|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Mi a véleményetek az elfet ért 'szigorításokról' ??
|
Amint tudok,fajt váltok .. => nem tetszik
|
|
54 |
61.36% |
Megpróbálok eltengődni bunkerben,ha már odakényszerítettek...=> nem tetszik
|
|
9 |
10.23% |
Tetszik
|
|
25 |
28.41% |
05-11-2007, 14:58
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Everlasting
Legüberállatabb sosem volt. És most sem a leggyengébb-talán.( leszenek elf vadászok ezek után,mint a hullárajárók )
viszont az biztos, hogy a legunalmasabb fajjá válik.
|
Ismerek olyanokat akik eddig is az mf elfekkel hobbiskodtak, akkor ők elf vadászok voltak?
|
05-11-2007, 15:06
|
Member
|
|
|
|
ha megmaradna az elfek aránya akkor még több ilyen lenne.
De a mondanivalóm lényege nem ez volt.hanem az, hogy megalkatásra került a tamagocsi faj. Ami élvezhetetlen játékot jelente számomra és gondolom még sokak számára akiknek ilyen olyan okokból felmerült hogy szintlépéskor elf legyen-e.
|
05-12-2007, 13:18
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Ha meg ezt csont nélkül kivéded, akkor veszek tőled órákat
És indítok vagy 5 elf országot!
|
sajna azóta pontosabban belegondoltam
ha igazán nem állnak neki az embernek akkor nagyrészt véd
amúgy a haditervedben van ott egy hiba, h én átengednék most bármely fél-elfnek pár millát ha könnyűszerrel bejön hozzám (az más tészta h az óriás könnyed mozdulatokkal lekészüliz, utána nem csodálkoznék)
1 ork seregét még nem lehetetlen kivédeni, de egy eggyesítettet már lehetetlen, kivéve ha nincs egy hasonló íjmennyiséggel rendelkező szövi a háttérben, aminek egyre kevesebb a lehetősége
az elfe gyűlölők ezt nem veszik figyelmebe, de én láttam, eddig is ütöttek be, de azért eddig megizasztottam őket ha csak úgy el akartak a cuccaimmal szelelni
ezután már erre nincs lehetőségem:
az elfből most lett egy tamagocsi faj(amit mindenki az eddigi aktív elfekre is mondott), hisz akár 1 élezett hadis is beszedheti, régebben is beszedte és most is, csak régen belegondolt, h megéri-e, most pedig indítja a seregét
Quote:
Originally Posted by Synkel
És mondd, mit akarsz tulajdonképpen? Rádszáll egy igen jól szervezett szövi, neked meg be se kell lépned, mert simán pattannak rólad minden téren, esetleg a helytartód még tekizze ki, vagy gyújtsa is szét őket? Melyik az a faj, amivel nem gyilkol szét egy szövi, ha nem reagálsz semmit a támadásaikra?
|
egy elffel el lehet tengődni, de én enm ezt írtam!!
én csak kifejtettem a véleményem "a rettenetes pusztítást végző beüthetetlen bunkeres elfőr", akitől itt mindenki retteg, és aki sezmétkedik a bunker mögül
Quote:
Originally Posted by Alba
Miert jo ha a biztos védelem mögül valaki szemétkedik.
|
szerintem hülyeség az ha egy teljes fajt egy sérelem miatt(amit egy nálad erősebb játékos követ le)elkönyvelsz és annk minden egyes tagja szemétkedő bunkeres hülyegyereknek tratod
ez nem igaz, nézd meg az éplistát amit írtam
ha az a bunkeres elf elbánik veled könnyű szerrel, könnyedén szemétkedik veled, akkor nem az elf fajban, hanem a sértett ország uralkodójában keresendő a hiba!!
bocs, ha bárkit megsértettem az az ő baja(vagy az én hibám), de a gondokat akkor sem az elfnél kellett volna keresni, és büntetni
|
05-13-2007, 21:48
|
Junior Member
|
|
|
|
Tapasztalataim az elfről az elmúlt napokban:
A 3% varitöbblet eléggé zavaró, mivel kapunyitásnál sokat levesz, igy sztem mindenképpen javasolt nem ártó varivá nyilvánitani, bár itt ugye akkor mnt alatt is nyithat rám vki kaput és mondjuk új szövitársa meg lelop mert vele nincs mnt, de ez csak egy felvetés....
Szerintem ez mellet is sok a 3%, ha muszály akkor 2% vagy 1%(mint a többi fajnál is - gnóm, törpe, ork....)
Az 5x rúna sztem belefér, igy ha ártóz, ki lehet fogyni a rúnából....
A 80% meg túlzás, 40-60%-al teljesen ki lennék békülve, vész esetén legalább 1 házat tudjak gyújtani, drága nyersinél ez azért zavaró lehet
Ez az én véleményem, a személyes tapasztalataim alapján....
ja és a felfedés nem ártóvá nyilvánitásával is egyetértek
|
05-14-2007, 01:55
|
Member
|
|
|
|
meghogy a felfedes nem artozas. hat akkor mi? kedvesseg? csupa joindulat? ugyanis csak 2fele dologra lehet jo:
1. a tolis lopni fog a felfedes utan, tehat tamadni fog.
2. megakadalyozza hogy az ellenfel tolisa lophasson, azaz a tolis le van benitva 1 ideig.
ebbol melyik az amelyik nem artozas?
a masik meg a terkapu.
aki nem akar artozni a tolikkal, az minek nyit kaput? lehet, hogy csak infoszerzo akcio jon ezutan, de mar nyitva a lehetoseg barmilyen tamado jellegu tolizasra is. szoktak is azt a trukkot hasznalni, hogy az utolso korben az ucso 1 perc alatt lopnak. igy jo ahogy most van, a terkapu nyitasa szinten artasnak szamit es ezutan 10 oraig nem lehet szabizni.
|
05-14-2007, 03:39
|
Senior Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Én is fajt váltok szintlépéskor!
Egy jó szöviben alkalmatlan az elf normális akciókra.
pl.
1.Sikerült 21 embert elrabolni, de csak 10 élte túl az utat.
2.Sikerült 115 embert elrabolni, de csak 57 élte túl az utat.
Mindkét akció ugyanannyi hekin történt.Vajon melyik az elf?
Elfet jól lehet használni ütésekre ezért néha megbetegszik és akkor nem lop ám népet többet
És akkor van nagy baj,ha egy szöviben 2 elf is van.
Az egyik varisnak megcsinálva a másik meg tolisnak
Egy kis enyhítés azért jól jönne szegény elfeknek!!
Akkor lehet bevállalom megint.
A 80% enyhítése már bőven elég lenne néhány játékosnak!
És javaslom még ,hogy legyen már a nevében is egy aprócska módosítás is!
Nem lehetne ELF helyett ALF?
Így aki régen elfként üzemelt rádöbben arra,hogy ez már nem a régi elfecskéje.
köszi.
|
05-14-2007, 10:46
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
meghogy a felfedes nem artozas. hat akkor mi? kedvesseg? csupa joindulat? ugyanis csak 2fele dologra lehet jo:
1. a tolis lopni fog a felfedes utan, tehat tamadni fog.
2. megakadalyozza hogy az ellenfel tolisa lophasson, azaz a tolis le van benitva 1 ideig.
ebbol melyik az amelyik nem artozas?
a masik meg a terkapu.
aki nem akar artozni a tolikkal, az minek nyit kaput? lehet, hogy csak infoszerzo akcio jon ezutan, de mar nyitva a lehetoseg barmilyen tamado jellegu tolizasra is. szoktak is azt a trukkot hasznalni, hogy az utolso korben az ucso 1 perc alatt lopnak. igy jo ahogy most van, a terkapu nyitasa szinten artasnak szamit es ezutan 10 oraig nem lehet szabizni.
|
A felfedés inkább védekezésre szolgál, amit Te a 2. pontban leírtál. Bár Te ott is támadó(?) akciónak tituláltad...
Boccs, hogy valaki megvédi magát az őt érő lopásokkal szemben...
Továbbá az, hogy a felfedés megelőzhet tolvajakciót... Arra az a válaszom, hogy más fajoknál is megelőzheti...
A másik meg a térkapu.
Igen, nem csak ártózásra lehet használni. Szerintem egy szövetségfelmérés nem egy hatalmas ártózás. Az, hogy megütöttem egy hullát, és most SOS embert kell lopnom pár körig, az inkább létfenntartó akció, mint ártás. Nem azért viszem a hullától az embert, hogy neki ne legyen. Hanem mert 'beledöglök' ha nem teszem meg.
(Főleg, hogy a hullák 30-40% foglalkoztatottsággal tengetik rothadó életüket.. Az az 500 emberke fel sem tűnik neki igazán...)
Szerintem egyik sem ártó akció.
Az, hogy elenyésző mennyiség arra használja, attól még nem válik azzá.
Én is tudok tolis orkot csinálni... Csak nem sok értelme van. De attól a lényeg megmarad: ork tolvaj. És ha esetleg kitekizek egy orkot orkkal, akkor mi van?
Jönnek a sírók, hogy "Gyengítsük az ork tolvajakcióit mégjobban! Bánt! Fáj! Júj!"...
Na nagyjából ennyi.
|
05-14-2007, 16:22
|
Member
|
|
|
|
Quote:
...A felfedés inkább védekezésre szolgál...
|
a felfedes nem a vedekezsre szolgal a leggyakrabban, hanem arra, hogy a szovi tolisa kenyelmesen lophassa le az aldozatot. ez az esetek 95%-a. a maradek 5%-ban az ellenfele tolisanak idoleges benitasa. ez a valosag.
Quote:
...Az, hogy megütöttem egy hullát, és most SOS embert kell lopnom pár körig, az inkább létfenntartó akció, mint ártás. Nem azért viszem a hullától az embert, hogy neki ne legyen. Hanem mert 'beledöglök' ha nem teszem meg.
(Főleg, hogy a hullák 30-40% foglalkoztatottsággal tengetik rothadó életüket.. Az az 500 emberke fel sem tűnik neki igazán...)
|
a hullak ellen valo emberlopi meg nem annyira banto dolog? jatsszal hullaval, hogy fox neki orulni, amikor nem muxik 1 csomo epuleted, vagy ha az elezett oridnal az mar barakk, es emiatt elmegy 1 halom sereg. igenis artalmas. nemcsak a hullanak, hanem minden fajnak.
es ha mar vki embert lop, akkor mindezt miert muszaj hullatol tenni? vagy vezessuk be a szabalyt, hogy mindenkitol arto akcio ha embert lop a kulonbozo fajoktol, KIVEVE HA HULLATOL LOPJA? szepen ertsd meg, hogy az emberlopi mindenki ellen arto akcio es kesz.
meg nezzuk mar meg kozelebbrol ezt a 30-40% fogival rendelkezo hullat. ha mar a 30-at is leirtad, akkor szamoljunk azzal. vegyunk peldanak mondjuk 600 hekit. ha a fogi 30%-os, akkor a hullanak a 600 epuletebeol 300-nak kene haznak lennie! a hulla amugyis gyenge hadis, hat meg igy. ehh, legyszives jatssz 1 ilyen orival...
mielott vki azt mondana, hogy ez nem igy van, 1 kis gyors szamolas:
600 - 300 = 300
300 epulet mukodesehez kell 15 lakos. 300 * 15 = 4500
300 * 50 = 15000
4500 / 15000 = 0,3 tehat 30%.
a maradek 300 epuletet meg ossza vki szet, barakk, bank, torony es esetleges mi1mas kozott. koszike.
Quote:
...Szerintem egyik sem ártó akció.
Az, hogy elenyésző mennyiség arra használja, attól még nem válik azzá...
|
elenyeszo mennyiseg? de ha barki arra HASZNALHATJA, akkor az artozas, nem?
ugyan ne viccelj mar. ennyi badarsagot mar reg olvastam.
Last edited by Smooth Scroller; 05-14-2007 at 16:25..
|
05-14-2007, 16:35
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
a felfedes nem a vedekezsre szolgal a leggyakrabban, hanem arra, hogy a szovi tolisa kenyelmesen lophassa le az aldozatot. ez az esetek 95%-a. a maradek 5%-ban az ellenfele tolisanak idoleges benitasa. ez a valosag.
...
...
...
|
Mondjuk elfel kapcsolatban, nagyon nem értek egyet veled.
Szép ez a sok számolás, de lényegében teljesen felesleges.
Persze lophat mástól is embert. De ha éppen nem akarja, hogy a fél csopi az ő tekijeit vigye, lehet hogy nem teszi.
De ha olyan nagyon nagy ártó neked az elfnél a tolik felfedése.
Akkor mit tegyen egy félelfel szemben?
Mond meg azt a nagy stratégiát?
Mert ez egy stratégiai, háborús játék.
De erre a fajra jelenleg nincs értelmes stratégia...
Ott az izom varis óriás, és az élezett félelf.
Mit csináljon az elf, hogy megvédje a békésen fejlődő országát?
Jah és a földjét is meg kellene tartania valahogy.
05-14-2007, 16:43
|
Member
|
|
|
|
ez eddig is ugyanolyan kerdes volt.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|