Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb
Register Stats Members List Today's Posts

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-12-2007, 16:42
Ditke Ditke is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Cassandra View Post
Akkor egy kicsit dühöngök.

Következetesség rulez: Elmegyek a netszolgáltatómhoz rendezni egy kisebb vitás ügyet. Ez sikerül is. Majd mondom éljen, akkor most váltsunk vissza egy csomaggal kisebbre... a válasz: -Háááá... aztat nem lehet, me' nem ön kötötte a szerződést, de menjen haza és telefonáljon, úgy már lejjebb tudjuk váltani. Személyesen csak az ügyfél vagy meghatalmazottja kérheti ezt.
Mondom, ekkor egy papírt kérnék arról, hogy nincs hátralék, meg semmi.
A válasz: -Háááá... azt se lehet mert azt is csak az ügyfél kérheti ki, de most rendeztünk mindent, nincs hártralék, sőt túlfizetésük van...

Kérdem én, hol ebben a következetesség? Minden adatot kiadnak bárkinekl szóban, de írásban nem? Telefonon bármit intézhet akárki a szerződő nevében, de az irodában a saját testvére nem... Ehhh...
Ráadásul vártam két órát, hogy 1 perc alatt kiderítsük igazam van...

Tehát... Dühöng, dühöng.
biztosítalak az együtérzésemről... velem is eljátszották ugyanezt és még ciffrábbat is, 2 hónapon keresztül én voltam a hülye...
Old 11-12-2007, 16:43
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 20%
Longevity: 100%

Velem ha kekeckednek, akkor megkérem őket, hogy mutassanak legyenek szívesek egy szerződést, amit én kötöttem velük. Ugyanis a számla az én nevemre jön, de szerződésem NEKEM nincs velük... Ez csak a net átírásának mellékhatása volt számukra, hogy a tv is át lett írva, ezt senki nem kérte, csak ők ugyanarra a címre nem tudnak két külön ügyfelet nyilvántartani...
Old 11-12-2007, 16:49
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A gép nem is száll el. De egy kicsit barkácsolni kéne, hogy a modem és a router is rajtalegyen, az ilyenektől viszont egy kicsit félek...

Mindkettőnek csak egy 220-as dugalj kell nem? Mármint a modemnek meg a routernek. De ha nem, lehet h akkor is tudok segiteni.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 11-12-2007, 16:50
Cassandra Cassandra is offline
Member

Quote:
Velem ha kekeckednek, akkor megkérem őket, hogy mutassanak legyenek szívesek egy szerződést, amit én kötöttem velük. Ugyanis a számla az én nevemre jön, de szerződésem NEKEM nincs velük... Ez csak a net átírásának mellékhatása volt számukra, hogy a tv is át lett írva, ezt senki nem kérte, csak ők ugyanarra a címre nem tudnak két külön ügyfelet nyilvántartani...
Sajna itt a szerződést tényleg öcsém kötötte meg, de vicc, ha ott a csaj orra elött hívom fel őket és lépek vissza egy csomaggal, az úgy már rendben van, de ő sajnos ezt nem csinálhatja meg.

Komolyan mondom néhány fejben nagy nagy gondok lehetnek, ha ilyen előfordulhat.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 11-12-2007, 17:00
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Mindkettőnek csak egy 220-as dugalj kell nem? Mármint a modemnek meg a routernek. De ha nem, lehet h akkor is tudok segiteni.
Igen, sima 230-as konnektor kell nekik. De egyelőre ne erőltessük a témát, mert jó régi a szünetmentes, 2-3 évente cserélni kéne, úgyhogy lassan rá fog férni egy csere, akkor lehet, hogy már másmilyet veszek, amin van ilyen kimenet. A házi készítésű kábelektől valahogy mindig óckodtam...
Old 11-12-2007, 17:30
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Igen, sima 230-as konnektor kell nekik. De egyelőre ne erőltessük a témát, mert jó régi a szünetmentes, 2-3 évente cserélni kéne, úgyhogy lassan rá fog férni egy csere, akkor lehet, hogy már másmilyet veszek, amin van ilyen kimenet. A házi készítésű kábelektől valahogy mindig óckodtam...

Nem kell tőle óckodni és nem is egy nagy beruházás, de megkockáztatom, hogy villamossági szaküzletben lehet olyat készen kapni Mi a cégnél sokszor készitünk ilyen házi készitésü kábelekt ha szükséges. Biztos, hogy a szünetmentest kell kompletten cserélni? nem volna elég csak az aksit?

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 11-13-2007, 15:06
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:
Esküszöm egyszer lefotózom neked a videókártyámat.... Lehet beájulnál....

(Kétkedők kedvéért: A videókártya 5 éve üzemel legalább minden probléma nélkül, a korához képest tökéletesen felülmúlja önmagát
Reply With Quote
Old 11-13-2007, 15:29
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Esküszöm egyszer lefotózom neked a videókártyámat.... Lehet beájulnál....

(Kétkedők kedvéért: A videókártya 5 éve üzemel legalább minden probléma nélkül, a korához képest tökéletesen felülmúlja önmagát
Így elmondás alapján valószínüleg attól is óckodnék...
Old 11-13-2007, 15:49
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Igazából, ha a pókhálót letépném róla, akkor lehetne rajta tojást sütni......... DDDDDDDDD

A lényeg, hogy nem szakszerű módszerrel (értsd: vésővel való lefeszegetés, majd fogóval történő kitörés) el lett távolítva róla az eredeti, gyári hűtés. Majd egy kis forrasztás itt, egy kis ezüstlakk ott, és máris jobban szuperált, mint gyárilag. (magasabb órajellel is ment stabilan, fagyás nélkül). Aztán egy csavarhúzó, meg egy fúrógép a kézben, fúrógépbe be a csavarhúzót, és fúrni 4 tágasabb lukat a kártyára... Ezután fogni egy P4-es processort, és (fogó segítségével) letörni róla a ráragasztott hűtőbordát. (Ne kapj szívrohamot, a P4-es proci már rossz volt...) Követkző lépés, lecsiszolni a hűtőborda alját simára, majd miniflex-szel kialakítani rajta egy kisebb, kör alakú árkot. Abba az árokba tölteni egy kis ezüstlakkot, majd egy bele illő rézlapot (kb, mint egy magyar 100 Forintos pénz, akkorát) amit az ezüstlakk szépen légmentesen körbeölel (vékonyan... kb 0,1 milliméter vastag az ezüstréteg az aluminimum és a réz között). Kicsit nehezen megy bele a rézinplantátum, úgyhogy satuval vagy kalapáccsal rá lehet segíteni... Végső megoldás, lemenni a boltba, és venni egy 6cm átmérőjű tápegységhűtő ventillátort, majd a hűtőbordára fúrni azt. Ott 4 csavarral rögzíteni, meg egy kis technokol rapid ragasztóval.......... D Az egész kócerájt (mivel a kártyára való ráfúrás után rezonált...) rögzítettem 2 db széthajtogatott gemkapoccsal. (Amit az irodából nyúltam le. Szigorúan fém! Jobban vezeti a hőt) Majd a korona a végére: Pillanatragasztóval rögzíteni a gemkapscokat a hűtőborda körül. (Fontos, mert a technokol oldja a technokolt.. A pillanatragasztó meg nem oldja a technokolt) Na és ez az egész cucc, fejjel lefelé beleszorítva az AGP portba......

Hozzáteszem, tökéletesen fut rajta minden program, egészen a mai nai játékokkal. Abban az egyben van lemaradva, hgoy a DX9 és DX10 fényeffekteket nem tudja kirajzolni. (Mivel nincs benne a technológia...) Viszont ha azokat kikapcsolom, akkor simán, 'szaggatás' nélkül viszi a szuerjó játékokat. meg minden mást is.

Nem kerestek műszaki embert a szerveretek fizikai karbantartására?

Last edited by [HTPA]GeeForce; 11-13-2007 at 15:53..
Reply With Quote
Old 11-13-2007, 21:13
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Nem kerestek műszaki embert a szerveretek fizikai karbantartására?
biztos örülnének Atiék, ha ütvefúróval és légkalapáccsal javítanád a gépeket
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules