|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Bevezetésre kerüljön-e a piacadó?
|
Igen, jó ötletnek tartom, ezek a jó százalékok.
|

|
2 |
3.57% |
Igen, jó ötletnek tartom, de emeljünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Igen, jó ötletnek tartom, de csökkentsünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Nem, nem tartom jó ötletnek.
|

|
52 |
92.86% |

07-03-2007, 09:16
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Ez a piaci adó, hát nem is tom.... A nagy termelő eddig is megoldotta és eztán is megoldja, hogy ne legyen sem kopás sem ha bevezetésre kerül adó sem. Hihetetlen mód megint a középrétegen csattan majd az ostor, mert a kezdőnek nincs tartaléka, a középréteg, meg ha nincs elég pénze rá,hogy mindig vissza vegye időben a piaci árúit, és valljuk meg néhány mrd nem elég rá, akkor még mindig jobban járna, ha a kopásra játszana, mert nagy hekin is csak 5% kopik nem 7. Amivel csak a tolvajkodásra játszó országok járnának jól, (ebből is látszik ki beszél haza) másrészt még több gnóm és óriás lenne a játékban, szal tényleg nagy ötlet.:/
|

07-03-2007, 09:22
|
Junior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
a mellett, hogy egyetértek Renivel
Szerintem sem arról van szó, hogy alapjaiban rosszak lennének a szabályok.
Ez egy összetett játék, aminek van katonai és gazdasági része. És az idők folyamán (és szintenként emelkedve is) a hangsúly a katonai akciók felől a gazdasági erő felé tolódott.
A nézetkülönbségek is abból eredhetnek, hogy van, aki szerint a játék már túlságosan is a piaci játékra koncentrál, mellékszállá fokozva a katonai döntéseket. E tény miatt születnek olyan témák, amik valamilyen módon a vagyongyarapodást szeretnék lassítani, ezáltal egy kicsit visszatolni a fókuszt a katonai vonal felé. Ez egyszerűen a játékélmény kérdése - és e miatt egyénenként különbözik, ki mennyit szeretne akciózni/piacozni.
Ami viszont megfigyelhető, hogy a sikeres játékosok, akik a szabályokhoz leginkább tudnak alkalmazkodni, és azokat legjobban ki tudják használni, keményen kézben tartják a gazdaságot - mert ez lett a kulcs.
Ne felejtsétek, hogy volt idő, amikor a katonai erő vezetett a gazdasági erőhöz, sikeres katonai akciók voltak az alapjai a vagyon megteremtésének. Mára ez fordítva van. Ha valaki jó katonai stratéga, még nem feltétlenül lesz sikeres játékos, de az ügyesen piacozók, termelők simán bekerülnek az alsóbb csoportok topjaiba még akkor is, ha katonai hibák tömkelegét követik el.
A nagyobb katonai erőt fel tudja őrölni több kisebb ellenfél akkor is, ha nincs jksz. A gazdasági erőt már sokkal nehezebb. És a játék szabályrendszere nem is igazán olyan kifinomult a gazdasági oldalon (látszik, hogy a fejlesztők katonai játéknak szánták a Hódítót), tehát kicsi a játéktér. A gazdasági oldalon nincs kő-papír-olló elv, kevés a fék - a nagyobb (vagyonú) jobban fog gyarapodni, és kész.
És mindez azért nem mindegy, mert a Hódító neve, súgója azt sugallja egy kezdőnek, hogy ez egy tisztán, vagy főleg katonai döntéseket igénylő játék. És az első koppanás akkor éri a kezdőt, amikor rájön, hogy egy szöviháború kezdésekor nem az az első döntés, hogy a tízezer egységéből mennyi legyen az íjász és mennyi a paci/elit, hanem az, hogy belefogjon-e, ha nincs ott a 100M tartalék.
Mindezt csak azért írom, hogy gondolkodjunk együtt. Bármilyen piaci adó a csoportvagyon gyarapodását lassítja (hogy pontosan kiét, ezt lehet megpróbálni szabályozni), tehát a katonai döntések is egy picit fontosabbak lesznek. (Ahogy Fegya is célzott rá: kis pénz, több odafigyelés.) E mellet a gazdasági oldal kap egy olyan szabályzót, amivel számolni kell, ezáltal érdekesebb, komplexebb lehet a piaci játék - tehát aki ezt szereti, az sem jár feltétlen rosszul.
Amiket eddig írtam, azok szerintem elég globális dolgok, és szándékosan nem térek ki olyasmikre, hogy ezáltal könnyebb vagy nehezebb lesz leszedni az A topját, vagy az utalást meg lehet-e fogni, stb.. Ezek olyan mellékhatások, amiket a lehetséges szabálymódosításoknál mérlegelni kell, de a fő célt én mégis abban látom, hogy a játékélmény növekedjen minél több játékosnak, és ne egy-egy kiragadott negatív jelenség miatt szülessen az egész játékra fel nem becsült módon ható szabálymódosítás.
(Bocs a hosszú hsz-ért, ígérem, ritkán fogok írni.)
|

07-03-2007, 09:59
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Brown
Hát igen. A Császár. Segít itt, segít ott, de most itt az ideje, hogy kérjen is valamit.
Arra gondoltam játszunk el egy kicsit az úgynevezett piacadó gondolatával. Ez egy újfajta játékélményt kínálhatna mindenki számára. Egyrészt az úgynevezett tőzsdeügynökök számára, akik előszeretettel piacolnak mi több ebből élnek, ugyanis bekerülne a képletükbe egy olyan szorzó, amivel eddig nem kellett számolniuk, másrészről pedig - mivel nem csak róluk van itt szó - a piacolás nehézségi fokát egyaránt emelné mindenki számára, kihatna az egész játékra objektíven, szubjektív érdekek nélkül.
A piacra kiküldött áru köztudottan 30 és 180perc között valamikor kikerül a piacra ezért ezen időtartamon belül és az ezt követő 7 órában a Császár nem várja el alattvalóitól, hogy neki adózzanak.
Ám azonban. Akinek értékes portékája ezt követően is más érdekes és egzotikus áruval szolgáló kereskedő elől foglalja el a helyet, arra bizony már a Császár pénzügyi tanácsadói is felfigyelnek.
Az adók a piacolás további részben így alakulnak . Természetesen beszélgetésünkben ezek a %-ok képezik majd a piac adó bevezetése mellett a másik vita tárgyát.
Az adófree  szakaszt követő újabb 7 órában 3% adó kerül befizetésre a szakasz elején meglévő árumennyiségből. Tehát az áru még kint lévő részéből 3% levonásra kerül.
Az utolsó és egyben legkegyetlenebb szakaszban a kincstárnak további 4% kerül befizetésre az utolsó szakasz elején meglévő árumenyiségből. Tehát az áru még kint lévő részéből újabb 4% kerül levonásra.
Természetesen ne felejtsük el, hogy a kintlévő árúból folyamatosan fogy (már akinek) tehát ezek a százalékok a valóban eladni vágyókat nem érinthetik súlyosan.
Foglaljuk át még egyszer a szakaszokat és %-okat.
I. szakasz. 10óra 0%adó
II. szakasz. 7óra +3%adó
III.szakasz. 7óra +4%adó
Mindebből nekem csak az következik, ha valóban eladásra szánod a portékádat nem fogsz rosszabbul járni, mint eddig.
Mindenkinek jó fórumozást és jó okfejtést. 
|
Szia, nem megbántani akarlak, de szerintem túl sokat nézed a parlamenti közvetítéseket! 
Ilyen alapon szép lassan be kellene vezetni a Hóditóban a kommunizmust, ne legyenek fajok sem, és mindenkinek egyformán legyen pénze, és ne lehessen támadni sem 
Jó lehet hogy egy kicsit ez erős volt, hangsúlyozom nem bántás! 
|

07-03-2007, 10:00
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Elméleti síkon nézzük a dolgokat...
Az 1A-ban pld van 1-2-3-4-5-6-7-8-9-és 10 fős klán. A 10 fős klánba mérettöl függetlenül cc. 42 milliárd arany fér az 1 fősbe 1/10-e. Az 1 fős klán oriját támadják és 3 milliárdba kerül egy védés és 5 milliárdba kerül neki 1 seregcsere amivel vissza is üthet, de csak 1 milliárdja van. Így beszvja a sereget és vissza se tud menni.
A 10 fős klán 1 oriját támadják hasonló körülmények között... Ő védi a sereget és 2 sereggel visszatámad amivel 600 hekit foglal. Érzed a különbséget?
|
Elméleti síkon lehet, h így van, én ezt cáfolom, igaz kis szerencse kellett hozzá, h épp akkor jött vissza lovasságom a piacról, viszont a védéshez nem kellett pénz, mert egyfős klánban ki az a hülye, aki üresen hagyja az oriját?
Persze biztos van, aki képes non-stop távolozni, és akkor igaza van Monronak, hogy a védelmet be tudja rántani, de visszatámadni már nem lesz pénze.
Szvsz egy fős klánban nem lehet idétlenkedni 1 milliárddal, mindig fullon kell lenni pénzzel. Természetesen ez függ az ország méretétől is. Kis orit be lehet védeni kevesebb pénzből, és még támadni is marad.
Quote:
Originally Posted by #Lopakodó#
Jelen helyzetben ha jól tudom az említett 2 törpén kívül volt kettő akik el lettek lehetetlenítve....
Meglehet nézni a jelenlegi árakat a 2 kieső után..
|
Lopi bácsi az árakat nem csak a törpék hiánya befolyásolja, hanem a klánesemények, és egyéni csaták is, amiben nem volt hiány mostanság.
Quote:
Originally Posted by #Lopakodó#
Szóval igencsak támogatnám a maradék 2 nagy törpe leverését, megszüntét vagy nevezzük ahogy akarjuk....
|
Egyik mondatoddal ütöd a másikat. Egyszer magasak az árak, máskor pedig meg akarod szüntetni a nagy törpéket. 
Last edited by Arwen; 07-03-2007 at 10:37..
|

07-03-2007, 10:27
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Nogixer
Szia, nem megbántani akarlak, de szerintem túl sokat nézed a parlamenti közvetítéseket! 
Ilyen alapon szép lassan be kellene vezetni a Hóditóban a kommunizmust, ne legyenek fajok sem, és mindenkinek egyformán legyen pénze, és ne lehessen támadni sem 
Jó lehet hogy egy kicsit ez erős volt, hangsúlyozom nem bántás! 
|
Mindennemű bántás nálkül szólók én most tehozzád.
Azért annyira nem veszem komolyan a játékot, hogy megbántva érezzem magam bármely negatív viszhangtól, szerintem ez már kiderült.
Én személy szerint csak javasolni tudom neked a Parlamenti közvetítéseket esetleg egyéb politikai műsorokat feltéve ha képes vagy rajtuk átlátni, mert ugyan ettől még nem fogsz jobban hódozni, de kis országunk politikai (k)rémjéről azért megtudhatsz ezt azt, de ez tényleg nem tartozik ehhez a topichoz.
És csak azért, mert hogy mondjak én is valami frappánsnak tűnő ostobaságot jelmondattal, még nem kellene ide irogatnod.
Szólj hozzá értelmesen, ha tudsz...
|

07-03-2007, 10:59
|
Banned
|
|
|
|
a piacról hazatérő árukat elrabló bandák aktivitás nővelése is lehetne megoldás
|

07-03-2007, 15:59
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by kg--
(Bocs a hosszú hsz-ért, ígérem, ritkán fogok írni.)
|
Sztem nem kell visszafognod magad. Az értelmes hsz-ek az se baj ha hosszúra sikerednek 
|

07-03-2007, 16:21
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by merlin
a piacról hazatérő árukat elrabló bandák aktivitás nővelése is lehetne megoldás
|
Szerintem ez se rossz ötlet.
De ha például lenne piaci adó,és a mértéke attól függ hogy mennyit raktam ki.
Egy példa, ami tekercsekre vonatkozik(biztosan alkítani kell még):
0-999 db 2%
1000-9999db 3%
10000-29999db 4%
30000-59999db 5%
60000-99999db 6%
100000db felett meg 7%
De ez csak egy példa
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

07-03-2007, 16:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
0-999 db 2%
1000-9999db 3%
10000-29999db 4%
30000-59999db 5%
60000-99999db 6%
100000db felett meg 7%
De ez csak egy példa
|
Mint mondottam a piaci tekercskopást én is javaslom de ez azért már brutális 

07-03-2007, 16:30
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
0-999 db 2%
1000-9999db 3%
10000-29999db 4%
30000-59999db 5%
60000-99999db 6%
100000db felett meg 7%
De ez csak egy példa
|
Ezt minden esetben le kell szurkolni v. csak ha eladatlanul jön vissza piacról és úgy mond a helypénzt vonná le a cuccból ?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|