Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-28-2006, 06:23
Arwyl szelleme's Avatar
Arwyl szelleme Arwyl szelleme is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Követem minden hová a Nagyúrat és családját.
Mikor a nagyúr visszamegy az emeletre, a nő és a gyerek lenn marad. Kit követsz ekkor?
Lent maradok a nővel és a gyerekkel.
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!

Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat

Last edited by Chris; 08-28-2006 at 08:50..
Sponsored Links
Old 08-28-2006, 10:24
Theros
Guest

Longevity: 0%

Én is azonnal otthagyom a reggelimet és kifutok a fogadóból és körbejárom a fogadót, az istállót, főleg azt a helyet ahová a szobák ablaka nyílik.
Megtalálod a ti nyomaitokat, meg még néhány nyomot, ami a fogadó ajtajához vezet, és olyat, ami az ajtótól vezet az útig. Gyanús nyomokat nem találsz.
Ez esetben visszafutok a fogadóba, fel az emeletre, hogy megnézzem mi is történt valamint közöljem a hírt hogy nem találtam gyanús nyomot.
Ketten vizsgálják Iarwaint, ha te is megvizsgálod, azt találod amit a többiek (ebben az esetben lapozz vissza és olvasd el). Megvizsgálod őt te is? A szobában is szétnézel?
Azt nem mondanám hogy megvizsgálom, de megnézem én is, természetesen kíváncsi vagyok mi történt vele, de annyira nem bonyolódok bele, ha Morel nem tud segíteni akkor valószínűleg én sem, a szobában viszont jó alaposan körülnézek.
Végignézed, ahogy vizsgálgatják, és azokat a sérüléseket, amiket ők észrevettek, természetesen te is észreveszed.
A szobában alaposan körülnézel, de nem találsz semmi szokatlant.

Last edited by Chris; 08-29-2006 at 10:28..
Old 08-28-2006, 12:08
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Miután megnéztem Iarwain testét hátrébb lépek. A szoba falait kezden nézni és megvizsgálom az ajtó zárait (retesz, egyebek, nem tudom mi van rajt pontosan), hogy sérültek, e. Az ajtó kulcsal zárható, retesz nincs, a zárakon nem látsz karistolás nyomot, de annyira nem értesz hozzá, hogy megállapítsd, belülről piszkáltál-e. Aztán azt próbálgatom mennyire csapnak zajt ha használják őket. Az ajtó is nyikorog, mint minden más ebben a fogadóban.
-Védekezett valami, vagy valaki ellen. Szerintem abban egyetért mindenki, hogy nem öngilkos lett, hanem megölték. Attól vannak a karmolások a kezén (láttál már karmolást, a tenyerén nem karmolások vannak, hanem vágások, ez egyértelműen látszik, megnézed közelebbről is a vágásokat?), fegyver nélkül akarta magától távoltartani az ellenfelét. De hogy miért nem kiáltott segtségért?! Szerintem erre egy oka lehetett. Amikor a gyilkosával szembekerült, nem ismerte fel benne a fenyegetést. Magánál gyengébbnek vélhette és mikor az rátámadt, már ideje sem volt fegyverrel védekezni. Emellett valóstínüleg mágia is volt. Minimum egy csendvarázs a szobán.
Körbehordozom a tekintetem a többieken:
- Őr a folyósón és a ház körül. Plussz Capullo a szobában. Ha bármi hangosabb dolog történt volna valaki biztos meghallja és felkelti a többieket. Látta a támadóját. Ez biztos. Valami lélekidéző kellene. Ha a Nagyúr miatt - az úr felé biccentek - ölték, meg akkor is jobb lenne mielőbb megtudnunk, ha valami régi haragosa volt azt sem ártana tudni. Képes valaki felfedezni mágia nyomait. Iarwaint a szobát és Capullo-t is meg kellene vizsgálni.
Capullora nézek:
-Ne haragudj, de pillanatnyilag te vagy aki egy szobában aludt egy élő félelffel és egy holt mellett ébredt.

Erre a kérdésre majd Mike válaszol, ha erre jár.
Annyit elárulok, Capullo nem látott és nem hallott semmit ami gyanús lett volna. Ő feküdt le legkorábban, a sebei és a kimerültség miatt mélyen aludt.

Last edited by Chris; 08-28-2006 at 12:28..
Old 08-28-2006, 12:43
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Default Ha elfelejtettétek volna... (ha nem felejtettétek el, annál jobb :)

Quote:
Originally Posted by Chris View Post
Horzsolásokat, és véraláfutásokat találasz rajta az arcán, és a felsőtestén, a sérülések pár naposnap tűnnek. A jobb tenyerén van pár kisebb vágás, és egy érme alakú égésnyom.
A fentit vessétek össze ezzel:

Quote:
Originally Posted by Half View Post
Lassan elindulok a fogadó* felé. Még mindig feszélyezve érzem magam a tegnapi csetepaté miatt (ez a csetepaté a karakteren is látszík kék-zöld foltok tarkítják az arcát)
* fogadó itt = Virágzó Cseresznyefa
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Old 08-29-2006, 08:22
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

A nagyúr miután befejezte a vizsgálódást, felemeli Iarwain jobb kezét, és tenyérrel felfelé Morel felé tartja.
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 08-30-2006 at 06:38..
Old 08-29-2006, 11:26
Member

Miután az ajtót megnéztem, mégegyszer ránézek Iarwain testére. Látom, ahogy a nagyúr a félelf tenyerét mutatja Morel-nek. Kimegyek a szobából és le a fogadóst előkeríteni.
A fogadós a pult mögött épp egy poharat törölget.
- Jobb reggelt. Mondja fogadós uram, az éjjel távozott-e vendég a fogadóból? Vagy ma, mindenki előtt?
- Magának is! Éjjel tudtommal nem távozott senki. Ma hajnalban ketten is távoztak. De miért érdekli ez az urat?
Míg a fogadóssal beszélgetsz, Stancil belép a fogadóba, a jobb kezét szorongatva odaballag hozzád, és vár.
- Az egyik társam megölték az este. Kik voltak akik elmentek, mikor és merre?
Elég morcos képet vágok és a kivont egykezes csatabárd lapjával kissé türelmetlenül ütögetem a combom.

- Az én fogadómban? Ilyen még nem történt itt - mondja kissé tettetett döbbenettel - egyébként meg nem sokat tudok azokról, akik elmentek, valami utazóféléknek tűntek.
- Hát most történt. Gondolkodjon egy percig azon, hogy is néztek ki akik elmentek. Tudtommal a fogadósoknak híresen jó a memóriájuk.
Elfordulok a fogadóstól és Stancil-ra nézek:
-Hát veled meg mi történt?

- Egy szép nagy aranydarabot találtam, megis örültem neki, felvettem, az vacak meg megégetett. Nagyon fáj a kezem - mondja fancsali képet vágva.
A fogadós gondolkodva vakargatja a feje búbját, néha hümmög.
- Hol??!!! Azonnal vigyél oda!
- Hát itt az újam hegyén égetett meg - mutatja a jobb kezét, a három ujja piros, és felhólyagzott - Az istálóba találtam, de el is hajítottam. Kinek kell egy ilyen hamis arany?
A fogadóshoz fordulok:
-Maga meg gondolkozzon csak tovább. Ha bármi eszébejut szólljon, mingyárt jövök.

- Rendben - válaszolja, azzal tovább törölget.
-Stancil. Nem azt kérdeztem, hogy hol égetett meg, hanem, hogy hol találtad. Remélem megtalálod újta, mert valószínüleg azzal, vagy azért ölték meg Iarwaint.
Vállonmarkolom a fiút és az ajtó felé fordítom.
- Én ugyan hozzá nem nyúlok ahhoz az izéhez mégegyszer! Pláne ha bele lehet hallni - itt töprengő arcot vág, majd folytatja - de hisz én már megfogtam egyszer, akkor most meg fogok halni? - kérdezi növekvő pánikkal a hangjában.
- Azt mutasdd meg hol van most az az arany és utánna, hogy hol találtad! De gyorsan! Valószínüleg mindannyiunk élete ezen múlik. A tiéd is!

- De én nem akarok meghalni! - kiáltja kissé hisztérikusan. Erre a lent lévők közül az is felétek fordul, aki eddig a reggelijét bámulta.
- Pedig előbb-utóbb muszály lesz. Például, ha nem találod most meg azt az aranyat akkor előbb. Sokkal előbb. Ha meglesz akkor viszont esélyed is van arra, hogy öregen halj csak meg. Menjünk már!
Erre remegő lábakkal az istáló felé veszi az irányt. Mikor beléptek az istálóba, így szól:
- Arra felé dobtam el - közben a szemközti fal irányában, ahol egy termetes szénakazal - és itt találtam - mutat az jobboldalra, arrafelé, ahol a lovak állnak.
- Arra nem gondoltál, hogy fel is gyújthattad volna az istállót? Most rohanj fel és szólj a többieknek, hogy valószínüleg megvan az ami megégette Iarwain kezét. Ha az elfet látod őt mindenképpen küldd ide. Kell az ő szeme is. Menj! Morelnek meg mutasdd meg a kezed. Talán ad valami kencét rá.
- Amikor égette a kezemet, nem értem rá gondolkodni... - mondja, azzal elsiet.

Last edited by Chris; 08-29-2006 at 11:43..
Old 08-29-2006, 11:34
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Stancil felrohan az emeletre, és megszólal:
- Elf uram a Gren kéreti magát az istálóba, mert találtam valami aranyat, ami éget.
Utána Morelhez fordul:
- És azt is mondta még Gren, hogy ezt mutassam meg - és Morel orra elé tartja a sérült kezét
/ókyr töredék/
Old 08-29-2006, 14:58
Member

Körbenézek, hogy be lehet e csukni az istálló ajtaját teljesen. Van e ablak, meg más fényt beengedő nyílás.
Be lehet csukni. Egy ablak van szemben.
Odamegyek a lovakhoz és keresek pár vastag lópokrócot. A méretüket latolgatom, hogy eltakarják-e az ablakot teljesen. Aztán a málhámból kiveszem a tartalék tőröm és az ablakhoz indulok. Felérem valamiről a tetejét? A pokróccal akarom letakarni teljesen, a két (málhából meg az övemről) tőrrel az ablak mellé szegezve.
A lovaknál nem találsz pokrócot, csak mellettük a nyergeknél. Mire feltúrod a fél istálót találsz egy kis sámlit, arról nagy nehezen eléred az ablak tetejét.
Felszegezem a tőrökkel a pokrócot az ablak elé. Aztán lekászálódok és keresek egy villát. Míg az elfre várok alaposan elkezdem körbejárni az istállónak azt a részét, ahová Stancil az aranyat dobhatta. Hátha ráakadok.
Nehezen megy a keresés, egyelőre nem találod.
Becsukom az istálló ajtaját is (ha nem sikerült megtalálnom a cuccot) és a sötétben a hőlátásommal kezdem keresni a forró micsodát. (kezemben a villa, hátha kell)
Leginkább csak a lovakra, és pár kisebb szaladgáló hőfoltra leszel figyelmes.
Felhorkanok:-Patkányok!
Azt kezdem nézni, hogy a látható hőfoltok mennyire egyformák. Van e olyan amelyik sokkal melegebb a többinél. Közben a szalmakupac felé megyek.

A kicsi hőfoltok kb ugyanúgy néznek ki, és a lovak hőképei is hasonlók.
-Na akkor essünk neki.
A szalmakupacnál elketdek villázni. Viszonylag kis adagokkal veszek ki a szalmából és elviszem az istálló más részébe őket. Ott a levegőbe hajítom és fülelek-figyelek, hogy látok e meleg villanást, illetve hallok-e koppanást a padlón. Óvatosan dolgozok és egy helyre nem viszek túl sok szalmát. a széléről kezdem és alulról, körív mentén.

Nem hallasz koppanást és villanást se látsz, hiába pakolod arrébb az egész szénakazlat.
-Affene.
gereblyeként használva a villát eltakarítom teljesen a helyet ahol a szalma volt, aztán megintcsak kis adagokban visszahordom kupacra a szalmát. Megint figyelek, hátha.

Mikor gereblyeként használod a vasvillát, valami halkan surlódó dologra leszel figyelmes a padló felöl, de látni nem látsz ott semmit.
Mikor meghallom a surlódó hangot azonnal megállok. A villát leszúrom a padlóba ott ahol éppen van és a csatacsákányt kivonom az övemből. A hegyes végénél fogva a padlóba szúrom azt is. úgy, hogy az a hely ahonan a neszt hallottam nagyjából a leszúrt villa és a csákány közt legyen.
Leszúrod, és valami a képedbe robban (7 ép, 14 fp)
Kissé megdöbbenek, és leülök. És jó darabig úgy is maradsz, mert ez igen rosszul érintett (megégett az arcod, leégett a szemöldököd, a szempillád, és a szakálad is).
A lovak megvadultak a robbanástól, és elkezdtek össze vissza rohangálni, az néhány ki is tört az istálóból, és elrohant.
Aztán összeszedem magam és elindulok az ajtó felé. Megnézem először a lovakat.
Rosszul esik nyitva tartani a szemedet, mert a szemhélyad is megégett. Hunyorogni tudsz csak. A lovak megvadultak, de amennyire látod sérült nincs köztük.
Remélem a robbanás elég hangos volt, hogy mások is kijöjjenek. Kikeresem a már bontott üveg pálinkát a málhámból, lehúzom a harmadát és lezöttyenek Szürkesörény mellé. Csak lezöttyennél mellé, mert a póni is magán kívül van, és épp kifelé szalad.
Anyanyelvemen dörmögök magam elé és nézem azt a helyet ahol majdnem ottmaradtam.

A rohanó póni után nézek hunyorogva, és viszonylag boldog vagyok, hogy futni látom. Eszerint nincs nagy baja. Nem aggódom miatta, hűséges természetű jószág. Hunyorogva a szememmel próbálom felmérni a kárt ami az istálóban keletkezett
A széna lángrakapott, és csendesen ég az istáló. Ettől az a kevés ló is elrohant, ami eddig még benn volt.

Last edited by Chris; 08-29-2006 at 19:14..
Old 08-29-2006, 14:58
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Furcsa zajokat hallotok az istáló felől: valami hangos puffanást, nyerítést, és dobogást.
/ókyr töredék/

Last edited by Chris; 08-29-2006 at 15:05..
Old 08-29-2006, 19:16
Chaos Chaos is offline
Junior Member

Amikor Stancil odajön nekilátok és bekötözöm a kezét és teszek rá némi ezerjófüvet.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules