|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

09-10-2006, 22:04
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Miután már úgy vélem ideje kicsit pihennem, abbahagyom a zenélést és nyugovóra térek fent a szobámban, de előtte leellenőrzöm van-e aki őrködjön a továbbiakban. (Van? Még nem szerveztétek meg.)
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
Last edited by Chris; 09-11-2006 at 07:43..
|

09-11-2006, 11:27
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Megvakarom a fejem úgy nézek fel a hozzám képest hatalmas emberre.
-Hmm... lehet. De ehhez nem értek. A vajákost Morel-nek hívják. két napja ismerem csak, akár a többieket. Ember, de amennyit megismertem belőle, nem rossz fajta. Na vigyük ki és temessük el a félelfet, aztán együnk-igyunk valamit. Utánna megpróbálom a Morel-t rávenni, hogy gyógyítson még rajtam valamejest.
Magamhoz veszem Iarwain pénzét és Farkas-ra nézek, hogy akkor segítsek-e cipelni a félelfet.
Erőlködés nélkül felemelem a holtat, és a vállamra dobom. Kifele figyelek, hogy ne akadjunk el az ajtóban. (sem fönt sem lent) Ha így nem férek el vele, akkor két karomba viszem. Egyenlőre a cél csak az, hogy ki vigyem az udvarra.
-Aztán mög kéne ösmerni a többit is. Ligalább az arcúkat, hogy tud'am ki völem, ki öllenem.
Hova akarjátok eltemetni? Ásótok vagy egyéb eszközötök van?
Grenhez:
-Adjunk a fogadúsnak egy ezüstüt, hogy híjjon majdan papot a sírjáhuz, me külünben nem nyugodhat bíkíbe.
Ha majd leérek az ivó részben, akkor odaszólok a Fogadóshoz:
- Huvá temethetjük a hultat, hogy ne ligyen útba? Mög kéne egy ású is.
- Valahova az erdőszélre temessék, ott nem fog senkit sem zavarni. Ásót meg keressenek a kert mellett a fészerhez támasztva.
Last edited by Chris; 09-11-2006 at 11:32..
|

09-11-2006, 11:49
|
Member
|
|
|
|
Farkas után odalépek a fogadóshoz és leteszem elé Iarwain pénzét:
-Ez itt 5 arany. A társunké volt. Nem várom el, hogy megköszönje, de három dolgot kérek érte cserébe. Egy, ne legyen irántam haraggal, nem vagyok egy könnyü eset és a kelleténél idegesebb tudok lenni, ha valaki meghal a társaim közül. Kettő! Eltemetjük most a félelfet, de kérem, hogy amint teheti hívjon egy papot és szenteltesse fel a sírját. Gondoskodjon róla, hogy meg ne gyalázzák és nyugalmát ne háborgassák. Három. a legjobb söréből hozzon ki a sírhoz egy hordóval amint kész a gödör. Rendben van ez így?
- Ha a papot is nekem kell kifizetni, kevés lesz ez az 5 arany...
- Más, nem tudom a nagyúrral mit beszéltek az estéről, de szeretném megtudni most magától.
Várok türelmesen a fogadós válaszára.
- A nagyúrtól megtudtam, hogy a társukat a szíve vitte el, ami mondjuk kissé különös, hisz fiatal volt még, de ki az aki látja az égiek terveit? Neki ennyi idő jutott e világban. Az istáló pedig baleset miatt égett le - látszik rajta, hogy nincs teljesen meggyőződve arról, amit mond.
Last edited by Chris; 09-11-2006 at 11:55..
|

09-12-2006, 08:02
|
Member
|
|
|
|
Ha hallom amit Gren a kocsmárossal beszél, akkor odalépek közel a fogadóshoz, és kikelek magamból:
Micsuda?! 5 aranytallér nöm elíg?! Ne huzz ki a sordunból ímber!!! Röngeteg temetísen vútam, ösmerem az árakat már. Igy aranyért má úri pompa dukál, nagy dínom-dánom. Itten van a nagyvárus napnyira ni.
A fogadós a mennyezet felé emeli a tekintetét, kb olyan kifejezéssel az arcán "na már megint egy vadember", aztán nagyot sóhajt, és megszólal:
- Talán a pap eljön egy aranyért, amit kétlek, de nekem vagy a feleségemnek fel kell utaznom a városba, hogy szóljak neki, erre az időre ha a feleségem utazik nem lesz aki főzzön, ha pedig én utazom, nem lesz aki kiszolgálja a vendégeket. Oda vissza az út két nap.
- Nöm kell ez az okoskudás. Küldjél valami szolgáló fiút, vagy izenjél egy vöndéggel, aki arra tart, vagy azzal, aki a kaját huzza nöked időnként, nem húnap kell, hanem amint löhet.
Ki nem állhatum a sakál mindeniteket, állandúan csak a pénzen jár az öszötök.
- Se vendégre sem pedig szolgáló fiúra nem bíznék annyi pénzt, amennyiért egy pap idejönne.
- Ki mundta, hogy pínzt bízzá rá? Ízenjél velük, hogy gyűjjön egy pap, majd ha idegyűtt, akkor mögkapja szentelís után.
- Gondolja egy pap meg eljön ide mindenféle adomány nélkül? Menjenek kaparják el a társukat, mit bánom én, nincs nekem arra időm, hogy magukkal vitatkozzam! - vágja hozzád a fogadós kissé ingerülten
Farkasra nézek, aztán biccentek.
-Én megpróbáltam.
Felvennéd a pénzeszacskót és elindulnál kifelé, de a fogadós ráteszi a kezedre a kezét.
- Nem azt mondtam, hogy nem segítek, hisz nekem is érdekem, hogy ne járkáljon nyugtalan lélek a fogadó körül, csak megjegyeztem, hogy ennyi pénz nem lesz elég a szertartásra. De lássák kivel van dolgom, a többit majd én kipótolom a cél érdekében. Kérem legközelebb fogja vissza a kedves barátját, mára már épp elég bajt okoztak nekem...
- Möglásd az istenek lösúlytanak rád, ha így gondulkoc.
Ott hagyom, oda viszem a holtat, ahova Gren mondta/mutatta.
A fogadós nem szól semmit, hagyja hogy távozz az épületből.
Felnézek a fogadósra:
-A sörről ne feledkezzen el, meg készítsen össze egy heti élelmet.
- Nem feledkezem meg.
Elengedem az erszényt, és hagyom had markolja fel.
-Ha valaha is visszatérek erre a vidékre, és szándékomban áll egy éven belül. Hát remélem még megtalálom a társam sírját.
- Úgy lesz. Nem tudom maguk felé kik laknak, de itt rendes népek élnek, és nem szokásunk sírokat gyalázni... - látszik, hogy a fogadósnak kezd elege lenni, és mintha neheztelne valamiért.
- Hozom az ásót! Kivinnéd addig? Oda az út menti fához.
Megyek megkeresem a fészert és az ásót.
Megtalálod.
Kimegyek felszedem az ásót és odamegyek Farkashoz. Elkezdem ásni a sírt:
-Remélem hamarost hozza a sört a fogadós. Ti hogy szoktátok búcsúztatni az elholtakat? - kérdem Farkastól.
Grenhez:
- Hát szípen eltemetjük, pap mög minden, aztán iszunk mög eszünk, küzben meg rúla böszélünk. A dolgait mög elusztjuk azok küzt, akik a barátai vútak. Nálatuk nöm így mögy?
A fogadós körülbelül negyedóra múlva kiér a sörrel, leteszi mellétek, aztán visszamegy az épületbe.
-Hasonlóan megy nálunk is. Csak mi az elholtat is megkínáljuk sörrel. A dolgait a családja, klánja örökli. Ha nincs neki, vagy messzi hal meg akkor pedig a vélelévők osztoznak. Kivéve a pénzét, azt vagy a temetésre költjük, vagy a rokonainak juttatjuk el. Iarwain rokonait nem ismerem. ezért adtam a fogadósnak a pénzét. A többi cuccát majd meglássuk.
Nem ások túl mély gödröt, csak akkorát ahol a kóbor állatok tán nem ássák ki. Aztán töltök egy korsó sört és beleloccsantom a sírba. Aztán töltök még kettővel és az egyiket odanyújtom Farkasnak:
-Legyen jobb harcunk és jobb halálunk! Magasba emelem a korsót fél kortynyit kiloccsantok Iarwain testére aztán a többit megiszom.
Megvárom míg Farkas is végez a magáéval aztán megkérem, hogy fektesse be a sírba.
-Egy perc és jövök-mondom neki.
Bemegyek a fogadóba, végigjárom a csapat minden tagját (a nagyúr és családja kivételével), és mindenkitől megkérdezem el akar-e búcsuzni Iarwaintól. (Aki el akar búcsúzni, az írja be hozzászólásban mit szeretne, és én bemásolom a szöveget a megfelelő helyre.)Aztán a kocsiról leveszek az orkoktól zsákmányolt fegyverek közül egy kardot és a két csákányt és kiviszem a sírhoz.
Egyszuszra kiiszom a kupa sert. Finoman belehelyezem a testet, elrendezem kezeit maga mellé, mintha "vigyázba" állna, aztán rövid néhány szavas fohász intézek Dartonhoz. Gren szavaira csak biccentek, jelezve fogtam.
Betemetem a sírt Farkas segítségével és eligazgatom rajta a földet. Iarwain feje felöl leszúrom a kardot és kerszetben előtte a két csákányt. Az egyik korsó (ha fa, az) aljába tőrömmel belevésem az "Iarwain a félelf" szavakat a közös nyelv betüivel és a kard markolatára teszem. Fél korsó sörrel lelocsolom a sírt, magamban elmondok egy fohászt és Farkasra nézek:
-Mehetünk, ha gondolod. Együnk aztán készüljünk az éjszakára.
Last edited by Chris; 09-12-2006 at 12:03..
|

09-12-2006, 12:06
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
P.sz. 3736, Arel 3. havának 20. napja, az Acél órája
A temetés végeztével a fogadó ivó részében ültök és vacsoráztok, mikor egy fiatal fickó lép be a fogadóba, néhányan ráismerhetnek: ő állt ott a Virágzó Cseresznyefa előtt a Nagyúrral való első találkozás és a csapat felbérelése előtt. (Őt nevezte Stancil Mareknek.) Ugyanaz a kopott, homokszínű ruha van rajta, mint akkor, a széles és formátlan vászon fejfedőt a kezében tartja. Kissé meg van illetődve, úgy látszik, körülkémlel a teremben, kócos világosbarna haja rendetlenül lóg csillogó optimistán csillogó kék szemei felett. Kis szemlélődés után a Nagyúr felé veszi az útját, közben kicsiket pöféket a kezében tartott kukoricapipájából. Mikor odaér a Nagyúr elé, a pipát és a kalapszerűséget a háta mögé dugja és alázattal meghajol.
- Őszintén sajnálom, hogy nem lehettem ott a megjelölt időpontban, amikor beszélt velünk a megbízásról, higgye el, nagyon fontos teendőm jött közbe, alázatosan kérem bocsánatát, remélem, még időben érkeztem - mondja egy szuszra, majd kiegyenesedik. - Engedje meg, hogy valamelyik emberétől megkérdezzem a részleteket, hiszen nem akarom ezzel önt fárasztani, csupán remélem, hogy engem is a csapatába számol majd, mert ön is beláthatja, néha egy kicsi, feltűnésmentes, halk fickó többet segíthet, mint egy akármilyen hatalmas, erős harcos, bár a fegyverrel sem bánok rosszul. - Majd befejezi a mondókáját, kissé zavartan, hogy túl sokat beszélt, és várakozóan néz a Nagyúrra.
A nő fordítja:
Kicsit lenni késve... de legyen, kérdezni meg valakit és ha már itt lenni, szervezni meg az örség, de jól, üzenni a többiek! Nem akarok még véletlen halálok megint.
Marek meghajol a nagyúr felé, aztán némi gondolkodás után a törpéhez lép (a törpén látod, hogy az egész feje be van kötözve, és csak a szemeit, orrnyílásait, és száját hagyták szabadon).
- Üdvözöllek! Remélem nem sértelek meg a kérdésemmel, de ugye az amott ülő Nagyúr kíséretéhez tartozol? Csak mert engem is felfogadott, és azt kérte, szervezzünk őrséget.
- Igen.- Sajnos kevéssé ismerem a csapat többi tagját, aki még ébren van és használható, összegyűjthetnéd, addig én körülnézek a házon belül és kívül, úgyis van egy kis tapasztalatom besurranási ügyekben. A nyilvánvaló bejáratokat pedig úgyis őrizni fogjuk, gondolom.
Végigmérem a fickót jó alaposan:
-Hmm.. nem te vagy az a Marek nevű aki még Eyla-ban úgy volt, hogy jön? Én Gren vagyok a Kőszakál klánból, a nagydarab fickó aki mellettem ül Emberevő Farkas, Maldobrus az elf valahol odakint van, a Stancil kölyök is valahol kint bóklászik, nagyon remélte, hogy jönni fogsz. Morel a vajákos valamerre van, szerintem a szobájában, Capullo szintén a szobájában elég rendesen megtépázva. Oler a bárd meg az előb zenélt valahol. Asszem ennyien vagyunk. Eltemettük Iarwaint. Az istálló leégett, a romok közé ne nagyon menj Olerrel-lel varázsoltatni szeretnék ottan.
- Örülök, hogy megismerhetlek, Gren, a Kőszakáll klánból - bólint Marek. - Amíg elintézitek azt a varázslást, én megvacsorázok, aztán körülnézek. Úgy látom, úgysem tért még az egész társaság nyugovóra. Aztán megszervezhetjük az őrséget. Én biztos jelentkezek a mai napra, úgyis pihent vagyok.
- Öngem érdekel a többiek pofázmánya, hátha már az öste nem hagynak minket aludni, a végín még lecsapok valamölyiket a setétben. Te ösmered mindent?
Last edited by Chris; 09-12-2006 at 12:09..
|

09-12-2006, 17:44
|
Guest
|
|
|
|
Mivel valószínűleg még valaki felkeres amíg pihenek, ezért az éjszakai figyelés csak gondolatfoszlány marad. Lemegyek, megkeresem Stancilt és mondom neki, hogy azt csinál amit akar az éjszaka. Ezután felkeresem a Nagyurat és mondom neki, hogy van egy olyan ötletem, hogy én kint lennék éjszakára a batárban, mint kinti őrség és onnan figyelnék, hogy jön e valaki, hisz ki akar a főbejáraton még csak próbálkozás szinten is bemenni ha látja hogy az egyértelműen őrízve van?! Mit szól ehhez az ötlethez? (a batár nem messze a főbejárattól áll)
A nő fordítja neked:
Rendben van, örködni kint, de beszélni többiek jelek, ha lenni valami.
Last edited by aúú; 09-13-2006 at 06:08..
|

09-13-2006, 06:42
|
Member
|
|
|
|
Miután végeztünk a vacsorával magammal hívom Farkast és Marek-et. Először kimegyünk és a Batárnál bemutatom őket Maldobrus-nak:
-Estét Maldobrus! Ezek itt Farkas (a nagydarab emberre mutatok) és Marek (mutatás a kissebb emberre), ők is csatlakoznak. Stancilt láttad valamerre? Marek-nek biztos örülne!
|

09-13-2006, 07:47
|
Member
|
|
|
|
Leleplezetlenül végig mérek mindenkit, tetőtől talpig, egyenlőre nem sokat beszélek. Próbálom megjegyezni az arcokat meg a neveket. Mikor Gren bemutat valakinek biccentek, meg mormogok valami köszönés félét.
|

09-13-2006, 08:25
|
 |
Member
|
|
|
|
Mikor aránylag sokan ott vannak lent az asztal körül, akkor feléjük fordulok és a nő fordításában mondom:
-Ki sebesült pihenni, mert nem tudni mikor lesz ágy újra közel. Nem tudni utunk milyen viszontagság, ezért használni ki a holnap reggeli indulásig idő.
Gondolom, akkor ezt az előtt mondod, hogy Gren, a Farkas, és Marek kimennének Malbordushoz.
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 09-13-2006 at 08:41..
|

09-13-2006, 14:31
|
Guest
|
|
|
|
Én is üdvözlöm Farkast és Mareket is, örülök, hogy többen vagyunk, el kell a segítség. Elmondom nekik a fent említett ötletemet, majd válaszolok a kérdésükre:
- Stancillal nemrég beszéltem akkor itt volt kint, dehogy most hol van azt nem tudom. Ha már senki nem akar velem beszélni, lepihenek a nap hátralevő részére ott kint, valamint megkérem Grent, hogy ha kezdődik az őrködési időszak, költsön fel, itt fogok "éjszakázni" a batárban.
Last edited by Chris; 09-13-2006 at 17:13..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|