Annyi meglátásom lenne az esettel kapcsolatban, hogy Bagoly tudta mit vállal, mikor a Csak egy maradhat... klánból kiváltak országok.
Az alatta levő országok bármelyike szívesen vette volna a földjét, s nem volt körülötte egy klántársa sem, aki védte volna.
Mikor ezen ellenséges orik elég közel kerültek hozzá, hogy támadhassák, lutrizott, s klántámadott. Ez volt az első hiba.
A második, hogy lebontotta az országa jelentős részét.
A harmadik, hogy ha fel is mérte támadóit egyszer sem kísérelte meg a visszacsapást.
Az etikai részről... mnt nincs, támadható. Máltai szeretet szolgálatot játszunk? Az Aban nem erről van szó, ott mindenki küzd a földért, és magas hekin ritkán adódik lehetőség a földszerzésre, legyen az könnyű, vagy nehéz.
Ebből kifolyólag a támadónak kell mérlegelnie, számolgatnia, s tervezgetnie mindaddik, még leginkább minimalizálni tudja a kockázatát.
Itt szó nem volt kockázatcsökkentésről, és tényleg nem értjük egymást, elszúrt valamit, aztán hibát hibára halmozott, s na jó ne támadjuk most kicsit, mert szegény lebontotta az oriját?

Ezt egyszer megtettük, jelentős pénzveszteséget okozott, s mindössze Suzynak szólt. Bagoly kiléte azt hiszem elég homályos, így emberi gesztust az irányába nem tudtunk, s nem is állt szándékunkban tanusítani. Ha nem megy szkra minden bizonnyal még megüti pár országunk.
Amúgy sokszor olyan érzésem van, hogy sokakból a keserűség beszél... most sokan fogtok szeretni

Sokan totál életképtelen top orival játszottak, másokban pedig vállalkozó, kezdeményező szellem nem volt, de még csak visszatámadási sem.
A hozzáállással nem értek egyet.
Ha nincs elég pénz termelünk, átépül egy két ori részlegesen, piacolunk, néha egységeken 1 - 2kt is lehet simán nyerni.
De az, hogy egy komplett klán beépül termelésre, majd siránkozik, hogy a gonoszok megtámadtak, de nem tesznek semmit... így nem lehet.(és hozzáteszem nagyrészt önhibájuk okozza vesztük, mert olyan mértékben épülnek át től nem lehet visszaépülni, ha kicsit megmozgatják a piacot) Ezt már Arrával megtanultam mikor kezdtem volna egyenesbe jönni, termelgettem, kezdtek gyűlni a 100 millák, akkor mindig jött valaki, beütött, s kevesebb földön eldönthettem, hogy támadok, s visszaszerzem a földem, vagy termelek ott tovább, végül a csoport aljáról előrekezdem a felütést. Egyedül voltam. A klánban 10 ori lehet, ez lehetővé teszi, hogy a kritikusabb helyne lévő orik ne termeljenek annyira, s akik kisebb kockázattal tehetik, azok lássák el őket. De ők sem épülhetnek lufira. És ez nem csak Aban, minden topban így van.
Egyetértek Zolival abban, hogy a torony nélküli, termelőnek átépült orik ne csodálkozzanak, ha bevágják őket, és hozzáteszem, hogy mi pl csoportosan közlekedünk, aki egyedül van, az sosem veheti fel a versenyt, sok lúd disznót győz. Nincs min csodálkozni.