|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Chat Általános chat-be torkollott témák... :) |
View Poll Results: Mirkor lesz meg az 500 000. ország?
|
még októberben
|

|
3 |
20.00% |
novemberben
|

|
7 |
46.67% |
karácsonykor
|

|
7 |
46.67% |
jövőre
|

|
4 |
26.67% |

11-26-2007, 21:11
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Ne küld. Ilyen szolgáltató mellett van elég bajod szerintem enélkül is.
De szerintem (már boccs) de te nagyon nem vágod le, hogy mi az a belső IP. Legalábbis azt mondod, hogy nem változtathatod meg, hanem 6 óránként kapod...
nincs az a jó Isten a földön, hogy neked a szolgáltató ossza ki a belső IP-det. Mert akkor még le is . magamat... Fejjel lefelé lógva egy csillárról... Szerintem te a rádosztott IP-ről beszélsz, ami közel sem a belső IP-d.
Szóval azt meg egyenesen nem hiszem el, hogy a szolgáltató osztja neked a belsőt. Ahhoz az kéne, hgyo 6 óránként hozzányólnak a gépedhez (fizikálisan) és átírják.. Ilyen meg nincs. Ez egyszerűen nem igaz. Ilyet senki nem csinálhat. Akármilyen monopol szolgáltató. Ilyet még egy SS Obergruppenführer sem mert volna megengedni magának 1941-ben... És akkor még finom voltam.
(holna polvasok, most alvás. BYE!)
|

11-26-2007, 21:14
|
Junior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
olyan értelemben kapok belsot hogy azt a mondemtol kapom meg igy átirja utánna viszont ha lekapcsolom magam rola azt csinálok vele amit akarok.
nálam 6ora eltelte után kaphatok ujat ha minden igaz. olyan tréonline dolog ez is.
igen rám osztja a szolgáltato a modemre majd onnan a kártyára az ipt de azon már nemtok változtatni. ha netezni akarok hagynom kell ugy.
lehet hogy már nem kell 6ora sem nemtom mit állitottak azota.
én is lépek egy idore majd holnap olvasok tovabb.
Last edited by gabor00; 11-26-2007 at 21:35..
|

11-26-2007, 21:17
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
nincs az a jó Isten a földön, hogy neked a szolgáltató ossza ki a belső IP-det. Mert akkor még le is . magamat... Fejjel lefelé lógva egy csillárról... Szerintem te a rádosztott IP-ről beszélsz, ami közel sem a belső IP-d.
|
http://www.legnet.hu/
Nem olvasom el most a leírásukat, de úgy tudom, hogy ők például nem ad nak nyilvános ip címet, csakis belső ip címet az ügyfeleinek. A szolgáltató összes ügyfele kifele egyetlen ip címet használ.
|

11-26-2007, 21:24
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
http://www.legnet.hu/
Nem olvasom el most a leírásukat, de úgy tudom, hogy ők például nem ad nak nyilvános ip címet, csakis belső ip címet az ügyfeleinek. A szolgáltató összes ügyfele kifele egyetlen ip címet használ.
|
Esélyes, mert 172 kezdetű címekről beszélnek. Ha a következő a 16 ...
Ez esetben viszont nincs szó "igazi" netről, lényegében LAN-on nyomja az ember a témát. LAN-on meg ugye nem irogatjuk át csak úgy a címeket, ha egy nagy hálózat részei vagyunk, mert megorrol a rendszergazda/szolgáltató 
Kivéve, ha mi vagyunk a rendszergazdák :P

11-26-2007, 21:28
|
Junior Member
|
|
|
|
az enyém a wwwPONTprPONThu ő az én ludasom
Ati rem nem törlöd vagy nem baj hogy beirtam.
Az a poén hogy ez elég "országos" szinten van ez a szolgáltato.
Last edited by gabor00; 11-26-2007 at 21:32..
|

11-26-2007, 21:37
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
(holna polvasok, most alvás. BYE!)
|
Ne sokat aludj, mert 499100. 
|

11-27-2007, 08:12
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ne sokat aludj, mert 499100. 
|
Szép jó reggelt    
|

11-27-2007, 08:20
|
Senior Member
|
|
|
|
Naszóval. Szolgáltató ide, szolgáltató oda, ha normális internetkapcsolatra kötök szerződést egy céggel, és az a belső IP címemet átállítja, akkor az bűncselekmény, mert azt 2 féle képpen teheti meg: feltöri a számítógépemet, vagy kiküld egy embert X óránként, aki odaül a gépemhez, és átírja. Mindkét esetben jogtalan behatolás történik. A számítógépem a magántulajdonom. Az internet vonal, illetve a modem a szolgáltató tulajdona. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz, azon kívül, hogy egy baromi ronda kék kábellel össze van kötve a két készülék.
Ha van olyan szolgáltató, ami az én saját privát belső IP-met átírja, akkor az nem sima internetkapcsolat, és a szerződésben erre nagyon durva kitételek kellenek, hogy vonatkozzanak. Mert ha én erre nem adok neki írásos felhatalmazást, akkor azért börtönbüntetés jár, a már fent említett okok miatt ('számítógép feltörés').
Hozzáteszem egyik szolgáltatóról sem hallottam még soha életemben, tehát nem hiszem, hogy országos lefedettséggel rendelkeznek.... De most kipróbálom mindkettő webcímet, és elolvasgatom, hogy mit is írnak ott.
A lényeg, hogy tegnap otthon anélkül írtam át az IP-met, hogy megszakadt volna az internetszolgáltatás... 1.2.3.4 lett az IP címem. Most ha a szolgáltató ezt az én tudtom, és beleegyezésem nélkül mondjuk átírja 5.6.7.8-ra, akkor az határozottan bűncselekmény.
|

11-27-2007, 15:32
|
Junior Member
|
|
|
|
Nos hát akkor jo "reggelt" mindenkinek én most nemrég keltem fel.
Hát igen ilyen az én szolgáltatom csak azzal netezhetek amit ő ad, sajna ez ellen nem sokat tudok tenni meg a környéken ha nem is országos lefedettségű elég sok helyen hallotam hogy vannak és huzzák le a népet, amugy is drága meg elég szemét egy banda de itt csak ez van ami igazán "jo" feltételt ad hogy töltögethess le-fel.
Kivi vok mit találsz majd ha elolvastad őket. Főleg a nálunk lévőn.
|

11-27-2007, 16:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Megkérdezhetem hogy hanyas sorszámnál járunk?
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|