Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-25-2007, 11:09
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by #Lopakodó# View Post
Azért azt még hozzá tenném ez a szokásos had huljon a gyenge esete aki védekezni képtelen és üsd míg éred:-)
Elvégre gyarapodni kockázat nélkül a legjobb,mint mikor sok súlycsoportbeni különbségű sportolókat engedünk össze:-)
De van egy előnye is:-)
Kiesett mégegy nagy termelő az A ban:-)
Feljebb menek most legalább a nyers árak:-)
Lehet azoknak mégnagyobbat kaszálni akiknek van nagy törpéjük:-)
A kockázat nélküli résszel én vitába szállnék -ha kijön rám, okozott volna pár izgalmas percet az fix. De nem mozdult ki.
A súlycsoportbeli különbség lehet hogy nem a szétcincált országból fakad -akkor mi a probléma egy leveréssel?
Sponsored Links
Old 06-25-2007, 11:21
#Lopakodó#
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
A kockázat nélküli résszel én vitába szállnék -ha kijön rám, okozott volna pár izgalmas percet az fix. De nem mozdult ki.
A súlycsoportbeli különbség lehet hogy nem a szétcincált országból fakad -akkor mi a probléma egy leveréssel?

Nem tudom mit takar a sokat bontott én nem láttam éplistát de ti biztos:-)
De az is kérdéses bennem, mennyi barakja volt egyálltalán...
Lehet pénzük sem volt mint annó nekünk..
Sok az összetevője amit nem tudunk...
Gondolom az Ori épp kezelője talán megszólal és lehet látni a másik oldalt is...

A mennyiséggel van bajom:-)

Last edited by #Lopakodó#; 06-25-2007 at 11:25..
Reply With Quote
Old 06-25-2007, 11:23
Reaktor Reaktor is offline
Member

Quote:
Azért azt még hozzá tenném ez a szokásos had huljon a gyenge esete aki védekezni képtelen és üsd míg éred:-)
Elvégre gyarapodni kockázat nélkül a legjobb,mint mikor sok súlycsoportbeni különbségű sportolókat engedünk össze:-)

Kedves Lopi Bátsi.

Ez nem infókiadás, mert azóta ujráztál ugye.

De hidd el, ha olyan gnómot építesz az A topjában, amiben nincs torony, és barakk is csak 25% körül van az bizony nem érdem, hanem esztelen vakmerőség. Sati torony, és kocsma nélküli orkja is "megfizette a termelés árát"
És csak a környékkel kötött MNT tette lehetővé eme irreális országok életét.

Nálunk nincs, és nem is lesz ilyen ország akkor se, ha egyéniben elérhetetlen.

Az A ban a föld a legértékesebb, sokaknak fáj a foguk rá, és akitől lehet megszerzik.
Így is van ez rendjén.
Reply With Quote
Old 06-25-2007, 11:27
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Más klán, más csapat -meg kellett volna várni hogy rendbeszedje magát a másik csata után? Csak mert magasan van? Tényleg nem értem. Elhiszem hogy nem szívderítő ennyit veszteni egy nap alatt, de ez még csak nem is olyan daráló mint ami pl 2000 heki környékén van. 2-2 orira kellett volna 'csak' figyelni. Nem ment. A veszteség minimalizálásból maximalizálás lett.
Old 06-25-2007, 11:43
#Lopakodó#
Guest

Reaktor:-)
Írnék neked levelet de itt nincs neked engedéjezve így...Nem írok:-)))
Mert vannak dolgok amiket nem írok le köznek...

Xeper..
Én biztos nem szálltam volna be..:-)
Nem az a fajta vok....
Egyszer tettem meg termelőként mikor 2 fős klán jött fel...
Ara és ovisok emlékeznek rá..
De más eset mikor hátvéd vagyok termelőként klánnál..
Támadók nyomulnak felfele...
Ott megelőző távoltartó csapást megengedek..
De Bagoly nem támadó sorozatban ért oda:-)
Kár ragozni értékrendbeli különbséget etikát ugysem tudunk közös nevezőre hozni..
Arról nem is beszélve mindkét fél személyes ismerős...
Ilyenkor az ember nehezen itél és valszeg arra húz a szive aki közelebb van hozzá...
Nem tudom épp ki volt az ori kezelője de ha az akire én gondolok Ő valszeg mindenkinél közelebb áll hozzám a Hódban mint játékos társ azok közül akik aktív játékosok még...

Last edited by #Lopakodó#; 06-25-2007 at 12:15..
Reply With Quote
Old 06-25-2007, 12:17
Arrakis Arrakis is offline
Member

Annyi meglátásom lenne az esettel kapcsolatban, hogy Bagoly tudta mit vállal, mikor a Csak egy maradhat... klánból kiváltak országok.
Az alatta levő országok bármelyike szívesen vette volna a földjét, s nem volt körülötte egy klántársa sem, aki védte volna.
Mikor ezen ellenséges orik elég közel kerültek hozzá, hogy támadhassák, lutrizott, s klántámadott. Ez volt az első hiba.
A második, hogy lebontotta az országa jelentős részét.
A harmadik, hogy ha fel is mérte támadóit egyszer sem kísérelte meg a visszacsapást.

Az etikai részről... mnt nincs, támadható. Máltai szeretet szolgálatot játszunk? Az Aban nem erről van szó, ott mindenki küzd a földért, és magas hekin ritkán adódik lehetőség a földszerzésre, legyen az könnyű, vagy nehéz.
Ebből kifolyólag a támadónak kell mérlegelnie, számolgatnia, s tervezgetnie mindaddik, még leginkább minimalizálni tudja a kockázatát.
Itt szó nem volt kockázatcsökkentésről, és tényleg nem értjük egymást, elszúrt valamit, aztán hibát hibára halmozott, s na jó ne támadjuk most kicsit, mert szegény lebontotta az oriját?
Ezt egyszer megtettük, jelentős pénzveszteséget okozott, s mindössze Suzynak szólt. Bagoly kiléte azt hiszem elég homályos, így emberi gesztust az irányába nem tudtunk, s nem is állt szándékunkban tanusítani. Ha nem megy szkra minden bizonnyal még megüti pár országunk.

Amúgy sokszor olyan érzésem van, hogy sokakból a keserűség beszél... most sokan fogtok szeretni
Sokan totál életképtelen top orival játszottak, másokban pedig vállalkozó, kezdeményező szellem nem volt, de még csak visszatámadási sem.
A hozzáállással nem értek egyet.
Ha nincs elég pénz termelünk, átépül egy két ori részlegesen, piacolunk, néha egységeken 1 - 2kt is lehet simán nyerni.
De az, hogy egy komplett klán beépül termelésre, majd siránkozik, hogy a gonoszok megtámadtak, de nem tesznek semmit... így nem lehet.(és hozzáteszem nagyrészt önhibájuk okozza vesztük, mert olyan mértékben épülnek át től nem lehet visszaépülni, ha kicsit megmozgatják a piacot) Ezt már Arrával megtanultam mikor kezdtem volna egyenesbe jönni, termelgettem, kezdtek gyűlni a 100 millák, akkor mindig jött valaki, beütött, s kevesebb földön eldönthettem, hogy támadok, s visszaszerzem a földem, vagy termelek ott tovább, végül a csoport aljáról előrekezdem a felütést. Egyedül voltam. A klánban 10 ori lehet, ez lehetővé teszi, hogy a kritikusabb helyne lévő orik ne termeljenek annyira, s akik kisebb kockázattal tehetik, azok lássák el őket. De ők sem épülhetnek lufira. És ez nem csak Aban, minden topban így van.

Egyetértek Zolival abban, hogy a torony nélküli, termelőnek átépült orik ne csodálkozzanak, ha bevágják őket, és hozzáteszem, hogy mi pl csoportosan közlekedünk, aki egyedül van, az sosem veheti fel a versenyt, sok lúd disznót győz. Nincs min csodálkozni.

Last edited by Arrakis; 06-25-2007 at 12:21..
Reply With Quote
Old 06-25-2007, 12:18
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Reaktor:-)
Írnék neked levelet de itt nincs neked engedéjezve így...Nem írok:-)))
Mert vannak dolgok amiket nem írok le köznek...

Xeper..
Én biztos nem szálltam volna be..:-)
Nem az a fajta vok....
Egyszer tettem meg termelőként mikor 2 fős klán jött fel...
Ara és ovisok emlékeznek rá..
De más eset mikor hátvéd vagyok termelőként klánnál..
Támadók nyomulnak felfele...
Ott megelőző távoltartó csapást megengedek..
De Bagoly nem támadó sorozatban ért oda:-)
Kár ragozni értékrendbeli különbséget etikát ugysem tudunk közös nevezőre hozni..
Arról nem is beszélve mindkét fél személyes ismerős...
Ilyenkor az ember nehezen itél és valszeg arra húz a szive aki közelebb van hozzá...
Nem tudom épp ki volt az ori kezelője de ha az akire én gondolok Ő valszeg mindenkinél közelebb áll hozzám a Hódban azok közül akik aktív játékosok még...
Neked sem lehet üzenetet küldeni
A lényeg: nem a legjobb érzés megkapni azt, hogy bizonyos szempontból etikátlan amit tettem. -elfként főleg kicsit mást tartok etikusnak megtenni, mintha pl ork lennék
Old 06-25-2007, 12:24
Arrakis Arrakis is offline
Member

Quote:
Nem tudom mit takar a sokat bontott én nem láttam éplistát de ti biztos:-)
De az is kérdéses bennem, mennyi barakja volt egyálltalán...
Lehet pénzük sem volt mint annó nekünk..
Sok az összetevője amit nem tudunk...
Gondolom az Ori épp kezelője talán megszólal és lehet látni a másik oldalt is...

Egy topos klán, amiben nincs annyi pénz, hogy vegyen pár gebét, és visszatámadjon ne legyen topos klán. Viselje méltósággal, ha ütik, mert ez saját tevékenységének következménye.
Ha vki nem hagy vésztartalékot, vagy pénzt az orikban... na mind1, mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik.
Csak nem értem a meglepettség okát.
Reply With Quote
Old 06-25-2007, 12:29
#Lopakodó#
Guest

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Neked sem lehet üzenetet küldeni

Pedig nekem itt lehet mert rendszeressen levelezek:-)
Most pl tök üres van hely fogadóra bőven:-)

Ara:-)
Lehet én sem ide valo vok már:-)
Biztos öregszem és szentimentálisabb leszek:-)
Hát....
Lehet válltoztatni kék gyökeressen:-)
Aki nem ide való tán mennie kéne vagy jól le verni:-)
Ezt a játékot emberek játszák emberi tulajdonságaikat teljes valójában bele adva és ez adja ennek a játéknak a szépségét:-)
Még jó,hogy nem vagyunk egyformák:-)
A lufis orikra nem térek ki mert nem csak engem érint és nem fogok a miértekről nyilatkozgatni:-)
Én levontam a konzekvenciát magamtól is amit jól tudtam folyamatosan, nem töröltem csak ujráztam:-)
Lehet éplistázni az 1000 hekit:-)
Reply With Quote
Old 06-25-2007, 12:31
#Lopakodó#
Guest

Quote:
Originally Posted by Arrakis View Post
Egy topos klán, amiben nincs annyi pénz, hogy vegyen pár gebét, és visszatámadjon ne legyen topos klán. Viselje méltósággal, ha ütik, mert ez saját tevékenységének következménye.
Ha vki nem hagy vésztartalékot, vagy pénzt az orikban... na mind1, mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik.
Csak nem értem a meglepettség okát.
Nono:-)
De hisz visza lett támadva sőt szvsz Sati előbb küldte ki mint miránk...
Bár én aludtam nem vok teljessen képben:-)
Sokat nem beszéltünk róla mert minek:-))))))
De lé az mindíg kevés:-)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules