|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetések Általános beszélgetések a MUD-ról |
07-12-2009, 21:34
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Megkérdezek valamit:
TE, meg ÉN, meg még sokan mások a TOP-listán, miért gilisztát öltünk azon a szinten?
Nincs több kérdésem.
|
Gee, ezt már elmondtam. Miért ölök gilisztát? Mert azzal haladok a legygorsabban bármennyire is hihetetlen ez neked. Majd ha ideérsz meglátod Te is
Ezzel kapcsolatban, ami nagy probléma, hogy buzogány és elfkard között nincs köztes fegyver.
---Ainhoa--- (#662939) [5/U]
Szitakötő (#494949) [4/L]
---Aphrodité--- (#645869) [4/N]
Boszorkány (#645731) [3/I]
|
07-12-2009, 21:35
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hex
|
De igen, csak meggondoltam magam Baj?
|
07-12-2009, 21:36
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ildee
De igen, csak meggondoltam magam Baj?
|
ja, bocs, akkor csak a hattyú halálát láthattuk a fórumon
|
07-12-2009, 21:37
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Ok.
Patkány 3 csatakör, és 55 TP.
Fiatal Csatornalakó 4 csatakör, 93 TP.
Mindkettőt folyamat tudom ölni.
Továbbra sem értem, miért éri meg Patkányt ölnöm. Adott idő alatt nem tudok annyival többet leölni belőle, mint amennyivel több TP-t ad a fiatal csatornalakó.
|
07-12-2009, 21:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
De, már vagy 4x abbahagyta.
Úgy hagyta abba, mint mi a Hódítót. Sehogy.
|
Ez már off, soha nem mondtam hogy a hódítót abba akarom, hagyni, most sem mondom, és nem is áll szándékomban abbahagyni
|
07-12-2009, 21:40
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Gee, ezt már elmondtam. Miért ölök gilisztát? Mert azzal haladok a legygorsabban bármennyire is hihetetlen ez neked. Majd ha ideérsz meglátod Te is
Ezzel kapcsolatban, ami nagy probléma, hogy buzogány és elfkard között nincs köztes fegyver.
|
Nem érdekel, hogy most mit ölsz.
Ha visszaolvasol, senki nem beszélt a mostról.
10-14. szintű karakterekről beszéltünk.
Te most egyik sem vagy. 22. szintű vagy.
Úgy látom, meg kell ismételnem a kérdést:
HA nem éri meg gilisztát ölni 10-15 szint között, akkor miért öli őket mindenki? Te is ölted őket AKKOR, meg én is, meg a többiek is.
Vagy mind idióták vagyunk, vagy Dus mellélőtt az "ölj polgárt, meg vaddisznót, meg a másik 7 mobot" dologgal.
Én nem fogok 20-30-40 TP-kért olyan mobokat ölni, amiért 20-at kell lépnem, hogy találjak 1-et, mert amíg keresgélek, annyi idő alatt megölök 2 Fiatal Csatornalakót, ami összesen 186 TP-t jelent.
|
07-12-2009, 21:41
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Ez már off, soha nem mondtam hogy a hódítót abba akarom, hagyni, most sem mondom, és nem is áll szándékomban abbahagyni
|
Úgy látom élvezed a direkt félreolvasást ma.
Diszlexiás/diszgráfiás vagy? (Ha igen, akkor elnézést kérek. De pár perc alatt többször sikerült másra válaszolnod, mint amiről beszéltünk.)
|
07-12-2009, 21:54
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
"Ezzel szemben egy 15-ös Fiatal Csatornalakó csoport simán fellelhető 1 négyzeten, és ugyanúgy nem tudnak megölni, mint a kutya, csak épp darabjáért 93 TP-t kapok."
"Ellent szeretnél mondani annak amit én írtam, és mégis megerősítesz. Őszintén gratulálok."
Nem értem mihez gratulálsz.
Éppen ellentmondtam neked.
Ugyanannyi idő alatt ugyanannyi mobot tudok megölni mondjuk vaddisznból, és fiatal csatornalakóból.
Csak épp a fiatal castornalakóért több, mint 2x annyi TP-t kapok.
Most nem igazán értem, miért erősítenélek meg. oO
|
Beidéztem magamat. Nem teszem meg még egyszer.
Quote:
Dus: a 16 Tp-t nem tudom honnan szedted, mert én 14/15 Tpt kapok érte úgy, hogy tulajdonképpen próbaképpen öltem meg párat.
Ha sokat öltem volna, 10-11-12 TP-nél többet nem kapnék érte.
És ami a legfontosabb, és vagy véletlenül, vagy direkt, MINDIG ki van hagyva a magyarázatokból: igen sokat kell mászkálni egy kutyáért.
De legyen vaddisznó. Hát, vaddisznó sincs minden kockán.
Pláne nem 15-ösével.
(Direkt feljöttem a csatornából, megnéztem, kipróbáltam.)
Azt sem értem, hogy mi az a szöveg, hyog 'amíg meditálsz addig én ölöm őket..."
Mi a frászt ölsz te meg ennyi idő alatt?
10 kattintás meditálásra 100 ÉP, és kb 1 másodperc alatt megvan.......
Kíváncsi lennék, te mennyi TP-r szedsz össze ennyi idő alatt.
Mert hogy egyetlen patkányt nem versz le, azt itt és most lefogadom!
|
Ha 1 mobot is megölsz, már kevesebb tp-t ad 100K felett...Hapárat megölsz, már elképzelhető, hogy annyit kapsz. A 16 tp-t onnan szedtem, hogy...ööö...Azt nem tudom, mert most én is megnéztem, és valójában 17 tp.
1 mp 10 meditálás...hát igen...majdnem.
Imádom, hogy összehasonlítod a kutyát valamivel, aminek amúgy még mindig semmi köze a beszélgetéshez, aztán végre normális összehasonlításokat produkálsz.
A meditálás még mindig a képletben van, amit írtam, és et is leírtam már egyszer pluszban. Tehát, ha azzal együtt nem öl meg a csatornalakó (mondjuk a fiatal) és az adja ezek közül a mobok közül a legtöbbet, akkor Neked az éri meg...De én olyat nem írtam, hogy ez nem lenne így. Sőt, az általam írt "képletben" pontosan így van.
Quote:
Megkérdezek valamit:
TE, meg ÉN, meg még sokan mások a TOP-listán, miért gilisztát öltünk azon a szinten?
Nincs több kérdésem.
|
Eddig kb. 20 gilisztát öltem meg talán, és bőven jól fejlődök.
Quote:
Ok.
Patkány 3 csatakör, és 55 TP.
Fiatal Csatornalakó 4 csatakör, 93 TP.
Mindkettőt folyamat tudom ölni.
Továbbra sem értem, miért éri meg Patkányt ölnöm. Adott idő alatt nem tudok annyival többet leölni belőle, mint amennyivel több TP-t ad a fiatal csatornalakó.
|
Patkány 2.
Továbbra sem értem, miért hiszed, hogy azt írtam, hogy azt érdemes...Nem írtam. Csak azt írtam, hogy az egy lehetőség a sok közl (8 további lehetőséget írtam). Ha Neked az éri meg, azt ölöd. Még mindig nem szeretném mégegyszer beidézni azt a két sort...
Quote:
Vagy mind idióták vagyunk, vagy Dus mellélőtt az "ölj polgárt, meg vaddisznót, meg a másik 7 mobot" dologgal.
Én nem fogok 20-30-40 TP-kért olyan mobokat ölni, amiért 20-at kell lépnem, hogy találjak 1-et, mert amíg keresgélek, annyi idő alatt megölök 2 Fiatal Csatornalakót, ami összesen 186 TP-t jelent.
|
Te lehet, hogy idióta vagy, mert ennek a közelében sem jártam az irományaimmal.
Senki nem kért meg, hogy 20-30-40 tp-ért mobokat ölj...
Quote:
Úgy látom élvezed a direkt félreolvasást ma.
Diszlexiás/diszgráfiás vagy? (Ha igen, akkor elnézést kérek. De pár perc alatt többször sikerült másra válaszolnod, mint amiről beszéltünk.)
|
Ez a Te esetben is igaz.
Látom, Gee nem tudod vagy nem akarod megérteni, hogy pár lehetőséget adtam mob ölésre, és mellé pontosítottam egy képletet, ami ellen próbáltál szólni, amivel engem erősítettél...És ezek után jó hosszan, még mindig azon lovagolsz, hogy kutya (aminek még mindig semmi köze az egészhez), meg vaddisznó, meg polgár, ami csak 2 út volt a 9-ből...
Last edited by Dus; 07-12-2009 at 21:56..
|
07-12-2009, 22:13
|
|
Senior Member
|
|
|
|
te meg 9 valamin lovagolsz. Aminek semmi köze az eredeti (hála a mindenáron való kötekedésnek, jól el lett takarva 500000 hsz-szel a mondanivalóm) felvetéshez.
Rendben.
Nem éri meg Polgárt, Úrhölgyet, Vaddisznót, Patkányt, Kígyót, Vaddisznót, Farkast ölni.
Hajléktalant, Gilisztát, Fiatal Csatornalakót megéri.
Ezeket a nagy szintű karakterek simán lefogják. Értsd: pillanatok alatt kipucolják a csatorna 2. szintjét.
Te azt mondtad, hogy azt éri meg a legjobban ölni, amiért a legtöbb TP-t kapod, és nem halsz bele (nem fogy el az ÉP-d).
Ebben teljesen igazad van!
Csakhogy az általad felsorolt többsége nem ilyen!!!!
Lovagolsz azon, hogy nem tértem ki a mobjaidra.
Elnézést, nem volt kedvem felsorolni mindegyikkel külön, hogy ugyanannyi idő alatt kevesebb TP-t kapsz belőlük.
De legyen, úgy látom, erre megy ki a játék...
Adott idő alatt Úrhölgyből nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
Tehát még a saját "képleted" szerint sem éri meg azon fejlődni.
Adott idő alatt Polgárból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
Adott idő alatt Vaddisznóból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
Adott idő alatt Farkasból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
Adott idő alatt Kígyóból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
Adott idő alatt Patkányból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
A többit meg ki tudják pucolni alólad úgy, hogy nem találsz egyet sem. Ha összefog 3-4 játékos, el tudják érni, hogy a csatorna 2. szintje folyamatosan üres legyen.
Úgy látom, ez számodra egy ideális állapot.
Számomra nem az.
De hogy a lelked megnyugodjon:
A kutya úgy jött a képbe, hogy behelyettesítettem a TE képletedet a játékba. Azaz: minél kisebb sebzés / kapott TP.
A kutya tökéletes példa volt arra, hogy ez nem jó képlet, ugyanis 0-t sebez, vagy maximum 1-et, és mellé (jelenleg, úgy, hogy alig öültem belőle) 15 TP-t ad.
A TE képleted szerint Kutyát nagyon is megéri ölni, mivel tulajdonképpen végtelen számút le tudsz belőle győzni!
Hát így jött ide a kutya....
Azt kívánom, hogy a saját képletedből kiindulva fejlődj fel 100.000 TP-t kutyákon.
Rögtön rájössz, mi a gond. Mocskosul unalmas... Igaz, 0% esélye, hogy belehalsz. Csak épp rettenetesen egysíkú, és marha sokáig tart...
|
07-12-2009, 22:23
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A fenti hsz-emből kiderül, hogy egyáltalán nem olvastam félre semmit.
Pontosan elolvastam a képletedet is, meg a felsorolt mobokat is.
Sajnos a probléma továbbra is fennáll. (Csak hogy kevesebb felületen lehessen kötekedni, kijelentem: Dus hozzászlósában szerelpő mobokon kívül is van "élet", ezért én nem kívánok ott leragadni, úgyhogy a továbbiakban szabadon választom meg a példáimat.)
A probléma az, hogy a vaddisznó, medve, kereskedő, farkas ( és a hasonló szintű mobok) egy idő után nagyon-nagyon kevés TP-t adnak, viszont a fejlődéshez egyre több és több kell.
Ezen mobok után jönnek a Giliszták, Fiatal Csatornalakók, hajléktalanok, amiket megéri leöldösni.
Viszonylag kis helyen vannak, szép számmal.
Ideális farmolási hely a csatorna 2. szintje.
A csatorna 3. szintje már nem annyira, mert senki "képletével" nem éri meg ott ölni (még!) mert az adott TP-jükhöz képest soakt sebeznek, így adott időegység alatt többet kell töltődni, mint mobokat ölni...
Viszont a csatorna 2. szintjére (mint kiderült) 10. - 22. szint között jönnek a játékosok. Így hiába van sok lény, gyorsan elfogy, és egy-egy nagy szintű játékos ha "rááll" a szöletési helyekre, és azonnal leölik a születő mobokat, tulajdonképpen arra kényszerülnek a 10-15. szint közöttiek, hogy válasszanak:
1. variáció: olyan lényeket mennek el ölni, amikért a szintjükhöz képest kevés TP-t kapnak, így a fejlődés lelassul, és unalmassá válik.
2. variáció: szintjükhöz mérten erősebb ellenfélnek mennek neki, aminek következtében szintén lelassul a fejlődés, mert bár sok TP-t kapnak, de rengeteg idő elmegy gyógyulásra.
(Igen Dus, van olyan alternatíva, hogy elmegyek 14. szinten Úrhölgyet ölni, csak éppen olyan kellemes összeszedni 100.000 TP-t úrhölgyekből, mint egy foghúzás.)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|