|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
11-28-2009, 15:03
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Továbbá számoljunk gey picit, a táamdó malusz miatt értelemszerűen az elfeket ez nem igazán érintené védő szinten, tehát valószínüleg a támadó részklán "kimazsolázná" a védő klánból a nem elfeket, 1/A ról lévén szó gyakorlatban maradnának üthető "részklánként" az orkok, gnómok, törpék, a támadók pedig nagy valószínüséggel tisztán orkok lennének.
Tételezzük fel, hogy a támadók egységesen 75% barakkal mennek (ami nem sok), a védőknél az orkok legyenek 60% barakk+10% torony, a gnómok 50% barakk+10% torony, a törpék 50%barakk+10 torony. Ezen adataok mellett a védők nemhogy nem extrém termelők, de gyakorlatilag a saját gabonájukat sem termelik meg, és mégis egy 5% os katmorál eltérés esetén még a 20% támadó malusszal is beverik őket.
|
Párat visszakérdeznék...
1. Olyan rendszert szeretnél ahol a támadónak tutira nincs esélye?
2. 75% barakkal kitámadsz és visszakísérhető vagy ez szerintem nem túl bizalomgerjesztő támadóoldalról...
3. Az elfek bízva a fantomseregben 40-100 raktárba gyüjtögenek gabonát a klánjaiknak. Egyáltalán nem biztos, hogy kihagynám egy-egy elf orit csak azért mert elf.
4. A jelenlegi klántámadásrendszerhez képest több vagy kevesebb esélyt látsz a sikeres támadásra ha lesz ilyen támadási forma? Ne felejtsd el hogy a 20% az nem kevés...
|
11-28-2009, 15:07
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Továbbá: 1 klánnak -kizárásos alapon- egyszerre 1 részklánja lehet.
|
Ez nem feltétlenül igaz. Ha egy részklán 50%-a a klánnak akkor lehet egy kis bontással lefokozással akár 2 is. Persze érdemes átgondolni hogy 1 ország lehetne akár 2 részklán tagja is egyszerre. Ez persze megkötné majd az anyaklán kezét 24 körig...
|
11-28-2009, 15:12
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Mi van akkor ha egy klán kap egy hadüzenetet erről értesül egy másik "baráti" klán aki viszont a támadó klánnak küld hadüzenetet?
|
Ez ha a jksz-re gondolsz eleve csalás, DE tételezzük fel hogy nincs szó ilyesmiről... Mi fog történni?
1. nem támadsz és 48 kör múlva lejár a hadüzi (küldhetsz újat)
2. úgy támadsz, hogy a te hadüzid és a "jksz-es" hadüzi átfedésében még biztonságosan hazaérj.
|
11-28-2009, 15:17
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Nagy valószínűséggel az eredeti támadó egyszer csak azt veszi észre, hogy miközben neki megvan a részklánja és akár sikeressen ütött is, de közben őt egy másik klán részklánja támadja, aki történetessen kisebb mint a már megalakított saját részklánja, tehát képtelen lenne visszatámadni. Könnyen szülne a dolog olyan szintű JKSZ-t ami azt eredményezné, hogy visszatámadhatatlanul lehetne támadni.
|
Ezt nem értem, hogyan gondolod? Kisebb részklánnal nem tudsz 2 körre támadni egy nagyobbat. Egyetlen lehetőség erre, hogy akkor küld rád sereget amikor te is uton vagy valahová és beütsz sikerrel. Ilyenkor ugyanazzal a részlánnal nem tudsz visszatámadni nyilván, de az anyaklán 50%-a még ott van akik visszaüthetnek. Ez most is így van. Ha kimész klánnal valaki kap egy "fülest" és rádmegy ha 2 körös, vagy egyéniben. Nem fogod tudni visszatámadni.
|
11-28-2009, 15:21
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Na akkor menjünk sorban...
Azért iktattam be ezt a feltételt, hogy
1. a támadó részklánt mindenképpen vissza lehessen ütni ha akarod, hiszen a klánod másik fele ugyanakkora, tehát egyidejűleg üthet és védhet is.
2. nem lenne jó ha egy klán 1/10-ed részét lehetne támadni, mint afféle leggyengébb láncszemet, tehát ha egy klán 50%-ban legalább normál felépítésben van felépítve akkor nehéz csak a "leggyengébbeket" kimazsolázni.
|
Ez biztos így lenne, hogy a másik fele akkora, mint az első?
Ezt irtad:- Fontos feltétel még, hogy mind a támadó mind a védő részklánok mérete nagyobb kell legyen, mint az anyaklánjuk méretének a fele. (pontértékben! nem területben!)
Ebből az derül ki, van mondjuk egy 60% és egy 40% az eredeti klánból
vagy én látom rosszul?
|
11-28-2009, 15:22
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Az én példámra, mi a válaszod?
|
11-28-2009, 15:22
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Nem beszélve arról, hogyha egy klán kap egy hadüzenetet, ember legyen a talpán aki kimegy akár egyéniben, akár teljes klánban támadni még 30-40% barakkal is hiába tart felé sereg..
|
Jelenleg is a hiénák ütnek a legtöbbet. Ha kapsz egy hadüzit és támadni akarsz nézel magadon egy térkaput. Ez csak színesíti a játékot és lehethogy pont a hiénázást fogja visszavetni.
|
11-28-2009, 15:23
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Monro, megmondom őszíntén, nem olvastam végig a dolgokat, de lenne egy kérdésem egy példán keresztül...
|
Pedig tök jó lenne annyira nem hosszú és akkor tudnánk érdemben vitázni ha teljes az infó ami a rendelkezésedre áll.
|
11-28-2009, 15:26
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Pedig tök jó lenne annyira nem hosszú és akkor tudnánk érdemben vitázni ha teljes az infó ami a rendelkezésedre áll.
|
Elolvastam, de amit hoztam példát, arra lécci, írj egy választ...
|
11-28-2009, 15:29
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Ha ez megvalósul, akkor meg lehet majd azt tenni, hogy:
Van "A" klán, mondjuk 6 fő, ebből 3 törpe, a törpék összesen 1 milla értéken...
Van "B" klán, az is 6 fő, ebből 3 ork, azok is 1 milla értéken
"A" klán mondjuk 500.000 el nagyobb/kisebb mint "B"....
Szal, a kérdésem: A "B" klán 3 orkja rá tud majd menni klántámadással "A" klán 3
törpéjére?
Mert ha erre Igen-t válaszolsz, akkor sztem az lesz az eredménye, hogy rövid idő alatt eltűnnek a termelő országok, ki lesznek csipegetve és maradnak "beüthetetlen" elfek és orkok nem is tudom, mennyitől felfelé...
|
Igen ez lehetőség lenne. De Pool ismerve a problémakezelő képességeiteket visszakérdeznék...
Ha kimegy 3 törpére (eleve irreális klánfelépítés az 50% törpe, de ez más kérdés) 3 ork és a törpék 45-15% os felépítésüek pld azt gondolod hogy 20% malusszal bevernek úgy hogy közben védenek is titeket az ellentámadás esetén? Vagy te is olyan rendszert szeretnél ahol nincs esélye a beverésnek hacsak nem vagy full üres?
Wand 75-85% barakokkal példálódzik!!! Ilyen barakkupacok lehetősége akadályoz meg bennünket abban, hogy egy jól használható sok problémát kezelő javaslatot kukázzunk?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|