Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-12-2007, 22:37
nyolcvan nyolcvan is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Ez a másik amin gondolkozok egy ideje -mi lenne ha nem kapna semmi maluszt a sikerességre, de a mágikus/alvilági támadóerő 20%, a hadi pedig 30%-kal lenne kevesebb? Kicsit erős, de talán érdemes gondolkozni rajta.
az ötlet nekem is tetszik, persze lehet változtatni még, ha nem felelne meg teljesen, de az alapja jónak tűnik

Ati ezt írta rá:
Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ezzel az eredeti helyzet állna fenn, továbbra is gyújtogat, akit tud, miközben szépen be van védve.
De jóval kevesebb országot tudna, nem?
Vagy lehet hogy itt is van különbség az alsóbb szinteken és az 1/A között.
Szerintem lentebb még a hadisok is tartanak annyi tolvajt tisztánlátással, hogy az elf ne férjen be hozzájuk tolvajokkal.
Persze lehet hogy 1/A-ban már nem volna jó, ha ott már tolit sem tartanak nagyon, meg még a tisztánlátást sem tudják feltenni; de szerintem az alsó 4 szinten jó volna az ötlet.
Sponsored Links
Old 05-13-2007, 00:04
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by nyolcvan View Post
az ötlet nekem is tetszik, persze lehet változtatni még, ha nem felelne meg teljesen, de az alapja jónak tűnik

Ati ezt írta rá:

De jóval kevesebb országot tudna, nem?
Vagy lehet hogy itt is van különbség az alsóbb szinteken és az 1/A között.
Szerintem lentebb még a hadisok is tartanak annyi tolvajt tisztánlátással, hogy az elf ne férjen be hozzájuk tolvajokkal.
Persze lehet hogy 1/A-ban már nem volna jó, ha ott már tolit sem tartanak nagyon, meg még a tisztánlátást sem tudják feltenni; de szerintem az alsó 4 szinten jó volna az ötlet.
őőő nekem a támadó malusz nagyon,de nagyon nem tetszik. viszont a toli/vari-ban eltudom képzelni a -20% támadóerőt (pl. mert az elf békésfaj, így nem annyira képzett az alvilagi tevékenységekben, de a védelmre a + -t meg lehetne fogni a kifinomult érzékeikre...)

őőő azért egy hadit nem nehezen lop át egy mf elf...

Old 05-13-2007, 00:25
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
őőő nekem a támadó malusz nagyon,de nagyon nem tetszik. viszont a toli/vari-ban eltudom képzelni a -20% támadóerőt (pl. mert az elf békésfaj, így nem annyira képzett az alvilagi tevékenységekben, de a védelmre a + -t meg lehetne fogni a kifinomult érzékeikre...)

20% támadócsökkentéssel valóban nem gond neki...50%nál már duplát kellen tartania hogy beférjen valahova, ami ellen viszont már elég könnyen lehet védekezni.
Old 05-13-2007, 01:16
TDK TDK is offline
Member

Longevity: 98%

Kérdés, a toliknak ezt a támadóeröcsökkentését az uj maluszok eltörlésevel, vagy azok csökentett formában történö megtartása mellett képzelitek?

A kettes verzió mellett Ezt a támadóeröcsökkentést nem igazán támogatom, mert ezzel a zsákmányszerzö akciók sikeressége is csökken, márpedig egy elf csak akkor életképes az alsó szinteken, ha ki van élezve, és akkor kénytelen lopni.

ráadásul ha lebontom egyes fajokkal szemben, hogy ennek mi lesz a következménye, akkor az valahogy igy néz ki:
-az óriáshoz befér gond nélkül, de ott joformán az ártói hatása a nullához közelit
-a gnómok többségéhez viszont már nem fog beférni sem, mert az 55% teki adott esetben elég sokat számit majd(pláne tisztánlátással), és akkor szöviben nincs még éplista sem.
-a törpe eleve több tolit tart, szintén immunis lesz, igy ugrik a nyersanyaglopás
-a kigyúrt orkhoz befér gond nélkül, meg a hullához is, de összességében ez elég kevés
-a két tolis fajt nem is emlitem
Old 05-13-2007, 01:47
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
20% támadócsökkentéssel valóban nem gond neki...50%nál már duplát kellen tartania hogy beférjen valahova, ami ellen viszont már elég könnyen lehet védekezni.
őőő a simán átlopott a mostani toli erőre értettem

Old 05-13-2007, 09:09
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Pár napja találkoztunk 2B fölső felében egy 4 elfes szövivel. Lehet h nem voltak tisztában a változásokkal, mert egyik tagjuk elkezdett lopkodni. Bár van egy szabis tagunk, a varisunk meg hagy némi kívánnivalót maga után, különösebb gondolkodás nélkül háborúba bocsátkoztunk. Másfél nap alatt jött 5 rengetés, meg ez a kétségbeesett rúnalopás. 2 tagjuk inaktív maradt, talán azt remélve, hogy nem tudunk róluk. Ami a másik 2 tagra ment, azt inkább nem is mesélem el, mert gondolom van vmi terjedelmi korlát itt is.

Világos, hogy mostantól az elf nem szövizésre való, de az, hogy az elfet támadják, (okkal vagy anélkül), nem hiszem h kiragadott példa volna csupán. Így nagyon nehéz lesz békés játékot folytatniuk 1A kivételével; erre alkalmasabb a gnóm, ahogy Cassandra ill Életfa is írta.
Ha valóban nyugodt játékra ítéltetett az elf faj a Hódítón belül, akkor - úgy gondolom - kijárna nekik a védelem a tolis/varis akciók ellen. A lehetőségek közül az elffel szemben való ártó akciók eredményességének csökkentése úgy tűnik még nem merült fel. Így ezt ajánlom a témát aktívan követők figyelmébe. Vmilyen mértékű ellen-maluszt, az aszimmetria mérséklésére, ahogy ez pl az óriásoknál is fennáll.

Last edited by Princ; 05-13-2007 at 09:15..
Old 05-13-2007, 09:33
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post

az a támadómalusz nem a hadira, hanem a tolvajlásra és a mágiára vonatkozna
akkor nem lennének bajban a mostani hadis elfek

szerintem így már ne modjátok rá, hogy továbbra is ártana
mert pl vegyük a törpét, amire azt mondjátok hogy milyen szerencsétlen varázslónak:
törpe vari támadóerő: 100*1,56*1,3*0,75=152,1
elf vari támadóerő: 100*1,3*1,3*0,8=135,2

vagyis még a törpénél is rosszabb varázsló lenne támadáskor
ha egy hadist egy törpe is leártóz variban, akkor nehogy már azért sírjon a hadis, hogy azt még egy elf is megteszi.

hasonlóan volna tolvajlásban, azzal a -20%al eléggé gyenge volna már, hiszen az elfnek abban is csak 30%lakáshelyzeti, és 30% tolvajlási tekercse van.

Ati neked mi a véleményed arról a modosításról?
azt már írtad, hogy tovább ártózna, de szerintem az nem igaz, hiszen még egy törpe is jobb volna abban. Egy orknak ne az legyen a baja, hogy leártózza az elf, miközben azt egy törpe is simán megtehetné.

Last edited by nyolcvan; 05-13-2007 at 09:39.. Reason: helyesírás
Old 05-13-2007, 09:43
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Ha valóban nyugodt játékra ítéltetett az elf faj a Hódítón belül, akkor - úgy gondolom - kijárna nekik a védelem a tolis/varis akciók ellen. A lehetőségek közül az elffel szemben való ártó akciók eredményességének csökkentése úgy tűnik még nem merült fel. Így ezt ajánlom a témát aktívan követők figyelmébe. Vmilyen mértékű ellen-maluszt, az aszimmetria mérséklésére, ahogy ez pl az óriásoknál is fennáll. [/color]
Van az elfnek 20% véderőtöbblete mágikus és tolvaj akciók ellen, az szerintem elég védelem a tolis/varis akciók ellen, több nem kell.
Nem az a cél, hogy létrehozzunk egy sem nem ütő, sem nem üthető unalombombát.
Old 05-13-2007, 10:00
Penya Penya is offline
Member

Nem értek egyet azzal h adjunk neki támadómaluszt. Igy még lehet elffel úgy ahogy hadizni de ha ezt beleteszik akkor garantáltan nem lehet. Nem hinném h olyan megoldást kellene választani, ami csökkenti a játszható stílusok számát. Inkább támogatni kellene a változatosságot.

Továbbra is amellett vagyok amit Synk javasolt, legyenek a maluszok 50%ra csökkentve (szívem szerint 40 et mondanék ), ezzel kap egy sziesztát minden faj gyújtásra. Azért ez nem rossz. De gyújtogatni igy is tudna. A variakciokra pedig max 1% ot adnék nem 3%ot. Igy nem is kellene kivenni a fedést és tk nyitást, persze ki lehetne nekem mind1. Egyszerű és nagyszerű.
Old 05-13-2007, 10:03
Member

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Nem értek egyet azzal h adjunk neki támadómaluszt. Igy még lehet elffel úgy ahogy hadizni de ha ezt beleteszik akkor garantáltan nem lehet. Nem hinném h olyan megoldást kellene választani, ami csökkenti a játszható stílusok számát. Inkább támogatni kellene a változatosságot.
azaz ötlet alapján a varira és tolira kapna támadópontmaluszt, amiket most sem lehet játszani az elf-el
a hadira nem kapna -30%-ot
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules