Álljon itt egy részletesebb nickmagyarázat, amivel még nem szolgáltam.
C - Charger. Dodge Charger. A muscle car korszak egyik legendás autójának neve. Miért pont ez? Lehetett volna a Cuda, a Challenger, vagy a Camaro (szigorúan első generációs), de akár a Chevelle vagy a Cougar is. Mindegyik C kezdőbetűs, formailag mégis a Charger jön be nekem a leginkább. 1966-1974-ig gyártották (74 a muscle car-ok halálának éve), kezdetben a Mustanghoz hasonló Fastback kivitelben, majd később jelentősen áttervezve.
5200 köbcentisnél soha nem volt kisebb motorja, a két legerősebb pedig a 440-es Magnum (7210 cm3, 375LE, 650Nm) és a szintén legendás 426-os HEMI (6980 cm3, 425LE, 665Nm) volt, amivel gyártották. A közel 2 tonnás autó 5 másodperc alatt gyorsult 0-100km/h sebességre a HEMI erőforrással.
Mai szemmel nézve is impozáns adatok egy akkori "mezei" széria autótól.
s - shaft. Vagyis a Lightning Gun a Q1-ből. Egyszerűen a szép emlékek miatt, mikor réges-régen még sokat játszottam neten a Quake első részével.
Lehetett volna r vagy g is, de mégis az s, a shaft az, amihez a legjobb dolgokat kötném ebből az időszakból.
Ott van pl: a discharge. Vízben használva a fegyvert az gyakorlatilag kisült (a víz vezeti az elektromos áramot), a használóját és mindenki mást is elpusztítva, aki a vízben tartózkodott. Egy bugot kihasználva és egy kis ügyeszséggel meg lehetett úszni az elhalálozást, illetve nem csak a vízben tartózkodó játékosokat lehetett megölni.
BME szerveren a hatalmas LAG miatt egyszer csak discharge-oltam a DM3-on, így megnyerve az 50 frag limites malacigát. Nem voltak idegesek

Quad-al kombinálva egy szempillantás alatt darabokra kapta a 200-200-as ellenfelet.
Az éjszakai égbolton cikázó shaft pedig nagyon romantikus.
o - oxigén. Igen, ami a levegőben is jelen van.
De nem csak ott, mivel ez a leggyakoribb elem a földön. A földkéreg majdnem felében megtalálható.
Mint levegőt lélegző szerves életforma, köszönettel tartozom az oxigénnek, hiszen nélküle nem írhattam volna a fórumra az eddigi hozzászólásaimat.
Persze ha fotoszintetizáló növény lennék, nem kellene hálálkodnom neki, sőt, ő köszönné meg a létét nekem.
De én szeretem és tisztelem az oxigént. Az oxigén jó.
k - kaja. Imádok enni. Ez hál istennek nem látszik meg rajtam. Most is mindjárt falni fogok
i - időmilliomos. Éppen volt 5 szabad percem, mikor a fórumra regisztráltam. Mint egy igazi időmilliomos. Azóta ilyen nem fordult elő velem. Az időhiányos állapot teret nyert és az időhiány lett a meghatározó. Nagy baj nem történt, mindkettő i-vel kezdődik, a nick működik tovább.
b - balázsfecó. Szigorúan kisbetűvel. Mivel az a trendi, hogy nickválasztás esetén előnyben részesítik az emberek azokat a dolgokat melyeket szeretnek, melyekhez kellemes élmények fűzik őket, én most szakítanék ezzel a hagyománnyal. Rühellem a balázsfecót.
á - Az á-nak hatalmas ereje van, így nem engedhettem meg, hogy ne szerepeljen a nickemben. Ha valaki elüvölti magát, hogy "áááá", mert fáj valamije, vagy éppen ölik, sokan felfigyelnek rá. Pedig lehet, hogy előtte nem is figyeltek. Ugye?
Töbféleképp is lehet használni, elüvölthetünk egy szolid kis "áá"-t, de fokozhatjuk is, pl: "áááááá", "Áááááá", "ÁÁÁÁÁ!!!".
De ennél többre is képes. Ha az orvos azt mondja, ááá, akkor biz tátva marad a szánk.
Ha üvöltést mellőzve azt mondjuk, ááá ..., akkor azzal a dologgal, amivel kapcsolatban megeresztettük a hatalmas erejű "á"-kat, már nem is kívánunk foglalkozni.
Aki "á"-t mond, mondjon "b"-t is. Ezt a követelményt úgy érzem teljesítettem. Gondosan felépített egy nick ez.
c - c programozási nyelv. Ez volt az első programnyelv, amit komolyabban elsajátítottam. A jó öreg pascal lett volna az, ha nem utáltatják meg velem nagyon gyorsan. Meg minek is a pascal, mikor ott a cé?
s - Süsü a sárkány. Kis porbafingóként nagyon szerettem ezt a bábfilmet. Sok rajzfilmet, bábfilmet fel lehetne sorolni a múltból, de akkor nagyon hülye nicket kaptam volna a végén.
Kitartó kutató és tervezőmunka eredményeképp Süsüt választottam, hiszen ez egy jól kitalált, gondosan felépített nick.
Regisztrációnál nem nyomtam eléggé a shift billentyűt (picit kontakthibás szegény, nagyobb erőkifejtést igényel a működésre bírása), így kis s betű sikeredett, de ma már nem bánom. Így legalább nem lett változó karaktermagasságú a nickem.
i - internet. Ez a nagy hatalmas globális izé, mely begyűrűzik életünkbe és megváltoztatja azt. Úgy érzem, egy szolid i betűt megérdemel a végén.
Valójában pedig még mindig: egyik kedvenc filmem az Üvegtigris, benne pedig ott szerepel a jó öreg Csoki ugye ...