Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Változtassunk e a piac működésén a piaci "átutalások" megszűntetése érdekében?
Ne. Teljesen jó így ahogy van. Aki tud utalni az utaljon. 31 58.49%
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést a piaci árukra és az átlagár legyen a max értékhatár. 0 0%
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és a fölötte kitett áruk után fizessen mindenki "adót". 2 3.77%
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és az átlagáron a Császár tegye ki a "saját termelését". 7 13.21%
Igen. Vezessünk be a Hódító minden csoportjára érvényes közös piacot. 13 24.53%
Voters: 53. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-12-2006, 12:20
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by aúú
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...
... és előfordul, hogy növelné a gabona árát is...
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 06-12-2006, 12:27
Colony Colony is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...
Mivel én is az országaimat a katona képzésből tartom fent, nagyon nem örülnék ennek a megoldásnak.
1. ha körönként ennének és elszabadulna a gabona piac, ergó hatalmas vagyonokat lehetne keresni a gabonával....átálnék gabona piacolásra, mert rákényszerülne sok játékos
2. ha egyszeri és visszakapom...Köszi és ha éjfélkor kirakom 27 körre és hajnali 3-kor megveszik, visszakapok 24 környi gabonát? Köszi Jó éjszakát nektek is
Nem is Ahmednél lenne probléma hanem a Juszuf gabonáival

Ui:Bármi nemű etetésnél tekercsekkel fogok kereskedni! De ha ez megvalósul akkor majd tekercsek is kopni fognak a piacon
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 13:18
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Colony
Mivel én is az országaimat a katona képzésből tartom fent, nagyon nem örülnék ennek a megoldásnak.
1. ha körönként ennének és elszabadulna a gabona piac, ergó hatalmas vagyonokat lehetne keresni a gabonával....átálnék gabona piacolásra, mert rákényszerülne sok játékos
2. ha egyszeri és visszakapom...Köszi és ha éjfélkor kirakom 27 körre és hajnali 3-kor megveszik, visszakapok 24 környi gabonát? Köszi Jó éjszakát nektek is
Nem is Ahmednél lenne probléma hanem a Juszuf gabonáival

Ui:Bármi nemű etetésnél tekercsekkel fogok kereskedni! De ha ez megvalósul akkor majd tekercsek is kopni fognak a piacon
Mégis, egy kicsit is utána számoltál a dolognak? Nem hiszem... mennyi katonát képzel naponta? 5000-et? Az megeszik egy körben 1000 bála gabonát, 1 nap alatt akár 24000 bálát is... ez nem olyan vészes mennyiség, főleg, ha megveszik a kiérkezés után 3-4 órával...
És születnek emberek.
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 13:28
Colony Colony is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Mégis, egy kicsit is utána számoltál a dolognak? Nem hiszem... mennyi katonát képzel naponta? 5000-et? Az megeszik egy körben 1000 bála gabonát, 1 nap alatt akár 24000 bálát is... ez nem olyan vészes mennyiség, főleg, ha megveszik a kiérkezés után 3-4 órával...
A pénzem is katonákban tartom és pl. 100e tolvajnál már nagyobb mennyiségű gabona száll el. Egyes szinteken akár 80-100 milliót buknék ha megveszik a tartalékom!
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 13:33
Colony Colony is offline
Member

Még annyi észrevételem lenne, hogy ha lerengettek vagy berombolnak a HT nem tenné ki a katonákat mert nincs bent gabonám? Vagy finomítan kéne, hogy már nem csak minimális egység számot rakjon ki hanem a gabonát is figyelje?
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 13:42
Steve Steve is offline
Member

Ejh nekem annyira nem teccik ez az ötlet, sok mindenben egyetértek Colonyval. Szerintem a katipiac jól működik így: 1. Az anarhban nem lehetne akkor ennyi katit tartani piacon csak a gabcsitermelő oriknak, 2. Szerintem /bár ehhez télleg halvány lila pukim nincs/ az Aban is kevesebb lenne a seregcserés hadakozás, mert kevesebb ember tartana kinn katit... Akkor át fantasybe és akkor inkább azt mondom hogyha a piac ra vitetem a tulajdonom akkor azt őrizze a kufár, etesse őket ő /csak annyit hogy épp éhen ne haljanak/ és kérjen érte lovét... bár annak se örülnék...
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 20:30
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Colony
Még annyi észrevételem lenne, hogy ha lerengettek vagy berombolnak a HT nem tenné ki a katonákat mert nincs bent gabonám? Vagy finomítan kéne, hogy már nem csak minimális egység számot rakjon ki hanem a gabonát is figyelje?

Ebben van valami, így télleg problémát okozhat az el nem férő sereg piacra juttatása. A másik kifogásod viszont, hogy katipiacon tartod a pénzed asszem jóval kevesebbeket hat meg. Egyebek mellett ez lenne a lényeg, hogy üres orik ne tartsanak milliós tételeket a piacon ingyen, hanem ha már kell nekik akkora tartalék sereg, fizessenek érte, azaz etessék őket.
Utólag pénzben levonni az etetési költséget a legegyszerűbb megoldás lenne valóban, de gyakorlatilag semmit nem változtatna mostani helyzeten. Ha már etetjük, akkor vigyék magukkal a kaját, és szerintem a sereg gazdája ne kapjon vissza semmit belőle: egyék meg az ostorozó hajcsárok
Aki el akarja adni a katikat, az adjon melléjük kevesebb kaját ha akar, elvégre úgyse kell egy napig piacon üljenek. Aki meg megőrzésre tartja ott, az építsen otthon tanyát, vagy Juszufnál vegye meg jó pénzért.
A mostani egyensúlyt fenekestül felforgatná ennek a megvalósítása, és kezdetben csillagászati gabonaárakra számíthatnánk, idővel viszont aliganem lecsökkennének a piacon tartott tételek.
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 22:47
Georgio
Guest

Longevity: 0%
Arrow

valoban sok problemat vett fel ez az otlet, de azert vagyunk hogy kitalaljuk a megoldast!

Egyenlore ez a piacon tartom az egysegemet, az A- csoportot erinti igazan! Mivel a jatek is azt hirdeti, hogy a legfelso szint meroben mas, igy gondolkozzunk csak a felso szintben!
Maximalizalni lehetne hogy mennyi egysegtol/artol kezdve kelljen gabonat kuldeni az egysegekkel, mert az mar nem eladasnak hanem raktarozasnak minosul! Ez megoldja azt a terhet amit azok kapnak akik valosan eladni szeretnenek!
Reply With Quote
Old 06-13-2006, 10:00
Steve Steve is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Georgio
Egyenlore ez a piacon tartom az egysegemet, az A- csoportot erinti igazan!
Mondjuk én nem hagynám ki az anarhot sem ott is vannak hasonlóan nagy seregek kinn a piacon asszem
Reply With Quote
Old 06-13-2006, 10:10
Georgio
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Steve
Mondjuk én nem hagynám ki az anarhot sem ott is vannak hasonlóan nagy seregek kinn a piacon asszem
Azert az anarchban hagyjuk meg azt az elvet hogy mindent szabad....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules