Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-16-2007, 14:27
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Farkas, Gren: Hyas után mentek?

Előkészítek egy fáklyát, de egyenlőre nem gyújtom meg. (betűzöm az övembe) Ránézek Grenre, ha nem ellenkezik, akkor fegyverrel a kézben elindulok a hang irányába (fülelek ezerrel, izmaim harcra készen feszülnek).

Hőn remélem, hogy Hyas játszik bagolyt és a huhogása felé indulás a lovakkal. Közben azért meresztem a szemem mindenfelé és készen tartom a fegyvereim.

Kisebb kóválygás után odataláltok a táborhoz. Hyas épp az egyik foglyot kötözi ki. Két fickó hever a földön nem messze a foglyoktól.

Last edited by Chris; 04-16-2007 at 14:47..
Sponsored Links
Old 04-16-2007, 21:03
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Longevity: 99%

Lekászálódok a lóról és odasietek a foglyokhoz.
Alaposan megnézem őket (biztosan a Stancil kölyök-e, aztán a másikat is.
Ellenőrzöm a Hyas által elintézett őröket és ha esméletlenek akkor gyorsan átkutatom őket. Leszedem róluk az összes holmijukat, gyorsan és alaposan átnézem.
Aztán úgy ahogy vannak (pucéran) kezük, lábuk összekötözöm (ha Hyas még nem) Aztán megkérem Farkas-t, hogy segítsen felpakolni őket a vezetéklovakra.
Utánna írány Stancilék, de előtte az egyik nyeregzsákból kiveszek valamit.

Az egyik fogoly biztosan Stancil, viszont a másik nem az úrnő, hanem egy másik nő. Stancil értetlenül pislog, látszólag nem tudja eldönteni álmodik-e vagy sem, a szemét dörzsölgeti két pislogás között. A nő átlagos kinézetű, elgyötörtnek tűnik, kerek szemekkel néz rátok, és elég ijedt.
A két fickó meg van kötve.
Semmi különöset nem találsz náluk (ruha, láncingek, hosszúkardok).

Menet közben odaszólok Hyas-nak:
-Szép munka, köszönjük. Remélem nem fogsz majd ránk is így vadászni. A két fickó holmija téged illet zsákmányként. - elismerően biccentek felé és továbblépek a nő felé.
Mielőtt tovább lépnél Stancil a nyakadba ugrik, és egy darabig úgy érzed el sem akar engedni, aztán csak elenged.
Rávigyorgok Stancil-ra miközben odalépek a nőhöz:
-Holla kölyök! Bocsánat a késésért. Remélem lóra tudsz ülni egy kis időre! Mingyárt mesélhetsz és kell is, de előtte van a hölgyhöz egy kérdésem. - a nőhöz lépek kívülmaradva a lába-keze hatósugarán) és jobbommal a fejszém markolva előveszem a zsákból kiszedett tárgyat - Elnézést asszonyom, de mielőtt jobban egismerkednénk szeretnénk tisztá látni. Felismeri ezt?
Elé tartok egy könyvet.
- Ez... ez a férjemé. Hogy került magukhoz? - kérdi leplezetten aggodalommal, és félelemmel.

Last edited by Chris; 04-18-2007 at 11:30..
Old 04-17-2007, 06:02
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

- Fegyvert hozhat magával, csak amíg lehet ne használja - fordítja a másik férfi Alysiumnak.
- Amúgy akkor indulhatunk.

Nem sokkal ez után egy hintó érkezik a fogadóhoz, amiben má benn ül a két papnő, és a pap.
- A többiek már ott vannak - közli a pap, ahogy beszálltok.
Ahhoz a nemesi házhoz visznek titeket, ahol az újévet "ünnepeltétek". Érkezés után a már ismert pinceszerű helységbe vezetnek le titeket ahol már várnak a többiek (3 fegyveres). A két papnő negyedórás ima, és mormolás után egy-egy átjárót nyit számotokra. Ahogy három sötétruhással, és a pappal átértek a túloldalra, a már látott raktárhlyiségbe találjátok magatokat. Az átjárok bezárulnak mögöttetek.
- Ha szólok nekik újra megnyitják a kapukat - súgja oda a pap.

Hogyan tovább? Ki megy elöl, stb?
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 06:46..
Old 04-17-2007, 07:30
Member

Parányit biccentek és továbbra is a nő felé tartom a könyvet:
-Ugyanott ahol magukra támadtak, minket is megtámadtak. Megmondaná mi van ebben a könyvben? Ne haragudjon, de túl sok meglepetés ért már minket.
- Versek vannak benne, de ez miért érdekes? - kérdi nagy csodálkozva.
Ha megmondja mi van bene, akkor felsegítem és az egyik ló felé indítom:
-A személyes dolgaikból amit menthetőnek ítéltem összeszedtem - mutatok a lovakon lógó zsákok felé - majd elintézzük, de most menjünk arrébb innen.
A nő láthatóan nem akar indulni még.
- Hol van a férjem? És a fiam?
A foglyokat felkötözzük a lovakra és Farkas-hoz fordulok:
-Légyszíves maradj mellettük és ha valamelyik kezd magához térni akkor üsdd le újra. - kissé megemelem a hangom - menjünk egy félórát amennyire gyorsan tudunk aztán kikérdezzük a foglyokat, meg Ön is asszonyom és Stancil is elmondhat mindent.
Megpróbálom eltüntetni a nyomokat amennyire lehet aztán gyorsan indulás elfelé.
A nyomeltüntetés nem igazán megy neked.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 07:56..
Old 04-17-2007, 10:15
Member

Nem sokat zavar a nő ellenkezése, felrakom a lóra és kész.
A nő sikítozni kezd meg rugkapálni, harap, karmol, meg üt ahol ér.

Elég morcona kedvembe vagyok (morgok is néha), mert a várt fejbezúzások elmaradtak egyenlőre, meg nem is igen értem/látom ezt a hirtelen támadt kapcsolatot a nővel, férjével, könyvvel.

Mikor elkezdi a hisztit figyelmeztető jelleggel megfejelem majd rámordulok:
- Kussuljál, vagy mögdöglesz itten nyumban!!!

(szememből kiolvashatja, hogy ez itt nem vicc, gyilkos indulatok feszülnek arcomon)

Könnyek gyűlnek a szemében és még jobban megretten, mint eddig (halálra van rémülve), de nem szól, és nem kapálózik többet.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 10:23..
Old 04-17-2007, 11:43
Member

Kissé furán nézek mikor felpakolja a nőt Farkas aztán odalépek a nő lovához és feladom a könyvet:
-A fia még valószínüleg él és azzal a nővel van aki a megbízónk társa. A férje..- megrázom a fejem - sajnálom. Igyekeztünk illően elbúcsúztatni. Most pedig arra koncentráljon, hogy mindent fel tudjon idézni ezekről - nyitott tenyérrel csattanósat csapok a közelebbi ájult fickó csupasz hasára - mocskokról, hogy kellő bosszút vehessen a férjéért és megtalálja a fiát.
A nőn látod, hogy valami eltört benne, mert oyan mintha a rettegésen keresztül nem jutna el hozzá semmi, abból, amit mondasz. Csak néz rád nagy kerek ijedt szemekkel, és csendben folynak a könnyei.
Felkászálódok a lóra amin eddig utaztam és bár szerettem volna jobban eltüntetni a nyomokat útrakelünk.
amennyire lehet, gyors iramot diktálva legalább fél órát megyünk és igyekszem úgy irányulni, hogy az odaútvonalunktól legalább 3-400 lépésre, de nagyjából visszafelé haladjunk és e városhoz viszonylag közeli egyik domb mögötti völgyben megállni. Felsomfordálok a dombtető közelébe és kilesek a dombhajlat felett. Ha sikerült megfelelő helyet taálni akkor látni onnan a városkaput amelyiken valószínüleg ki fog jönni a többi bandita.
Szerinted melyiken fognak kijönni?

Stancilt magamhoz intem és elmeséltetem vele mi történt. Közben az elemózsiából adok neki és a nőnek is.
Stancil előbb magába töm némi ételt majd beszélni kezd:
- Hát az úgy volt, hogy ott voltam a kocsi tetjén aztán sötét lett, aztán világos, és máshol voltunk, nagyon megijedtem. Aztán sokan jöttek, és megtámadtak minket, az úrnő lángokatszórt a gyerek meg elmenekült. De sokkal többen voltak, és ott is volt, aki lángokat szórt, és felgyújtották az úrnőt, ő meg sikítozott, aztán összeesett, engem lerángattak, aztán elvittek minket. Aztán az úrnő jobban lett. Aztán vittek-vittek minket, most meg itt vagyok - fejezi be, azzal tovább tömi a fejét.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 12:25..
Old 04-17-2007, 12:43
Pettyes Pettyes is offline
Member

Odamegyek az ajtóhoz, neki támasztom a fülem és hallgatózni kezdek, ha minden tiszta, vagy legalábbis úgy vélem, akkor előre megyek és megpróbálom felderíteni a terepet, persze gondolom jönnek majd utánam. Előttük megyek majd a zárt ajtó felé veszem az irányt, használom minden képességem, amit tudok.
Nem hallasz kintről semmit. Kimenni nem tudsz, mert a kamra ajtó zárva van. Az egyik sötétruhás odamegy melléd, és elkezd babrálni a zárral, majd valami halkan kattan. A férfi nem mozdul az ajtóból, és nem is nyitja ki az ajtót, kérdőn néz a nagyúrra, mintha parancsot várna.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 12:49..
Old 04-17-2007, 13:13
Member

Grenhez (miután visszatért):
- Hunnan ösmered a nű férjit? (közben a két foglyot kezdem vizslatni, melyikkel lenne érdemes kezdeni, szerintd bármelyikkel) Gyújtsunk tüzet, hadd lássam a pufázmányukat röndesen, aztat kipufuzom a sz@rt is mindbül.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 13:18..
Old 04-17-2007, 14:10
Member

Én ara a kapura tippelek amin mi jöttünk ki, mert a jelek szerint az van a legközelebb a "táborukhoz". Úgyhogy annak a közelében próbálok megfelelő helyet keresni. Találtok megfelelő helyet a kapu táborral átellenes oldalán.

A nőnek:
-Nem sajnálom, hogy nem tudtunk segíteni a férjén, de még segíthetünk a fián. Ha megtaláljuk a banditák csapatának másik felét akkor megtalálhatjuk őt is. Akar rajta segíteni? - kérdem elég kemény hangon a végén, hogy megpróbáljam kizökenteni a sokkból és valami célt adni neki amibe beleölheti a bánatát és dühét.
A hangodra összerezzen, időbe telik még összeszedi magát, de végül megszólal:
- Akarok.

Stancil-nak:
-Hányan voltak veletek és hová vitték az Úrnőt? Máskor is szétváltatok már így? - tudom, hogy igen, de jó lenne ha gondolkodni is kezdene lassan a kölök - Titteket kettőtöket őriz két fegyveres az úrnőéket mások? Vagy hogy szokták ezt csinálni? Mikor láttad utoljára? Merre mentek vele? Hogy néz ki a banditák tűzdobálója? - elárasztom kérdésekkel, hogy zsongjon a feje és jobban kelljen koncentrálnia minden válaszra.
- Nem tudom, általában be volt kötve a szemem. Amikor nem, akkor egy városban voltunk, és hatan voltak velünk azt hiszem. A város óta nem láttam az úrnőt, nem tudom hol van. A másik tűzdobáló, olyan magas símaképű alak, olyan sunyi szemekkel.

Farkas-nak halkan mellélépve megyjegyzem:
-Az ő férjét temettük el a batár roncsainál. Akit ezek a szemetek otthagytak csaléteknek az út mellett haldokolva. Emlékszel? Úgyhogy mingyárt tartunk egy kis tesztet hogy mikor kezdenek el dalolni a kis madaraink. Keress két erős fát egymástól nem messze és elég kötelet, hogy szorosan odaköthessük őket. Aztán meglátjuk hány darabra bírsz törmi egy csontot.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 14:21..
Old 04-17-2007, 14:58
Member

Biccentek a nőnek:
-Helyes. Akkor próbáljon visszaemlékezni minden apróságra ami a nyomukra vezethet. Minden elcsípett szó, elejtett megjegyzés. Bármi amiből kiderülhet kik ezek és miért tették amit tettek.
- Keveset beszéltek, és akkor is olyan nyelven, amit nem értek. De gondolkozok, hátha eszembe jut valami, ami segíthet. Arról, hogy miért tettek, amit fogalmam sincs - rázza meg a fejét.

Stancil felé fordulok:
-Van egy pár tőr abban a nyeregmálhában - mutatok arra amibe a zsákmányolt tőröket tettem - ha akarod magadhoz veheted őket. De óvatosan és jól használd!
-Mit csináljak azokkal a tőrökkel? - néz rád enyhén értetlenül.

Amíg Farkas talál megfelelő fákat én keresek egy elég vastag letört ágdarabot és előszedek egy lámpát a málhából, hozzá olajat és a tőrömmel egy másik fadarabból faragok féltucat hegyes botocskát. (szinte csak kihasítom a fából, nem formázom meg semmi, csak arra ügyelek, hogy hegyük legyen).
Fél szemmel a környéket figyelem és megkérdem Hyas-t, hogy járatos-e a vallatásban, vagy figyeli e egy darabig a környéket. Ha éhes adok neki enni a málhából és mégegyszer köszönetet mondok a tetteiért.
- Nem szoktam vallatni. Inkább figyelem a környéket.

Last edited by Chris; 04-17-2007 at 17:29..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules