|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
06-29-2011, 19:30
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Egy bútorboltnak kellesz csinálni egy weboldalt, konkrétumokat még nem tudok. Óránkénti 4-5ezret nem fogok elkérni, nem vagyok annyira profi. Eddig két weboldalt készítettünk haverommal, mindkettővel megyei versenyt nyertünk, toronymagasan. Esetleg ha gondolod feltöltöm őket a netre, hogy meglesd milyen munkát végzünk
|
Ja, kíváncsi vagyok
Szerintem egyébként ott kezd a dolgot, hogy megkérdezed a megrendelőt, hogy milyen cselekvést vár azoktól a felhasználóktól, akik az oldalára vetődnek. Ez lehet egy dolog, de lehet több is (de csak néhány, különben szétesővé válhat a honlap). És ezen dolgok vagy dolog köré kell építeni a honlapot, nevezetesen, hogy a designtól kezdve a landing page-eken keresztül a tartalomig mindennek az adott cselekvés vagy cél létrejöttét KELL elősegítenie.
Minden más meg lényegtelen.
Persze ezt nehéz belőni (sokszor csak kísérletezéssel lehet = folyamatosan változtatod a honlapot és méred az eredményt), de a megrendelőd hasra fog esni tőle és beajánl mindenkinek akivel találkozik, egy kis tapasztalatszerzés után pedig nyugodtan kérhetsz 4-5k-t óránként (többet is), mert aszondod hogy te meg tudod oldani, hogy az oldalak felhasználói pontosan azt csinálják majd és úgy, ahogy a megrendelő elvárja. És ez piacképes tudás lesz.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
06-29-2011, 19:36
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Akkor fellököm gyorsan a két oldalt
Szerk: a tárhelyemet törölték, így egy picit több idő lesz feltölteni.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Last edited by Redback; 06-29-2011 at 19:51..
|
06-29-2011, 20:10
|
|
Member
|
|
|
|
Na közben átgondoltam amit Te írtál. Ez a cég, osztálytársamat kereste meg, ő ajánlott engem, mert ő elutazott. Gondolom azért azzal tisztában vannak, hogy ennyire nem fogunk belemenni a marketing részébe, amennyire Te. Persze valamennyit szeretnénk belerakni, mert sokat sajnos nem tudunk. Meg egyáltalán azt sem tudjuk, hogy konkrétan mit akar. Ha webáruházat, akkor ahhoz keresünk a neten valami indulási alapot, kiegészítjük és ráhúzunk egy design-t, szerintem. Ha tényleg vérprofi munkát szeretnének, akkor nem diákot keresnek fel. Mi hozzuk a legtöbbet, amit tudunk. Remélem megfelel Nekik.
|
06-29-2011, 20:23
|
|
Member
|
|
|
|
Feltöltöttem őket, BADRRE Project 1 és BADDRE Project 2. Mindkettő versenyre készült, amelynél nem volt szempont a kis méret, valamint CSS3-at csempésztünk a másodikba, a betűtípussal, ami ezért kis sávszéllel picit több ideig töltődhet.
Last edited by Redback; 06-29-2011 at 20:29..
|
The Following 2 Users Say Thank You to Redback For This Useful Post:
|
|
06-29-2011, 22:27
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Na közben átgondoltam amit Te írtál. Ez a cég, osztálytársamat kereste meg, ő ajánlott engem, mert ő elutazott. Gondolom azért azzal tisztában vannak, hogy ennyire nem fogunk belemenni a marketing részébe, amennyire Te. Persze valamennyit szeretnénk belerakni, mert sokat sajnos nem tudunk. Meg egyáltalán azt sem tudjuk, hogy konkrétan mit akar. Ha webáruházat, akkor ahhoz keresünk a neten valami indulási alapot, kiegészítjük és ráhúzunk egy design-t, szerintem. Ha tényleg vérprofi munkát szeretnének, akkor nem diákot keresnek fel. Mi hozzuk a legtöbbet, amit tudunk. Remélem megfelel Nekik.
|
Ha most első projektnél nem is, de később érdemes lesz belemenned/belemennetek a marketing részébe is, mivel minden honlap célja a piacszerzés (még annak is ami nem konkrétan pénzre gyúr). Nem olyan nehéz alapszinten, mivel csak a felhasználók igényeire és visszajelzéseire kell figyelni (ugyebár ők a piac), és ezt kell hatékonyan irányítani (tesztelni és számolni).
Arról nem is beszélve, ha később valami jó üzleti modellt akarsz találni, amire alapozni fogod a saját céges ötleted, felbecsülhetetlen előnyt fog jelenteni, ha értesz a marketinghez is (A marketinget nem mint reklámot kell érteni, hanem mint egy piacképes áru vagy szolgáltatás létrehozása és menedzselése), mivel a legtöbb startup (állítólag) ezen bukik el.
Szóval ha már fejlesztesz egy honlapot, szerintem nem árt előre gondolni a későbbiekre is.
www.unimarket.hu
|
06-29-2011, 22:42
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Ha most első projektnél nem is, de később érdemes lesz belemenned/belemennetek a marketing részébe is, mivel minden honlap célja a piacszerzés (még annak is ami nem konkrétan pénzre gyúr). Nem olyan nehéz alapszinten, mivel csak a felhasználók igényeire és visszajelzéseire kell figyelni (ugyebár ők a piac), és ezt kell hatékonyan irányítani (tesztelni és számolni).
Arról nem is beszélve, ha később valami jó üzleti modellt akarsz találni, amire alapozni fogod a saját céges ötleted, felbecsülhetetlen előnyt fog jelenteni, ha értesz a marketinghez is (A marketinget nem mint reklámot kell érteni, hanem mint egy piacképes áru vagy szolgáltatás létrehozása és menedzselése), mivel a legtöbb startup (állítólag) ezen bukik el.
Szóval ha már fejlesztesz egy honlapot, szerintem nem árt előre gondolni a későbbiekre is.
|
Van benne igazság... Ennek az alapjait honnan tudnám megtanulni? Amúgy örülök, eszedbe jutott, hogy saját céget szeretnék majd csinálni
|
06-29-2011, 22:44
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Feltöltöttem őket, BADRRE Project 1 és BADDRE Project 2. Mindkettő versenyre készült, amelynél nem volt szempont a kis méret, valamint CSS3-at csempésztünk a másodikba, a betűtípussal, ami ezért kis sávszéllel picit több ideig töltődhet.
|
Ha nagyon szemét lennék (az vagyok ), akkor azzal fárasztanálak, hogy kiderítsem mi volt a célotok a két honlap elkészítésével. Anélkül ugyanis elég nehéz értékelni, hogy jók lettek-e avagy sem
Tudom, a cél a verseny megnyerése volt, így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy tökéletes lett mindkettő. Arra akartam csak reflektálni megint, hogy pl. már a bútorbolt weblapja esetén is csak akkor lesz esélyed olyat csinálni, amivel elégedettek lesznek, ha pontosan meg tudják mondani előre, hogy mi a céljuk vele. Azzal meg már végképp nem akarlak elkeseríteni, hogy sokan ezt sem tudják megmondani...
www.unimarket.hu
|
06-29-2011, 23:00
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Ennek az alapjait honnan tudnám megtanulni?
|
Egyszerű, a legjobbaktól
Konkrétan olyan anyagot nem tudok mondani, amiről azt gondolom, hogy alapnak tökéletes lenne, de szerintem sokat lehet tanulni ezekből pl:
Sean Ellis blogja. Ő konkrétan két startupot vezetett el az USA-ban tőzsdéig marketingesként (Uproar.com és LogMeIn - lehidalsz, de mindkettőt Magyarországon alapították...). Szerintem minden posztjából érezni, mennyire ért hozzá.
Eric Ries blogja, ez konkrétan induló (és/vagy kicsi, de növekedni akaró) online/technológiai cégek problémáival foglalkozik.
Komolyabb üzleti betekintést Fred Wilson blogja tud nyújtani, online (főleg hálózatos) területen működő kockázati tőke társaság vezetője ő.
Ebből a három blogból pedig rengetek linket és sok könyvajánlást lehet összeszedni, amivel gyakorlatilag végteleníteni lehet a tanulási fázist
De kiindulásképp érdemes ezek közül azokat a posztokat olvasni, amiknek a címe mondjuk megragadja a figyelmed, aztán onnan már megy magától, ha érdekel.
www.unimarket.hu
|
06-29-2011, 23:16
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Ha nagyon szemét lennék (az vagyok ), akkor azzal fárasztanálak, hogy kiderítsem mi volt a célotok a két honlap elkészítésével. Anélkül ugyanis elég nehéz értékelni, hogy jók lettek-e avagy sem
Tudom, a cél a verseny megnyerése volt, így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy tökéletes lett mindkettő. Arra akartam csak reflektálni megint, hogy pl. már a bútorbolt weblapja esetén is csak akkor lesz esélyed olyat csinálni, amivel elégedettek lesznek, ha pontosan meg tudják mondani előre, hogy mi a céljuk vele. Azzal meg már végképp nem akarlak elkeseríteni, hogy sokan ezt sem tudják megmondani...
|
Erkel Ferenc és Lázár Ervin életének, munkásságának bemutatása
|
08-06-2011, 00:15
|
|
Member
|
|
|
|
http://favoritbutor.hu/index.html
Íme az oldal, sajnos sok mindenben meg lett kötve a kezünk
|
The Following 6 Users Say Thank You to Redback For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|