|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
10-19-2012, 17:38
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 70%
|
|
Quote:
Originally Posted by Lacqds
Valahogy egyet értünk mivel feles barátunk kleptomán ne várjuk azt hogy 10-20 aranyas nyersi árakkal majd nagy pénzekhez fog jutni, ugye nem fognak az országok hatalmas raktárakat csinálni (jó van azért ilyen törpe) , tartalék meg akárhogyan tárolják piacon van szinte mindig! Másrészről a felsőbb szinteken inkább hadi-toli országok vannak előnybe nem a teljesen tolikra specializálódott ori. Bankokat se érdemes nagyon befolyásolni mivel akkor nem fognak olyan vagyont benn tartani ennyi. Azonban egy szöviben fontos az is hogy együtt tudjanak mozogni a pontlistán esetleg besegíteni a támadásoknál. Eddig egy toli-hadi gnómnál ha volt 30% körüli kocsma elég volt (persze nem 200 hekire akarok most levetíteni!) arra h a környéket végigtolizza. Mivel univerzális ezért szépen tud ütni is ha arra kerül a sor persze nem úgy mint egy ork de azért lehet szépeket ütni. De semmiképpen nincs szükségünk egy elfhez hasonló országhoz mert az lassan az lenne!
|
A pénz nem így működik, sem az életben, sem a hódítóban. Az alacsony árak nem zavarják a félelfet különösebben. Mivel oké, kevés az értéke a lopott árunak, viszont ha venni kell majd valamit(erre való a pénz) akkor sokat tud majd, hiszen alacsonyak az árak*. Az, hogy a gnóm helyettesíteni tudja a félelfet az igaz, és baromi nagy szégyen ez a félelfnek. Ezen szeretnénk változtatni éppen.
*Az alacsony árak pont, hogy jók a játéknak. Mivel ha olcsóbb építkezni, képezni, katonát venni/gyártani, akkor könnyebb harcolni, ergo akciódúsabb a játék. Ha valaminek alacsony az ára, az azt jelenti, hogy sokan termelik. Tehát sok potenciális jelölt van akinek ki lehet pakolni a raktárát. Inkább lopjak kevesebb értékben, semmint éhen dögöljön az ország, mivel a gabona árak az egekben, lopni meg nincs kitől....
|
10-22-2012, 20:48
|
Member
|
|
Longevity: 64%
|
|
Van egy ötletem, lehet, hogy óriási marhaság, de leírom. A félelfet mindenképp foltozgatni kell, hogy fent ne legyen ingyenföld (támadómalusz eltörlése), szövi számára hasznosabbá tenni, stb. De talán a tanyás és a nincs mit lopni hátrányt ki lehet küszöbölni.
Ha a gyökerétől nézzük a problémát a felesek eltűnésének egyik legfőbb oka, a termelőorik kis létszáma, vagy minimális szöviellátó hatékonysága. Ha esetleg járna valami játékbéli bónusz a termelő oriknak a piacon eladott nyersi és gabonáért (pénzbeli vagy erősítésbeli, ezen még lehet finomítani, gondolkozni) akkor elképzelhető, hogy életképes lenne a feles, akár tfként is.
Igaz, hogy az árak lenyomódnának, de a bónuszok miatt a termelőknek ugyanúgy megérné termelni, a felesnek pedig lenne amit lopnia. Sőt ezáltal akár a 200 hekin lévő gnómok száma is csökkenne. Mellesleg egy kezdőnek is egyszerűbb üzemeltetnie a bányáit vagy tanyáit, és az eladott mennyiség után bónuszt kapnia, mint monoton módon írni a tekit.
Kiváncsi vagyok, ez szerintetek mennyire kivitelezhető, és változtatna-e pozitív irányban a játékon.
|
10-22-2012, 21:08
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pirostraktor
Van egy ötletem, lehet, hogy óriási marhaság, de leírom. A félelfet mindenképp foltozgatni kell, hogy fent ne legyen ingyenföld (támadómalusz eltörlése), szövi számára hasznosabbá tenni, stb. De talán a tanyás és a nincs mit lopni hátrányt ki lehet küszöbölni.
Ha a gyökerétől nézzük a problémát a felesek eltűnésének egyik legfőbb oka, a termelőorik kis létszáma, vagy minimális szöviellátó hatékonysága. Ha esetleg járna valami játékbéli bónusz a termelő oriknak a piacon eladott nyersi és gabonáért (pénzbeli vagy erősítésbeli, ezen még lehet finomítani, gondolkozni) akkor elképzelhető, hogy életképes lenne a feles, akár tfként is.
Igaz, hogy az árak lenyomódnának, de a bónuszok miatt a termelőknek ugyanúgy megérné termelni, a felesnek pedig lenne amit lopnia. Sőt ezáltal akár a 200 hekin lévő gnómok száma is csökkenne. Mellesleg egy kezdőnek is egyszerűbb üzemeltetnie a bányáit vagy tanyáit, és az eladott mennyiség után bónuszt kapnia, mint monoton módon írni a tekit.
Kiváncsi vagyok, ez szerintetek mennyire kivitelezhető, és változtatna-e pozitív irányban a játékon.
|
Ez sztem nem jó ötlet
|
10-22-2012, 21:18
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pool
Ez sztem nem jó ötlet
|
Esetleges visszaélések miatt, vagy szerinted nem oldaná meg a félelf problémát?
|
10-22-2012, 21:39
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Esetleges visszaélések miatt, vagy szerinted nem oldaná meg a félelf problémát?
|
nem kell a termelőket még jobban tunkolni pénzzel
|
10-23-2012, 19:08
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Az ötlet nekem tetszik, de hogyan lehetne ezt kivitelezni? Túlságosan vissza lehetne vele élni szerintem. Ezzel inkább a tapasztalt piacozók/tőzsdézők járnának jól, nem a termelni vágyó kezdők.
Pool egyes javaslatai viszont még mindig tetszenek. A fórumlakók is mind egyetértenek vele, vagy csak lusták véleményt nyilvánítani?
|
10-25-2012, 08:15
|
Junior Member
|
|
|
|
Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint magával a fajjal semmi gond sincs. Pusztán azért megváltoztani/tunningolni, mert se B-ben se A-ban nincs, ezért felesleges. De, ha netán mégis eltűnne a támadó malusz, termelne több kaját és gyilkolna többet, A-ban egy betonnelfen sose menne át, egy ork meg ugyan úgy beverné simán szövi/klán ide-vagy oda. B-ben ugyan ez történne. A hiba -már ha nevezhetem egyáltalán annak- a játékstílusban van: Feljebb vagy védekezik valaki vagy támad. Ezt a sémát elég nehéz kikerülni, mert tolvajokkal nem lehet földet lopni.
|
10-25-2012, 19:22
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Akira
Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint magával a fajjal semmi gond sincs. Pusztán azért megváltoztani/tunningolni, mert se B-ben se A-ban nincs, ezért felesleges. De, ha netán mégis eltűnne a támadó malusz, termelne több kaját és gyilkolna többet, A-ban egy betonnelfen sose menne át, egy ork meg ugyan úgy beverné simán szövi/klán ide-vagy oda. B-ben ugyan ez történne. A hiba -már ha nevezhetem egyáltalán annak- a játékstílusban van: Feljebb vagy védekezik valaki vagy támad. Ezt a sémát elég nehéz kikerülni, mert tolvajokkal nem lehet földet lopni.
|
Számos helyen le leírtuk már, nem feltétlen az a cél, hogy A-ban is megállja a helyét.
Egyébként meg nincs baj a fajjal? Valóban. Csak épp használhatatlan. Mert meggazdagodni nem lehet vele, infózni-ártózni meg felesleges, mivel arra vannak jobb fajok. Szóval azon kívül, hogy semmi értelme a fajnak jelen állapotában, valóban semmi baj vele. Elnézést a nyers hangvételemért, de roppant bosszantó, hogy a játék jelentős részéért felelős fajokat hagyjuk elsatnyulni/kihalni, és csak veszekedések/személyeskedések mennek egy egészséges vita helyett. A veteránok nagy része le se sajnálja a javaslatokat, az újoncok(pl. én) meg nem vannak olyan helyzetben, hogy előrébb vigyék a dolgot. Uff én beszéltem, lehet leszólni/szavazni/savazni.
|
10-25-2012, 20:53
|
|
Member
|
|
|
|
szerintem mindenképpen az a lényeg, hogy a félelf vissza tudjon ütni egy hadinak is (ezért a támadó -10%-t kivenném) így lenne kockázat, nem csak szétmészárolom 4 körönként 3-6 sereggel
a másik ahol a feles "meghal" az a tanyamalusz, mert enni néha kell. és azért a felsőbb csoportokban simán hullámzik a kaja ára 100-2500ig ha épp olyanja van bármelyik piacgurunak ^^
Ez lehet simán a tanyamalusz eltörlése, vagy Pool korábbi ötleteiből a 10 tolvaj eszik 1 kaját (esetleg ezt is lehet a faji varihoz kötni) vagy hogy tovább menjek a lakosság egyen kevesebbet ha fent a faji!
Ez mind mind épületeket spórolna meg. Ami mehetne védelemnek hogy ne filézzék ki olyan könnyen.
Magához a lopkodáshoz teljesen fölösleges nyúlni szerintem, a tekilopás így is eltúlzott 5. szinten pl...
Ettől függetlenül én ha felest látok letolom. Vagy mint a legutóbbi 5. szinten: belopom törpével fél nappal később ha ráépültem/képeztem és addig lopom (visszafele) a tekit amíg szabizik
|
10-25-2012, 22:33
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Surranohalal
Ettől függetlenül én ha felest látok letolom. Vagy mint a legutóbbi 5. szinten: belopom törpével fél nappal később ha ráépültem/képeztem és addig lopom (visszafele) a tekit amíg szabizik
|
Off: Akit te lelopsz törpével azt ne hívjuk már felesnek.
De hogy ne csak offoljak: Szerintem nem a félelffel van a baj, hanem egyszerűen a föld a legnagyobb érték, minél fentebb megyünk. Ha földet tud szerezni magasabb hekin a feles, akkor az már nem feles, mert még egy törpe is lelopja...
Lehet finomítani szerintem is esetleg, de egyszerűen a föld értéke miatt hadis a játék, ezen nem fog változtatni az ha megváltozik a feles tanya- vagy támadóérték málusza.
Alacsony hekin pedig kifejezetten baromi erős tud lenni a feles, még majdnem túl erős is néha, persze nem az a fajta amit egy törpe lelop
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|