|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Szeretnéd e ha a tábornok személyiséget erősítenénk?
|
Igen, támogatom a javaslatot.
|

|
44 |
57.89% |
Igen de találjunk ki valami mást.
|

|
3 |
3.95% |
Nem. Jó ez így.
|

|
29 |
38.16% |

03-09-2010, 12:32
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Ezzel megint az a baj, hogy így meg az Ork faji sajátossága csorbul, hogy 2-vel több tábornoka van alapból. Pont mint, ha az épitésznél az Orkra nem hatna a gyorsabb épités, ami ott is igazságtalan lenne.
|
Ezt úgy lehetne megoldani, hogy kivesszük a maximum 8 tábornokos kitételt, és 8 tábornok 15%-t ad, 9 tábornok 20%-t. Így nincs a kivételezés az orkkal, és mégsem nő tovább a bónusza.
(Vagy 8 tábornok és 9 tábornok is 20%-t ad, sőt, akárhogy játszhatunk a százalékokkal)
Ami ebben nem tetszene, hogy agyon van variálva.
Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel.
Szóval nem tartom komoly ellenérvnek, hogy így kivételezve van az orkkal. Szerintem így a legegyszerűbb és a leghatékonyabb megoldani. Nem ad túl sok bónuszt, nem lesz 5 tábornok erősebb, mint 6, de mégis érni fog valamit az orkokon kívül másnak is ez a személyiség.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

03-09-2010, 12:36
|
Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel.
|
Itt is ez az érv, hogy túl erős az Ork a többihez képest. Hogyha most azon beszélgetnénk, hogy eddig 13% volt és egy módosítással emelkedne 20%-ra egyértelmű Ork erősitést jelentene.
|

03-09-2010, 13:03
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Azt hiszem ott volt a javaslatomban, hogy a Tábornok személyiségnél is lehet írni plusz dolgokat. Szóval abba belefér az is, hogy pl:
1 - 0%
2 - 3%
3 - 5%
4 - 6%
5 - 7%
6 - 8%
7 - 10%
8 - 15%
Valamint a tábornok személyiség súgója:
+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt:
Igy a tábornok gnóm: 7+5= 12%-ot kapna full seregre
többiek: 8+5=13%-ot
ork: 15+5=20%
De az is lehet, hogy a 8 tábi alapból 13% lenne és +7%ot kapna a többi.
Mivel a 8 tábi alapból csak tábornok személyiséggel fordulhat elő orknál bárhova változtathatjuk, ha a tábornok személyiséghez berakunk egy + bónuszt.
|
hm ez se rossz ötlet.. nekem ez is tetszene 
persze összes tábornokkal és nem full sereggel, de gondolom az csak elírás.. 
|
|

03-09-2010, 13:11
|
Member
|
|
|
|
hát nem tudom... valahogy óckodom a gondolattól, hogy egy ork 9 sereggel tudjon egyszerre kimenni (már ha van mivel)... :P Akkor már inkább én is a none által idézett siQ ötletet tudnám elfogadni...  meg ugye az "eredeti" duplabónuszt, de a mindkettőnek a lényege azonos, szóval mindegy.
|

03-09-2010, 13:19
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny.
Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit.
De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet.
és így tovább...
És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P
Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok.
|

03-09-2010, 13:23
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Bobesz bá
Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny.
Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit.
De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet.
és így tovább...
És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P
Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok.
|
Ezzel egyet tudok erteni. (marmint a benne rejlo ironiaval, termeszetesen)
Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel.
Es meg sorolhatnam...

03-09-2010, 13:32
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel.
Es meg sorolhatnam...
|
Csak éppen amit ti mondtok azok a faji sajátosságok... nyissatok egy külön topicot, hogy az Ork kapjon 35% támadóbónuszt, de a 8 tábi is csak 10%bónusz adjon
Keveritek a két dolgot.
1. Faji sajátosság
2. Személyiségek
|
The Following 2 Users Say Thank You to siQ For This Useful Post:
|
|

03-09-2010, 13:32
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Es meg sorolhatnam...
|
Pont, hogy nem arról volt szó, hogy túl erős az ork. Hanem arról, hogy más fajoknak ez a személyiség szinte használhatatlan. Az erőviszonyokon én sem szeretnék változtatni, de ha a mostani 1% helyett 3% támadóerő-többletet adna a személyiség a nem orkoknak, azzal jobb személyiséggé válna, de megmaradna az orkok előnye is.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|
The Following 2 Users Say Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|

03-09-2010, 13:41
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Nem személyeskedés, de elég hülye példákat hozol a mondvacsinált érved mellett, amiben igazából nincs érv, legalábbis én még nem láttam benne érvet. Te mindössze annyit mondassz, hogy semmi sem változzon, de sosem érvelsz, hogy a jelenlegi rendszer miért jó.
A jelenlegi tábornok szemcsi rendszer:
- mindenki kap +1 tábornokot.
- a kiküldött tábornokok száma ad egy bónuszt a támadásodhoz.
Vegyünk két esetet: összes tábornokkal támadok, 1-et otthon hagyok.
Orknál 10% vs. 20% a bónusz.
Gnómnál 6% vs. 7%
Másnál 7% vs 8%
Az összes többi ilyen bónusz úgy működik a játékban, hogy egységes szorzót ad minden fajnak. Pl: 10%-al többet termelsz, vagy 5%-al több a tekid. Niylván a 10% többlet bányánál Törpénél jelent a legnagyobb emelést, de ez minössze azt jelenti, hogy a Törpe eddig is többet termelt, ezért többet jelent neki a +10% is.
Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban. Magyarázd el akkor, hogy miért is logikus ez és miért tetszik neked így? Ilyenerővel lehetne a Varázsló szemcsinél, hogy az Orknak +1%-ot ad Óriásnak meg 2%-t.(az elvet fenntartva)
Amit javaslunk nem venné el az Orktól a jelenlegi nagyobb erősitést, csak az 1-10 arányt mondjuk 6-10, 7-10 aránnyá módositaná az egyenlőség nevében.
|
Látom az értő olvasás itt sem megy egészen. Sehol nem írtam ugyanis egy szóval sem, hogy egyet értek a jelenlegi rendszerrel. Sőt, még csak nem is utaltam rá... Szóval már itt bukta a szép kis írásod.
Csakis annyit írtam (igaz, ezt sem szó szerint), hogy attól még, mert erősítünk rajta, az 5 tábornok ne adjon többet, mint másnál 5 tábornok.
És igen, semmilyen érvem nem volt csak az "ennyi erővel..." dolog. És igen, mondvacsinált érvek, ugyanis azt írtam amit Dynosaur érvelt, és azzal hoztam fel példákat.
Quote:
Originally Posted by siQ
Ez is ugyan olyan marhaság szerintem mint a többi hasonlatod. Nem az a lényeg, hogy fajokat összehasonlitgass. Azt kéne észrevenned, hogy ez a topic arról szól, hogy egy igazságtalan rendszert igazságossá tegyünk valamelyest.
|
Ehhez pedig csak egy apró megjegyzés, ami nem számít bele semmilyen indoklásba.
Tehát ne hasonlítgassak össze fajokat, de Ti fajok alapján más bónuszokat adnátok a személyiségnek, mert egy fajnak túl sokat ad. Értem.
Quote:
Originally Posted by Dynosaur
Milyen érv volt ugyanaz?  Milyen összehasonlítási pontot találsz Te az ork 7 tábijában, és az óriás 6 tábijában? Jahh, hogy tábi a neve?? Nevetséges! 
|
Az ork 7 és az óriás 6 tábija nem volt a legtökéletesebb, de ugyan azon az alapon volt, mint amit Te írtál: annyit érveltél, hogy ő rááldozott egy szemet. Én is ennyit érveltem. Látod, mekkora butaság??
Quote:
lool... Mi alapján választottad ki a fajodat amivel játszol? Nem hasonlítottad össze a többivel legalább fejben?? 
|
Aha. Szóval hasonlítsam össze a fajokat, de egy személyiségnél ne is vegyük figyelembe a faji hátrányokat. Értem...
Quote:
és ez azonos körülmények mellett (mindkét ország tábornok szemet vesz fel) meg is marad! Vagy úgy gondolod, hogy mivel annyira erős ez a faji hátrány, ezért a gnóm a tábi szemet fel sem veheti, mert Neki muszáj a többi orinál egy szemmel kevesebbel rendelkzenie?? 
|
Nem rendelkezik a gnóm egyel kevesebb szemmel. Neki ez a faji hátránya. Ha ezt a faji hátrányt csak egy személyiség tud kompenzálni, kompenzálja. De ne legyen erősebb 5 tábornok, mint másik 5.
Quote:
erre csak annyit tudok mondani, hogy NEVETSÉGES! De sajnos valahogy mégsem tudok nevetni rajta...  Egyszerűen nonszenszek az állításaid!
|
Látod-látod. Pedig ugyan azon a kijelentésen alapulnak: "mert áldozott rá egy szemet". Nem ismerős??
Quote:
Szóval akkor szerinted is csak az orknak éri meg felvenni? Köszönjük az egyetértést, mi is pont ezért szeretnénk növelni a többi faj bónuszát erre vonatkozóan.
|
Tehát Te is a többi faj bónuszád szeretnéd növelni?? Köszi az egyetértést. Én is pont ezt szeretném, de úgy, hogy 5 tábornok ne legyen erősebb másik 5 tábornoknál, mert az totálisan logikátlan.
Quote:
Most ez komolyan kell??  Nézd meg fenn a szavazást, azt ne mondd, hogy Nálad a nem van felül!! Hihetetlen!!! 
|
Igen, komolyan, mert látom nem is érted, hogy én miről írok. Mert nem arról, hogy ne erősítsük a szemet az orkon kívül a többi fajnál, hanem, hogy ne úgy, hogy 5 tábornok erősebb legyen, mint másik 5.
Kérem mostantól csak az reagáljon az írásaimra, aki elolvasta, felfogta, és érti. A kényszeres lefelé mutató kezek pedig senkit nem hatnak meg, engem sem. 
|
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
|
|

03-09-2010, 13:45
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Csak éppen amit ti mondtok azok a faji sajátosságok... nyissatok egy külön topicot, hogy az Ork kapjon 35% támadóbónuszt, de a 8 tábi is csak 10%bónusz adjon
Keveritek a két dolgot.
1. Faji sajátosság
2. Személyiségek
|
Szerintem nincs ez keverve.
El akartok tüntetni egy faji sajátosságot, az egyik személyiség erősítésével.
Holott a személyiségek nem erre lettek kitalálva.
Ork, tábornok ide vagy oda, még mindig egy nehezen játszható faj.
+ 1 tábornokkal nem lesz verhetetlen.
3 személyiséggel, mindenki már csak gnom lesz, tudós és tábornok.
ezek ellen majd hogy fogtok játszani????
|
The Following 3 Users Say Thank You to Bobesz bá For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|