|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
10-01-2006, 23:58
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Milán™
Én is csak nemrég kedztem ezt a halas dolgot, most még csak ilyen igénytelen halaim vannak aminek bubérék se kell mert egy 5l-es vízben elvannak hetekig most 2 plattim van és 1sziámi harcihalam
|
A sziámit semmiképp nem nevezném igénytelennek
Kezdő akvaristáknak amúgy nagyon is javasolható fajok a platti és a guppi, meg még 1-2 elevenszülő. Viszonylag igénytelenek, ráadásul a szaporodásuk se problémás, lévén extra körülmények biztosítása nélkül is összehozzák a dolgot. Nekem legalábbis sikerélmény szempontjából fontos volt mindig a halak szaporítása. Most is az lenne, de cegének betegek, és ilyenkor nem nagyon van kedvem foglalkozni az egésszel, amitől aztán még betegebbek lesznek
|
10-02-2006, 00:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A sziámit semmiképp nem nevezném igénytelennek
Kezdő akvaristáknak amúgy nagyon is javasolható fajok a platti és a guppi, meg még 1-2 elevenszülő. Viszonylag igénytelenek, ráadásul a szaporodásuk se problémás, lévén extra körülmények biztosítása nélkül is összehozzák a dolgot. Nekem legalábbis sikerélmény szempontjából fontos volt mindig a halak szaporítása. Most is az lenne, de cegének betegek, és ilyenkor nem nagyon van kedvem foglalkozni az egésszel, amitől aztán még betegebbek lesznek
|
Nekem a guppik sosem gyarapodtak, a kicsiket azonnal felfalták.
A halakról réges-rég lemondtam már.
Jó nekem a teknős, meg a szőrősek.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
12-02-2006, 18:46
|
Senior Member
|
|
|
|
A sikerélmény az, ha időben észreveszed a szaporodást, és kiszereled az akvárimból a halat, hogy egy befőttesüvegbe szotyogtassa a kicsiket. Ugrásszerűen megnő a túlélési esélyük
|
12-02-2006, 18:49
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
A sikerélmény az, ha időben észreveszed a szaporodást, és kiszereled az akvárimból a halat, hogy egy befőttesüvegbe szotyogtassa a kicsiket. Ugrásszerűen megnő a túlélési esélyük
|
vagy pedig egy kis vízinövényzet amibe a kishalak eltudnak bújni Nekünk nagyon sok guppynk volt Mindig szaporodtak, sokasodtak
|
12-02-2006, 18:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
A pici guppik nem is annyira buták, mint azt sokan hinnék,
csak lehetőséget kell nekik adni a túlélésre
Van az az akváriumba való felszínen uszkáló vizinövény fajta. Fogalmam sincs mi a neve. De az, ha van és elég sűrű, a kicsik megbújnak a szálai között és a többi halnak esélye sincs a kanibalizmusra Tapasztalat ... ráadásul sztem szép is.
Kéne megint egy akvárium Nem foglalkoztam halakkal kölyökkorom óta.
|
12-02-2006, 22:47
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
A pici guppik nem is annyira buták, mint azt sokan hinnék,
csak lehetőséget kell nekik adni a túlélésre
Van az az akváriumba való felszínen uszkáló vizinövény fajta. Fogalmam sincs mi a neve. De az, ha van és elég sűrű, a kicsik megbújnak a szálai között és a többi halnak esélye sincs a kanibalizmusra Tapasztalat ... ráadásul sztem szép is.
Kéne megint egy akvárium Nem foglalkoztam halakkal kölyökkorom óta.
|
Úgy van, ügyesen elbújnak, és csak egy része válik a nagyok prédájává. Mint az életben is, ha mind túlélné, nem lehetne megmozdulni az utcán a guppiktól, úgy kellene félrerugdosni őket
Hajrá Cece!!!
|
12-02-2006, 23:06
|
Member
|
|
|
|
Hát nekem a halakkal sosem volt szerencsém.
Aranyhaltartásban nem volt sose igazi sikerélményem, nálam nem csak a kicsik hullottak.
Értek az állatokhoz de a hal egész más témakör.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
12-03-2006, 00:06
|
Member
|
|
|
|
Nálunk a nagyszülők kezdték a diszhalas dolgot. szüleimnek is van pár akvárium, nekem is , húgomnak unokatestvéreknek nagybácsiknak...
Ha vki nem ért annyira hozzá, akkor én piros szifót és guppit javasolnék. És feltétlen algaevőt. Ha ezek is kihalnak akkor esélytelen a dolog. A sziámi harcossal viszont vigyázni kell arra is,h ne tükröződjön nagyon az üveg. amilyen hülye riválisnak gondolja a tükörképet és idővel teljesen begőzöl.
Nekem már csak okos halaim vannak, köszönhetően a vörös kubai ráknak ami szintén abban az akváriumban van. A buta halak már rég elfogytak...
|
12-03-2006, 03:26
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Everlasting
A sziámi harcossal viszont vigyázni kell arra is,h ne tükröződjön nagyon az üveg. amilyen hülye riválisnak gondolja a tükörképet és idővel teljesen begőzöl.
|
Jaja Nekem olyan soha nem volt, de az egyik kocsmában, ahová pénzt herdálni jártam igen Őrület, hogy mit lehet művelni velük egy tükör segítségével A halöcsi majdnem, megölre magát támadva az akvárium falához illesztett tükröt, amiben saját tükörképét látta.
|
12-08-2006, 23:19
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Na mióta indítottam a topicot egész sokat fejlődtem
van azóta egy 75literes társas és egy 21literes nevelő akvárium-om.
A guppikat sikerrel tenyésztettem, összesen 18 van 5 olyan amik már szinesednek és 13 kb 2 hetes.Ezenkivül van 2 ancim, 3 hímbettám (köszönhetően a boltos révedésének, ugyanis 2 nőstényt akaertam 1 hím mellé csak a kezdetben nősténynek látszóakk is hím-ek lettek)2 nagy guppi,2vitorlás,2platti,2blackmolly és 7 neonhal.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|