|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

09-04-2006, 21:15
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nyugodtan hadakozhat, a hadakozást nem is akarta senki korlátozni. A szabin csücsülést igen. 
|
végülis ez igaz.. 
akkor némi átgondolás után: akkor tőlem lehet, de azért a célon ne lőjjünk túl, szal mondjuk a feljutási határ felett is lehesen egy ésszerű mennyiségű szabit kivenni (1v.2 hét összeségében).
|

09-04-2006, 21:45
|
Member
|
|
|
|
jah és valahogy elsikkadt egy (szerintem) lényges pontja az eredeti javaslatnak:
Quote:
Originally Posted by wand
javasolnám, hogy 1/A ból való lelépés feltételei bővüljenek ki az országban lévő minimum pénz bevezetésével.
alapban szerintem feltétel lehetne a lelépéshez , hogy az oriban legyen 1 millárd kp.
lévén lelépés előtt úgyis mindenki kiárulja magát és egy top30as ori kiárulása bőven hoz ennyit, legalább a pénzt "vigye magával".
sőt én növelném a fellépés feltéleleit olyan szionten, hogy kék 3 assal már 2 millárd kelljen
4essel 3 milliárd
és 5östől felfelé 4 millárd.
|
aki átlátja az 1/A pénzügyi helyzetét + megérti a folyamatossan beáramló és termelődő pénz felgyümelésének problémáját, az szerintem egyet kell hogy értsen abban, hogy valahogy megkéne oldani a csoportból való pénzkivételt is(vagy nem?) 
|

09-04-2006, 21:56
|
Member
|
|
|
|
bocs, hogy csak magamat vagdalom itt be, de ha jól rémlik a többség ezzel is 1et értett, de mostanra már elfelejtődött:
Quote:
Originally Posted by wand
elgondolkodtató, hogy kék5-től felfelé nem kéne engedélyezni a 2/Bből való fordulást.
mert aki nagyon trónolna 1/Aban ha egy rakás felerősödött kék 5-6os ori megy ellenük nehezen állhat ellent (igaz ez sem 1000 körös projekt lesz nekik  ).
|
|

09-05-2006, 09:44
|
Junior Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Szerintem ez nem így lett javasolva 
Csak a top 1-4 orik földterülete csökkenne 1800 kör után ez volt az eredeti javaslat  Ha hozzátesszük még azt is, hogy ha egy ori top1-4 között van és fel tudna lépni akkor 168 kör szabi után akár van neki 1800 topköre akár nincs vesztene 1 hekit a fellépési limitig már meg is lenne oldva az "extrém szabi" fogalmának bevezetési problémája
A 168 kör is has szám 
|
Ez mar igy majdnem jo, mert:
- csak top1-4(1-3) orik vannak utban, a tobbiek nincsenek.
de meg nem egeszen, mert:
- ha kizarolag szabin es kizarolag 1800 kor utan csokken a foldjuk, akkor 1-1 csoportban eveket kell varni, mire szegeny 8 szemelyiseges orszag eselyt kap a tovabblepesre, ugyanis vannak olyan orszagok, akik nincsenek szabin 1800 kor utan sem, es megsem lepnek. Valamint teljesen jarhato ut, hogy 1799 kornel szabira megy a top4, es nincs semmifele szankcio, megintcsak eveket lehet ra varni.
- eppen ezert a top1 helyezesrol lepes mint feltetel, szerintem tul szigoru. Mit tehet az orszag pl., ha 1800 kor alatt a fenti (vagy barmilyen) okok miatt nem tud a top1 helyre kerulni, plane ott eltolteni x kort? Megbeszeleses modon veresse vissza magat top30 ala, ahol elfogy a topkore? Vagy az rajtam kivul mindenkinek egyertelmu, hogy akinek top1-bol kell fordulni, annak top1-es 1800 korre van szuksege a moralromlashoz?
- ezenkivul valoban kimaradtak a wand altal emlitett javaslatreszek is.
|

09-05-2006, 10:13
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Qpe, szerinted egy olyan regota jatszo jatekos nem tudja megoldani azt, hogy barhol top1 legyen?  Ugyanmar, szerintem megoldja, még ha az 5. helyen all es 20k pont valasztja el az elso helytol..S ugye jol ertelmeztem, hogy csak a top1 helyen telnek a top korei? S ha lecsuszik a 2. helyre akkor elkezd csokkenni a top köre?
|

09-05-2006, 10:16
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Qpe, szerinted egy olyan regota jatszo jatekos nem tudja megoldani azt, hogy barhol top1 legyen?  Ugyanmar, szerintem megoldja, még ha az 5. helyen all es 20k pont valasztja el az elso helytol..S ugye jol ertelmeztem, hogy csak a top1 helyen telnek a top korei? S ha lecsuszik a 2. helyre akkor elkezd csokkenni a top köre?
|
Ez volt a felvetés, 9 személyiséggel sztem ez már elvárható. Van, aki 1 személyiséggel is csak így lép.
|

09-05-2006, 15:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Azt gondolom, hogy 5-2 szinten ezek a feltételek (az első hely kivételével) különösebb erőfeszítés nélkül teljesíthetőek. Az 1A-ban viszont elég nehéz teljesíteni.
Ezért tovább erősödik majd az a tendencia, hogy a körbejárni akaró országok tartanak az 1A topban egy beton védelmű országot, a második orijukkal pedig könnyedén körbejárnak.
Ez a tendencia tönkreteszi az 1A-t, mert sokan betonvédelemmel játszanak ellehetetlenítve a csatákat, valamint tönkretéve a 2B-t, mert 2000 kör alatt játszva teljesíthető a megemelt feladat is, így ott sem kell csatázni.
Megoldás lehet talán, ha a 2B-ben a forduláshoz minimális földet írnánk elő. Mondjuk 80%-t annak, amit az 1A-ban kell elérni a forduláshoz.
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A 2/B-ben már most is megvan a "minimális föld" feltétel a feljutásnál, igaz máshoz kötve. Nem zárkózom el attól, hogy a forduláshoz ez növelve legyen.
|
A mostani minimális föld is nagyon fontos, mert ez biztosítja, hogy fordulásnál csak kevés földet lehessen leadni.
Ezért az új minimális föld
-vagy az eddigi maximális föld 85%-a(mint most)
-vagy az 1A-ban a forduláshoz szükséges föld 80%-a
legyen(amelyik a nagyobb).
|

09-05-2006, 16:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Asszem kitaláltam a megoldást erre az 1799 körös extrémszabi problémára...
Szóval ha egy ori nagyobb mint az adott csopi fellépési maximuma akkor szabi alatt is teljenek a topkörei. Így senki nem tud elbujni az 1800 kör után belépő területvesztéses szankciónak.
|

09-05-2006, 16:50
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Asszem kitaláltam a megoldást erre az 1799 körös extrémszabi problémára...
Szóval ha egy ori nagyobb mint az adott csopi fellépési maximuma akkor szabi alatt is teljenek a topkörei. Így senki nem tud elbujni az 1800 kör után belépő területvesztéses szankciónak.
|
Mellékhatásként lufiországokkal fel lehet menni a topba, majd szabizni. Nem kell megvédeni (hiszen szabin van), a topkörei viszont gyűlnek. Ez a normál játékmenetre lenne nagyon negatív hatással.
De jobban belegondolva... mi szükség arra, hogy csak 1800 kör után számítson ez a romlás? Ha a top így "lekerül", akkor a top30%-ba gond nélkül be tud jutni bárki, vagyis a fellépési határ fölé nemigen szükséges menni. Ha valaki megy, az nem fellépni szeretne, vagy olyan extrém helyzetben van, hogy a sok személyisége miatt fel KELL mennie. Olyan nagy gond ilyenkor, hogy szabi alatt csökken az országa?
|

09-05-2006, 16:50
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez volt a felvetés, 9 személyiséggel sztem ez már elvárható. Van, aki 1 személyiséggel is csak így lép.
|
Szerintem is durva a top1-ről való fordulás úgy, ha csak ott szerezhet topköröket. De esetleg az még tetszene ha a top 1%-ban szerezhetne topköröket és a top1-ről léphet.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|