|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Változtassunk e a piac működésén a piaci "átutalások" megszűntetése érdekében?
|
Ne. Teljesen jó így ahogy van. Aki tud utalni az utaljon.
|

|
31 |
58.49% |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést a piaci árukra és az átlagár legyen a max értékhatár.
|

|
0 |
0% |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és a fölötte kitett áruk után fizessen mindenki "adót".
|

|
2 |
3.77% |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és az átlagáron a Császár tegye ki a "saját termelését".
|

|
7 |
13.21% |
Igen. Vezessünk be a Hódító minden csoportjára érvényes közös piacot.
|

|
13 |
24.53% |

06-12-2006, 11:25
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Szerintem a kaja visszaadás csak feleslegesen bonyolítané még a dolgokat és azt a plussz fejadagot símán megszik a rabszolgahajcsárok, akik egész nap kidolgozták magukat a nagy korbácsolásban... 
És itt jönne be annak az értelme, hogy nem feltétlenül adsz nekik annyi kaját ami kell a teljes kintartózkodási időre, hisz gondolhatod azt, hogy hamarabb megveszik és így nem kell etetni őket, míg ha biztonságra mész, adsz nekik elég kaját, legfeljebb elbukod...
|
Hmm... ez is egy megoldás, és logikus is 
Szerintetek a piacon lévő katonák etetése (egyszerre vagy körönként) mennyire csökkentené le a katonák mennyiségét a piacon? Illentve megemelné-e a katona árát, mondván, hogy valahonnan fedezni kell az etetésüket?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

06-12-2006, 11:28
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
A kajavisszaadás azért fontos szerintem, mert a piacot nemcsak raktárnak használják a játékosok. Ha valaki a piacra reális áron tesz ki seregeket és megveszik azokat 4-5 kör múlva, akkor miért büntessük őket avval, hogy elvesztettek rengeteg kaját. A pénzzel együtt nyugodtan visszajöhet a kaja is. Nem olyan bonyolult kiszámolni...
|
Hát több ezer országnál ez már jelentősebb számolást és erőforrást igényel...
ráadásul miért büntessük? Ha valaki sereget termel a piacra, hogy pénzt keressen vele, akkor azt hamar eladja, így valószínű eleve küldhet vele kevesebb kaját is, míg aki a piacon tart nagyobb seregeket, az olyan áron teszi ki, hogy ne vegyék meg, de ne is menjen a levesbe, akkor az igenis fizesse meg érte a kaja árát legalább...
És születnek emberek.
|

06-12-2006, 11:31
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Hát több ezer országnál ez már jelentősebb számolást és erőforrást igényel...
ráadásul miért büntessük? Ha valaki sereget termel a piacra, hogy pénzt keressen vele, akkor azt hamar eladja, így valószínű eleve küldhet vele kevesebb kaját is, míg aki a piacon tart nagyobb seregeket, az olyan áron teszi ki, hogy ne vegyék meg, de ne is menjen a levesbe, akkor az igenis fizesse meg érte a kaja árát legalább...
|
Cl, én azt mondtam, hogy csak akkor adhat el, ha visz elég kaját, mint a háború indításánál. Ha visz elég kaját, akkor igenis kapja vissza a feleslegesen elvittet.
|

06-12-2006, 11:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Chris
2. az egységek nem visznek ki gabonát magukkal, az etetésükre felhasznált gabona ára utólag vonódik le a katonákért kapott összegből (itt szintén érdekes kérdés, hogy ez milyen gabona ár alapján számolódik, és az hogyan kerül meghatározásra, valamint, hogy mi van abban az esetben, ha a katonákat nem veszik meg)
|
Na ezzel megint ott tartanánk hogy a piac raktár lesz, hiszen arany az van bőven. míg a gabonát meg kell termelni, tehát az korlátozottabban hozzáférhető. (lehet venni meg hasonlók, de mindenképpen nehézkesebb mint elveszteni a bevétel x%át....)
|

06-12-2006, 11:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
Na ezzel megint ott tartanánk hogy a piac raktár lesz, hiszen arany az van bőven. míg a gabonát meg kell termelni, tehát az korlátozottabban hozzáférhető. (lehet venni meg hasonlók, de mindenképpen nehézkesebb mint elveszteni a bevétel x%át....)
|
Igen benne van sajna ez is, de ugyanakkor kétségtelen, hogy ez lenne a legigazságosabb rendszer...
És születnek emberek.
|

06-12-2006, 11:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Cl, én azt mondtam, hogy csak akkor adhat el, ha visz elég kaját, mint a háború indításánál. Ha visz elég kaját, akkor igenis kapja vissza a feleslegesen elvittet.
|
Hát Fegya, ez azért nem volna túl jó, mert akkor a katona piacon lehetne kaját is raktározni ily módon... gondolj bele... kirakom a seregeket, annyival a megszokott ár felett, hogy még pont ne vegyék meg, megy vele kaja is, aztán ha szükségem van a kajára, akkor kimegyek a piacra és nem csak a seregket veszem vissza, hanem a kaját is vele...
ráadásul ha mindezt pld 1/a-ban csinálod, ahol (számomra értehetelen okból) még a védők és a támadók is engedélyezve vannak (amikre sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy tényleg mint harci egységeket alkalmazzák és nem mint piaci utaló egységet), akkor még csak az a veszély se áll fönt nagyon, hogy sokan kipakolnak alád és nem tudnád esetleg visszavenni... főleg ez egy elhúzódó csatában érdekes, ahol amúgy is fogynak az egységek, így megéri őket a piacról visszavenni, hogy pótolni tudd a veszteséget és még a kajád is biztonságban van vele...
És születnek emberek.
|

06-12-2006, 12:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Átgondolta már valaki, hogy egy ilyen intézkedés (etetni kell a piacon lévő seregeket is), mit tenne a piac egészével?
Ha igen, ki mire jutott?
/ókyr töredék/
|

06-12-2006, 12:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Átgondolta már valaki, hogy egy ilyen intézkedés (etetni kell a piacon lévő seregeket is), mit tenne a piac egészével?
Ha igen, ki mire jutott?
|
Fenekestül felforgatná... 
És születnek emberek.
|

06-12-2006, 12:13
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Fenekestül felforgatná... 
|
Ez egy komoly, és részletes válasz... 
/ókyr töredék/
|

06-12-2006, 12:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Ez egy komoly, és részletes válasz... 
|
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...
És születnek emberek.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|