|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

08-18-2007, 19:40
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Ki hogy csinálja a padlizsánkrémet?
(Egyáltalán szereti valaki?) 
Egyszer nekifogtam, bár ne tettem volna. 
|
Ez engem is érdekelne. Egyszer régen még ettem nagyon finomat valahol, de a környezetemben senki nem tudja elkészíteni.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

08-18-2007, 19:42
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
Ez engem is érdekelne. Egyszer régen még ettem nagyon finomat valahol, de a környezetemben senki nem tudja elkészíteni.
|
Akkor várjuk a segítőkész konyhatündérkéket... 
Hátha kiadják eme nagy titkukat.

08-18-2007, 19:49
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Ki hogy csinálja a padlizsánkrémet?
(Egyáltalán szereti valaki?) 
Egyszer nekifogtam, bár ne tettem volna. 
|
pedig nagyon egyszerű  sajna pontos receptet nem tudok leírni, mert én nem szoktam méricskélni...

08-18-2007, 19:55
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
|
Ugy tudom, hogy Romaniaban nemzeti kaja 

08-18-2007, 20:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Akkor várjuk a segítőkész konyhatündérkéket... 
Hátha kiadják eme nagy titkukat.
|
Tündér van bőven

08-20-2007, 09:13
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by szamóka
|
Jéé egy férfi tündér 
Köszi, az egyiket kipróbálom.
Bár máskor is a sütési idővel voltak gondok.

08-20-2007, 10:32
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by szamóka
|
Köszi, holnap ki is próbálom. 
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

11-02-2007, 20:34
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Tempura
Tempura.
A Japcsik előételként fogyasztják.
Az elkészítés 2 részből áll, szósz és amit beleteszel. A szósszal kezdjük, mert az könnyebb melegen tartani, mint az elhűlt tepurát felmelegíteni.
Kell hozzá pár gerezd foghagyma amit lereszelünk, 2 gyömbérgyökér szintén reszelve, 1-2 ek. szezámmag, 1/5 ek. liszt, 1 merőkanál húsleves és ugyanennyi víz, valamint szójaszósz ( lehetőleg Kikoman).
Kevés olajon a szezámmagot pirítani kezdjük, amint kicsit megpirult (ne legyen zsemle színű de világos se maradjon), rászórjuk a gyömbért és a foghagymát, rögtön rászórhatjuk a lisztet, 1-2 kavarás és mehet rá a víz és a húsleves, fontos hogy a foghagyma nehogy túlpiruljon. Mehet ár 6-10 ek. szójaszósz. 10 percig lassú tűzön főzzük, és tartsuk melegen.
A tempura már kicsit munkaigényesebb lesz Itt eléggé szabadon választható, hogy miből készítjük. Felhasználható hozzá garnélarák, tintahal, cukkini, burgonya, édesburgonya, yam. Én személyszerint, ha nekiállok mindenből veszek egy kicsit. Garnélából lehetőleg közepes vagy nagyot válasszunk, mert nincs jó íze a picikékkel, meg macerás megpucolni, itt kihangsúlyoznám, hogy ne előfőzöttet vegyünk, fagyasztópultokban fej nélkül lábak nélkül lehet kapni. A páncéljától megszabadítjuk úgy, hogy csak a farka és egy pici ami tartja az egészet maradjon. A tintahalat és a zöldségeket kb. 3-6 mm es karikákra vágjuk. Nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk az egészet.3-4 tojást felverünk és egy szűk keresztmetszetű edénybe öntjük, sót és szódabikarbónát keverünk bele. Összekeverjük kb. ugyanannyi jeges vízzel. Lábosban kb. 3-4 ujjnyi olajat felhevítünk. És most jön a trükkös rész, a hozzávalókat lisztben megforgatjuk, és a tojásos víz tetejére 2 ek. lisztet szórunk kicsit elkeverjük a tetején de csak lazán ne csomómentesre. Ebbe mártogatjuk a rákot és a többit amit azonnal az olajba teszünk. Ha már fogy a liszt a tojás tetejéről, akkor újra teszünk rá pár kanállal laza keverés és folytatjuk a mártogatást. Ha ügyesek vagyunk, a panír felhabosodik és ropogósra sül. Amikor kb. zsemleszínűre sül kivesszük. Mindég csak annyit mártogatunk, ami elfér a lábosban, mert nagyon fontos hogy a tojásba mártás után azonnal az olajba kerüljön!
Miután elkészültünk a szószba mártogatva fogyasztjuk.
Last edited by szajonara; 11-03-2007 at 21:35..
|

11-02-2007, 21:01
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ugy tudom, hogy Romaniaban nemzeti kaja 
|
Nem éppen nemzeti kaja,de tény hogy sokan készitik.Nos ro-ban vineta,vinete neveken ismerik.De az igazi egy picit darabosabra (nem turmixolva) készitve az igazi.
Igazábol nemzeti kajának a pacal levest(ciorba de burta ) lehetne mondani.A savanyitását egy erjesztett korpalével oldják meg.Bors néven emlegetik,persze nem kell a borsra gondolni.
|

11-03-2007, 21:19
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Banánturmix
Elég gagyi, de sztem ez a világ legjobb "kajcsija":
Hozzávalók 1 személy részre:
1 tojás
2 banán
1,8dl tej
Elkészítés:
A banánt "hámozzuk meg" majd törgeljük bele a turmixba.Ezután a tejet öntsük bele.Turmixoljuk össze nagyjából!Mikor már szinte alig darabos, verjük bele a tojást és turmixoljuk csomómentesre.Frissen a legfinomabb.
(amúgy az egyik legegészségesebb turmix!)
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|