Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-27-2007, 08:07
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Bemegyek ahhoz a kovácsmesterhez amelyiket a legjobbnak (emberi viszonylatban) látom és körbenézek nála alaposabban. Figyelem ahogy dolgozik, de nem szólítom meg (nem akarom elterelni a figyelmét) csak akkor ha ő szólít meg. (vagy valamelyik inasa)
A bejárati ajtó fölé csengettyű van szerelve, így nem tudod elkerülni, hogy ne vegyenek észre azonnal. Mikor belépsz a kovács épp az izzadt homlokát törölgeti, látszik nagy munka közben van. Félszemmel odapillant rád, és megkérdezi:
- Miben segíthetek?
Ahogy körülnézel azt látod, hogy a műhely jól felszertelt, és egy inas is sürög-förög a férfi körül.

Last edited by Chris; 07-27-2007 at 08:21..
Sponsored Links
Old 07-27-2007, 08:55
Pettyes Pettyes is offline
Member

Longevity: 97%

Quintarnak:
- Köszönöm. Persze, hogy van kedvem a bóklászáshoz! - válaszolom neki.
- Bár azt mondtad, hogy most veszélyes lenne, vagy elhagytuk ezt a területet?
- Egyébként pedig megnézlek szívesen harc közben is, milyen az, ha egy profi harcol.

Last edited by Chris; 07-27-2007 at 09:13..
Old 07-27-2007, 09:08
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Nos, Hyas fordításában megkérem a törpét, hogy kérdezze meg a fogadóstól, merrefelé van a gróf rezidenciája és mi erre a szokás a bejelentkezés módját illetően.
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 07-27-2007 at 09:13..
Old 07-27-2007, 11:44
Member

A Nagyúr kérését kissé furcsállom, de szótlanul bólintok és elindulok érdeklődni.
A fogadóstól megkérdem merre találom a grófi palotát és hogy tud-e segíteni abban, hogy ha valaki beszélni szeretne a gróffal, akkor kihez kell fordulnia (hivatalnok vagy hasonló) és mire érdemes felkészülni. (napokig várakozás, felesleges próbálkozni, elég sok "ajándék", ilyesmi. Valószínüleg eléggé jól informált a fogadós ebből a szempontból.)
A kovácsnézelődést (csak benézésest) a fogadós által megjelölt épület felé menet (kis kitérőkkel, ha pl a szomszéd utcában van a kovács mint amerre az utam visz) ejtem meg és majd onnan visszafele nézek be a legjobbnak vélt kovácshoz.

Megtudod, hogy a gróf nem messze a várostól egy birtokon lakik. De a fogadósnak fogama sincs hogyan lehet bejutni hozzá, még sose próbálta. Úgy tudja a grófot igen lefoglalja a grófság kormányzása.

Megtudakolom a pontos irányt és távolságot aztán szólok Hyas-nak és akit találok még, hogy merre indulok és becslésem szerint meddig leszek távol. A málhámból veszek ki némi élelmet (nagyjából fél napi adagot) és a nálam lévő vizes mellé egy másik kulacsot is az övemre kötök friss vízzel töltve. A szenes-olajos szütyőt hagyom az oldalamon lógni és lemegyek a szobámból. Szürkesörény-t az istállóban hagyom, de mielőtt elindulok megpaskolom a nyakát és megnyugtatóan sugdosok a fülébe. Ha a kastély messzebb van egy-két órás gyaloglásnál akkor felkapaszkodok az "utazólovamra" és elindulok megkeresni a kastélyt.
A várostól két órányira van a gróf kastélya. Kövezett út vezet arra, így könnyen odatalálsz. Egy inkább díszes, mint masszív épületet egy eléggé vastag fal vesz körül, amin egy bejárat van egy kovácsoltvas kapu formájában. A kapu mögött egy őr hely áll, és két őr.

Kényelmesen odaballagok a kapuhoz és odaköszönök az őröknek:
-Jónapot adjanak az Istenek! A gróf úr itthon van?
Az egyik őr enyhén meglepődve feléd fordul, majd gépies begyakorolt hangon megkérdi:
- Meghívó?

-Hogy mit szeretne? - nézek értetlenül az őrre.
- A meghívóját.

Értetlenül nézek és önkéntelenül megtapogatom az övemről lógó kistáskát:
- Mármint az enyémet? Nekem olyan nincs. Mire kell az?
- Meghívó nélkül nem mehet be - közi tárgyilagosan a fickó.

Last edited by Chris; 07-27-2007 at 14:32..
Old 07-27-2007, 15:05
naramis naramis is offline
Member

Longevity: 93%

Grennek:
- Érdekes kérdés-mosolyodok el. Az istenem nem harcias, énmagam se kedvelem a harcot, de ha arra kerül a sor, drágán adom a bőröm. Az hogy megáldatod a fegyvereidet, nem jár semmijen kötelezettséggel. Csupán segíteni akarom a csapatot. Az "Ő" áldását kérem, hogy segítsen a harcaban, az élőholtak ellen.

Mindenkinek mondom, mikor találkozunk:
- Tudok gyógyitalt készíteni, a városban minden megtalálható hozzá. Viszont egy ilyen ital elkészítése nagyon sokba kerül. Jómagam 2 italra gondoltam, egy gyengébb és egy erősebb formában. Ehhez fejenként 10 - 12 aranyra lenne szükség. Bármennyire is röstelem, pénzt kell hogy kérjek. Az összetevőktől függ az hogy mijen erős lesz a gyógyital, egészen pontosan attól hogy mennyi pénzt sikerül összegyüjteni.

Alysiumnak:
- Itt a városban talán nem annyira veszéjes az Antiss. Ezért gondoltam velem jöhetnél. Reményeim szerint nem fogod meglátni hogyan harcolok.

Last edited by Chris; 07-27-2007 at 20:08..
Old 07-27-2007, 21:19
Member

-Ahamm.. - morgom magam elé, aztán felpislogok az őrökre - Hogy tudok olyat szerezni? A Nagyúr akit kísérek beszélni akar a gróffal.
- Írásban folyamodjon meghívóért. A levélben írja meg milyen ügyben szeretne a gróffal beszélni, és ebbek függvényében kap egy időpontot és egy meghívót.

-Ahaamm.. Értem. - mondom az őrnek - Akkor szólok a Nagyúrnak hogy írjon levelet. Azt ide kell majd hozni, vagy valakinek a városban kell odaadni?
- Ide is hozhatják.

Last edited by Chris; 07-30-2007 at 07:35..
Old 07-30-2007, 09:22
Member

-Rendben. -biccentek az őr felé - akkor majd így teszünk. Legalábbis megmondom a Nagyúr-nak, hogy ezt mondták Önök.
Elköszönök az őröktől és elindulok visszafelé.
Ott ahonnan még látom a kastélyt megállok és megeszem a magammal hozott élelmet a kastélyt, meg a környező vidéket nézegetve. Aztán irány vissza a városba.
A Nagyúr-hoz bekopogok és az Úrnőn vagy Hyas-on keresztül elmondom neki, hogy mit mondtak az őrök.
Aztán megvárom van-e valami kívánsága még. Ha nincs akkor irány a kovács.
Old 07-31-2007, 06:06
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Nos, akkor az úrnő segítségével írunk egy levelet és azt elküldjük.
Két nap múlva érkezik válasz, hogy mikor tudnak titeket fogadni.
Tesztek valami különleges előkészületet indulás előtt?
A megadott időpontbana kastélyhoz mentek, ahol a meghívő felmutatása után beengednek titeket. Az épületbe lépve elkérik a fegyvereiteket. Oda adjátok őket?
Az udvariassági körök lefutása után a gróf (aki egy idősebb kopaszodő vékonydondájú fickó, keskeny bajszal, és puccos cuccban) közli veletek, hogy mielőtt bármilyen döntést hozna az ügyetekben, különböző mentális vizsgálatoknak kell alávetnetek magatokat.
Egyessével vezetnek el titeket. A nagyúr kezdi a sort, utána az úrnő, majd Hyas. Utána ti következtek, feltéve ha hajlandóak vagytok rá.
Egy hosszabb folyosón keresztül vezetnek titeket egy kis szobában, ahol két őr van, és egy hosszú őszhajú, csontoarcú, magas férfi. A berendezés igen szegényes, két székből és egy asztalból áll.

Aki hajlandó résztvenni a vizsgálatokban, az a következő kérdéseket kapja kezdésnek (a többi a válaszoktól függően alakul):
- Ki vagy?
- Honnan jöttél?
- Mit keresel itt?
- Mi dolgod van az elzárt területen?

A válaszokat, és azt, hogy mire gondol közben mindenki privát üzenetben vagy zöldben írja meg nekem.
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 07-31-2007 at 07:17..
Old 07-31-2007, 09:32
Member

Jól megnézem a fegyvereim átvevő fickót miközben egyesével odaadom a fegyvereimet neki. Egy kifejezéstelen arcú őr, semmi különös nincs rajta.
Aztán rántok egyet az övemen, horkantok egy hallkat és irány be a "mentálvizsgálatra".
A többit üzenetben.

Last edited by Chris; 07-31-2007 at 09:39..
Old 07-31-2007, 09:55
Pettyes Pettyes is offline
Member

Longevity: 97%

Miután látom, hogy a nagyúr belemegy ebbe a "vallatósdiba" úgy döntök, hogy megyek én is. A törpét látva előttem bóklászni meggyőződöm, hogy egy ilyen kis mogorva alkat elszánta magát, akkor jól döntöttem.
A fegyvereime odaadom annak a személynek, aki átveszi őket, igyekszem a többiek fegyverei mellé tenni az én arzenálom is. A fegyvereket az épület bejáratánál kérik el.
Ezután végig haladok én is a folyosón és a többiek után a törpét követve válaszolok a kérdésekre. Egyesével mehettek be a szobába.

Ment egy üzenet.

Last edited by Chris; 07-31-2007 at 10:13..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules