|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
07-11-2011, 20:41
|
Administrator
|
|
Activity: 13%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Ha tehetném, én is angolul használnám, de félek attól, hogy sokmindent nem értenék meg még sajnos.
|
Én a magyar linux-szal vagyok így...
|
07-11-2011, 21:08
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Ha tehetném, én is angolul használnám, de félek attól, hogy sokmindent nem értenék meg még sajnos.
|
Google translate
Amúgy kitűnő lehetőség a nyelvtanulásra - legalábbis számtech téren.
|
09-15-2011, 22:50
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Ubuntu 11.04-ről valakinek valami tapasztalat, vélemény? Én ~1hete raktam fel, "tesztdisztró" ként, de ma office-ozáson kívül ezt használtam csak, szépen beállítottam mindent rajta, hasít és szép is. Eddig bejövős, lehet lecserélem a linux mint 9-emet
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
09-19-2011, 20:30
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Ubuntu 11.04-ről valakinek valami tapasztalat, vélemény? Én ~1hete raktam fel, "tesztdisztró" ként, de ma office-ozáson kívül ezt használtam csak, szépen beállítottam mindent rajta, hasít és szép is. Eddig bejövős, lehet lecserélem a linux mint 9-emet
|
Én egy SUSE kipróbálásán gondolkozom... Tudtok róla valamit?
Előző gépemen volt egy napig Ubuntu 11.04 mert azzal adtam el - nem volt rossz.
|
09-26-2011, 19:05
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
11.04:
Nekem a Geeforce videokártyát rosszul kezelte, iszonyatosan szagattak rajta a HD filmek. Kipróbáltam minden lehetőséget, amit javasoltak. Javított rajta, de rossz maradt a Windows-hoz képest. Lecseréltem a Geeforce-t Radeonra, azzal pedig már a telepítés után a javítómenü sem látszott, vakon kellett elvégeznem némi beállítást. Majd ezzel is szagatott a film, bár jobb lett, mint a Geeforce-al, bár a két videokártya nem azonos kategória. Szóval inkább Geeforce kell hozzá szerintem, de jó nem lesz.
Másik problémám, hogy a GBLAN-ra r8169-as drivert telepített r8168-es chipset-re, ami miatt nem volt hálózatom. Le kellett tiltani a driver automatikus frissítését és fel kellett tenni a megfelelőt.
A MySQL egyszer tönkre ment alatta egy kernelfrissítés után. Újratelepítés után működött és azóta is jó.
Szóval én a 11.04-el ennyit szívtam, de ugyanúgy szívtam a korábbi változatokkal is, csak mindig más volt a gond. Ennek ellenére szeretem az Ubuntut és nem szeretem piszkálni, de muszáj.
|
09-26-2011, 22:20
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Én is megszerettem az ubuntut, ubuntu alapú linuxokat. Végre (elvileg) nem kell a windows-zal szórakozni, ami állandóan belassult, akármit csináltam. Kicsit vállalkozó szellemű vagyok, szívesen fabrikálok Állandóan alakítgatom a felhasználói felületet. Sajnos a utility-sima ubuntu kezelőfelület átjárhatósága egy kicsit macerás, de megoldható. Egyszer-egyszer sikerült megölnöm egy picit, legutóbb grubbal szórakoztam, kinyírtam a teljes mbr-t, de meg tudtam csinálni
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
05-09-2012, 12:12
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 74%
|
|
Sziasztok!
Kellene egy kis help, arra lennék kíváncsi hogy jól írtam-e a parancsokat.
Van egy adatbázisom (mysql), és ezt szeretném kimenteni file-ba.
Erre a következő rutint gondoltam:
mysqldump -uUSER -pPASSWORD --opt w_wpmonit -c | gzip -9 >
/egyeb_domainek/weblap.hu/backups/mysql Sql_wpmonit.sql.gz
Ezt be szeretném tenni crontab-ba, az időzítés miatt. Ezt már a Cpanel-en meg tudom ejteni.
De, hogy pikantériája is legyen a dolognak, a "feladat" második része, az, hogy a korábbi mentéseket eltöröljem.
A következőre gondoltam:
Ezket betszem egy backup.sh-ba, (majd futtathatóvá is teszem chmod 755 backup.sh):
rm -rf /egyeb_domainek/weblap.hu/backups/mysql/
Ezt teszem be a crontab alá, és beütemezen szépen, és a cron végrehajtja a parancsokat.
Köszönöm előre is.
Belward the Shadowdancer (#276362) [1/A] ,
|
05-09-2012, 12:33
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lord Belward
Sziasztok!
Kellene egy kis help, arra lennék kíváncsi hogy jól írtam-e a parancsokat.
Van egy adatbázisom (mysql), és ezt szeretném kimenteni file-ba.
Erre a következő rutint gondoltam:
Ezt be szeretném tenni crontab-ba, az időzítés miatt. Ezt már a Cpanel-en meg tudom ejteni.
De, hogy pikantériája is legyen a dolognak, a "feladat" második része, az, hogy a korábbi mentéseket eltöröljem.
A következőre gondoltam:
Ezket betszem egy backup.sh-ba, (majd futtathatóvá is teszem chmod 755 backup.sh):
rm -rf /egyeb_domainek/weblap.hu/backups/mysql/
Ezt teszem be a crontab alá, és beütemezen szépen, és a cron végrehajtja a parancsokat.
Köszönöm előre is.
|
Érdemes a mysqldump teljes elérési útját beírni, hátha nincs path-ban, vagy valaki vicces kedvű berak a path-ba egy másikat.
A törlést biztos, hogy nem így csinálnám. Így bármikor előfordulhat, hogy a régit törlöd, az újat meg nem tudja megcsinálni akármiért. Pl nem megy épp a mysql. És ott vagy mentés nélkül.
Én így csinálnám: Filenévbe tegyél dátumot, és az X napnál régebbieket töröld. Így biztos, hogy mindig lesz X napnyi backupod kéznél.
|
05-09-2012, 12:45
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 74%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Érdemes a mysqldump teljes elérési útját beírni, hátha nincs path-ban, vagy valaki vicces kedvű berak a path-ba egy másikat.
A törlést biztos, hogy nem így csinálnám. Így bármikor előfordulhat, hogy a régit törlöd, az újat meg nem tudja megcsinálni akármiért. Pl nem megy épp a mysql. És ott vagy mentés nélkül.
Én így csinálnám: Filenévbe tegyél dátumot, és az X napnál régebbieket töröld. Így biztos, hogy mindig lesz X napnyi backupod kéznél.
|
Oké, a teljes path, az jogos. Köszönöm.
A törlésnél azért nem lenne nekem az jó, hogy törölje a 30napnál régebbiket, mert a WordPress WPBackupja kiemeli az összes zip file-t ami a mysql könyvtárban van. Ha nem törli el 30 napig, akkor naponta +29 mentést is beletesz a zipbe, ami igy viszonylag nagy méretű lesz.
Belward the Shadowdancer (#276362) [1/A] ,
|
05-09-2012, 12:47
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lord Belward
Oké, a teljes path, az jogos. Köszönöm.
A törlésnél azért nem lenne nekem az jó, hogy törölje a 30napnál régebbiket, mert a WordPress WPBackupja kiemeli az összes zip file-t ami a mysql könyvtárban van. Ha nem törli el 30 napig, akkor naponta +29 mentést is beletesz a zipbe, ami igy viszonylag nagy méretű lesz.
|
Ne zip-be tedd; vagy ne 30 nap legyen, csak kevesebb; vagy miért baj az, ha kétszer is megvan?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|