Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-25-2006, 17:58
Solaris Solaris is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by dreaman68 View Post
Az A az egy csopi csak. de viszont azzal egyetértek h annyian mennének érte mint a varié meg a tolié de sztem a 3 közül ez a 3.

1. persze ha okosan kihozzuk jó az építész. de azért a kereskedőt nem lehet összehasonlítani a túlélővel. maga h rendes zsé jöjjön sok barakk kell ergo kevesebb barakk --> gyengébb védelem
2. nem azt mondtam h nincs de nemsok és csak kicsit éheztetős nem fullosak. azért ha összetalálkozna varissal egy éplista után nem lenne nehéz dolog kinyírni......
Igen az A egy csoport csak. Ettől függetlenül sok más dolog is csak itt nyer értelmet. Pl ork tábornok párosításnak is az A-ban van igazán jövője.
Pl biztos sokat segítene a gyengébb klánoknak, de alacsonyabb szinteken is egy-egy szintlépés után az átépítésben is nagy haszna lehetne...

1. Spec én még soha nem voltam túlélő és soha nem is leszek sztem, mert számomra (már elmondtam h miért) nem nyújt igazi előnyöket. Óriással pl előbb lennék kereskedő mint túlélő. Ráadásul nem kell feltétlenül sok bankot építeni attól h valaki kereskedő. Ha sok pénzt mozgatsz akkor a kereskedő szem.mel járó fele pénzlopás +pl 10 bank már eléggé megfogja a pénzt. +/- 10 barakk meg nem fog számítani semmit. A 10 bank pedig egyeseknek elég arra h az önköltséget megtermeljék. Ettől függetlenül nem kell meggyőzni a túlélő szem előnyeiről. Egyrészt mert nem lehet, másrészt meg ha más számára ez vonzó akkor hát válassza ezt. A téma nem ez.

2. Egy tanyafree orit egy tolis hamarabb kicsinál mint egy varis(szerintem).
Persze ha már tanyafree akkor valamit nyer is rajta szval ha bent van akkor lehet h szétszedi a varist/tolist/hadist...
Pl egy tanyafree vari, vagy toli ori is létezik... No de ez sem téma most.
Sponsored Links
Old 12-25-2006, 18:17
dreaman68 dreaman68 is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Solaris View Post
Óriással pl előbb lennék kereskedő mint túlélő. Ráadásul nem kell feltétlenül sok bankot építeni attól h valaki kereskedő. Ha sok pénzt mozgatsz akkor a kereskedő szem.mel járó fele pénzlopás +pl 10 bank már eléggé megfogja a pénzt. +/- 10 barakk meg nem fog számítani semmit. A 10 bank pedig egyeseknek elég arra h az önköltséget megtermeljék. Ettől függetlenül nem kell meggyőzni a túlélő szem előnyeiről. Egyrészt mert nem lehet, másrészt meg ha más számára ez vonzó akkor hát válassza ezt. A téma nem ez.

2. Egy tanyafree orit egy tolis hamarabb kicsinál mint egy varis(szerintem).
Persze ha már tanyafree akkor valamit nyer is rajta szval ha bent van akkor lehet h szétszedi a varist/tolist/hadist...
Pl egy tanyafree vari, vagy toli ori is létezik... No de ez sem téma most.
Óriást azt egy toli kirámolja kereskedő emberrel hullával lennék csak -nem egy fordulás után- még a túlélő jó mindegyikhez -persze ez se első szem.nek-

azért írtam h varis nyír ki mert gondoltam egy toli lesz tanyafree. egy hadis ha sokat támad akkor éheztet 4.szintől -persze onnan már nincs annyi támadás
Old 12-25-2006, 20:19
Artúr
Guest

Longevity: 0%

Sziasztok

Régebben levlistán feldobta valaki a bankárt mint személyiséget. Én jó ötletnek tartottam ezért leírom mi volt a javaslat lényege.

A mostani kereskedő személyiséget átneveznénk bankárra hiszen, kevesebbet tudnak lopni a pénzéből, kamatot szed, stb. Tehát funkciója inkább bankárra emlékeztet.

A kereskedő személyiséghez pedig olyan tulajdonságot rendelnénk ami a raktárban lévő árukat (és esetleg a rúnát ) védi és a kereskedést segíti.
Javaslatok:
- Tehát X %-al kevesebbet lehetne lopni belőle. Első javaslatom 50 % lenne.
- Ezen kívül a piacozást is könnyíteném bekombinálva a piacot mint épületet. Pl ha van X piacod Y alkalommal léphetsz a piacra.
- A piacra kitett árú azonnal megjelenne a kínálatban nem fél-három óra múlva.
- A piacról visszatérő árut kevésbé lopnák mint jelenleg (- 50% ?).

Ez a tulajdonság inkább emlékeztetne a kereskedőkre mint a jelenlegi.
Így lenne egy raktárt védő személyiség is.

Szerintem színesítené a játékot.

Mi a véleményetek?

Last edited by Artúr; 12-25-2006 at 20:30..
Old 12-25-2006, 20:39
Member

Quote:
Originally Posted by Artúr View Post
Sziasztok

Régebben levlistán feldobta valaki a bankárt mint személyiséget. Én jó ötletnek tartottam ezért leírom mi volt a javaslat lényege.

A mostani kereskedő személyiséget átneveznénk bankárra hiszen, kevesebbet tudnak lopni a pénzéből, kamatot szed, stb. Tehát funkciója inkább bankárra emlékeztet.

A kereskedő személyiséghez pedig olyan tulajdonságot rendelnénk ami a raktárban lévő árukat (és esetleg a rúnát ) védi és a kereskedést segíti.
Javaslatok:
- Ezen kívül a piacozást is könnyíteném bekombinálva a piacot mint épületet. Pl ha van X piacod Y alkalommal léphetsz a piacra.

Ez a tulajdonság inkább emlékeztetne a kereskedőkre mint a jelenlegi.
Így lenne egy raktárt védő személyiség is.

Szerintem színesítené a játékot.

Mi a véleményetek?
itt csak az új kereskedőre kell reagálni. a 4 javaslatok pontokba:
1. nem olyan rossz de az 50% rengeteg. meg fentebb felesleges is sztem.
2. hát ez nem egysszerű végülis lenne funkciója a piacnak -és végre kioszthatnám már az ezért ajánlott zöldemet- de....
3. nem véletlenül van ez a rendszer a feldolgozásra való tekintettel.
4. ezt nem értem ha egy árut kirakok a paicra és visszajön akkor már csak a felét lopják? vagy ha kiteszem 10szer akkor azt csak ~0,0001 % lopják? vagy ez olyan mint az első? ez így hülyeség

maga ez a személyiség sztem nem rossz ötlet de nem ennyire radikálisan. végülis a toli ellen védne. ami a törpöknek kedvezne. de a fontossági sorrendben nem törne az élre..
Old 12-25-2006, 21:13
lacqa lacqa is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
- X %-al kevesebbet lehetne lopni belőle. Első javaslatom 50 % lenne.
ennek nem igazán látom az értelmét. ha termeli, akkor feltehetően törpe, és már van védelem a raktárára.
ha kereskedelemből van nagyobb mennyiség, az úgyis megy piacra ahogy visszajött. a kereskedőnek inkább a pénze lehet otthon hosszabb ideig, de annak a védelmére szintén van már mechanizmus.

Quote:
inkább ebbe az irányba kéne továbbhaladni, főleg a középső javaslatkezdemény érne meg egy kis kivesézést.

az első nem igazán hiszem hogy megérné... mármint azért sok piacot tartani más épület helyett, hogy többet lépjek a piacra... ha meg nagyon kevés piac épület kellene, akkor meg akár simán fel is emelhetnénk a személyiséghez tartozó belépések számát....

a második arról szól, hogy a kereskedő szeretné kontrollálni azt az árut is, ami kint van a piacon, hogy tervezhető legyen annak a nagy mennyiségű árunak a mozgatása, ami a kezében van.

erre lehet mód, ha:
1. kontrollálni tudja pontosan mikor kerüljön ki az áru (így már ekkor tervezhető mikor ér haza)
2. meg tudja nézni a teljes kint lévő árumennyiséget (ez inkább az árképzésben segíthet, sok hasznot nem hoz, de bonyolult kezelni, és gondolom erőforrásigényes is)
3. bármikor hozzáfér a saját árujához (ez a legtutibb, ha belép, akkor áru nem veszik el, nem rabolják el stb.
Old 12-25-2006, 22:21
Solaris Solaris is offline
Junior Member

Quote:
Javaslatok:

-kevesebb lopás sztem nem jó irány. (még ha az is lenne az 50% az iszonyat sok) Ezt lehet szabályozni a fajválasztással. Törpe-raktárkulcs, esetleg óriás-szieszta.
-A piac mint épület hasznosítását már írtam asszem korábban.
Szerintem célszerűbb lenne h az összterületből elfoglalt arányban adna %-os bónuszt. Hasonlóan mint az őrtornyok %-os bónuszt adnak a védekezésben.
Itt is lenne egy maximum érték.
PL. Bónuszként pedig lehetne h x%al növelné a piacról befolyó bevételt(az ott eladott javak ára). Ez a piaci árat nem módosítaná, csupán ha elad pl katonát 1000-ért akkor kapna pl +10%-ot rá, vagyis 1000+100 lenne a bevétele. Ez nagyobb kidolgozást igényelne, h pontosan mekkora legyen ez a bónusz, de nem kellene eltúlozni. Nyílván a 10%-hoz is egy pl 2000 ha-s orinak viszonylag sok piacot kellene felhúzni. (a szokásos 0 helyett mindenképp több lenne)
-Kaphatna +X piacra lépést. Ez 1v.2-t jelentene max, de ez független lenne a meglévő piacok(mint épület) számától.
-Az h azonnal megjelenjen egy kicsit erősnek tartom, talán szerencsésebb lenne h fix idő múlva kerül ki a piacra, pl a köv körváltás után.
-ismét a lopás. Sztem az h kevesebbet lopjanak tőle nem jó irány.
Az meg h mi jön vissza a piacról és mi nem az meg csak már bonyolítás.

Last edited by Solaris; 12-25-2006 at 22:24..
Old 12-26-2006, 18:31
Sakky
Guest

Longevity: 0%
Cool Új személyiség..

Sati ötlete tetszik!.. annál is inkább, hogy szükség is lesz rá.. (bár amennyire most változás állt be a feljutások feltételeiben, elgondolom, hogy mondjuk a 9 személyiségesek ott álldogálnak egymás popsijánál, hogy mindenkinek meglegyen a csoportelső 336 köre.. ) szóval nem fognak tolongani a 10 személyiségért.. de..kell!!

egyébbként tényleg kiszámíthatatlan lenne egy ilyen ori...

már régen javasoltam azt, hogy lehetne a személyiségeket duplázni...
vagyis nem mindig duplázni, hanem növelni az első személyiség hatását..

pl. a második tolvaj személyiségnél már összesen 2%-l nőne a körönkénti készültség..vagy..
a gazdálkodó2-vel már pl. +5%-l többet tertmel a bányája.. vagyis gazdálkodó1 az 10% + a gazdálkodó2 5% az 15%lenne összesen...

Valami ilyesmi is lehetne...
Old 12-26-2006, 20:43
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Sakky View Post
Sati ötlete tetszik!.. annál is inkább, hogy szükség is lesz rá.. (bár amennyire most változás állt be a feljutások feltételeiben, elgondolom, hogy mondjuk a 9 személyiségesek ott álldogálnak egymás popsijánál, hogy mindenkinek meglegyen a csoportelső 336 köre.. ) szóval nem fognak tolongani a 10 személyiségért.. de..kell!!

egyébbként tényleg kiszámíthatatlan lenne egy ilyen ori...

már régen javasoltam azt, hogy lehetne a személyiségeket duplázni...
vagyis nem mindig duplázni, hanem növelni az első személyiség hatását..

pl. a második tolvaj személyiségnél már összesen 2%-l nőne a körönkénti készültség..vagy..
a gazdálkodó2-vel már pl. +5%-l többet tertmel a bányája.. vagyis gazdálkodó1 az 10% + a gazdálkodó2 5% az 15%lenne összesen...

Valami ilyesmi is lehetne...

Szerintem ez legalább olyan tápos mint a plusz faji vari, sőt, lehet még táposabb. Képzelj el egy 9x tudós óriást vagy gnómot...
Old 12-26-2006, 20:59
Viz Viz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Szerintem ez legalább olyan tápos mint a plusz faji vari, sőt, lehet még táposabb. Képzelj el egy 9x tudós óriást vagy gnómot...
Szerintem félreértetted, csak 10.nek lehetne a 9 közül még egyet választani 2.ként.
Tehát megvan mind a 9 személyiség, plusz még mondjuk tudós2 (bár kérdéses a 7,5%, inkább dupla hatást mondok, 10%)
10. személyiségként szerintem megérdemli aki 10szer körebeforgott.
Old 12-27-2006, 14:19
Member

sztem hagyjuk már ezt a megérdemli dolgot.... attól h 10 körbe fordulok ne legyek már én a császár -elnézést azoktól akik már fordultak v fordulnak 10.nek-
egy olyan személyiséget kellene keresni amit mindenki választhat nem az aki 10szer is átmegy...
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules