Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Chat
Register Stats Members List Today's Posts

Chat Általános chat-be torkollott témák... :)

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-09-2011, 23:24
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Kalapácska View Post
Nem tehetek róla 20 éves koromban volt lehetőségem a BMW gyárban dolgozni Münchenben pár évet .....
Az ember akkor a legfogényoabb az élet dolgaira szerintem , tt teljesen megváltozott a szemléletem ez miatt ...
A 3-5 órát napi szinten értem ......
Egyébként meg simán vállalom és nem kérek semmit érte ha már egy ember képes rá, hogy feladja a nagy semmit amiben él
Most komolyan , nekem megvan amit leírtam ha ott nincs meg amit te írtál akkor velem van a baj vagy ott ?
A Te településeden élők nem képesek váloztatni vagy csak egyszerűen nem akarnak és várják a sült galambot mint sokan ?

Ha adott helyen nem tudok megélni akkor elmegyek oda ahol megtudok .. mi ebben a bonyolult ?
Elmegyek, elmegyek...
Mégis hová? Semmi konkrétumot nem írsz, csak frázisokat...

Nah, akkor figy...

Édesanyám 53 éves. Sajnos amikor elvégezte a 8 osztályt, akkor nem volt lehetősége még középiskolában sem tanulnia, mert 7 testvére volt és abból 6 fiú, akiket szinte akkor már Ő nevelt, mert a nagyszüleim dolgoztak. Papóm bányász volt, mamám meg napszámos...
Édesanyám 14 évesen elkezdett betanított munkásként dolgozni a DIRUVÁLL-nál, több, mint 15 évet. Aztán itthon tsz, majd Kórház, mosoda. Az utóbbi években varrodákban dolgozott, de sok bezárt. Tavaly az önkormányzat alkalmazta, de lejárt a szerződése és nem lehetett hosszabbítani.
Nah, neki pl. mit tudnál mondani? Ezt a sült galamb dumát, meg hogy Te BMW gyárban dolgoztál? Biztos nagyon fogékony lenne rá...
Rá mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem akar és szeret dolgozni becsülettel...
Hány élethelyzetet írjak még le az ismerősi körömből?

Last edited by Pool; 03-09-2011 at 23:26..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-09-2011, 23:29
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Pool View Post
Nagy titok a 3 település neve?
Egyébként meg miért lax a 3 közül a legszarabb helyen?
Hát ez "történelmileg alakult így", de mivel nincsenek messze ezek egymástól, így igazából nem nagy hátrány. Mondjuk nem tervezek itt lakni sokáig.

Nos, nem nagy titok, végülis.
Soltvadkertről származom, Bócsán dolgozom és Tázláron lakom. 10-14-8 km-es élű háromszög csúcsaiban lehet berajzolni őket.
(Tázlárhoz annyit még, hogy nyilván laknak értelmes, dolgos emberek is, csak épp nem alkotnak túl nagy tömeget)

Bócsán az önkormányzatnak azzal vannak nehézségei, hogy egyeztessen a terveiről a vállalkozókkal-cégtulajokkal, ugyanis 120 fölötti a számuk összesen (1800 emberre). Bócsára a falu méreteihez képest szerintem rendkívül sokan járnak be a környező településekről dolgozni (én is).
Nekem még vannak egyéb terveim, de ha a falu ilyen marad, azt én is el tudnám képzelni, hogy itt éljek később, akár életem végéig is.
Ez a hely ugyanis simán a párját ritkítja, engem egy tipikus amerikai kisvárosra emlékeztet. Igaz kocsit szerintem nem szoktak nyitva hagyni (bár lehet megtehetné az ember), biciklit bárhol otthagyhatsz, és fél nap múlva is szinte garantált, hogy megtalálod a helyén
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Von For This Useful Post:
Old 03-09-2011, 23:31
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Köszönöm a kimerítő választ...

Totya, tőled várom, hogy akkor mikor jönnél el nálunk észt osztani a tudatlan szabolcsiaknak...
ide írhacc: 160521

Jó éjt!
Reply With Quote
Old 03-09-2011, 23:33
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

hogy hozzá szóljak a témához.

Én 2006-2008 között Ecséd - Pest között ingáztam oda-vissza. napi 140 km, reggel 4kor keltem és fél hétre értem haza. Havi 45k ft volt a bérletem, de legalább tudtam dolgozni. Most napi 30km-ert utazok, ami egy óra és hosszú és kitartó munka árán ismeretség nélkül sikerült Bankban elhelyezkednem (semmit nem ért, hogy nem e-mailben küldözgettem a cumókat, hanem fogtam magam, kinyomtattam az önéletrajzokat és mentem Pestre és a környéken minden hová és adogattam be a cuccost. Valahol túlképzett voltam, mivel diplomám volt, valahonnan nem is válaszoltak, pedig tök mindegy lett volna, csak tudjak dolgozni. Az első könyvelői állást ami esett elfogadtam). Mázlim volt. Két év után hívott fel a jelenlegi főnököm, hogy még megvan neki az önéletrajzom és mindenképpen pasit akar felvenni a sok nő közé Ha ő nem ilyen ember, nem lennék ma Bankban.

Anyum 8 általánost elvégezte, a szülei nem engedték tovább tanulni, mivel lány volt. ha bezár a lear nálunk nem fog tudni a kora miatt sehol elhelyezkedni. Szóval nem mindenki tud dolgozni aki szeretne, és nem mindenki dolgozik, aki tudna.

u.i.: A mai napig nincs jogsim, mikor fiatal voltam anyum összekaparta volna rá a pénzt, de nem fogadtam el, mert luxus lett volna, most lenne rá lehetőségem de inkább anyumat támogatom, hogy a havi 70.000 ftos fizetéséből kijöjjön. A diplomám is úgy lett meg, hogy diákhitel + suli mellett 4 órás meló.

Last edited by Hex; 03-09-2011 at 23:43..
Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to Hex For This Useful Post:
Old 03-09-2011, 23:39
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Hex View Post
hogy hozzá szóljak a témához.

Én 2006-2008 között Ecséd - Pest között ingáztam oda-vissza. napi 140 km, reggel 4kor keltem és fél hétre értem haza. Havi 45k ft volt a bérletem, de legalább tudtam dolgozni. Most napi 30km-ert utazok, ami egy óra és hosszú és kitartó munka árán ismeretség nélkül sikerült Bankban elhelyezkednem (semmit nem ért, hogy nem e-mailben küldözgettem a cumókat, hanem fogtam magam, kinyomtattam az önéletrajzokat és mentem Pestre és a környéken minden hová és adogattam be a cuccost. Valahol túlképzett voltam, mivel diplomám volt, valahonnan nem is válaszoltak, pedig tök mindegy lett volna, csak tudjak dolgozni. Az első könyvelői állást ami esett elfogadtam). Mázlim volt. Két év után hívott fel a jelenlegi főnököm, hogy még megvan neki az önéletrajzom és mindenképpen pasit akar felvenni a sok nő közé Ha ő nem ilyen ember, nem lennék ma Bankban.

Anyum 8 általánost elvégezte, a szülei nem engedték tovább tanulni, mivel lány volt. ha bezár a lear nálunk nem fog tudni a kora miatt sehol elhelyezkedni. Szóval nem mindenki tud dolgozni aki szeretne, és nem mindenki dolgozik, aki tudna.
Végre valaki, aki érti miről beszélek és nem "BMW-n közlekedik"
Köszönöm Hex!
Reply With Quote
Old 03-09-2011, 23:43
Kalapácska Kalapácska is offline
Member

Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Pool View Post
Elmegyek, elmegyek...
Mégis hová? Semmi konkrétumot nem írsz, csak frázisokat...

Nah, akkor figy...

Édesanyám 53 éves. Sajnos amikor elvégezte a 8 osztályt, akkor nem volt lehetősége még középiskolában sem tanulnia, mert 7 testvére volt és abból 6 fiú, akiket szinte akkor már Ő nevelt, mert a nagyszüleim dolgoztak. Papóm bányász volt, mamám meg napszámos...
Édesanyám 14 évesen elkezdett betanított munkásként dolgozni a DIRUVÁLL-nál, több, mint 15 évet. Aztán itthon tsz, majd Kórház, mosoda. Az utóbbi években varrodákban dolgozott, de sok bezárt. Tavaly az önkormányzat alkalmazta, de lejárt a szerződése és nem lehetett hosszabbítani.
Nah, neki pl. mit tudnál mondani? Ezt a sült galamb dumát, meg hogy Te BMW gyárban dolgoztál? Biztos nagyon fogékony lenne rá...
Rá mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem akar és szeret dolgozni becsülettel...
Hány élethelyzetet írjak még le az ismerősi körömből?
Sajnos merni kell változtatni ....
Ezen nincs mit szépíteni ..
5 éve jöttem lakni ide ahol lakok, válás után "kisemmizve" kocsimba bepakoltam a cucaimat és elndultam lesz ami lesz címszóval ....
Bejött és tudod miért ? Mert ilyen a felfogásom amilyen "szerinted álomvilág"
Szerintem ilyen az élet és így müxik is
Nálatok nem müxik .. Akkor ki is beszél hülyeséget ?
Én nem akarom megváltoztatni az életed és az ismerőseidét sem ... Nektek jó a gyepes röghözkötött .... ti dolgotok éljetek úgy mit bánom én
De ne sírjatok, hogy szar az élet .... kussoljatok ha szeriintetek az a tuti ....
Jó az nektek Ha nem jó módosítsatok rajta , ja , hogy nem vagytok rá képsek ... így jártatok című fejezet ......
Nekem meg jó így és semmi bajom
Reply With Quote
Old 03-09-2011, 23:45
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Quote:
5 éve jöttem lakni ide ahol lakok, válás után "kisemmizve" kocsimba bepakoltam a cucaimat és elndultam lesz ami lesz címszóval ....
Én nem akarom megváltoztatni az életed és az ismerőseidét sem ... Nektek jó a gyepes röghözkötött .... ti dolgotok éljetek úgy mit bánom én
De ne sírjatok, hogy szar az élet .... kussoljatok ha szeriintetek az a tuti ....
Jó az nektek Ha nem jó módosítsatok rajta , ja , hogy nem vagytok rá képsek ... így jártatok című fejezet ......
majd akkor írkálj ilyeneket, ha három gyerekkel csomagolsz össze és költözöl el onnan ahol éltél, vissza ahonnan jöttél... anyám megtette, egyedül, nem volt mellette senki, csak egy 3 éves fiú, egy 4 éves és egy 8 éves lány. És egy percig sem bánta meg. És meg kellene tanulni olvasni a sorok között, hogy értsd a lényeget, de agyilag zokni vagy és nem érted, hogy Pool és én mit írunk.

No jó éjt, mivel 5-kor kelek.

a bunkó stílusért bocsi, de mióta 6 órában dolgozom, másod állást is vállalok. Könyvelés, szja bevallás. Mai termés 40 db szja bevallás, kicsit fáradt vagyok már.

Last edited by Hex; 03-09-2011 at 23:50..
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Hex For This Useful Post:
Old 03-09-2011, 23:57
Kalapácska Kalapácska is offline
Member

Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Hex View Post
majd akkor írkálj ilyeneket, ha három gyerekkel csomagolsz össze és költözöl el onnan ahol éltél, vissza ahonnan jöttél... anyám megtette, egyedül, nem volt mellette senki, csak egy 3 éves fiú, egy 4 éves és egy 8 éves lány. És egy percig sem bánta meg. És meg kellene tanulni olvasni a sorok között, hogy értsd a lényeget, de agyilag zokni vagy és nem érted, hogy Pool és én mit írunk.

No jó éjt, mivel 5-kor kelek.

a bunkó stílusért bocsi, de mióta 6 órában dolgozom, másod állást is vállalok. Könyvelés, szja bevallás. Mai termés 40 db szja bevallás, kicsit fáradt vagyok már.
Mégis csak van gazdagon meló csak kell egy kicsit keresni ugye pool ?
Hex 4-en vagyunk vagyunk tesók szóval nekem ne mutasd be
Nagyképű lennék ? Igen az vagyok mert megtettem pár olyan lépést amit sokan nem mernek megtenni
Korán kelés ja én is fél 8 felé Nekem nagyon korán van
Reply With Quote
Old 03-10-2011, 05:11
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Quote:
Mégis csak van gazdagon meló csak kell egy kicsit keresni ugye pool ?
Hex 4-en vagyunk vagyunk tesók szóval nekem ne mutasd be
Nagyképű lennék ? Igen az vagyok mert megtettem pár olyan lépést amit sokan nem mernek megtenni
Korán kelés ja én is fél 8 felé Nekem nagyon korán van
még mindig nem érted a lényeget. Egy bizonyos kor fölött, ha bele döglesz, akkor sem fogsz munkát kapni.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Hex For This Useful Post:
Old 03-10-2011, 05:56
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member

Longevity: 74%

Quote:
Én elhiszem és örülök, hogy neked bejött az élet.De ha mindenki elindul aki nem tud a saját településén boldogulni, és a fővárosba vagy Dunántúlra költözik, akkor Szabolcs és Borsod megyére kiírhatjuk:Érdeklődés hiányában Zárva!!!
Nem röghöz kötöttség de gondolj bele egy 40-50 éves ember egy Szabolcsi ház vagy panel árából mit is tud venni még ha el is indulna?Vagy mit kezdjen mert ismerőseim, családom körében sok van akinek érettségi mellet van 2-3 szakmája is, de olyan ami jelenleg nem kell ám sehova.Húsipari-tejipari technikummal manapság nem működő gyárak mellett nem egyszerű.Ja mindezek melletmost itt Szabolcsban dolgozik aki tud, gyárakban 3 műszakban napi 10-12 órában havi 70ezerért.Összejön a 2-3k is de csak 3-4 hónap alatt.
Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to kistigris For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules