|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Fantasy, szerepjátékok Fantasy, RPG, szerepjáték |

02-15-2006, 09:35
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Half, te sietsz valahova?  Én nem, tehát megvárunk... 
Addig is Atis pszichopata jellemét elemezzük tovább és kiderítjük, hogy most egy bedrogozott troll tömeggyilkos lesz, vagy egy szelíd, csöndes, távcsöves orvlövész... 
|
Ez nem vicces!!!
úgy érzem valaki figyel. Mindig nézzem a tetőket. De sosem láttom meg Atit. Veszély zónában vagyok. el is utazok Nevet változtatok.... 

02-15-2006, 09:56
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Half
Ez nem vicces!!!
úgy érzem valaki figyel. Mindig nézzem a tetőket. De sosem láttom meg Atit. Veszély zónában vagyok. el is utazok Nevet változtatok.... 
|
Nekem jobb megoldásom van....
(Aúú: az ügye jól sejthető, hogyha a fegyverek kézikönyvéből kiválasztok egy ágyút, magamnak akkor azt felszerelhetem lövegtoronyra a terepjárómra? (este megy ímél ott lesz pár dolog, szóval lesz mit olvasnod...  remélem minden jó lesz... )
|

02-15-2006, 10:26
|
 |
Member
|
|
|
|
Én folyamatosan nyomon követem az itteni beírásokat, és esküszöm, próbálom megszeretni ezt a világot, de nem megy  Nekem anynira komolytalannak tűnik. Hogy tudja magát bárki is ebbe beleélni?  Tényleg nem értem. Tökre meglepődtem, hogy ez a téma fog szárnyalni, szemben pl. a M.A.G.U.S.-sal. Vagy csak én vonzódom az ilyen klasszikus szerepjáték-világhoz? Lovagok, boszorkánymesterek, tűzvarázslók, bárdok, itt meg alkoholista, transzplantált nem is tudom mik, meg szellemek, meg rigók, ami ugye egy madár, meg ágyú a lövegtornyon. Segítség! Nem értem...
|

02-15-2006, 10:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Davalon
Én folyamatosan nyomon követem az itteni beírásokat, és esküszöm, próbálom megszeretni ezt a világot, de nem megy  Nekem anynira komolytalannak tűnik. Hogy tudja magát bárki is ebbe beleélni?  Tényleg nem értem. Tökre meglepődtem, hogy ez a téma fog szárnyalni, szemben pl. a M.A.G.U.S.-sal. Vagy csak én vonzódom az ilyen klasszikus szerepjáték-világhoz? Lovagok, boszorkánymesterek, tűzvarázslók, bárdok, itt meg alkoholista, transzplantált nem is tudom mik, meg szellemek, meg rigók, ami ugye egy madár, meg ágyú a lövegtornyon. Segítség! Nem értem...
|
Nos kezdjük ott, hogy én jelenleg is 4 féle szerepjátékot játszok rendszeresen (D&D3, AD&D, MAGUS, Vampire), valamint még 2-t nagyon nagy kihagyásokkal, de bizonyos időközökben rendszeresen (Srun, Rifts) és az, hogy itt hülyülünk, semmit nem mond el a hangulatáról... és de én pld kedvelem a hagyományos játékokat is... 
A világot és a hangulatát képzeld el kicsit úgy, mint a mostani világot kicsit a jövőbe tekintve és megspékelve mágiával, szellemekkel és mindenféle legendás lénnyel. Vedd hozzá a most is jól látható folyamatokat (környezet szennyezés, állatok kipusztulása, a pénz és a nagyobb vállalatok térhódítása és befolyásának növekedése, valamint a különböző népcsoportok közötti ellenétekkel spékeld meg az egészet), majd próbáld meg beleélni magad ebbe a világba és gondold végig te mit tennél, ha törvényen kívüli munkád lenne, amibe akár bele is halhatsz bármelyik nap és ezt a munkát olyanoknak végzed, akik a törvényeket alkotják... hol az egyik félnek, hol a másiknak... aki az egyik nap a megbízód volt, az lehet, hogy holnapra már a célpontod lesz... és mindezt a túlélésért...
|

02-15-2006, 10:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
rigó: olyan dekás (hekker) aki járm,űvekre specializálódik... azaz kibernetikus beültetésein és kábeleken keresztül csatlakozik a járművéhez szinte eggyé válva vele...
ágyú= gépágyú .... ez egy fegyvertípus... géppisztoly: pisztoly osztálynak megfelelő csőhosszú automata fegyver, gépkarabély (az AK-47 is ez mielőtt valaki nem értené mi ez) az a karabély csőhosszú.... akkora puska csőhosszal a géppuska (na ezt már nem tartod kézben) az ágyú az ami járművekre vagy ütegekre vagy egyéb ilyenre szerelt automata fegyver,vagy a klasszikus ágyú már, ez meg azok amik már eléggé túlméretesek egy ember számára.... (egy troll még megtart közülük párat  )
implantokra gondolsz: olyan ezközök amit a testedbe ültetnek... kezdve a legegyszerűbb kibernetikus műkarral át a méreg/füst szűrőkön, vagy a fényerősítős szemeken át ki tudja meddig....
emellett vannak mágusok, ezer féle sámánok stb is... ha láttad a Szárnyas Fejvadászt (Bladerunner, Harrison Forddal), akkor abba a világba képzelj el trollokat, tündéket orkokat törpöket és mágiát is, és ott kapod a shadowrunt.... 
|

02-15-2006, 10:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
Nekem jobb megoldásom van....
(Aúú: az ügye jól sejthető, hogyha a fegyverek kézikönyvéből kiválasztok egy ágyút, magamnak akkor azt felszerelhetem lövegtoronyra a terepjárómra? (este megy ímél ott lesz pár dolog, szóval lesz mit olvasnod...  remélem minden jó lesz... )
|
Majd meglátjuk mennyire forró a cucc amit fel akarsz rá pakolni, ugyanis ha nem elég jól találod ki a dolgokat, akkor lesznek belőle kellemetlenségeid... 
|

02-15-2006, 10:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Nos Aúú: ketten összehoztuk a lényeget 
(Vampire-t is játtszol? hmm... én is  )
|

02-15-2006, 10:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Majd meglátjuk mennyire forró a cucc amit fel akarsz rá pakolni, ugyanis ha nem elég jól találod ki a dolgokat, akkor lesznek belőle kellemetlenségeid... 
|
igen ez megbeszélés tárgya, de azért van egyfajta gyakorlatom mi az ami jó és mi az ami nem... sok dolog van amit nem szabad elfelejteni, kezdve a trükkös lopásgátlókkal ügye....
(18H, elég forró?  hát a legalitás se lesz túl veszélytelen egy pár dologra de megoldom.... figyelni kell arra is persze...)
|

02-15-2006, 10:43
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
Hajrá, van MAGUS topic, tessék a népeket rávenni a játékra. 
|

02-15-2006, 10:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
Nos Aúú: ketten összehoztuk a lényeget 
(Vampire-t is játtszol? hmm... én is  )
|
Hát csak azt ne hangoztasd túlságosan, hogy a rigó egy hekker, mert lényegében nem az... 
A hekker ugyibár, alapvetően a rendszerek feltörésével (azon belül is számtech rendszerekkel) foglalkozik, míg a rigó inkább egy feltúrbózótt sofőr+technikus... 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|