Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Szeretnéd e ha a tábornok személyiséget erősítenénk?
Igen, támogatom a javaslatot. 44 57.89%
Igen de találjunk ki valami mást. 3 3.95%
Nem. Jó ez így. 29 38.16%
Voters: 76. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-09-2010, 12:32
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 84%

Quote:
Originally Posted by siQ View Post
Ezzel megint az a baj, hogy így meg az Ork faji sajátossága csorbul, hogy 2-vel több tábornoka van alapból. Pont mint, ha az épitésznél az Orkra nem hatna a gyorsabb épités, ami ott is igazságtalan lenne.
Ezt úgy lehetne megoldani, hogy kivesszük a maximum 8 tábornokos kitételt, és 8 tábornok 15%-t ad, 9 tábornok 20%-t. Így nincs a kivételezés az orkkal, és mégsem nő tovább a bónusza.
(Vagy 8 tábornok és 9 tábornok is 20%-t ad, sőt, akárhogy játszhatunk a százalékokkal)

Ami ebben nem tetszene, hogy agyon van variálva.

Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel.

Szóval nem tartom komoly ellenérvnek, hogy így kivételezve van az orkkal. Szerintem így a legegyszerűbb és a leghatékonyabb megoldani. Nem ad túl sok bónuszt, nem lesz 5 tábornok erősebb, mint 6, de mégis érni fog valamit az orkokon kívül másnak is ez a személyiség.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-09-2010, 12:36
siQ siQ is offline
Member

Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel.
Itt is ez az érv, hogy túl erős az Ork a többihez képest. Hogyha most azon beszélgetnénk, hogy eddig 13% volt és egy módosítással emelkedne 20%-ra egyértelmű Ork erősitést jelentene.
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 13:03
none none is offline
Member

Longevity: 88%

Quote:
Azt hiszem ott volt a javaslatomban, hogy a Tábornok személyiségnél is lehet írni plusz dolgokat. Szóval abba belefér az is, hogy pl:

1 - 0%
2 - 3%
3 - 5%
4 - 6%
5 - 7%
6 - 8%
7 - 10%
8 - 15%

Valamint a tábornok személyiség súgója:
+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt:

Igy a tábornok gnóm: 7+5= 12%-ot kapna full seregre
többiek: 8+5=13%-ot
ork: 15+5=20%

De az is lehet, hogy a 8 tábi alapból 13% lenne és +7%ot kapna a többi.
Mivel a 8 tábi alapból csak tábornok személyiséggel fordulhat elő orknál bárhova változtathatjuk, ha a tábornok személyiséghez berakunk egy + bónuszt.
hm ez se rossz ötlet.. nekem ez is tetszene
persze összes tábornokkal és nem full sereggel, de gondolom az csak elírás..
Old 03-09-2010, 13:11
Dynosaur Dynosaur is offline
Member

hát nem tudom... valahogy óckodom a gondolattól, hogy egy ork 9 sereggel tudjon egyszerre kimenni (már ha van mivel)... :P Akkor már inkább én is a none által idézett siQ ötletet tudnám elfogadni... meg ugye az "eredeti" duplabónuszt, de a mindkettőnek a lényege azonos, szóval mindegy.
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 13:19
Bobesz bá Bobesz bá is offline
Member

Longevity: 85%
Talking

Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny.
Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit.

De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet.
és így tovább...
És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P
Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok.
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 13:23
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Bobesz bá View Post
Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny.
Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit.

De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet.
és így tovább...
És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P
Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok.

Ezzel egyet tudok erteni. (marmint a benne rejlo ironiaval, termeszetesen)

Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel.
Es meg sorolhatnam...
Old 03-09-2010, 13:32
siQ siQ is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post

Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel.
Es meg sorolhatnam...
Csak éppen amit ti mondtok azok a faji sajátosságok... nyissatok egy külön topicot, hogy az Ork kapjon 35% támadóbónuszt, de a 8 tábi is csak 10%bónusz adjon

Keveritek a két dolgot.
1. Faji sajátosság
2. Személyiségek
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to siQ For This Useful Post:
Old 03-09-2010, 13:32
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post

Es meg sorolhatnam...
Pont, hogy nem arról volt szó, hogy túl erős az ork. Hanem arról, hogy más fajoknak ez a személyiség szinte használhatatlan. Az erőviszonyokon én sem szeretnék változtatni, de ha a mostani 1% helyett 3% támadóerő-többletet adna a személyiség a nem orkoknak, azzal jobb személyiséggé válna, de megmaradna az orkok előnye is.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
Old 03-09-2010, 13:41
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Nem személyeskedés, de elég hülye példákat hozol a mondvacsinált érved mellett, amiben igazából nincs érv, legalábbis én még nem láttam benne érvet. Te mindössze annyit mondassz, hogy semmi sem változzon, de sosem érvelsz, hogy a jelenlegi rendszer miért jó.
A jelenlegi tábornok szemcsi rendszer:
- mindenki kap +1 tábornokot.
- a kiküldött tábornokok száma ad egy bónuszt a támadásodhoz.
Vegyünk két esetet: összes tábornokkal támadok, 1-et otthon hagyok.
Orknál 10% vs. 20% a bónusz.
Gnómnál 6% vs. 7%
Másnál 7% vs 8%

Az összes többi ilyen bónusz úgy működik a játékban, hogy egységes szorzót ad minden fajnak. Pl: 10%-al többet termelsz, vagy 5%-al több a tekid. Niylván a 10% többlet bányánál Törpénél jelent a legnagyobb emelést, de ez minössze azt jelenti, hogy a Törpe eddig is többet termelt, ezért többet jelent neki a +10% is.
Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban. Magyarázd el akkor, hogy miért is logikus ez és miért tetszik neked így? Ilyenerővel lehetne a Varázsló szemcsinél, hogy az Orknak +1%-ot ad Óriásnak meg 2%-t.(az elvet fenntartva)

Amit javaslunk nem venné el az Orktól a jelenlegi nagyobb erősitést, csak az 1-10 arányt mondjuk 6-10, 7-10 aránnyá módositaná az egyenlőség nevében.
Látom az értő olvasás itt sem megy egészen. Sehol nem írtam ugyanis egy szóval sem, hogy egyet értek a jelenlegi rendszerrel. Sőt, még csak nem is utaltam rá... Szóval már itt bukta a szép kis írásod.
Csakis annyit írtam (igaz, ezt sem szó szerint), hogy attól még, mert erősítünk rajta, az 5 tábornok ne adjon többet, mint másnál 5 tábornok.

És igen, semmilyen érvem nem volt csak az "ennyi erővel..." dolog. És igen, mondvacsinált érvek, ugyanis azt írtam amit Dynosaur érvelt, és azzal hoztam fel példákat.

Quote:
Ez is ugyan olyan marhaság szerintem mint a többi hasonlatod. Nem az a lényeg, hogy fajokat összehasonlitgass. Azt kéne észrevenned, hogy ez a topic arról szól, hogy egy igazságtalan rendszert igazságossá tegyünk valamelyest.
Ehhez pedig csak egy apró megjegyzés, ami nem számít bele semmilyen indoklásba.
Tehát ne hasonlítgassak össze fajokat, de Ti fajok alapján más bónuszokat adnátok a személyiségnek, mert egy fajnak túl sokat ad. Értem.

Quote:
Originally Posted by Dynosaur View Post
Milyen érv volt ugyanaz? Milyen összehasonlítási pontot találsz Te az ork 7 tábijában, és az óriás 6 tábijában? Jahh, hogy tábi a neve?? Nevetséges!
Az ork 7 és az óriás 6 tábija nem volt a legtökéletesebb, de ugyan azon az alapon volt, mint amit Te írtál: annyit érveltél, hogy ő rááldozott egy szemet. Én is ennyit érveltem. Látod, mekkora butaság??

Quote:
lool... Mi alapján választottad ki a fajodat amivel játszol? Nem hasonlítottad össze a többivel legalább fejben??
Aha. Szóval hasonlítsam össze a fajokat, de egy személyiségnél ne is vegyük figyelembe a faji hátrányokat. Értem...

Quote:
és ez azonos körülmények mellett (mindkét ország tábornok szemet vesz fel) meg is marad! Vagy úgy gondolod, hogy mivel annyira erős ez a faji hátrány, ezért a gnóm a tábi szemet fel sem veheti, mert Neki muszáj a többi orinál egy szemmel kevesebbel rendelkzenie??
Nem rendelkezik a gnóm egyel kevesebb szemmel. Neki ez a faji hátránya. Ha ezt a faji hátrányt csak egy személyiség tud kompenzálni, kompenzálja. De ne legyen erősebb 5 tábornok, mint másik 5.

Quote:
erre csak annyit tudok mondani, hogy NEVETSÉGES! De sajnos valahogy mégsem tudok nevetni rajta... Egyszerűen nonszenszek az állításaid!
Látod-látod. Pedig ugyan azon a kijelentésen alapulnak: "mert áldozott rá egy szemet". Nem ismerős??

Quote:
Szóval akkor szerinted is csak az orknak éri meg felvenni? Köszönjük az egyetértést, mi is pont ezért szeretnénk növelni a többi faj bónuszát erre vonatkozóan.
Tehát Te is a többi faj bónuszád szeretnéd növelni?? Köszi az egyetértést. Én is pont ezt szeretném, de úgy, hogy 5 tábornok ne legyen erősebb másik 5 tábornoknál, mert az totálisan logikátlan.

Quote:
Most ez komolyan kell?? Nézd meg fenn a szavazást, azt ne mondd, hogy Nálad a nem van felül!! Hihetetlen!!!
Igen, komolyan, mert látom nem is érted, hogy én miről írok. Mert nem arról, hogy ne erősítsük a szemet az orkon kívül a többi fajnál, hanem, hogy ne úgy, hogy 5 tábornok erősebb legyen, mint másik 5.

Kérem mostantól csak az reagáljon az írásaimra, aki elolvasta, felfogta, és érti. A kényszeres lefelé mutató kezek pedig senkit nem hatnak meg, engem sem.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
Old 03-09-2010, 13:45
Bobesz bá Bobesz bá is offline
Member

Longevity: 85%

Quote:
Csak éppen amit ti mondtok azok a faji sajátosságok... nyissatok egy külön topicot, hogy az Ork kapjon 35% támadóbónuszt, de a 8 tábi is csak 10%bónusz adjon

Keveritek a két dolgot.
1. Faji sajátosság
2. Személyiségek
Szerintem nincs ez keverve.
El akartok tüntetni egy faji sajátosságot, az egyik személyiség erősítésével.
Holott a személyiségek nem erre lettek kitalálva.
Ork, tábornok ide vagy oda, még mindig egy nehezen játszható faj.
+ 1 tábornokkal nem lesz verhetetlen.
3 személyiséggel, mindenki már csak gnom lesz, tudós és tábornok.
ezek ellen majd hogy fogtok játszani????
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Bobesz bá For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules