|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-12-2007, 11:37
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha nem használja ki a faji sajátosságait, akkor így járt.
Ha a gnóm nem használja ki a faji sajátosságát, és nem teszi fel a könyvtárkulcsot, akkor kapjon valami előnyt, például ne lophassák el a tekercseit?
Ugye, hogy nem. 
|
elnézést, de ha gnóm faji sajátossága a könyvtárkulcs, akkor ahhoz csak a fantomsereget lehet hasonlitani.
Ha már párhuzamot akarunk vonni, akkor legfeljebb a gnóm 3*-os toronyszázalék bónuszát lehet felhozni és annak párjaként azt, ha az elfnek nincs tornya, akkor nem jár neki a plusz 2 -es védelem, de semmikép sem az extra maluszt.
ezzel az erövel kijelenthetnénk, ha a gnóm 10% torony melett kihasználja a 30%-t, akkor az ö tolijai is kapjanak maluszt az ártókra
|

05-12-2007, 11:41
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by TDK
már megbocsáss, de a maluszok bevezetésének nem az a lényege, hogy te abból kiszámolhasd, hogy mit rejt a fantomsereg, hanem az, hogy a ~jelentös védelmi bónuszt ellensulyozzuk. Ez eddig sem volt igy soha, egyetlen fajnál sem, legfeljebb elég tapasztalát birtokában idövel képessé válhatsz rá, ahogy pl. most találgatsz a tüzgolyó alapján.
És jól értelmezem amit irtál, a felszinen te valóban arra utalsz, hogy az elf maluszát akarod kiszámolni(a FELSZINEN), de azért egyértelmü, hogy az tökmindegy, azt az elsö akciója után is látod, ahogy eddig, viszont ezzel a számitással legalább nem derül ki egy akcióból az elf éplista
|
Rosszul értetted, én pont az ellenkezőjéről beszélek. Ez a játék mindig is a matekról szólt, hogy minden kiszámítható az adatok ismeretében. Erre joga van az elf ellenfelének is, hogy ha nem egységesen x% a malusz, akkor egy egyszerű képlettel, pár adattal kiszámolja, mekkora hatásfokkal dolgozhat az elf.
Ez abban az esetben, ha az íjászok számától függ, nem számolható ki, hisz az elfet védi a fantomsereg, csak úgy lehet következtetni a malusz mértékére, ha valahogy kiszámoljuk mit is rejt a fantomsereg.
És hogy lenne tökmindegy, ha én meg akarom támadni az elfet, hadd legyek már vele tisztában előtte hogy mekkora károkra számíthatok az országomban.
Abból meg ne mondd már hogy kiderül a malusza hogy 35 katonát ölt meg, vagy csak 32-t!
|

|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by TDK
ezzel az erövel kijelenthetnénk, ha a gnóm 10% torony melett kihasználja a 30%-t, akkor az ö tolijai is kapjanak maluszt az ártókra
|
Ez a megbeszélés nem a gnómról szól, hiszen a gnóm nem került erősítésre, szemben az elffel.
|

|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Mert ugyanaz a faj.
|
A félelf mégis országonként különböző mértékban kap tolibónuszt -miért ne kaphatna az elf is különbözőképpen maluszt? Ez ugye egy elvi kérdés, tehát ha azt mondod hogy itt ez nem passzol bele a játék alapjaiba, akkor fölös tovább ezen rágódni, gondolkozunk másik irányban.

05-12-2007, 11:42
|
Member
|
|
|
|
az elf ugyan tényleg leginkább defenzív stilusra alkalmas faj, de a fantomsereg miatt mégis alkalmazható hadis fajként(eséllyel a sikerre), még ha nem is olyan erös mint a többi. Ezért a kijelentésed joformán azt mondja, hogy az elffel fedezz, türd, hogy ütnek, és ennyi
|

05-12-2007, 11:43
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
A félelf mégis országonként különböző mértékban kap tolibónuszt -miért ne kaphatna az elf is különbözőképpen maluszt? Ez ugye egy elvi kérdés, tehát ha azt mondod hogy itt ez nem passzol bele a játék alapjaiba, akkor fölös tovább ezen rágódni, gondolkozunk másik irányban.
|
Még nem mondom ezt rá, de egyelőre nem sikerült meggyőzni arról, hogy ilyen irányú bonyolítás szükséges.
|

05-12-2007, 11:44
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez a megbeszélés nem a gnómról szól, hiszen a gnóm nem került erősítésre, szemben az elffel.
|
tudom, de nem is én hoztam fel a gnómot hanem te, ezért is választottam öt példának.
(Legelöször tényleg én emlitettem a gnómot mint fajt, de azt egész más környezetben)
Last edited by TDK; 05-12-2007 at 11:46..
|

05-12-2007, 11:46
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Még nem mondom ezt rá, de egyelőre nem sikerült meggyőzni arról, hogy ilyen irányú bonyolítás szükséges.
|
Én nem érzem bonyolításnak ha az ártás számítása így nézne ki: (1-torony%*3)*normál ártás
a mostani (1-0,8)*normál -lal szemben

05-12-2007, 11:47
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Spirit
A 8as, pontnál van egy probléma:
Tegyük fel hogy: egy elf szövetsége és egy másik szövetség háborúban áll.
Valaki lelopja az elfet, de valamelyik szövijére egy külsős is nyitott kaput. Felmerül a kérdés, ki lopta az elfet? Nem tudhatja biztosan (feltéve hogy az ellenfél szöviből is tudja valaki lopni). Ha az ellenfél, akkor az ártó akció miatt meghoszabbodik az elf alacsony malusza az ellenféllel szemben. Ha külsős lopta, akkor ez nem történik meg. Ezekután pénzt dobhat fel az elf, hogy akkor most vajon ki lopta, próbálkoznia kell a külsősön egy ártóval, hogy megtudja van-e rá malusza. Ez viszont újabb nem szabályos információszerzést jelent (mert ha nem sikerül abból is látja, hogy hány % ment le neki).
Tegnap nagyon tetszett a 8as, de jobban belegondolva több külső tényező bonyolítja. Valami egyszerűbbre lenne szükség, amit nem is lehet kihasználni (mint a 9es torony épülés előtti lopkodás).
|
és ez miért baj? ha ártóból, ha infószerzőből tud meg valamit, készültségcsökkenéssel, illetve toli esetén bukáskor egységgel, vari esetén rúnával fizet érte. nem látom be, miért lenne ez nem szabályos információszerzés? ahhoz hasonló mint mikor tűzgolyóból következtetsz.
Last edited by lacqa; 05-12-2007 at 11:51..
|

05-12-2007, 11:50
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Én nem érzem bonyolításnak ha az ártás számítása így nézne ki: (1-torony%*3)*normál ártás
a mostani (1-0,8)*normál -lal szemben
|
Ezt így elsőre én erősen egy arra ösztönzésnek tartom, hogy az elf ne arra legyen használva, amire való. Az elf építse fel szépen a max tornyát, azért van. Ha felépítetette, akkor a képlet állandósul, felesleges ezt változóként feltüntetni. Ha nem építette fel, akkor építse fel.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|