Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Szabadidő, Sport
Register Stats Members List Today's Posts

Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-02-2010, 19:34
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Holnap utolso fordulo a lengyelek ellen. Jo eredmeny, es szerencses eredmenyalakulasok a tobbi meccsen akar bronzeremhez is segithet minket, gyozelem eseten az 5. hely garantalt.
Old 10-03-2010, 18:18
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Holnap utolso fordulo a lengyelek ellen. Jo eredmeny, es szerencses eredmenyalakulasok a tobbi meccsen akar bronzeremhez is segithet minket, gyozelem eseten az 5. hely garantalt.
Nos, megvertuk a lengyeleket, viszont sajnos igy is csak a 4. hely jutott nekunk.

Bar ugyanannyi csapatpontunk lett mint Izraelnek, de nekik tobb volt meccspontjuk.

(Persze ha az utolso forduloban Ukrajna, aki elso lett, nem jatszik szalonremiket veluk, mienk lett volna a bronz.)

De hat mit is var az ember egy olyan Izraeli csapattol, ahol honositott oroszok vannak? Pl Boris Gelfand az elso tablan...

Hivatalos szoveg:

Ukraine made a draw with Israel and secured the gold; Russians remained a point behind and took the silver. Israel and Hungary shared the 3rd place, however, a better tie-break score gave the bronze to the Israeli sportsmen.
Old 10-03-2010, 18:21
Pepitabirodalom Pepitabirodalom is offline
Junior Member

Longevity: 79%

Csak most találtam meg ezt a topicot sajnos, remélem nem késő.
Mondjuk a fics-en 6millió éve nem játszom(már a nickemet sem tudom) de szivesen sakkozom bárkivel. Ha igazolt játékosok is játszhatnak a Remy által szervezett versenyen még ott is.
Ha valaki játszani szeretne keressetek itt(Hóditón), a Playchess-en, vagy a sakkponthun.(Ez utóbbin ritkán játszom, úgyhogy előbb beszéljük meg.) Általában "Pancserka" néven játszom.
Reply With Quote
Old 10-15-2010, 00:05
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Lego-robot sakk

http://chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6737
Old 10-28-2010, 16:16
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Csak hogy itt is legyen vmi, ezt ma jatszottam, elemezni nem er, mivel 3 perces volt az osszido, ellenben rovid es vicces.

[Event "FICS rated blitz game"]
[Site "FICS, San Jose, California USA"]
[Date "2010.10.28"]
[Time "11:54:06"]
[Round "-"]
[White "kapaz"]
[Black "InstantPoison"]
[WhiteElo "1474"]
[BlackElo "1627"]
[TimeControl "180+0"]
[Mode "ICS"]
[Result "0-1"]

1. e4 e5 2. f4 exf4 3. Nf3 g5 4. Bc4 g4 5. Ne5 Qh4+ 6. Kf1 Nh6 7. d4 d6
8. Nxf7 Nxf7 9. Bxf7+ Kxf7 10. Bxf4 Bh6 11. Bxh6 Qxh6 12. Nc3 Rf8 13. Kg1
Qe3+ 14. Kf1 Kg8+
{White resigns} 0-1

(Ami az erdekesseg, es szamomra vicces, hogy a vegen a kiralyommal adom be a "vegzetes" sakkot.

(nem annyira hozzaertok kedveert: nem effektive a kiralyommal, hiszen az nem lenne szabalyos, hanem ez egy ugynevezett felfedett sakk, a kiralyommal ellepek a sakkot ado bastyam "hataskore" elol)

Last edited by Remedy; 10-28-2010 at 16:18..
Reply With Quote
Old 10-28-2010, 16:43
Junior Member

A győzelemhez gratulálok!

Ne tudjátok meg, hogy mennyire utálok schnellezni. Szerintem semmire sem jó. Az idő rövidsége miatt konzekvensen értékelhetetlen, tehát semmiféle következtetést nem lehet(szabad) egy adott partiból levonni sem játékerőre, sem játékstílusra sem semmire. Akkor pedig felesleges.. Na persze ez csak az én véleményem. Számomra régóta kérdés, ezért örülnék ha valaki felvilágosítana: miért viszik az éppen csak a sakkal ismerkedő gyerekeket (schenll)versenyre?...
Reply With Quote
Old 10-28-2010, 17:11
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Pepitabirodalom View Post
A győzelemhez gratulálok!

Ne tudjátok meg, hogy mennyire utálok schnellezni. Szerintem semmire sem jó. Az idő rövidsége miatt konzekvensen értékelhetetlen, tehát semmiféle következtetést nem lehet(szabad) egy adott partiból levonni sem játékerőre, sem játékstílusra sem semmire. Akkor pedig felesleges.. Na persze ez csak az én véleményem. Számomra régóta kérdés, ezért örülnék ha valaki felvilágosítana: miért viszik az éppen csak a sakkal ismerkedő gyerekeket (schenll)versenyre?...
Segitek: a schnell lenyege a szorakozas. (ha esetleg eddig nem errol az oldalarol kozelitetted volna meg a sakkot)

A gyerekeknek is kell a szorakozas, nem lehet szaraz elmeletet magolni naphosszat. Sot, nekik kell csak igazan!

Szerintem pl tok jo tandemezni, esetleg schennelezni a haverokkal par sor tarsasagaban.
Old 10-28-2010, 17:40
Junior Member

Valóban, ez is szempont lehet. Ne haragudj nem akartalak megsérteni.

Ami a gyerek-schnellverseny-szórakozás vonalat illeti: nem biztos, hogy szórakozásként fogja fel. Láttam már elvesztett 1.forduló után versenyt végig síró gyereket. Adott esetben a gyerekek túl komolyan veszik. De a legnagyobb baj szerintem ott van, ha a schnell-tempót szokja meg, és adott egy hosszabb parti(pl.CSB.) és lesnellezi...

A sör melletti szórakozáshoz én az "alkesz sakk"-ot javaslom. Ott vannak csak igazán érdekes dolgok. (3-5centes poharakból álló készlet, a leütött poharat az ütő játékos kiissza. Persze lehet korsó sörben is játszani. Aki üt, iszik. )
Reply With Quote
Old 10-28-2010, 17:48
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Pepitabirodalom View Post
Valóban, ez is szempont lehet. Ne haragudj nem akartalak megsérteni.

Ami a gyerek-schnellverseny-szórakozás vonalat illeti: nem biztos, hogy szórakozásként fogja fel. Láttam már elvesztett 1.forduló után versenyt végig síró gyereket. Adott esetben a gyerekek túl komolyan veszik. De a legnagyobb baj szerintem ott van, ha a schnell-tempót szokja meg, és adott egy hosszabb parti(pl.CSB.) és lesnellezi...

A sör melletti szórakozáshoz én az "alkesz sakk"-ot javaslom. Ott vannak csak igazán érdekes dolgok. (3-5centes poharakból álló készlet, a leütött poharat az ütő játékos kiissza. Persze lehet korsó sörben is játszani. Aki üt, iszik. )
En egyaltalan nem sertodtem meg. En sosem tanitottam sakkot, de jatekosan kezdenem. A gyermekekben a gyozelem utani vágy valoban erosebb, de szerintem ez nem gond, tudni kell kezelni, kezeltetni veluk. Nem azt mondtam, hogy folyamatosan schenellezzenek, csak neha kikapcsolodaskent. Valamint az orakezelest is gyakorolni kellhet peldaul.

A tehetseg szerintem ugyis hamar meglatszik, es akkor lehet iranyt szabni a tanulasnak. Bar Polgar papa velemenye ettol eltero persze, de az meg mar a lo tuloldala szerintem)

Jah, es pl. en vettem mar hasznat idozavarban is a "schnelltudasomnak". (manapsag, hogy van novekmeny, ez persze mar nem olyan eles)
Old 10-28-2010, 18:19
Junior Member

Úgy látom két szemben álló álláspontot képviselünk. Egy biztos: én a magam részéről gyűlölöm ezt a játékformát, és sosem fogom szeretni.: ) A bónusz időt elvileg pont ezért vezették be szerintem, hogy a "snellhiénák" ne játszhassanak direkt a "snelltudásukra".
Szerintem egy snellparti eredménye 99,9% gyorsaság, 0,1% mázli. A "sakktudásnak" semmi köze hozzá.
A tudásnak nincs ideje kijönni.

Az meg, hogy esetleg hasznát veszed a "snelltudásodnak" egy hosszabb partiban nem sokat jelent. Jelentheti azt is, hogy az ellenfélnek sok idejébe került a nyerés megtalálása, csak épp nem maradt ideje megcsinálni.
Én is vesztettem már így, hogy az "50lépéses szabály" 48.lépésében "leestem". Pokoli sz*r érzés. Fél pontot vesztett a csapat is, én is...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules