|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: A drágakő ár legyen:
|
a mostanihoz hasonló ingadozás, de megemelve szintenként
|

|
26 |
19.26% |
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli
|

|
65 |
48.15% |
a piacon kintlévő össz nyersanyagár átlagárának a fele körüli
|

|
7 |
5.19% |
ne változzon semmit, jó így ahogy van
|

|
13 |
9.63% |
találjatok ki valami újat, mert egyik sem teteszik
|

|
24 |
17.78% |

03-28-2006, 15:20
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Hát van benne igazság de ez nagyban boritaná a játékot is ugy hogy szerintem eleve halott ötlet bár a tolisoknak segitség lene de jobb nem mert attol hogy több a raki nem lesz több cuc benne. és nyilván szintlépés elött a muszályt letermelem vagylopom vagy fosztom és kész. Söt nem vagyok biztos hogy a toliknak tul jót tenne mert minden hadis öket fosztaná le mivel szegények még piacra se dughatnák el a te javaslatodd alapján.
Az meg hogy a csoportok teteje csak hadival van tele hüleség nekem is van tolis orim meg van olyan szovim ahol ugyan ugy ott figyel a toli is velünk. De igen a lényeg szerintem az lenne hogy egy legyen a többi bánya közül tehát ugyan ugy érdemes legyen tartani de ne jobban mint bármi mást. Ország gazdaságát ne lehessen csak egy valamire alapozni. tehát én is amondo vagyok hogy a piachoz viszonyitani és ugyn igy ingázzon a felvásárlási ár mint most. nem kell minimumm meg maximumm a többi anyag árához képest változzon és minnél többet adnak el a császárnak annál kisebb legyen az ára minnél kevesebbet annál magasabb és minden napra legyen egy felsö árhatár ami nem fix hanem mondjuk az elözö napi piaci átlagár akár hányszorosa mit tudom én másfélszerese vagy valami hasonló.
Igy értelme is van meg nem is lehet vele jobban vissza élni mint bármi mással.
|

03-28-2006, 16:20
|
Member
|
|
|
|
Nem lehetne ilyet fosztani, ahogy eddig sem lehetett, különben nem eredményezne változást. Igen, borítaná a megszokott játékot a szintlépéshez szükségessé "drágakő adó", viszont csak stratégiákat változtatna, nem kíván extra ismeretet a játék játszása és a változtatást is rém egyszerű megvalósítani. Ha az baj, akkor eleve elveszett ötlet.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet fent tolival játszani, hanem hogy a jelenleginél mozgalmasabbá válna a szintek tetején a játék. Sokan több tolvajt tartanának, a hadik is, hogy védjék a raktárukat. Több raktár, több gabona, kevesebb tanya, meglendítené a gabona piacot, a több férőhely kedvez a piacozásnak, stb. Mások kevésbé kiélezett országokkal is könnyebben találnának katonailag üthető országot, mert a kocsmák elfoglalják a tornyok barakkok helyét, stb. Lehet, hogy ez így rosszabb lenne. Nem tudom.
A Te ötleted viszont nem csinálna semmit, csak lenne a játékban drágakőbánya és a drágakő csak egy lenne a többi cucc közül, amit termelnének, de lényegében semmi sem változna. De akkor pedig nincs értelme változtatni sem. Ha pl. hétvégi játékot játszol, akkor a kezdetén még van a drágakőbányának szerepe, mert néhány körig sokaknak az a legfontosabb pénzforrás. Szóval eszerint hagyhatjuk az egészet úgy ahogy van.
|

03-28-2006, 17:28
|
 |
Member
|
|
|
|
nem egészen mert most semmi értelme nincsen 
az hogy több raki az nem egyenlö azzal hogy van is benne valami. egyébként én a toli orimat is ki élezem és nincs olyan hadi akitöl félnem kellene 
Egyéb ként ha piacon nem lenne kö akkor muszály lenne foszthatová tenni mert más különben a toli orikkal tul nagy elönybe lennénk :P
|

03-28-2006, 17:41
|
Member
|
|
|
|
Ha emelkedne az ára, akkor ugye emelkedne az ingása is, akkor már megérné a piacon spekulálni vele, kicsit érdekesebbé téve azt (azonnali pénz haszon  )

03-28-2006, 22:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laziga
én a toli orimat is ki élezem és nincs olyan hadi akitöl félnem kellene 
|
Ezek szeritnt nem vagy tapasztalt játékos. Így nem lehet érdemi vitát folytatni.
A lényeg, hogy senkinek nem tetszik az ötletem. Ok, tudomásul vettem.
|

03-28-2006, 23:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Ezek szeritnt nem vagy tapasztalt játékos. Így nem lehet érdemi vitát folytatni.
A lényeg, hogy senkinek nem tetszik az ötletem. Ok, tudomásul vettem.
|
Valóban nem vagyok tapasztalt játékos  ezt az elmult pár évben mindig mindenki elmondja hétröl hétre 
Nem baj, még jó hogy sok tapasztalt ember nem azon a véleményen van mint én. :P
És simán kilehet élezni egy toli orit, szövi kérdése, nálunk mindenki ki van élezve arra amire szakosodott és remekül müködik 
Last edited by laziga; 03-28-2006 at 23:06..
|

03-29-2006, 07:27
|
Junior Member
|
|
|
|
tulip, nekem nem tetszik hogy a szinlépéshez kelljen drágakő.
Ha a tolisnak előny lenne akkor meg a varissal mi lesz? De nem e a fő indok.
Szerintem legyen magasabb az ára azt jólvan. Az is jól hangzik hogy ne legyen min-max ára. Induljon most el felfele azt meglátjuk mi lesz. Maximum egy olyan lehet hogy az ára max 50k mint a többi piacra kitehetőnek, de addig úgyse fog felmenni szerintem. Az alsó szinteken úgyse lesz nagyon magas ára a kezdő orik miatt. Fent meg mindenki mérlegel majd, bár szerintem ott is inkább csak az alsóbb régiókban lesz népszerű, ill aki magával hozza haladás közben. Szerintem szabályozza az árat a piac.
Nem lesz nagy haszna a bányának, de lesz olyan réteg akinek hasznos lesz. Nem egy új stratégiai lehetőséget akarunk bevezetni amire mindenki alapozhat. Henem értéket adnánk a bányának. A fémbányának sincs sok értelme mégis van a piacon belőle. Még ha a toli rakja is ki a lopottat, de valaki letermelte akkor is.
|

03-29-2006, 08:39
|
 |
Member
|
|
|
|
A drágakövet nem lehet semihez se hasonlítani, főleg nem a fémhez. A fémnek is van értéke, hiszen fegyver lesz belőle, amiből később katona stb. A drágakő ezzel szemben nem jó semmire. Nem lehet vele csinálni semmit, csak eladni 100 aranyért. Azért nincs ára, mert nem jó semmire. Anélkül hogy értelmet adnánk neki, emeljük az árát? Annak mi értelme?
|

03-29-2006, 11:48
|
Junior Member
|
|
|
|
Persze hogy van értelme a fémnek. De Te tartasz fémbányát? Ország felépítés függő hogy számodra mi az értékesebb és mi az elhanyagolható fontosságú.
Azt akarjuk hogy mindenkinek kötelezően kell majd tartania drágakövet mert újítunk, vagy azt hogy akinek van annak megérje tartani? Engedjük szabadjára az árfolyamot. Ezt egyszerübb megvalósítani is.
Nekem nem jutott eszembe ennél jobb ötlet, sőt ezt is más mondta ki elöttem.
Valószínűleg így se lesz mindenkinél ilyen jellegű bánya, de könyörgöm senkinek nincsen mindenfajta épületből az országában.
|

03-29-2006, 11:52
|
 |
Member
|
|
|
|
Jó, már értem mire gondoltál, de akkor se lesz a drágakő soha drágább, ha nicns haszna semmi, sztem legalábbis nem lenne norális, olyasminak értéket adni ami nem ér semmit.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|