|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
|
Ne változzon semmi, jó így ahogy van.
|

|
42 |
49.41% |
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell.
|

|
20 |
23.53% |
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell.
|

|
11 |
12.94% |
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen.
|

|
7 |
8.24% |
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet.
|

|
6 |
7.06% |
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem.
|

|
7 |
8.24% |

04-20-2006, 13:27
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Igazából egy olyan megoldást kellene kitalálnunk, ami nem csak akkor kezd el védeni, ha már szétkaptak... hisz nem kell 3 fél-elf ahhoz, hogy egy orit totál széttekizzen és az, hogy 3-an szendnek szét vagy 1 valaki, a végeredmény szempontjából mind1...
Ezért javasoltam a teki mennyiségtől függő lopást...
És születnek emberek.
|

04-20-2006, 13:31
|
 |
Member
|
|
|
|
na jó igazatok van ez az auto védelem nem lenne rosz de az is igaz hogy jó lenne a távolság fügvényébe is jó lenne egy szankcio nem pontszám alapján ha nem a körök számának alapján mert ha lecsökken a tekilopás valamelyest attól még nem fogja tudni se egy törpe se egy hulla se egy ember se egy ork 8körröl megvédeni magát az oda vissza 16 kör addigra ugyan ugy vége az oriknak. mert ahogy valaki irta nem csak meg gyengül 20-30%al hanem a meggyengült eröinek is a 20-30%a még eltávozik angolosan 
|

04-20-2006, 13:32
|
Member
|
|
|
|
"az nem visszavágás, hogy az országát megölöm 11 lopással, mert nem gnóm, vagy óriás az ellenfél"
viszont az igen, ha az orktól elviszed a tekijeit. ha rövid távolságban is csökkented a tekilopás hatékonyságát, nyersz 2 új fajt (ork, törpe), és veszítessz 2 régit (félelf, ember). ezzel meg átesünk a ló másik oldalára.
|

04-20-2006, 15:30
|
Member
|
|
|
|
Leírom megint a javaslatom, amit a 2. oldalon írtam, és fejtettem ki:
Nézd, én világ életemben tolis voltam, mégis mellette vagyok az effajta változásnak. Egyrészt azért, mert nekem nem okoz túl sok gondot, hiszen ha valakit lelopok, ahhoz 10 körrel később nem megyek vissza. Inkább keresek egy másikat, akinek több van...
Másrészt pedig azért, mert így több értelme lenne több faj/speckónak is.
Pl hadi-ember. Hadi-elf, hadi-törpe
Sajnos ezeknek a legnagyobb bajuk a folyamatos kitekizés...
Még1x mondom, ezt úgy kéne bevezeti, hogy az autóvédelem mondjuk tekilopásonként 5% hatásfokcsökkenést okozna.
Tehát egy félelf 17 lopást tud kicsikarni egy teljes készültséggel. Ez (feltéve ha a tekercsáma megvolt a félelfnek) egy nem gnómtól, meg nem óriástól a tekercsei 58%-át jelenti.
Ha ez az autóvédelem bekerülne, akkor az első lopásnál ugye 5%-át tudnád ellopni, a második lopásnál 4,75%, a harmadik lopásnál 4,51%, és így tovább.
A 17. lopásnál a hatékonyság a kezdeti 5% helyett csupán 2,2%-ot jelentene.
Akkor számoljunk (nem mintha eddig nem számoltam volna ):
Eddig 10.000 tekercsből egy félelf 1 készültséggel elhozott 5.800 tekercset, tehát maradt szegénynek 4181 tekercse.
Ha ráment még ugyanabban a körben egy másik félelf, akkor összesen maradt az illetőnek 1748 tekercs, ami a vég közvetlen kezdetét jelentette az adott országnak
Nos, ha az autóvédelem beindulna, akkor:
A 10.000 tekercsből egy félelf 1 készülstéggel elhozna 4472 tekercset, tehát marad a célorinál 5528 tekercs. Tehát nem olyan vészes különbség van (ezt mindegyik tolvaj ori bevállalná szerintem...)
Viszont ha rámegy ugyanabban a körben egy másik félelf is, akkor ö már csak 1200 tekercset tudna elhozni a full készültséggel, szemben az eddigi 2432-vel.
Az adott illetőnek pedig a 2 félelfakció után az eddigi 1748 tekercs helyett maradna 4326.
Most számoljunk tovább...
Szegény illető látja, hogy szarrálopták, gondolja visszaveszi a tekercseket a piacról (a 2 félelf akció után). Visszaveszi 10k tekercsre.
Viszont jön még 1 félelf, aki rátalál, és ő is kitekizi.
Akkor míg védelem nélkül újra 5800 tekercset tudna elhozni tőle a félelf, úgy védelemmel a 3. félelf már csak 1085 tekercset tudna...
Szerintem ez így korrekt lenne nagyon... (bocs a sok számért)
|

04-20-2006, 17:41
|
Senior Member
|
|
|
|
Valaki korábban azt írta, hogy nem jellemző, hogy egy orira 2-3 toli rászálljon. Pedig az. Óriást és gnómot nem érdemes tekizni, tolit veszélyes lehet, marad a csoport jó esetben 10%-a célpontnak. Ők a törpék és az orkok, mert az elfek hiába jó hadisok lennének, kénytelenek tolizni. Ember is lehetne tűrhető hadis, mert a tükör mellett továbbra is elég neki kevesebb vari, helyette mehetne a sereg. De ha beleesik abba a 10%-ba aki nem óriás, nem gnóm, és nem tolis, akkor a tolis orik rendszeres vendégek lesznek nála.
Van tolis és van hadis orim, varizni pedig nem fogok, ez szinte biztos. Nem két körre lopom az esetlegesen felbukkanó orkot vagy törpét, azaz nem nagyon hagyok neki esélyt a visszavágásra. Nem fog 1k hekiből 100-at lebontani senki csak azért, hogy 2 körről megüthessen, arról nem beszélve, hogy ha mégis megteszi, eleve kevés eséllyel indul ellenem, és nem nagyon fogja bírni az én szövim csapásait se. Kivárhat esetleg, hogy majd elmegyek mellette, és akkor 2 körről üthet, mert ami engem illet, közelről már nem fogom lopni, de akkor sincs sokkal jobb helyzetben, mert tőle 6-8 körre az én korábbi helyemen már biztosan áll egy másik tolis, aki akaratlanul is segít nekem a védekezésben...
Nem bonyolódok számokba, de a hatékonyságot valamilyen módon tényleg változtatni kell, mert ez így nem jó.
|

04-20-2006, 18:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Azért azt jegyezzük meg hogy 7-8 körről egy épkézláb tekizhető orihoz már nem fér be a tolis, csak óriáshoz meg tolinélküli gnómhoz, mert a védettség a távolságtól függ. 4 körre már majdnem kétszeres túlerő kell, és ez eléggé gyorsan nő.
|

04-20-2006, 18:46
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
Azért azt jegyezzük meg hogy 7-8 körről egy épkézláb tekizhető orihoz már nem fér be a tolis, csak óriáshoz meg tolinélküli gnómhoz, mert a védettség a távolságtól függ. 4 körre már majdnem kétszeres túlerő kell, és ez eléggé gyorsan nő.
|
Nincs az a hadis vagy termelő akihez egy tolis ne férne be 7-8 körről, különben vagy a tolis nem tolis, vagy azok nem azok amiknek lenniük kéne... Amúgy meg a gnómok tartanak tolit, ha az óriások nem is, ugyanis a gnómnak a tekije biztonságban van, de ettől eltekintve a tolik igancsak ártják.
|

04-20-2006, 18:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Hogy egy tolvajakció sikeres-e, azt a tolvajok számán, katonai morálon, faji módosítókon és varázslatokon kívül mégegy szempont befolyásolja: a pontlista-beli helyezések különbsége.
A módosító képlete: A két ország helyezésbeli különbsége * 20 / csoportlétszám
Ha a módosító értéke kevesebb, mint 1, akkor 1-gyel számolj. A célország védekezőerejét ezzel a módosítóval szorozd be.
1000 fős csoport esetén 100 helyezetkülönbségnél kell 2 szeres túlerő, tisztánlátással 2,6szoros...
hadis tart 10% kocsmát, tolis 40% ot ami már elég sok, életbe nem lopja át 7-8 körre...
|

04-20-2006, 19:03
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
Hogy egy tolvajakció sikeres-e, azt a tolvajok számán, katonai morálon, faji módosítókon és varázslatokon kívül mégegy szempont befolyásolja: a pontlista-beli helyezések különbsége.
A módosító képlete: A két ország helyezésbeli különbsége * 20 / csoportlétszám
Ha a módosító értéke kevesebb, mint 1, akkor 1-gyel számolj. A célország védekezőerejét ezzel a módosítóval szorozd be.
1000 fős csoport esetén 100 helyezetkülönbségnél kell 2 szeres túlerő, tisztánlátással 2,6szoros...
hadis tart 10% kocsmát, tolis 40% ot ami már elég sok, életbe nem lopja át 7-8 körre...
|
Megnéztem, 2/B 904 fős csoport, és tőlem a 100-dik 5 körre van. És ha hadis lelopom csont nélkül. És ha hadis ne jöjjön ki rám 5 körre, mert nagyobb lesz az útközbeni vesztesége mint ami kárt nekem esetleg okoz, ugyanis nincs garancia rá, hogy én 5 kör alatt nem hívom be segíteni a szövimet 
|

04-20-2006, 19:27
|
Member
|
|
|
|
5X ben is simán lopsz 5-6 körre ugyanis a helyezetkülönbség csak 1,5 körüli védelmet ad, amelyik tolisnak meg nincs elég tolija h beférjen az ássa el magát. Már 3 körre is netszes kimenni még éjjel sem biztos h nem hív be segítséget. Itt elsősorban az alsó két szintről van szó, mivel fentebb már igencsak sok a szabis ori és kevés aki játszik így nem nehéz kikapcsolni az összes tolist a környékről.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|