíthatóságát nagyban nehezíti.
|
01-31-2008, 09:51
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem. Felfedezéskor a bányák találása egy fontos része a felfedezésnek, hosszútávon előre kiszámíthatóan találsz az egyes bányatípusokból. A felfedezést már ennek fényében és tudatában indítod.
Ezzel szemben áll az, hogy nem csinálsz az égvilágon semmit, egyszercsak lesz +5% tekercsed valamelyik tudományágban. EZ véletlen esemény, ami a játék kiszámíthatóságát nagyban nehezíti.
|
Értem, köszi
|
01-31-2008, 10:39
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
Egyiptomban előszokott fordulni asszem még ilyen...
|
hehe KÖtekedhetnék kicsit, de erre ott van pepa
|
01-31-2008, 23:25
|
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Egyiptomban előszokott fordulni asszem még ilyen...
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
hehe KÖtekedhetnék kicsit, de erre ott van pepa
|
Csak mert kérted. A világ leghíresebb tekercsei a Holt-tengeri tekecsek. Főleg vallási jelentősége van. Egyiptomban max pergament vagy papiruszt használtak. Ők a kőbe vésést tették előtérbe.
|
01-31-2008, 23:33
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
Csak mert kérted. A világ leghíresebb tekercsei a Holt-tengeri tekecsek. Főleg vallási jelentősége van. Egyiptomban max pergament vagy papiruszt használtak. Ők a kőbe vésést tették előtérbe.
|
"A világ leghíresebb tekercsei a Holt-tengeri tekecsek."
vagyis máshol nem is létezhet... amúgy mi az a "tekecsek" ??
"Főleg vallási jelentősége van."
ha a "főleg" ugyanazt jelenti , mint a csak, akkor bizony másfajta tekercs nem is létezik...
"Egyiptomban max pergament vagy papiruszt használtak. Ők a kőbe vésést tették előtérbe."
pergamentből vagy papiruszból ezek szerint sosem készült tekercs, csak nem tudom miből készülhet szerinted, de az egyiptomiak még ma is ezeket használják, és kőbe vésett táblákkal rohangáltak mindíg is több ezeréven keresztül, napjainkig.
|
01-31-2008, 23:49
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
"A világ leghíresebb tekercsei a Holt-tengeri tekecsek."
vagyis máshol nem is létezhet... amúgy mi az a "tekecsek" ??
|
Mivel a ,agyar irodalom megengedi a költőinek, hogy olyan szavakat használjanak amilyet szeretnéket, mégha az el is tér a helyesírás szabályaitől, így én is kicsit eltértem tőle. Mielőtt megkérdeznéd költő vagyok-e vagy sem ajánlom figyelmedbe a kreatív sarkot.
Quote:
ha a "főleg" ugyanazt jelenti , mint a csak, akkor bizony másfajta tekercs nem is létezik...
|
Nem a főlegnek a leginkább a rokon értelmű szava. A csak ebben az esetben egy kizásárt eredményez minden már iránt.
Quote:
pergamentből vagy papiruszból ezek szerint sosem készült tekercs, csak nem tudom miből készülhet szerinted, de az egyiptomiak még ma is ezeket használják, és kőbe vésett táblákkal rohangáltak mindíg is több ezeréven keresztül, napjainkig.
|
De készültek tekercsek, de mind írtam előtérbe helyezték, vagyis szívesebben és gyakrabban használták. Miért? Mert időtálobb volt, sokkal kevésbé látszottak rajta az idő nyomai és nehezebb volt őket elopni, vagy tönkretenni. Természetes nem mindenki rohangás kőtáplákkal, arra csak a fontos dolgokat jegyezték fel.
|
02-01-2008, 02:19
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
Mivel a ,agyar irodalom megengedi a költőinek, hogy olyan szavakat használjanak amilyet szeretnéket, mégha az el is tér a helyesírás szabályaitől, így én is kicsit eltértem tőle. Mielőtt megkérdeznéd költő vagyok-e vagy sem ajánlom figyelmedbe a kreatív sarkot.
Nem a főlegnek a leginkább a rokon értelmű szava. A csak ebben az esetben egy kizásárt eredményez minden már iránt.
De készültek tekercsek, de mind írtam előtérbe helyezték, vagyis szívesebben és gyakrabban használták. Miért? Mert időtálobb volt, sokkal kevésbé látszottak rajta az idő nyomai és nehezebb volt őket elopni, vagy tönkretenni. Természetes nem mindenki rohangás kőtáplákkal, arra csak a fontos dolgokat jegyezték fel.
|
ezek szerint amit beírtál, akkor egy balgaság volt,nem költői érdem , mert nem zártad ki, hogy egyiptomban találhattak tekercseket hiszen:
főleg használtak, és nem kizárólag
és csak előtérbe helyezték, de "készültek is tekercsek"
én nagyon jól tudom mit jelent a csak , próbáltam neked is megmagyarázni, hogy mivel nem a csak-ot használtad, így a főleggel nem tudsz kötekedni kizárólagosan azzal szembe, hogy találhattak Egyiptomban tekercset.
Régen volt, ma is van?
igen ma is találhatnak tekercset Egyiptomban.
még akkor is ha főleg pergament vagy papiruszt használtak,
még akkor is ha a kőtábla használatot előtérbe helyezték
Last edited by Hóhér; 02-01-2008 at 02:22..
|
02-01-2008, 09:59
|
|
Member
|
|
|
|
Kérdés sosem az volt, volt hogy használtak-e tekercset vagy sem, hanem, hogy találtak-e tekercseket. Azokat a dolgokat nem nehéz megtalálni, amit tudjuk, hogy hová tettünk. Aminek a lézezéséről viszont nem tudunk, azt igenis csak találni lehet.
|
02-01-2008, 10:19
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Szvsz a régen volt ma már nincsből a teki már kilett vesézve::-)
Váltsunk témát..
Volt régen a liftezés:-)
Ki emlékszik rá?:-)
Meséljetek róla:-)
|
02-01-2008, 10:32
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rebellis
Volt régen a liftezés:-)
Ki emlékszik rá?:-)
Meséljetek róla:-)
|
Az erős túltöltésre gondolsz?
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|