|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
05-24-2011, 13:23
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Ebben a témában volt régebben szó web alapú játékfejlesztésről (lásd: 6. és 7. oldal, Csokibácsi pl.). Érdeklődnék, hogy van-e bárki, akinek van ilyen irányú érdekélődése?? Akár grafikus (nem kell világmegváltó grafika), akár programozó (php, flash, java, javascript, jquery/ajax, bármilyen kombinációban, de egy szerveroldali mindenképpen fontos lenne).
A helyzet az, hogy én már vagy egy éve gondolkodom egy valamiféle játékon. Ha hasonlítani akarnám valamihez, akkor a Hódító MUD is ilyesmi, de persze köze nem lenne hozzá, más irányvonal és felépítés van a fejemben, más világgal, stb. Alapjaiban más lenne (bár ugyan úgy egy kalandjáték, szerepjáték kategória). A példa csak azt szemlélteti, hogy mégis mi a téma, szóval nincs benne koppintás, meg ilyenek.
Igazából néhány hét kivételével nagyon ráérek egész nyáron, így ha valakiben van valami érdeklődés a téma iránt, akkor az alapokat le lehetne fektetni a következő pár hónapban. Nálam a motiváció megvan, de egyedül nincs energiám semmibe sem belekezdeni.
Tárhely, domain és látogatók (játékosok). Ezekkel is tudok majd szolgálni. Részemről PHP, JQuery meg MySQL tapasztalataim is vannak, és rengeteg időm + elég gyorsan tanulok.
Ha összejön egy néhány fős csapat, akkor azzal már sok mindent lehet kezdeni. Bár picit félek, hogy senki nem fog jelentkezni erre a felhívásra, de hát meg kell próbálni.
Egyenlőre azért még csak érdeklődés szintjén megy a dolog. PM-eket várnék ezzel kapcsolatban, aztán majd eldől, hogy lesz-e belőle valami. Nagyon remélem. Szóval bombázzatok a levelekkel. Köszi.
|
05-25-2011, 12:21
|
Member
|
|
|
|
Egen, sejthető volt, hogy senki sem fog jelentkezni.
|
05-25-2011, 12:35
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Egen, sejthető volt, hogy senki sem fog jelentkezni.
|
Ha lenne időm ... bár, még a saját szarom is ott áll sehogyse állapotban
05-25-2011, 12:55
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Ha lenne időm ... bár, még a saját szarom is ott áll sehogyse állapotban
|
Amiatt is érdeklődtem már...
De gondolom semmiképp sem adnál át félkész munkát másnak.
|
05-25-2011, 18:11
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Amiatt is érdeklődtem már...
De gondolom semmiképp sem adnál át félkész munkát másnak.
|
Gázos, mert nem szoktam kommentelni a kódot.
Múltkor belenéztem ... hát nem volt egyszerű rájönnöm, mit miért csináltam
Ha újrakezdeném, biztosan posztapokaliptikus témájú lenne a cucc (de azért nem Fallout másolat).
05-26-2011, 00:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Gázos, mert nem szoktam kommentelni a kódot.
Múltkor belenéztem ... hát nem volt egyszerű rájönnöm, mit miért csináltam
Ha újrakezdeném, biztosan posztapokaliptikus témájú lenne a cucc (de azért nem Fallout másolat).
|
Azért én lehet, hogy kíváncsi lennék.
Én maradok a fantasynál. Olyan világot tudok jót építeni. A Fallout jó játék, de alkotni nem tudnék olyat.
|
06-05-2011, 22:00
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Adott egy 100mx100m-es térkép. Minden egyes ponthoz meg van adva a magassága. Tekintsük úgy, hogy egy négyzet 1mx1m, és egy négyzet minden pontja ugyan olyan tengerszint feletti magasságon van. Írjunk programot, amely megmondja kialakítható-e rajta egy legalább 50M^2-es tó, bal felső és jobb alsó koordinátáját adja meg a tónak. HAsználnátok-e hozzá valamilyen féle mesterséges intelligenciás algoritmust? Ha igen, melyiket? Nekem megvan a program ,viszonylag gyors is, de mesterséges intelligenciát nem hiszem hogy tartalmaz.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
06-05-2011, 22:08
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Adott egy 100mx100m-es térkép. Minden egyes ponthoz meg van adva a magassága. Tekintsük úgy, hogy egy négyzet 1mx1m, és egy négyzet minden pontja ugyan olyan tengerszint feletti magasságon van. Írjunk programot, amely megmondja kialakítható-e rajta egy legalább 50M^2-es tó, bal felső és jobb alsó koordinátáját adja meg a tónak. HAsználnátok-e hozzá valamilyen féle mesterséges intelligenciás algoritmust? Ha igen, melyiket? Nekem megvan a program ,viszonylag gyors is, de mesterséges intelligenciát nem hiszem hogy tartalmaz.
|
Nem hiszem, hogy a jelenlévők közül bárki is tudna olyat írni, ami tényleg MI. Mármint, én nem nevezem mesterséges intelligenciának a tapasztalat alapján tanuló programot, például. Belátásos tanulást meg még nem igazán tud csinálni az emberiség.
Szóval mire gondolsz mesterséges intelligencia alatt??
|
06-05-2011, 22:09
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Nem hiszem, hogy a jelenlévők közül bárki is tudna olyat írni, ami tényleg MI. Mármint, én nem nevezem mesterséges intelligenciának a tapasztalat alapján tanuló programot pl. Belátásos tanulást meg még nem igazán tud csinálni az emberiség.
Szóval mire gondolsz mesterséges intelligencia alatt??
|
Matektanárom valami méylségi keresést, meg valami backtrack valamit emlegetett. Annyira nem vagyok benne a dologban, igazából én is arra lennék kíváncsi, hogy mit is nevezünk Mesterséges Intelligenciának.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
06-06-2011, 00:41
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Matektanárom valami méylségi keresést, meg valami backtrack valamit emlegetett. Annyira nem vagyok benne a dologban, igazából én is arra lennék kíváncsi, hogy mit is nevezünk Mesterséges Intelligenciának.
|
Hát az MI nem igazán találó elnevezés a backtrack-re, de speciel az egyik vizsgatételem az, de ha google-ben rákeresel valag anyagot találsz, én is inkább onnan szedtem össze
Last edited by Kutyuleee; 06-06-2011 at 00:47..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Posting Rules
|