|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

05-09-2006, 20:07
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Chris
Láma ötletéből kiindulva:
A törpék a föld alatt élnek, így a legjobb tolvajok se tudják eldönteni, milyen
épületekből mennyi találhatók az adott országban. A varázslat időtartama alatt az ellenfél nem tudja pontosan megállapítani a különböző épületek mennyiségét (vagyis nem valós adatokat lát).
Megjegyzés: a mágia felderítése nem mutatja ki, hogy fenn van-e a faj vari...
(Csak egy ötlet...)
|
sokáig kerestem a különbséget, de végül megtaláltam:P
|

05-10-2006, 10:26
|
 |
Member
|
|
|
|
Nem tudom érdekel-e valakit, hogy hogyan gondoltam ezt az "ellenfél nem valós adatokat lát" dolgot... Ha esetleg mégis, akkor: a valamilyen szempontból hasznosabb épületek (pl: őrtorony, bank, stb) számából véletlenszerű mennyiséget elvenne a varázslat, és hozzáadná a valamilyen szempontból kevésbé hasznos épületek számához (pl: bányák).
Ha érdemlegesnek tartjátok megvitatni az ötletet, akkor érdekes kérdés lehet, hogy milyen időközönként (felmérésenként vagy minden egyes varázslat meghosszabbítás után) lásson mást (lásson-e egyáltalán mást?) az, aki felméri az épületlistát, valamint, hogy milyen épületek mennyiségét lenne érdemes milyen irányba változtatni.
Vélemények, javaslatok? 
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

05-10-2006, 11:00
|
 |
Member
|
|
|
|
Sztem nem igazán kivitelzhető. Ha véletlenszerű éplistát generál, akkor midnen felmérésnél mást kéne mutatnia, ha meg nem véletlenszerű akkor ki lehetne számolni a valós adatokat. Az időközönkénti váltást meg nem tudom milyen nehéz leprogramozni, de gondolom nem véletlen az elfnél se hogy mindenből nullát látni, és nem pedig random egységeket. Hülye az a törpe akinek nem lesz fent ez a varija, szóval sztem majdnem mind1 hogy 0 át látni vagy valami valótlan adatot.
|

05-10-2006, 11:23
|
 |
Member
|
|
|
|
A programozás dologban lehet igazad van, ahhoz nem értek.
Hogy az ötleten érdemes-e agyalni, ki-ki döntse el maga... én nem kötöm az ebet a karóhoz...
/ókyr töredék/
|

05-10-2006, 11:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
Sztem nem igazán kivitelzhető. Ha véletlenszerű éplistát generál, akkor midnen felmérésnél mást kéne mutatnia, ha meg nem véletlenszerű akkor ki lehetne számolni a valós adatokat. Az időközönkénti váltást meg nem tudom milyen nehéz leprogramozni, de gondolom nem véletlen az elfnél se hogy mindenből nullát látni, és nem pedig random egységeket. Hülye az a törpe akinek nem lesz fent ez a varija, szóval sztem majdnem mind1 hogy 0 át látni vagy valami valótlan adatot.
|
Kivitelezhető lenne éppenséggel, de nem látom igazán értelmét... szerintem is a teljes 0 lista lenne jó.

05-10-2006, 11:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Kivitelezhető lenne éppenséggel, de nem látom igazán értelmét... szerintem is a teljes 0 lista lenne jó.
|
Pedig az értelme igen egyszerű... a legtöbben most is, ha éplistát néznek, csak annyit néznek, hogy mennyi torony, meg barakk és kész... ha random az épületek eloszlása, akkor az ellen ugyibár megnézi, aztán símán elhiszi, hogy tényleg csak annyi torony van és nem több és azzal számol... míg ha 0-t mutat minden épületből, akkor tuti, hogy eleve a legrosszabb esetet számolja majd, azaz úgy, hogy minden íjász toronyban... persze a 0-s résznél is van használható megoldás, mégpedig az, hogy nem tudod, hogy mennyi barakkja van a törpének, így ha az nem tartja mindig tele magát, csak csatára veszi vissza az íjászok egy részét a piacról, akkor nehezen jósolható meg a sereg ereje... tehát szerintem mindkettő ötletnek van értelme és mindkettő használható is...
És születnek emberek.
|

05-10-2006, 12:05
|
 |
Member
|
|
|
|
De nem értem, ha én felmérek egy törpét és rajta van vari nekem mind1 hogy 0 van mindenből vagy valamai nullától különböző szám, úgyse fogom elhinni amit látok.
|

05-10-2006, 13:10
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
De nem értem, ha én felmérek egy törpét és rajta van vari nekem mind1 hogy 0 van mindenből vagy valamai nullától különböző szám, úgyse fogom elhinni amit látok.
|
Ha az épületek számát manipuláló varázslat által látott eredmény hihetőnek tűnik, honnan fogod tudni, hogy nem azt látod, ami van (feltéve, ha a felmért épületek száma nem felmérésenként változik)?
/ókyr töredék/
|

05-10-2006, 13:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Chris
Ha az épületek számát manipuláló varázslat által látott eredmény hihetőnek tűnik, honnan fogod tudni, hogy nem azt látod, ami van (feltéve, ha a felmért épületek száma nem felmérésenként változik)?
|
Hát feltételezem hogy nem vadlámával van dolgom 
|

05-10-2006, 14:12
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Hát feltételezem hogy nem vadlámával van dolgom 
|
Jó dolog a feltételezés, aztán vagy bejön vagy nem... 
/ókyr töredék/
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|