Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-21-2006, 13:25
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Na ez lenne sztem a kisklánok halálos ítélete a nagyokkal szemben
Másrészt a problémák javát a szőnyeg alá söpröd vele hiszen egy nagyklánnak elérhetetlen helyen csak akkor lesz részklánja ha ütni akarnak a hadiorijai. És ezzel a pontlistába kerülősjavaslattal elérjük,hogy 80% barakos részklánok lecsapják a kisebb egész klánokat akik a maguk ellátására is kell hogy épületeket tartsanak. Na mindegy nem tudom magam ugy látszik írásban elég hatékonyan kifejezni sajnos. Nem is erölködöm vele, mert most is hoztál fel olyan dolgot amit már korábban cáfoltam.

Egy pontban azért valahol igazad van... lehethogy sok a 20% malusz. Bár ha azt veszem, hogy attól félsz, hogy kiválasztják közületek a leggyengébbeket akkor üti egymást a két mondatod.

Átgondoltam, és asszem igazad van, tényleg csak a nagy klánok tudnák hatékonyan kihasználni az én javaslatomat, szal abban a formában nem jó. A tieddel viszont továbbra is megvan az a bajom, hogy követhetetlen, láthatatlan, és ami szerintem a legfontosabb, az ellenséges klán 80% barakkos orijai még csak nem is a teljes klánommal kell megverekedjenek, hanem kihagyhatják belőle az elfeket meg a gnómokat pl. Marad ellenük törpe ork meg óriás, és lehet ütni. Úgy vélem, továbbra is a nagyok fogják a kisebbeket ütni, már csak azért is, mert a 80% barakkhoz is kell egyéniben egy elég védett hely a pontlistán, nem akárki teheti meg. 20% malussal meg 60% barakkos részklán az életben nem ver be még egy törpékből kirakott célpontot se
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-21-2006, 15:08
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

1etertek synkellel. pontosan ezt mondtam anno en is, de le lettem rokazva. sztem is az lenne a vege, hogy a kisebb letszamu klanok szepen szet lennenek verve, eselyuk sem lenne magasra jutni. a nagyobb klanok meg pont azert allnak ossze, hogy haderejuk osszeadodjon es vedjek a termelo orijaikat. ez a lenyege a klannak. mindenkinek megvan a dolga. az ugy konnyu, hogy kivalasztom a hadilag gyenge lancszemeket, megyek es leverem. akkor minek a klan?

Last edited by Smooth Scroller; 11-21-2006 at 15:10..
Reply With Quote
Old 11-21-2006, 15:18
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
1etertek synkellel. pontosan ezt mondtam anno en is, de le lettem rokazva. sztem is az lenne a vege, hogy a kisebb letszamu klanok szepen szet lennenek verve, eselyuk sem lenne magasra jutni. a nagyobb klanok meg pont azert allnak ossze, hogy haderejuk osszeadodjon es vedjek a termelo orijaikat. ez a lenyege a klannak. mindenkinek megvan a dolga. az ugy konnyu, hogy kivalasztom a hadilag gyenge lancszemeket, megyek es leverem. akkor minek a klan?
Vagy éppen ellenkezőleg: nagyobb klánokat generál, hogy ha pl van 2 termelő ország a klánban, akkor ha beteszel mellé még 6 ugyanakkora seregest, akkor nem lehet úgy betámadni a termelőket, hogy ne vennél melléjük még min. 2 seregest is -a 20% malus segítségével egy átlagos termelő ki tudja védeni a részklánokat (80% barakkos részklánt 64% barakkal lehetne fogni, ha mellette van még torony is, akkor akár 49% is elég lehet -de ez ugye a legextrémebb eset)
Old 11-21-2006, 15:56
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Vagy éppen ellenkezőleg: nagyobb klánokat generál, hogy ha pl van 2 termelő ország a klánban, akkor ha beteszel mellé még 6 ugyanakkora seregest, akkor nem lehet úgy betámadni a termelőket, hogy ne vennél melléjük még min. 2 seregest is -a 20% malus segítségével egy átlagos termelő ki tudja védeni a részklánokat (80% barakkos részklánt 64% barakkal lehetne fogni, ha mellette van még torony is, akkor akár 49% is elég lehet -de ez ugye a legextrémebb eset)

Ez mondjuk igaz. Ha nagy létszámú a klán, akkor 2 termelőt be lehet védeni viszonylag simán ha a célpont klánnak is legalább felét kell jelölni támadásra.

Viszont akkor is van egy problémám Éspedig a hadüzi. 20% malus és hadüzi, ami 24 órás felkészülési időt ad a célpontnak, gyakorlatlag kivitelezhetetlenné teszi a részklános támadást.

Monro, közeledik az álláspont, most megint te jössz
Reply With Quote
Old 11-22-2006, 08:50
Alba Alba is offline
Member

Azért ennek a bevezetése nem fog akkor ütésfelpezsdűlész hozni mint azt sokan várják.

Olyan érdekes, hogy itt 70-80 % barakkos orszagokrol beszélünk.A témához hozzászolnak azok akik olyn klánban vannak ahol ez megoldható.Többszázmillárdos tartalékok mögött lehet is.

De egy normalis klán ahol nincs extrem lehetőség ilyen országok kiépítése lehetetlen.Azt mondom hogy jo ha 50%-ot elérnek barakkból.Ők a norma életbe nem vernek be semilyen részklánt, főleg nem teljest.

Ha küld valaki hadüzit egy olyan klánnak ahol nincs olyna sok tartalék a 24 óra olyan mint halottnak a csók.Annyi idő ugyse elég hogy felkészüljön rá.

Abban viszont igazat adok hogy extrem felépítésű országokat ellehetetlenítí.Ha egy törpe kihoz 50% barakot meg 15% tornyot amival mar biztonsagban van.Akkor egy rohadt bányája se lesz.
Reply With Quote
Old 11-22-2006, 13:34
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Azért ennek a bevezetése nem fog akkor ütésfelpezsdűlész hozni mint azt sokan várják.

Olyan érdekes, hogy itt 70-80 % barakkos orszagokrol beszélünk.A témához hozzászolnak azok akik olyn klánban vannak ahol ez megoldható.
Sztem pedig minden azaz bármelyik klán képes arra, hogy ideiglenesen a klánja felét alkotó pár orit elbarakosítsa és létrehozzon bennük 70% barakot.
Reply With Quote
Old 11-22-2006, 13:40
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Viszont akkor is van egy problémám Éspedig a hadüzi. 20% malus és hadüzi, ami 24 órás felkészülési időt ad a célpontnak, gyakorlatlag kivitelezhetetlenné teszi a részklános támadást.

Monro, közeledik az álláspont, most megint te jössz
Ez nem probléma! Ha így tesz akkor az azt jelenti, hogy csökkentette a termelését. Esetleg az extrém termelését ami viszont jó a csoport gazdaságának. Egyébként pedig nem muszály senkinek sem támadni ha hadüzit küldött. Ha úgy érzi, hogy az ellenfél már felkészült a védésre akkor elhalasztja és nem támad. Jó játék lenne, gondold csak el 48 körönként uj hadüzit küldeni és éberen tartani a klánt.

Ha elküldi az extrém termelőit szabira akkor is nyer a csopi, sőt jó esetben beverhetik egész klánként emiatt Rengeteg lehetőséget hordoz a javaslat. Akkor jön rá mindenki ha az összefoglaló alapján megpróbálja "fejben" levezényelni a saját klánja részklánosítását és ütését konkrét ellenfelet kinézve és felméri a válaszcsapás lehetőségét is. Mit hogyan kéne tennie hogy minimális kockázatot vállaljon a kitámadással... stb-stb
Reply With Quote
Old 11-22-2006, 14:31
Xeper Xeper is offline
Member

Valóban nem hozna hatalmas felpezsdülést, de az extremitásokat valamelyest kiszűrné. Egy átlagos klán jó eséllyel valóban nem ütne, hacsak nem kerül a közelébe egy torz építésű termelő társaság -ekkor menne a hadüzi, kicsit helyrebillentve az egyensúlyt.
A 80% klánokkal való számolás csak azért volt, hogy lássa mindenki: egy normális országgal meg lehet fogni a legerősebb topos országot is, nem kell attól tartani, hogy a kicsik szívnak megint -csak akkor ha a kicsik rosszul építenek országot, de ez szerintem természetes is.
Old 11-22-2006, 18:59
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Ez nem probléma! Ha így tesz akkor az azt jelenti, hogy csökkentette a termelését. Esetleg az extrém termelését ami viszont jó a csoport gazdaságának. Egyébként pedig nem muszály senkinek sem támadni ha hadüzit küldött. Ha úgy érzi, hogy az ellenfél már felkészült a védésre akkor elhalasztja és nem támad. Jó játék lenne, gondold csak el 48 körönként uj hadüzit küldeni és éberen tartani a klánt.
Szerintem pedig probléma
Visszatérek a rögeszmémhez. Neked az a célod, hogy ne legyenek egyesek bazi előnyben csak azért mert a pontlistán védett helyen vannak, azaz a környékükön nincs senki aki beverhetné őket. Ez jogos. Egyetértek Xeperrel is abban, hogy aligha van olyan klán, akár a kisebbek közül is, amelyik ne tudná ideiglenesen a társaság felén összehozni a 70% barakkot, főleg, hogy alighanem a hadisok lennének elsősorban azok akik részklánban támadnak, és nekik eleve több barakkjuk van mint a termelőknek. Viszont a 70% barakkhoz eleve védett hely kell a pontlistán, mert a 3k heki dzsumbujában aki megteszi, az veheti is fel az utolsó kenetet, mert a környezete legyilkolja...
Reply With Quote
Old 11-22-2006, 21:20
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Szerintem pedig probléma
Visszatérek a rögeszmémhez. Neked az a célod, hogy ne legyenek egyesek bazi előnyben csak azért mert a pontlistán védett helyen vannak, azaz a környékükön nincs senki aki beverhetné őket. Ez jogos. Egyetértek Xeperrel is abban, hogy aligha van olyan klán, akár a kisebbek közül is, amelyik ne tudná ideiglenesen a társaság felén összehozni a 70% barakkot, főleg, hogy alighanem a hadisok lennének elsősorban azok akik részklánban támadnak, és nekik eleve több barakkjuk van mint a termelőknek. Viszont a 70% barakkhoz eleve védett hely kell a pontlistán, mert a 3k heki dzsumbujában aki megteszi, az veheti is fel az utolsó kenetet, mert a környezete legyilkolja...
Ugyan miért kéne védett hely ehhez? Ezekszerint a mai klánütésekhez is aki 3K heki körül van annak védett helyen kell lennie? Értsd már meg, hogy a terveim alapján nem is látszana más számára, hogy egy részklán éppen támad! Komolyan nem értem, hogy ilyen bénán fogalmazok vagy szándékosan nem akarsz megérteni
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules