|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
|
Ne változzon semmi, jó így ahogy van.
|

|
42 |
49.41% |
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell.
|

|
20 |
23.53% |
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell.
|

|
11 |
12.94% |
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen.
|

|
7 |
8.24% |
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet.
|

|
6 |
7.06% |
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem.
|

|
7 |
8.24% |

04-21-2006, 18:01
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Köszönöm a pontokat.
Remélem a hozzászólásomért és nem a sok gépelési és helyes írási hibáért kaptam amiket most javitottam ki  )
Gyulaword (#79796)
|

04-21-2006, 19:26
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Pont ez volt a cél... Hogy a káposzta is megmaradjon, meg a kecske is jól lakjon...
Szóval az én javaslatomnak az a lényege, ha egy olyan orit lopsz, akit nem nagyon lopnak, akkor közel annyit tudsz zsámányolni egyedül, mint eddig. Így a tolvajok nem fognak rinyálni, hogy gyengítik őket.
Ha viszont több tolvaj akar menni egy orira, akkor fejti csak ki igazán a hatását.
Tehát van mondjuk 10e tekercsed. Leölik a tolikat, és lelop egy félelf fullra (direkt nem készültségcsökkentést írtam)...
Marad ugye az új rendszer szerint 5500 tekercs (szemben az eddigi 4100 tekerccsel)
Azt mondod, hogy ejnye-bejnye, mind1, belefér, van annyi pénzem úgyis mint az állat. Televeszem a kocsmákat, és újra teletöltöm a tekercseket 10e-re.
Mindezt a lopás után pár perccel 
Aztán hirtelen megint jön egy félelf, és szintén lopni akar. Leöli a tolvajaidat, és elkezdi lopni a tekercseidet.
A mostani rendszer szerint ugyan úgy 4100 tekercsre esel vissza. Viszont ha az lenne, amint én mondok, akkor már csak kb 2500 tekercset tudna elvinni. Azaz maradna nálad otthon a 4100 tekercs helyett 7500!!!
Tehát a második tolvaj kb 3500 tekerccsel kevesebbet tudna elvinni...
Nyilván a 3. még kevesebbet és így tovább...
Aztán az, hogy ez az autóvédelem mennyi idő után "regenerálódna" az már egy másik kérdés...
Megaztán lehet azon is el kéne gondolkodni, hogy tekercsmennyiség ellopásának függvényében erősödne az autóvédelem... (ezzel kikerülve azt, hogy kiteszem piacra a tekiket, lelopatom magam valakivel, beáll az autóvédelem, majd visszaveszem a tekiket)
|
Ez így szép is lenne, csak olyan dolgokat feltételezel, amik nem reálisak...
Pld, ha nincs valakinek pénze (mert mondjuk már 5x eljátszották vele ezt a teki lopásos dolgot), akkor annyi az orijának, mert nem tudja pótolni a dolgot... ráadásul te azt írod, hogy ha több ori lopja... de én meg pont azt mondom, hogy nem kell hozzá több ori most sem, hogy széttekizzenek úgy, hogy annyi az oridnak és a te rendszeredben sem kell hozzá sok tolvaj, mert (tapasztalatok alapján mondom), ha beférnek hozzád tolival akkor addig NEM fogják abba hagyni, amig szabira nem mész, vagy van mit lopni tőled... és biza az, hogy 2 térkapuval szét lehet valakit tekizni úgy, hogy az orijának gyakorlatilag annyi, szerintem ez nem jó így... lehessen tekit lopni, de ne olyan mértékben mint most, mert irreálisan nagy károkat lehet csinálni ezzel az egy toli akcióval (nem fejtem ki megint, miért hatványozott az a kár amit elszenvedsz)...
És születnek emberek.
|

04-21-2006, 21:02
|
Member
|
|
|
|
szted mindennaposak az ilyen esetek? 2 tk van rajtad 2-3 napig folyamatosan. pontosan rajtad. 
LOOOOOOL
erre vannak különböző megoldások.
1. diplomácia
2. fennebb méssz
3. képzel kicsivel több tolit
4. minden utadba eső tolit céccecc
5. elsírod magad, és szabira menekülsz
|

04-21-2006, 21:28
|
Member
|
|
|
|
mielőtt félreértenéd: az egyes szám második személyt értsd általánosan...
|

04-21-2006, 22:42
|
Member
|
|
|
|
Úgy vélem elbeszél a két tábor egymás mellett, nem hinném h ugyanazt le kéne írni sokszor, mert mindenki a saját igazát hajtogatja. Ezért aki a modósítás ellen van legyen oly kedves és kezdjen freemailes csoportban egy új orit törppel vagy orkkal, a játékhoz sok szerencsét, miután szétloptak, folytassuk a vitát.
|

04-22-2006, 01:22
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Penya
Úgy vélem elbeszél a két tábor egymás mellett, nem hinném h ugyanazt le kéne írni sokszor, mert mindenki a saját igazát hajtogatja. Ezért aki a modósítás ellen van legyen oly kedves és kezdjen freemailes csoportban egy új orit törppel vagy orkkal, a játékhoz sok szerencsét, miután szétloptak, folytassuk a vitát.
|
végre egy értelmes, innovatív javaslat ;) tetszik. sok sikert mindenkinek:)
|

04-22-2006, 01:27
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Penya
|
Megérte a ződet ez is
Csúnyabogár, mielőtt félreértenéd, Kisbér nem azt mondta, hogy egyszerre 2 TK van rajtad, hanem azt, hogy ugyanaz a toli egymás után 2x nyit kaput, és hacsak nem vagy rohadt gazdag tönkretesz vele. Mellesleg nagy létszámú freemailes csopiban nem ritka a két kapu. Mivel én az óriásommal tartok szépen pénzt otthon, nálam 4-5 kapu is előfordul. Meg persze pár bank 
|

04-22-2006, 08:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
szted mindennaposak az ilyen esetek? 2 tk van rajtad 2-3 napig folyamatosan. pontosan rajtad. 
LOOOOOOL
erre vannak különböző megoldások.
1. diplomácia
2. fennebb méssz
3. képzel kicsivel több tolit
4. minden utadba eső tolit céccecc
5. elsírod magad, és szabira menekülsz
|
Igen, mindennaposak ezek az esetek, csak és kizárólag csoport függő, hogy menyi ideig tart... és a megoldások:
1. igen sűrűn előfordul, hogy nem igazán válaszolnak az üzikre, csak szimplán továbbra is szétlopnak...
2. a felfelé menekülés semmit nem ér, mert ugyibár tolvajlásról van szó és az messzebbre is igen jól működik, ráadásul egy félig szétszedett orival, ha feljebb mész, akkor még gyengébb leszel az ottaniakhoz képest és tutira szétkapnak
3. szerinted ha kicsivel több tolid lesz, nem lop szét egy tolvaj? Dehogynem... és itt nem azzal van a baj, hogy szét tud lopni, hisz ez a dolga, hanem az, hogy van egy olyan lopási mód, ami hatványozottan, irreálisan nagy kárt okoz az összes többi, a játékban lévő akcióhoz képest.
4. Próbáld ki ezt a szétszedős dolgot, majd rájössz akkor, mit jelent a szövi háború... 
5. A játékban a szabi alapvetően azért van bent, hogy ha nem tudsz gépnél lenni, akkor ne legyen baja az oridnak, nem pedig menekülésre (mégha erre is használható)... ráadásul az nagyon meg tudja ám hozni a játék kedvet, hogy 3 naponta fél napot játszol, aztán szabi, mert neked esnek tolival (és így hülyeség is a játék)...
És születnek emberek.
|

04-22-2006, 09:00
|
Member
|
|
|
|
Fajtánkénti lopás
Felfelé lehet menekülni csoportváltással is, de... 1: ezt csak úgy az orik ötöde teheti meg, 2: és ki mondta, hogy ott nincs toli? Na mindegy, nem ezért írok.
Egy másik javaslat:
A tekilopás hatékonysága marad a jelenlegi, de meg kell mondani, hogy melyik fajtát akarja vinni, ami nem lehet a lakáshelyzeti!  De, ha akarja, megteheti, hogy visz az összesből, de ekkor összességében is kevesebbet, azaz a tizedét a szokásosnak. Egyrészt azért, hogy el lehessen mérni az ori általános tudományos fejlettségét, másrészt azért, hogy ki lehessen szúrni, melyikből érdemes lopni, ha már lopni akar.
|

04-22-2006, 09:00
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Megérte a ződet ez is
Csúnyabogár, mielőtt félreértenéd, Kisbér nem azt mondta, hogy egyszerre 2 TK van rajtad, hanem azt, hogy ugyanaz a toli egymás után 2x nyit kaput, és hacsak nem vagy rohadt gazdag tönkretesz vele. Mellesleg nagy létszámú freemailes csopiban nem ritka a két kapu. Mivel én az óriásommal tartok szépen pénzt otthon, nálam 4-5 kapu is előfordul. Meg persze pár bank 
|
Hát, Kisbér pont azt mondta, hogy egyszerre több kapu van rajtad nyitva akár... 
Azt, hogy ugyanaz a toli nyit rád újra kaput, azt én mondtam... 
És születnek emberek.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|